• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

DAHA 21 YAŞINDA, Lütfen konumu okuyun yorum bekliyorum..

Oğlunuzun kız arkadasıyla ilişkinizi iyi tutmalısınız bu sürecte bence oğlunuzu ikna edemiyorsanız kızla ve kızın ailesiyle arayı iyi tutup süreci uzatmaya calısın derim
Kızı oglum toplamda 4_5 kere getirdi, onlardada rutin sohbetler,aslında kızında çok düzenli bir hayatı yok belkide erken kararları bunlada alakalı, kızla olumsuz bir düşüncemde yok oglumun sevdiği herkese saygı duyarım ama velakin bu konuda ailemize hiçbirşey danışılmadan karar alındıgı için bu konuda kimseyle ekstra muhatap olmayı düşünmüyorum..

oğlunuz daha çocuk yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla . muhtelemen kararından ileride pişman olacak bunun için çocuğunuzla konuşmanız bunların ne tür sonuçlar doğuracağını anlatmanız gerekir.

Merhabalar ben biraz farklı düşünüyorum sırf konunuza yorum yapayım diye uzun zamandır kullanmadıgım hesabımı actım öncelikle kız tarafını bilmiyorsunuz evet oğlunuz küçük ama karşı tarafta bi kız ailesi bi söz istiyo olabilirler kız anneleri beni anlar kızınız ve oğlunuz arasında ne geçmiş bilmiyoruz belki kızda istiyor olabilir evet çok zor sizin için ama bi söz takın bence zaten nasipse bi sekilde ayrılırlar sözlükten ama bu şekilde hem oğlunuzdan ayrılırsınız hemde karşı tarafın düşüncesini bilemezsiniz yani emin olun kız ailesi için zor bi durum o şekilde yakınlarsa belkide onlar sizden daha dertlidir en iyisi ailelerin bu durumu konusmaları olduğunu düşünüyorum ayrıca herkes kötü yorum yazmış ama bizim üniversitede sözlü olup okul bitirdikten sonra evlenen bisürü arkadasım var evet kötü olanalrda var ama yasamadan bilemezsiniz sanırım ben kız annesi olarak konusuyorumkız anneleri beni anlar ne yazıkki farklı coğrafyadayız yoksa kız erkek fark Yok ama öyle olmuyor bildiğimiz gibi bence alın oglunuzu karşınıza konusn aranızda ne geçti neden istiyosun okulu bitirir misin karşı tarafın ailesi istiyor mu kız ne diyor herşeyi öğrenin emin olun bu tarz kaynana daha kurnaz oluyor alttan herşeyi yürütüyor sakin kalın hata yapılmasın

oğlunuz daha çocuk yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla . muhtelemen kararından ileride pişman olacak bunun için çocuğunuzla konuşmanız bunların ne tür sonuçlar doğuracağını anlatmanız gerekir.
Çok anlattık herşeyi bilende bir çocuk ama kararında ısrarcı, sebebide kız ve ailesi ile birlikte zaten karara varılmış ve dönmek istemiyor kararından, bizimde çok kıyımsız oldugumuzu düşünerek açıkladı, biz gerekçeleriyle sizin yazdıgınız gibi açıklayıncada bize şuan cephe aldı, konuşmuyor şuan bizde bekliyoruz..

Herşey olacağına varır engel olmaya çalıştıkça değerlenir bu söz olayı... Sizde gayet sıradan şekilde üzerinize düşeni yapın kesilsin söz.. PEşinden nişan isterlerse o zaman oturun iki aile konuşun. Ne dertleri varmış öğrenirsiniz böylece...

