- 10 Ekim 2018
- 1.062
- 1.483
- 133
- Konu Sahibi booksmoney
-
Bir kuruş kimsenin desteği olmadan evlendim ben. Ailemin koluma takacağı bileziğe eşime takacakları çeyreğe kadar ben yaptım.Birisi bana birşeyi yap, yapmalısın dediğinde yapacağım varsa da inadına yapmam. Anneniz sizin düğününüz olurken abinizi de böyle zorladı ve abiniz de yaptı diye sen de yardım edeceksin demiyorsa yapmayın. Kendine güvenmeyen evlenmesin ya. Kediniz de artık evinizde olacağı için size de gelmezler.
Ama tabii ki dediğim gibi konu bu değil. Ben yine elimden geleni yapardım bana yapmadılar diye ben de yapmayacak değilim. Ama ben böyle ince düşünürken onların böyle yapması yardım etme isteğiminde önüne geçti.Bir kuruş kimsenin desteği olmadan evlendim ben. Ailemin koluma takacağı bileziğe eşime takacakları çeyreğe kadar ben yaptım.
Gelinin neyi nasıl söylediğini bilmiyoruz ki. Niye atın şunu bu evden demiş gibi davranıyoruz?Konu sahibine neden bu kadar yüklenildi anlamadım.
Kedinin sonuçta gerçek evi var, gelin adayının da fobisi olduğu için ayrılmasını isteyebilir, bunda sıkıntı yok.
Ancak bunu rica etmenin de bir üslubu var. Kedinin evi olduğu için ancak böyle bir şeyin istenebildiğinin açıkça söylenmesi lazım.
Yoksa “götür şu tüy yumağını” tarzında söylerseniz karşı taraf kedinin sokağa atılmasını umursamadığınızı düşünür. Çok dikkatli hareket etmek lazım. Cidden bu gelinin kediyi sokağa atmayacağına güvenebiliyor musunuz? Ben güvenemiyorum. İnsanda bir çekingenlik olması lazım.
Düğün için yardım etmek zorunluluğunuz yok ancak anneniz ısrarcı olacaktır. Bu durumda pisipisi vergisinden muhasebeleştirip kesintinizi yaparsınız.
Cok mantiklisiniz tebrik ediyorum sizi ilk önce acaba gelin hanımın kediye alismasi için çaba mi gosterilmeli sevmeyip dokunamayan daha sonra kedisiz yapamayan cok insan taniyorum olmazsa zaten alınır kimseye eziyet etmeye gerek yok ama ilk secenek gönderilmesi hoş degilTamam çözüm sunuyorum o zaman; gelini konu sahibi evine alsın kedi annede kalsın
Alışmak istemek zorunda mı? Niye herkes hayvan sevmeli, hayvanlarla yaşamalı diye düşünüyoruz? Sevmiyor, korkuyor, alışmak ve bunun için çabalamak istemiyor olabilir. Bir insanı hayvan seveceksin, seveceksin dedim sana, yaşayacaksın birlikte, alışacaksın diye darlamanın ne anlamı var? İstemiyor, bu kadar basit.Cok mantiklisiniz tebrik ediyorum sizi ilk önce acaba gelinp hanımın kediye alismasi için çaba mi gosterilmeli sevmeyip dokunamayan daha sonra kedisiz yapamayan cok insan taniyorum olmazsa zaten alınır kimseye eziyet etmeye gerek yok ama ilk secenek gönderilmesi hoş degil
Sonuna kadar haklısınAma tabii ki dediğim gibi konu bu değil. Ben yine elimden geleni yapardım bana yapmadılar diye ben de yapmayacak değilim. Ama ben böyle ince düşünürken onların böyle yapması yardım etme isteğiminde önüne geçti.
Kedinizi kimse sokağa atmıyor. Zaten sizinmiş annenizle ortak yaşam alanı oluşturmuşsunuz. Gelininizde artık annenizle yaşayacakmış. Bazı insanların hayvanlara alerjisi olabilir ya da dokunamayabilir.Abim yakın zamanda evlenecek sanırım ve bir süre birikim yapmak için annemle birlikte yaşamaya karar verdiler. Bunu en başında belirtiyorum ki yanlış anlaşılmayayım diye. Gelinimiz kedimi istemiyormuş korkuyorum gitsin evden diyormuş. Kedi benim ama herkes çok sevdiği için zaman zaman bende zaman zamanda annemde kalıyor. Hatta abartmıyorum annem bana vermiyor kediyi o benim kızım çok seviyorum vs. diye. Şimdi ise annem bana kedini al diyor. Kediyi bana vermeyen annem birden bire kedini oldu yani açıkçası bu duruma çok kızdım. Ben evliyim ama ya evli olmasaydım o zaman ne olacaktı? Kediyi sokağa mı atalım diyeceklerdi.
