• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

DAHA 21 YAŞINDA, Lütfen konumu okuyun yorum bekliyorum..

SUNAY_12

Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2017
166
142
18
47
Merhabalar oglumun 3_4 yıldır sorunlu giden bir ilişkisi vardı (ara ara bizede yansıttıkları için biliyoruz durumu..)...Oglum bu ilişkiye başlayınca çok değişti sürekli stres altında, evde hep mutsuz tavırlar ve bize karşıda bir kaba davranışlar ( ev ortamımız normalde sakindi, oda neşeli bir çocuktu, sadece ilişki değil belki yaşıylada kaynaklı diye düşünüp o zamanlar 16_17 yaşındaydı, Şuan 21 yaşında..hep ılımlı davranmaya çalıştık elimizden geldiğince,tabi ki ara ara ufak tefek çatışmalarımız oldu ister, istemez)..,,.Bütün bunları hayatımızı tanıyın diye yazdım gelelim Asıl sıkıntıma......
Oglum kız arkadaşı ile sözlenmek istiyor işi resmiyete dökmek istiyormuş, bizde aranızda söz yapın siz, biz sadece ailelerle tanışmak için geliriz dedik ve bize cephe aldı sanki istemiyormuşuz gibi ( henüz okul ve egitimin bitmesine 2 yılı var, askerlik durumu olabilir, okulu bitince iyi bir bölümdem mezun olacak işini meslegini eline alsın ondan sonra tabiki olur, onun hayatı diye bakıyoruz, üstelikte çok erken bir resmiyet için diye bakıyoruz okuluna, işine sekme vurmasından korkuyoruz).... Ayrıca şuanda okulu dışında parttime iş buldu ev arkadaşı ile yaşıyor sırf kız arkadaşının yakınında olmak için, bizimle çok az görüşmek istiyor ve Sözlenmek konusunda bize baskı yapıyor, tabiki biz en dogru şekilde davranmak istiyoruz ama anne yüregimde kıyımsız ve üzgün..eşim bu konuda yüz verme daha çok küçük okul bitmeden asla olmaz diyor, siz ne düşünüyorsunuz? yada yerimde olsanız nasıl davranırdınız? Üstelikte 3. Bebeğime hasbel kader hamileyim bu süreçte çok sıkıntılı (yaş 41)... (kız,tarafının aileside bu sözde ısrarcı anladıgım kadarıyla çünkü oglumun bunu bu kadar sorun etmesini de ona baglıyorum)... Evet hayat onların ama ebeveyn olarak üstüme düşen herşeyi dogru yapmak istiyorum..Çok üzgün ve çok dertliyim bir Anne olarak, üstelikte oglumu çok özlüyorum!!

Kız tarafi kendini belli etmis,daha agzı süt kokuyor yavrunuzun...Bence sanki istemezseniz oglunuzla iliskiniz daha zorlasacak gibi...
Kesinlikle daha sıkıntı yaşayacagız aile olarak ama istediğine razı olmak ilerde onun için daha kötü sonuçlanacaksa buna razıyız mecburen, sadece en dogru kararı almak istiyoruz aile olarak..

En doğru olanı yapmışsınız kendi aralarında yapmaları en iyisi.Ama çok ısrar ediyorsa gidin sözleyin seviyorlarsa beklerler okulun bitmesini sonuçta sizin desteğiniz olmadan ne düğün yapabilirler ne eşya alabilirler.Sağlam bir ilişki değilse zaten ayrılırlar.Erkek kardeşim de aynı yaşlarda tutturdu annem mecbur kaldı istemeye sonuç bir yıl bile geçmeden kıskançlık yüzünden ayrıldılar.Okul bitmeden nikaha asla taviz vermeyin.

Canım benim öncelikle bebeğiniz hayırlı ugurlu olsun dilerim...zor bir durum yaşadığınız hen de bu hormonlar ike maalesef çocuklar böyle. ..Ergenlik ile ne oluyorum oluyor ...bence çekişmeli olmasın oglunuzu kaybetmeyin. ..benim kız kardeşim eskiden sırf annem istemiyor diye inatla kendine hiç uygun olmayan biri ike nisanlandi kaldı ki kardeşim aslında çok uyumlu mülayim idi...annem babam ayrılmaya kalktı biri istiyor biri istemiyor. ..kız uni okumuş işi gücü var oğlan ilkokul mezunu is yok ...annem çırpındi haklı olarak ...ama nihayetinde oldu nisan maalesef. .sonra daha çok tanıdıkça birbirlerini gözleri açıldı. ..siz kötü olursunuz bence...strategic düşünün politik davranın. ..kızın iyi taraflarını da görün ve söyleyin de oğlunuza bence.. taraf olmasın size. Babaya da siz ara bulun...inat etmek sadece sonuca hızlı götürur...en fazla nisan atmış olur olmazsa üzmeyin kendinizi is olacagına varır. ...sevgiler

Siz de eşiniz de çok doğru düşünüyorsunuz.Başını yakmasın gencecik yaşında.Okul biter askerliği var daha.Eline ekmeğini alması var.Anladığım kadarıyla şimdi sözlense okul biter bitmez düğün olsun diyecekler.Çok çok erken.Kız tarafında bu ne acele anlayamadım.
Sözden sonra 3_4 yıl bekleriz, okulu vb hallolana kadar diyorlar ama tabiki bu söze ne kadar güvenmeliyiz bu kadar acelecilik karşısında.. Bana beklemek istemeyip o konudada baskı yaparlar gibi geliyor..