Merhabalar ben biraz farklı düşünüyorum sırf konunuza yorum yapayım diye uzun zamandır kullanmadıgım hesabımı actım öncelikle kız tarafını bilmiyorsunuz evet oğlunuz küçük ama karşı tarafta bi kız ailesi bi söz istiyo olabilirler kız anneleri beni anlar kızınız ve oğlunuz arasında ne geçmiş bilmiyoruz belki kızda istiyor olabilir evet çok zor sizin için ama bi söz takın bence zaten nasipse bi sekilde ayrılırlar sözlükten ama bu şekilde hem oğlunuzdan ayrılırsınız hemde karşı tarafın düşüncesini bilemezsiniz yani emin olun kız ailesi için zor bi durum o şekilde yakınlarsa belkide onlar sizden daha dertlidir en iyisi ailelerin bu durumu konusmaları olduğunu düşünüyorum ayrıca herkes kötü yorum yazmış ama bizim üniversitede sözlü olup okul bitirdikten sonra evlenen bisürü arkadasım var evet kötü olanalrda var ama yasamadan bilemezsiniz sanırım ben kız annesi olarak konusuyorumkız anneleri beni anlar ne yazıkki farklı coğrafyadayız yoksa kız erkek fark Yok ama öyle olmuyor bildiğimiz gibi bence alın oglunuzu karşınıza konusn aranızda ne geçti neden istiyosun okulu bitirir misin karşı tarafın ailesi istiyor mu kız ne diyor herşeyi öğrenin emin olun bu tarz kaynana daha kurnaz oluyor alttan herşeyi yürütüyor sakin kalın hata yapılmasın
Merhaba ayrıcada yetişkin bir kız annesiyim, empati yaparsam baştan yanlış bu yaşta okulu işi olmayan bir çocuga kendi adıma söz baskısı yapmazdım hele hele önce ailesinin haberi olmadan hiç bir şekilde ciddiye almazdım,...kız ailesinin herhangi bir tabusu yok ben oglumu defalarca bazı konularda uyarmama ragmen kızın ailesinin rahatlıgı cazip geliyor ve beni o konularda hiç dinlemiyor.. İnanın ima ettiğiniz hiçbirşey onlar için sorun değil, nitekim herkesin yaşam tarzı diyerek saygı duymaya çalışıyorum..

Peki şuanda aldıkları kararı dogru buluyorlar mı?
pişmanlık duymuyorlar aile dio ki biz aylık destek verelim git okulunu bitir mesleğin olur diolar kabul etmiolar zaten gelinde teyzemleri eve bile kabul etmio kuzenim de 21 yaşındaydı.. . Allah yardımcınız olsun

pişmanlık duymuyorlar aile dio ki biz aylık destek verelim git okulunu bitir mesleğin olur diolar kabul etmiolar zaten gelinde teyzemleri eve bile kabul etmio kuzenim de 21 yaşındaydı.. . Allah yardımcınız olsun
O zaman ne halleri varsa onu görürler, onlarda evlat yetiştirecekler inanın kimsenin ahı kimsede kalmaz, teyzenizde üzülmesin Allah yardımcısı olsun, gençlerede vicdan ve akıl versin inşallah

Karşı çıkarsanız cephe alacaktır evlenmeye bile kalkabilirler...herkes aynı yaşta olgunlaşmiyor maalesef. Siz bence suyuna gidin. 2sene söz 2sene nisan zaten 4 sene yapiyo. Sizin planladığınız döneme geliyor.Yalniz kız ev kizi aklinda evlilik hariç bişey yoktur su an. Bu sebeple birkaç ay sonra bile biz dayanamıyoruz evlenecez diyerek karşınıza gelebilirler. Bunu önlemek için de oğlunuza okulu bitirmeden evlenemeyecekleri sözünü verdirin. Ama bunu tehdit ederek değil. Sen bizden böyle bişey istedin evlilik için tek sartimiz okulunu başarılı şekilde bitirip mesleğini yapman vs vs vs....diyip söz alın ki yarın karşınıza nikah söylemiyle geldiklerinde bu sözü hatirlatin..bu konuşmayı aynı şekilde karşı aile ile de yapmalısınız. Evlilik sürelerini uzattikca uzatın, istediklerini ne tamamen yapın ne de yapmayın. Bilmem anlatabildim miHoppa

Merhaba ayrıcada yetişkin bir kız annesiyim, empati yaparsam baştan yanlış bu yaşta okulu işi olmayan bir çocuga kendi adıma söz baskısı yapmazdım hele hele önce ailesinin haberi olmadan hiç bir şekilde ciddiye almazdım,...kız ailesinin herhangi bir tabusu yok ben oglumu defalarca bazı konularda uyarmama ragmen kızın ailesinin rahatlıgı cazip geliyor ve beni o konularda hiç dinlemiyor.. İnanın ima ettiğiniz hiçbirşey onlar için sorun değil, nitekim herkesin yaşam tarzı diyerek saygı duymaya çalışıyorum..
Gerçekten çok üzüldüm abla yani kızın da varmıs daha iyi anlarsın hal ve hareketlerinden bişey diyemedim ailesine bu kadar rahat olunmasına dua edeceğim insallah hersey yokuna girer bizi habersiz bırakma sen çok inçe düsünen bi anneisn insallah üzüleceğin gelişmeler olmaz dualarım seninle

Ben 41 yaşında ve hamile olsam böyle işler için parmağımı bile kıpırdatmam, yalan yok. Zaten maddi durum da iyi değilmiş.