Geldiği evin şartları belliyken kediyi gönderin ben korkuyorum demesi şimdiden ona karşı ön yargı olmama sebep oldu. Anneme ben kedimi alırım evimde kedi olur böylece bana asla gelmez dedim tavrımı koydum. Kedinin insan olmaması alın bunu buradan gönderin durumunun olması çok rahatsız etti beni.
Bu arada da kedimi istemeyen insanlar düğün için benden maddi destek bekliyorlar ve yardım etmeyi düşünmüyorum bu durumda. Annem şimdiden söylüyor sende yardım edeceksin diye bunu şart koşuyor bana resmen ama bu olaylardan sonra istemezler umarım.
Konu tamamen kıskançlık , itiraf edin artıkKonu kıskançlık değil. Konu hayvanıma mal muamelesi yapılması.
Evet bende konu kedim olunca geriliyorum. Çünkü dediğiniz gibi kızım kızım diyordu şimdi kedini de sana vericem. Sanki ben zorla kedimi vermişim de almıyormuşum gibi oldu.Sonuna kadar haklısın
Üslup daha farklı olsaydı belki yaklaşımınız farklı olurdu ama davranışın kızımdan al kedini moduna evrilmesi çirkin bir durum. Konu kedi olunca ben biraz gerilebiliyorum siz bana bakmayın
Gelinin neyi nasıl söylediğini bilmiyoruz ki. Niye atın şunu bu evden demiş gibi davranıyoruz?
Kedini al diyen anne, gelin değil. Bu kadarcık anlatımdan gelinin kötü kalpli pis bir büyücü olduğu sonucuna nasıl vardık?
Siz kendiniz çok fazla kıskançsınız galiba beni de öyle görüyorsunuz ama kıskanmıyorum.Konu tamamen kıskançlık , itiraf edin artık
Önceki mesajlarda da yazdığım gibi annemler istiyordu çok sevdikleri için ayrı kalamadıklarını ara sıra kalmasını istiyorlardı.Bende şuna takildim, siz neden kedinizi annenize veriyorsunuz onu anlamadım. O sizin kediniz, ben patilere geçici yuva oluyorum onda bile yuvalandırıken salya sümük ağlıyorum kaldı ki bu sizin kediniz.
Gelinle konu sahibi arasında öyle bir iletişim olduğunu sanmıyorum. Konu sahibi gelini küçük görüyor, muhatap alacağı biri gibi davranmıyor. Yazım tarzından oldukça açık bu.Gelinin tavrını bilmiyoruz, burada asıl kabahatli anne. Belki de gelin hanım çekine çekine söyledi, anne abarttı. Konu sahibini annesi bir güzel doldurmuş durumda.
Buradaki asıl sıkıntı gelinle konu sahibinin arasında doğrudan iletişim olmaması. Ben gelin olsam direkt telefon açardım, sesimin titrediğini çekindiğimi karşı tarafa hissettirirdim. Aracıyla olacak iş değil.
Şu anda konu sahibi evli olmasa kedi cidden sıkıntıda olabilirdi. Sonuçta ona yıllarca bakan anne gitsin diyor, gelin dese nasıl suçlayacağız? Büyücülük değil sahipsizlik.
Eskiden ağır köpek fobisi olan (şimdi daha hafifledi çok şükür) birisi olarak cidden aynı evde yaşanması çok ama çok zor, gelini de anlıyorum.
Anne höthöt diyerek birşeyleri zorlamaya çalışmasa, gelinle konu sahibi de bir kahve molasında konuşsa bu iş çözülecek aslında.
Neden küçük göreyim? Yazdıklarımdan bunu çıkarmanız çok ilginç. Şahsi olarak bana söylense zaten cevabını verirdim yine aynı şekilde ama bana ileten kişi annem.Gelinle konu sahibi arasında öyle bir iletişim olduğunu sanmıyorum. Konu sahibi gelini küçük görüyor, muhatap alacağı biri gibi davranmıyor. Yazım tarzından oldukça açık bu.
Konu sahibi evli olmasa o eve geleceklerini sanmıyorum. Benim konudan anladığım baba yok, anne yalnız yaşayacak abi evlenince. Kadın yalnız yaşayacağına koca evde, biz de maddi durumları toparlayana kadar birlikte yaşarız demişler. Konu sahibi de o evde yaşıyor olsa başka bir şey düşünürlerdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?