• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

DAHA 21 YAŞINDA, Lütfen konumu okuyun yorum bekliyorum..

Bence çok doğru düşünüyorsunuz..
Anlaşılan siz de çok genç yaşta evlenip çocuk sahibi olmuşsunuz. Kendinizden örnek verin. "Sizin gibi çocuklara sahip olduğum için şükrediyorum ama keşke her şeyi acele etmeden sırasıyla zamanında yapsaydım" diye..
Yüzük takınca ne oluyor anlamıyorum ben bu insanları? Zaten gezmiş bu zaman kadar 3 sene daha bekleyeversinler. Sırf yüzükle kalmaz ki bu iş..

Oglunuz soz mi istiyor nisan mi istiyor evet diyin madem evlenecek kadar buyudu. Ama evliligi kendi halletsin bunuda mustakbel geline soylersiniz 'senelerce ozel okul su bu belimizi buktu kizim biz okulu askerligi bitince ancak evlilik birikimi yapabilecek halde olacagiz bak yeni bebegim de olacak' dediginizde emin olun kiz 'yemisim bu askin izdirabini' deyip uzar. Evet oglunuz uzulur belki ama yapabileceginiz bu. Buyumesi icin gerekli bunlar. Aldigi kararlarin bedel ve sonuclarina katlanabilmeli. Ha keza bu karsi taraf icinde gecerli. Toy bi cocukla ailesine danismadan bu kararlari alabiliyorlarsa sonuclarini gorsunler bi zahmet. Gozu bi bunlari acik zaten. Kiyamaz diyip aile ve genclerin hayati parcalaniyor. Sonra 1 seneyi bulmayan evlilikler, tum omur boyu suren psikolojik problemler.

Bütün bu anlattıklarınızı konuştuk cevabı biz meslegimi elime alıncaya kadar bekleyecegiz oldu ama bu kadar aceleci davranılış karşısında hiç inandırıcı gelmiyor bana.. 2 gün sonra yok sözlü kız bu kadar bekletilirmi ( tahmini 3_4 sene) diye gündeme geleceginden eminim..

Tamam işte öyle denildiği an biz maddi olarak yokuz siz kendi imkanlarinizla evlenin diyeceksiniz. Sonuçta bu kararı alırken size sormadilarsa evlenirken de gelip birşey istemeye hakları yok.

Bence çok doğru düşünüyorsunuz..
Anlaşılan siz de çok genç yaşta evlenip çocuk sahibi olmuşsunuz. Kendinizden örnek verin. "Sizin gibi çocuklara sahip olduğum için şükrediyorum ama keşke her şeyi acele etmeden sırasıyla zamanında yapsaydım" diye..
Yüzük takınca ne oluyor anlamıyorum ben bu insanları? Zaten gezmiş bu zaman kadar 3 sene daha bekleyeversinler. Sırf yüzükle kalmaz ki bu iş..
Evet bende 20 yaşında evlendim bayan olarak ama bundan 21 sene önce o yaşlar normaldi, eşimde 25 yaşında okulu bitmiş meslegi vardı.. Şuan ki aklımda ailemi ve eşimi seviyorum ama yinede bir 30 dan önce evlenmezdim belkide çünkü evlilik ve hayat sorumlulugu çok zor bizler eskiden daha yetinmesini bildiğimiz için çok şeye katlanarak yol aldık ama yeni nesilde bu çok az kişide mevcut, sabırsız, mücadele zayıf ve hiç yetinmeyi bilmiyorlar..

Merhaba, size tavsiyem oğlunuza kabul ettiğinizi ama artık okul taksitlerini de ödemeyeceğinizi, harçlık vs vermeyeceğinizi, sadece gidip kızı isteriz hiçbir şekilde hiçbir şeyinize artık karışmayacağınızı babayla birlikte oturup söyleyin. Sonuçta bu yaşta evlilik kararı alan bir insan kendi hayatını da idame ettirebilir deyin.
Artık hiçbir maddi talep bizden bekleme diyin. Bakalım o kız artık isteyecek mi onu.
Ve asla taviz de vermeyin. Maddi imkansızlık olunca nasıl da atıyorlar sözü görürsünüz.

