DAĞDAN GELİP BAĞDAKİNİ KOVMAK

Bir kuruş kimsenin desteği olmadan evlendim ben. Ailemin koluma takacağı bileziğe eşime takacakları çeyreğe kadar ben yaptım.

Konu sahibine neden bu kadar yüklenildi anlamadım.

Kedinin sonuçta gerçek evi var, gelin adayının da fobisi olduğu için ayrılmasını isteyebilir, bunda sıkıntı yok.

Ancak bunu rica etmenin de bir üslubu var. Kedinin evi olduğu için ancak böyle bir şeyin istenebildiğinin açıkça söylenmesi lazım.

Yoksa “götür şu tüy yumağını” tarzında söylerseniz karşı taraf kedinin sokağa atılmasını umursamadığınızı düşünür. Çok dikkatli hareket etmek lazım. Cidden bu gelinin kediyi sokağa atmayacağına güvenebiliyor musunuz? Ben güvenemiyorum. İnsanda bir çekingenlik olması lazım.

Düğün için yardım etmek zorunluluğunuz yok ancak anneniz ısrarcı olacaktır. Bu durumda pisipisi vergisinden muhasebeleştirip kesintinizi yaparsınız.

Hayvanları çok severim ama evde bende yapamıyorum. Evcil hayvanı olan arkadaslarımla bile dısarıda bulusurum, fena oluyorum, sürekli hapşırıyorum bu hayvan sevmediğim anlamına gelmiyor. Ayrıca kedi sizinmiş zaten, annenizin olup gelininiz istemese başlıkla alakasını anlayacağım da..

Bir kuruş kimsenin desteği olmadan evlendim ben. Ailemin koluma takacağı bileziğe eşime takacakları çeyreğe kadar ben yaptım.
Ama tabii ki dediğim gibi konu bu değil. Ben yine elimden geleni yapardım bana yapmadılar diye ben de yapmayacak değilim. Ama ben böyle ince düşünürken onların böyle yapması yardım etme isteğiminde önüne geçti.

Gelinin neyi nasıl söylediğini bilmiyoruz ki. Niye atın şunu bu evden demiş gibi davranıyoruz?

Kedini al diyen anne, gelin değil. Bu kadarcık anlatımdan gelinin kötü kalpli pis bir büyücü olduğu sonucuna nasıl vardık?

Tamam çözüm sunuyorum o zaman; gelini konu sahibi evine alsın kedi annede kalsın
Cok mantiklisiniz tebrik ediyorum sizi ilk önce acaba gelin hanımın kediye alismasi için çaba mi gosterilmeli sevmeyip dokunamayan daha sonra kedisiz yapamayan cok insan taniyorum olmazsa zaten alınır kimseye eziyet etmeye gerek yok ama ilk secenek gönderilmesi hoş degil

Alışmak istemek zorunda mı? Niye herkes hayvan sevmeli, hayvanlarla yaşamalı diye düşünüyoruz? Sevmiyor, korkuyor, alışmak ve bunun için çabalamak istemiyor olabilir. Bir insanı hayvan seveceksin, seveceksin dedim sana, yaşayacaksın birlikte, alışacaksın diye darlamanın ne anlamı var? İstemiyor, bu kadar basit.

Sonuna kadar haklısın
Üslup daha farklı olsaydı belki yaklaşımınız farklı olurdu ama davranışın kızımdan al kedini moduna evrilmesi çirkin bir durum. Konu kedi olunca ben biraz gerilebiliyorum siz bana bakmayın

Kedinizin başka yerde ne işi var ki.Sizin o.Alin evinize bakın.Gelinin de korkuyorsa eğer tepkisi normal yani bende hayvanları çok severim ama evimde kedi beslemek istemem.

Kedinizi kimse sokağa atmıyor. Zaten sizinmiş annenizle ortak yaşam alanı oluşturmuşsunuz. Gelininizde artık annenizle yaşayacakmış. Bazı insanların hayvanlara alerjisi olabilir ya da dokunamayabilir.
Kendi adıma örnek vereyim kedileri bende severim ama uzaktan. Sokak kedilerini beslerim ama sahiplenemem çünkü dokunamıyorum. Cocukluktan travmatik bi durum bendeki. Sahiplenebilen kadar sahiplenemeyene de saygı duymak gerekir. Herkesi hayvan düşmanı ilan etmeyi bırakın. Hayvana zulüm etmek, sokağa atmak başka bişey sahiplenememek, dokunamamak, korkmak, alerjisi vs olması durumu başka bişey.