Kesinlikle daha sıkıntı yaşayacagız aile olarak ama istediğine razı olmak ilerde onun için daha kötü sonuçlanacaksa buna razıyız mecburen, sadece en dogru kararı almak istiyoruz aile olarak..
Ne kadar engel çıkarırsanız okadar birbirlerine kenetlenirler.Akışına bırakın..

İşiniz cok zor gercekten,yani 21 yasinda ogrenci bir genc erkekten nasil bir beklentiye girer kızın ailesi anlam veremedim...Ama işin ucunda oglunuzu kaybetme riski de var...Bence kesinlikle bir psikologla gorusun, hem bakıs acinizi dile getirecek uygun davranis ve sozler icin size cok yardimci olacagini düşünüyorum....

İşiniz cok zor gercekten,yani 21 yasinda ogrenci bir genc erkekten nasil bir beklentiye girer kızın ailesi anlam veremedim...Ama işin ucunda oglunuzu kaybetme riski de var...Bence kesinlikle bir psikologla gorusun, hem bakıs acinizi dile getirecek uygun davranis ve sozler icin size cok yardimci olacagini düşünüyorum....
Beklenti durumuna bende anlam veremiyorum çünkü benimde aynı yaşlarda üni okuyan bir kızım var bana okulu bitmemiş, hayatını kurmamış birisi için böyle bir talepte bulunmaz çünkü kendi hayatını bile planlayan birisi, diyelimki bulundu alacagı cevap belli okulu bitmeden, askerlik vb halletmeden, ekmegini eline almadan asla olmaz derdim, bunu kız tarafının ailesininde onaylaması mantıklı gelmiyor bize danışmadıkları içinde kimseyle muhatap olmadım..Aralarında anlaşmışlar en son bizi misafir gibi çagırdılar..

size bir tavsiye bırakın sozlensinler çünkü siz yok dedikçe onlar var etmeye çalışacak iş inada binecek oğlunuz sizden uzaklasacak vs vs

yalnız şu anda asla nişan evlilik gibi şeyler olmayacağını böyle bir istekle karşınıza gelmelerini istemediğinizi net şekilde anlatın hem oğlunuza hem kız tarafina

zaten 21 yaşında iki çocuk bu söz olayını çok devam ettiremez emin olun

Sözden sonra 3_4 yıl bekleriz, okulu vb hallolana kadar diyorlar ama tabiki bu söze ne kadar güvenmeliyiz bu kadar acelecilik karşısında.. Bana beklemek istemeyip o konudada baskı yaparlar gibi geliyor..

Aynen ben de öyle düşünüyorum.Çok baskıyla oğlunuz acaba daha mı o tarafa itilir onu da düşünüyorum bir yandan.İki ucu çiçekli değnek.Kızla mı konuşsanız acaba?Ya da ailesiyle.Sorumluluk almak için çok küçük yaşlar.Bilmiyorum zamanla olgunlaştıkça fikirleri değişir mi.Her halükarda istememekte haklısınız.Hayırlısı diyeyim.

Aynen ben de öyle düşünüyorum.Çok baskıyla oğlunuz acaba daha mı o tarafa itilir onu da düşünüyorum bir yandan.İki ucu çiçekli değnek.Kızla mı konuşsanız acaba?Ya da ailesiyle.Sorumluluk almak için çok küçük yaşlar.Bilmiyorum zamanla olgunlaştıkça fikirleri değişir mi.Her halükarda istememekte haklısınız.Hayırlısı diyeyim.
Zaten kız ve ailesi, oglum herşeyi konuşup planlayıp bizide misafir gibi çagırdılar, çikilota, çiçek vs alıp gelecekmişiz...yani o sebeple kimseyle konuşmak istemiyorum, bizi bu duruma düşüren oglumada kızgınım, böyle bir niyeti vardıysa önce bize danışmalıydı..

buyuk ıhtımal kız arkadası ıle oglunuz arasında yakınlaşma olmustur , 3-4 yıl da bır bayanın beklentıye gırmesı ıcın ıdeal bır sureç, yaş itibari ile ve sosyal konum itibari ile erken olabılır evlılık onlar için ama zaten onlar sadece aileler tanışşın söz takılsın ilişki resmiyet kazansın istiyorlar...
bence oğlunuza tavır yapmak yada ters gitmek yerine onun huyuna gidin, aileler önceden bir tanışsınlar dışarda yemek vs yenebilir hep birlikte, ortak bir tarih belirlenip sözünüzü kesin ve kız tarafına kesin bir dille evlenmeleri için henüz zaman olduğunu okul bitmeden iş güç sahibi olmadan evlilik için başka bir adım atamayacağınızı belirtin.. gerisini zaman gösterir zaten...
söz için de alın bir çiçek çikolata birde alsınlar pahalıya kaçmadan birer söz yüzüğü fazla masrafa girmeyin.