Çok anlattık herşeyi bilende bir çocuk ama kararında ısrarcı, sebebide kız ve ailesi ile birlikte zaten karara varılmış ve dönmek istemiyor kararından, bizimde çok kıyımsız oldugumuzu düşünerek açıkladı, biz gerekçeleriyle sizin yazdıgınız gibi açıklayıncada bize şuan cephe aldı, konuşmuyor şuan bizde bekliyoruz..
Babasıyla arası nasıl ? Kızın ailesi ile konuşma imkanınız yok mu ?

Merhabalar oglumun 3_4 yıldır sorunlu giden bir ilişkisi vardı (ara ara bizede yansıttıkları için biliyoruz durumu..)...Oglum bu ilişkiye başlayınca çok değişti sürekli stres altında, evde hep mutsuz tavırlar ve bize karşıda bir kaba davranışlar ( ev ortamımız normalde sakindi, oda neşeli bir çocuktu, sadece ilişki değil belki yaşıylada kaynaklı diye düşünüp o zamanlar 16_17 yaşındaydı, Şuan 21 yaşında..hep ılımlı davranmaya çalıştık elimizden geldiğince,tabi ki ara ara ufak tefek çatışmalarımız oldu ister, istemez)..,,.Bütün bunları hayatımızı tanıyın diye yazdım gelelim Asıl sıkıntıma......
Oglum kız arkadaşı ile sözlenmek istiyor işi resmiyete dökmek istiyormuş, bizde aranızda söz yapın siz, biz sadece ailelerle tanışmak için geliriz dedik ve bize cephe aldı sanki istemiyormuşuz gibi ( henüz okul ve egitimin bitmesine 2 yılı var, askerlik durumu olabilir, okulu bitince iyi bir bölümdem mezun olacak işini meslegini eline alsın ondan sonra tabiki olur, onun hayatı diye bakıyoruz, üstelikte çok erken bir resmiyet için diye bakıyoruz okuluna, işine sekme vurmasından korkuyoruz).... Ayrıca şuanda okulu dışında parttime iş buldu ev arkadaşı ile yaşıyor sırf kız arkadaşının yakınında olmak için, bizimle çok az görüşmek istiyor ve Sözlenmek konusunda bize baskı yapıyor, tabiki biz en dogru şekilde davranmak istiyoruz ama anne yüregimde kıyımsız ve üzgün..eşim bu konuda yüz verme daha çok küçük okul bitmeden asla olmaz diyor, siz ne düşünüyorsunuz? yada yerimde olsanız nasıl davranırdınız? Üstelikte 3. Bebeğime hasbel kader hamileyim bu süreçte çok sıkıntılı (yaş 41)... (kız,tarafının aileside bu sözde ısrarcı anladıgım kadarıyla çünkü oglumun bunu bu kadar sorun etmesini de ona baglıyorum)... Evet hayat onların ama ebeveyn olarak üstüme düşen herşeyi dogru yapmak istiyorum..Çok üzgün ve çok dertliyim bir Anne olarak, üstelikte oglumu çok özlüyorum!!
Bence kafasina takmis vazgecmez boşa evladinizla kötü olursunuz aileler arasi çok duyurmadan bı söz takın zaten egrigi dogruyu kendi görür siz istemedikce yasak tatlı gelir

Siz çok doğru düşünüyorsunuz. Annem de böyle düşünürdü %100000. Bence kız arkadaşıyla görüşmeyi deneyin. Tanışın sıcak davranın beraber vakit geçirin oğlunuzun da hoşuna gidecektir. Ama 21 yaş hakikaten bi erkek için evlilik için çok erken ki erkekler 27 28yasinda olgunlaşıyor. Söz olayını yapın nişan diye tutturursa 2 sene bekleyin bu sürede bakalım ayrilcaklar mi napicaklar hayat bu. Bence babasi konusmali erkek erkege. Siz de dedigim gibi kiz arkadasiyla gorusmelisiniz.