Evet bende konu kedim olunca geriliyorum. Çünkü dediğiniz gibi kızım kızım diyordu şimdi kedini de sana vericem. Sanki ben zorla kedimi vermişim de almıyormuşum gibi oldu.
Kedim bana asla külfet olmaz çok sevdiğim için ve zaten hemen alacağımı söyledim aldım.

Gelinin tavrını bilmiyoruz, burada asıl kabahatli anne. Belki de gelin hanım çekine çekine söyledi, anne abarttı. Konu sahibini annesi bir güzel doldurmuş durumda.

Buradaki asıl sıkıntı gelinle konu sahibinin arasında doğrudan iletişim olmaması. Ben gelin olsam direkt telefon açardım, sesimin titrediğini çekindiğimi karşı tarafa hissettirirdim. Aracıyla olacak iş değil.

Şu anda konu sahibi evli olmasa kedi cidden sıkıntıda olabilirdi. Sonuçta ona yıllarca bakan anne gitsin diyor, gelin dese nasıl suçlayacağız? Büyücülük değil sahipsizlik.

Eskiden ağır köpek fobisi olan (şimdi daha hafifledi çok şükür) birisi olarak cidden aynı evde yaşanması çok ama çok zor, gelini de anlıyorum.

Anne höthöt diyerek birşeyleri zorlamaya çalışmasa, gelinle konu sahibi de bir kahve molasında konuşsa bu iş çözülecek aslında.

Bende şuna takildim, siz neden kedinizi annenize veriyorsunuz? O sizin kediniz, ben patilere geçici yuva oluyorum onda bile yuvalandırırken salya sümük ağlıyorum kaldı ki bu sizin kediniz evinize gelecek ölmesinden niye rahatsız oldunuz?

Kedi zaten sizin değil mi, niye bu kadar tepki veriyorsunuz?
Abiniz ve yengeniz annenizle yaşayacaksa ve kediyle aynı evde yaşamak istemiyorlarsa alacaksınız yanınıza.
Hayvanları sevmek başka bir aynı evde yaşamak başka birşey. Kimseyi bunu istemiyor diye suçlu bulamayız.
Siz ancak bekâr olup ailenizle yaşıyor olsaydınız haklı olurdunuz. Şuan evli olduğunuza göre sorun olacak birşey yok.
Kedinize bu kadar düşkün olsanız çoğunlukla annenize bırakmazdınız.

Size anneniz ne üslupla söyledi bilmiyorum ama sırf "gelin" istedi diye bu kadar tepki gösteriyorsunuz sanırım. Maddi olarak yardım etmek istemiyorsanız etmeyin. Karı koca halletsinler onu.

Bende şuna takildim, siz neden kedinizi annenize veriyorsunuz onu anlamadım. O sizin kediniz, ben patilere geçici yuva oluyorum onda bile yuvalandırıken salya sümük ağlıyorum kaldı ki bu sizin kediniz.
Önceki mesajlarda da yazdığım gibi annemler istiyordu çok sevdikleri için ayrı kalamadıklarını ara sıra kalmasını istiyorlardı.

Gelinle konu sahibi arasında öyle bir iletişim olduğunu sanmıyorum. Konu sahibi gelini küçük görüyor, muhatap alacağı biri gibi davranmıyor. Yazım tarzından oldukça açık bu.

Konu sahibi evli olmasa o eve geleceklerini sanmıyorum. Benim konudan anladığım baba yok, anne yalnız yaşayacak abi evlenince. Kadın yalnız yaşayacağına koca evde, biz de maddi durumları toparlayana kadar birlikte yaşarız demişler. Konu sahibi de o evde yaşıyor olsa başka bir şey düşünürlerdi.

Neden küçük göreyim? Yazdıklarımdan bunu çıkarmanız çok ilginç. Şahsi olarak bana söylense zaten cevabını verirdim yine aynı şekilde ama bana ileten kişi annem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…