Zaten kız ve ailesi, oglum herşeyi konuşup planlayıp bizide misafir gibi çagırdılar, çikilota, çiçek vs alıp gelecekmişiz...yani o sebeple kimseyle konuşmak istemiyorum, bizi bu duruma düşüren oglumada kızgınım, böyle bir niyeti vardıysa önce bize danışmalıydı..
Oo bayağı bayağı teşkilat kurulmuş.Hiç iş yok karşı tarafta.Çok uyanıklar.Üzmek istemiyorum sizi ama çok çekeceğiniz var.

Oo bayağı bayağı teşkilat kurulmuş.Hiç iş yok karşı tarafta.Çok uyanıklar.Üzmek istemiyorum sizi ama çok çekeceğiniz var.
Tek derdim şuan mesleğini eline alması şu süreçte okulunada sekme vurulsun istemiyorum çünkü özel okulda okutuyoruz iyi bir bölüm ve maddi imkanlarımızda eskisi kadar iyi değil..ondan sonra kimle isterse onla evlensin çünkü artık bu konu çok yordu beni, hayatını düzene koysun tek istediğim şey..

Tek derdim şuan mesleğini eline alması şu süreçte okulunada sekme vurulsun istemiyorum çünkü özel okulda okutuyoruz iyi bir bölüm ve maddi imkanlarımızda eskisi kadar iyi değil..ondan sonra kimle isterse onla evlensin çünkü artık bu konu çok yordu beni, hayatını düzene koysun tek istediğim şey..

Yerden göğe kadar haklısınız.Ah işte kolay büyütülmüyor çocuk.Kıymetini bilse bunların keşke oğlunuz.Sırf ailem benim için fedakarlık yapıyor düşüncesi bile bunları yapmasına engel olmalıydı.Aklı bir karış havadadır şu an.Güzel de işliyorlar.İşiniz zor.

Şuan mantıkli dusunemedigi ortada,siz ebeveyn olarak onunla ayni hataya dusmemelisiniz!Bence tepkinizden oturu birlikte karar almamis, bir nevi yaptirim uyguluyor....Su andan sonra yaninda yer alin ve leyla mecnun hikayesi son bulsun ,yoksa hep kavusamayacaklari dusuncesiyle daha cok baglanacaklar....ters köse yapin..

Oturtup karşınıza bir yetişkin gibi konuşun. Evliliğin sorumluluk demek olduğunu, bu sorumluluğu almak için daha çok genç olduğunu maddi manevi hazır olmadan bu işe kalkismamasi gerektiğini, kız tarafının şimdi söz için zorlarken sozlendikten sonra da hemen düğün vs isteyerek zor durumda bırakabileceğini, aile olarak mutlu olmasını istediğinizi ancak maddi olarak şuan bu tarz şeylere hazır olmadığınızı, illa evlenmek istiyorsa kendi imkanları ile istenilenleri yapması gerektiğini söyleyin. Hala daha dirayetli duruyorsa da çok fazla yorum yapmadan anne baba olarak üstünüze düşeni yapın. Eğer ki ayrilmazsa ömür boyu yuzyuze bakacaksınız o yüzden kötü siz olursunuz. Evladınizi kaybetmemek için taviz vermek zorundasınız gibi görünüyor. Bol bol dua edin Rabbim hayırlı kapılar açsın :(

Oturtup karşınıza bir yetişkin gibi konuşun. Evliliğin sorumluluk demek olduğunu, bu sorumluluğu almak için daha çok genç olduğunu maddi manevi hazır olmadan bu işe kalkismamasi gerektiğini, kız tarafının şimdi söz için zorlarken sozlendikten sonra da hemen düğün vs isteyerek zor durumda bırakabileceğini, aile olarak mutlu olmasını istediğinizi ancak maddi olarak şuan bu tarz şeylere hazır olmadığınızı, illa evlenmek istiyorsa kendi imkanları ile istenilenleri yapması gerektiğini söyleyin. Hala daha dirayetli duruyorsa da çok fazla yorum yapmadan anne baba olarak üstünüze düşeni yapın. Eğer ki ayrilmazsa ömür boyu yuzyuze bakacaksınız o yüzden kötü siz olursunuz. Evladınizi kaybetmemek için taviz vermek zorundasınız gibi görünüyor. Bol bol dua edin Rabbim hayırlı kapılar açsın :KK43:
Bütün bu anlattıklarınızı konuştuk cevabı biz meslegimi elime alıncaya kadar bekleyecegiz oldu ama bu kadar aceleci davranılış karşısında hiç inandırıcı gelmiyor bana.. 2 gün sonra yok sözlü kız bu kadar bekletilirmi ( tahmini 3_4 sene) diye gündeme geleceginden eminim..

Back
X