Babasıyla arası nasıl ? Kızın ailesi ile konuşma imkanınız yok mu ?
Babası zaten hiç istemiyor okulu bitmeden asla,diyorda anne yüregi ben rahat duramıyorum işte...kızın ailesi ile bu konuyu konuşmak istemiyorum çünkü onlar oglumla bizi muhatap almadan karar almışlar,.. Konuşursam yine oglumla konuşurum ancak, kızsamda sinirlensemde kendi çocugum sonuçta,,

Siz çok doğru düşünüyorsunuz. Annem de böyle düşünürdü %100000. Bence kız arkadaşıyla görüşmeyi deneyin. Tanışın sıcak davranın beraber vakit geçirin oğlunuzun da hoşuna gidecektir. Ama 21 yaş hakikaten bi erkek için evlilik için çok erken ki erkekler 27 28yasinda olgunlaşıyor. Söz olayını yapın nişan diye tutturursa 2 sene bekleyin bu sürede bakalım ayrilcaklar mi napicaklar hayat bu. Bence babasi konusmali erkek erkege. Siz de dedigim gibi kiz arkadasiyla gorusmelisiniz.
Kızı zaten tanıyorum aramda bir sorun yok ama bize danışılmadan zaten oglumla birlikte bu kararı aldıkları için aile ile bu konuda muhatap olmayı düşünmüyorum, kendi oglumla çözebilirsem çözeceğim..

Babası zaten hiç istemiyor okulu bitmeden asla,diyorda anne yüregi ben rahat duramıyorum işte...kızın ailesi ile bu konuyu konuşmak istemiyorum çünkü onlar oglumla bizi muhatap almadan karar almışlar,.. Konuşursam yine oglumla konuşurum ancak, kızsamda sinirlensemde kendi çocugum sonuçta,,
Çocuğunuzun şu anda okulu bitti mi ? Hayır
Askerliğini yaptı mı ? Hayır
Birikimi evlenecek gücü var mı ? Hayır
Işi var mı ? Tabi ki hayır
Kız tarafına deyin o halde içgüveyi mi alacaksınız ?
Çocuğunuz mantıklı düşünemiyor şu anda ama öbür aile de mantıklı değil bence

Ah en cok sinir oldugum sey. Ne aceleniz var evladim. Ayni seyi benim kardesim yapti. Daha sonra kız kicina tekmeyi vurdu evde hem kendi kafayı yedi hem bize kafayı yedirtti. Siz çok mantıklı düşünüyorsunuz malesef benim annemler kardeşimden de hevesle atılmışlardı olaya. Üstelik daha üniversite öğrencisiydi o dönem. Ben 27 yaşında evlendim eşim le yıllardır görüşüyorduk. 20li yaşlarin basinda evlenmesini bizde bilirdik ama ne paramız vardı ne işimiz ne askerlik tamamdı. Valla bilemiyorum benim gördüğüm genelde erkek çocuklar daha problemli olabiliyor malesef. Siz anne olarak yol göstermeye çalışıyorsunuz allah kolaylık versin. Üzülmeyin bir şekilde zaman içinde olgunlasiyorlar. Siz elinizden geleni yapiyosunuz sonuçta. Bazen üstüne gidince ters de tepebiliyor.

Çocuğunuzun şu anda okulu bitti mi ? Hayır
Askerliğini yaptı mı ? Hayır
Birikimi evlenecek gücü var mı ? Hayır
Işi var mı ? Tabi ki hayır
Kız tarafına deyin o halde içgüveyi mi alacaksınız ?
Çocuğunuz mantıklı düşünemiyor şu anda ama öbür aile de mantıklı değil bence
Şuan okulu özel onun dışında meslegi var ve aileye maddi katkıda bulunuyor.. Bir nevi beraber yaşanıyor gibi (baba yok).. Ev arkadaşlıgı diyelim biz (ben omaylamasamda).... Yani benden başka kimse sorun etmiyor, kimsenin benim çocugumun geleceği umrunda değil herkes kendi hayatını düşünüyor, ama oglumun bunu kendi tecrübesiyle belkide hayatın acı yüzüyle anlaması gerekecek zamanla..aşkın karın doyurmadıgı bir devirde yaşıyoruz artık, sadece erkek olarak genç ve hormonlorı dogru düşünmesine engel oluyor.. Zaman inşallah hepimiz için hayırlısını getirsin..

Back
X