Oglunuz soz mi istiyor nisan mi istiyor evet diyin madem evlenecek kadar buyudu. Ama evliligi kendi halletsin bunuda mustakbel geline soylersiniz 'senelerce ozel okul su bu belimizi buktu kizim biz okulu askerligi bitince ancak evlilik birikimi yapabilecek halde olacagiz bak yeni bebegim de olacak' dediginizde emin olun kiz 'yemisim bu askin izdirabini' deyip uzar. Evet oglunuz uzulur belki ama yapabileceginiz bu. Buyumesi icin gerekli bunlar. Aldigi kararlarin bedel ve sonuclarina katlanabilmeli. Ha keza bu karsi taraf icinde gecerli. Toy bi cocukla ailesine danismadan bu kararlari alabiliyorlarsa sonuclarini gorsunler bi zahmet. Gozu bi bunlari acik zaten. Kiyamaz diyip aile ve genclerin hayati parcalaniyor. Sonra 1 seneyi bulmayan evlilikler, tum omur boyu suren psikolojik problemler.
Söz istiyor.. Zaten kız ve ailesi oglumuza çok düşkün (daha dogrusu aile olarak çocuklarımıza) oldugumuzu biliyor ve çok kıyımsız oldugumuzu o sebeple bizi kimse adam yerine koymadı, iyi niyetimiz toplu şekilde suistimale ugradı ama artık bizimde daha radikal kararlar vermemiz gerekiyor belkide, bilemiyorum..

Son düzenleme:
Sözden sonra 3_4 yıl bekleriz, okulu vb hallolana kadar diyorlar ama tabiki bu söze ne kadar güvenmeliyiz bu kadar acelecilik karşısında.. Bana beklemek istemeyip o konudada baskı yaparlar gibi geliyor..

peki onlar neden aceleci

kızları okumuyor mu

bulundukları sosyo ekonomik ortam kızları erkenden evlenme yükümlülüğü mü getiriyor

sevgililik bize ters modundalar mı

yani ben kız olarak o yaşta sözleneceğim desem kimse olur demezdi de

20 yaşımdan beri sevgilim var ki yaşım sizinkine yakın asla o yaşta sözlenmeme kimse izin vermezdi

Merhaba, size tavsiyem oğlunuza kabul ettiğinizi ama artık okul taksitlerini de ödemeyeceğinizi, harçlık vs vermeyeceğinizi, sadece gidip kızı isteriz hiçbir şekilde hiçbir şeyinize artık karışmayacağınızı babayla birlikte oturup söyleyin. Sonuçta bu yaşta evlilik kararı alan bir insan kendi hayatını da idame ettirebilir deyin.
Artık hiçbir maddi talep bizden bekleme diyin. Bakalım o kız artık isteyecek mi onu.
Ve asla taviz de vermeyin. Maddi imkansızlık olunca nasıl da atıyorlar sözü görürsünüz.
Merhaba okul taksitlerini zaten toplu şekilde ödedik sadece bitirmesi tek dileğim şuan, ayrıca okulu dışında 1 senelik eğitimi var oda para onuda karşılayacagız, okulu ve eğitimi bitmezse ileriki hayatı için yine biz üzülecegiz mecburen bu konularda abluka koyamayız.. Şuanda bir iş buldu fena kazanmıyor ona güvenerek birazda hareket ediyor..bizim tek istediğimiz biraz daha beklemeleri..

peki onlar neden aceleci

kızları okumuyor mu

bulundukları sosyo ekonomik ortam kızları erkenden evlenme yükümlülüğü mü getiriyor

sevgililik bize ters modundalar mı

yani ben kız olarak o yaşta sözleneceğim desem kimse olur demezdi de

20 yaşımdan beri sevgilim var ki yaşım sizinkine yakın asla o yaşta sözlenmeme kimse izin vermezdi
Kız arkadaşı 2 senelik bitirdi ve şuan işsiz işi gelişebilecek tecrübe ile kariyer edinebilecek bir pozisyonda ona yönelebilir ama çok çalışma şevki yok gibi..Aile çok rahat oglum istediği gibi girip çıkıp gece kalabiliyor herhangi bir tabuları yok..

Merhaba okul taksitlerini zaten toplu şekilde ödedik sadece bitirmesi tek dileğim şuan, ayrıca okulu dışında 1 senelik eğitimi var oda para onuda karşılayacagız, okulu ve eğitimi bitmezse ileriki hayatı için yine biz üzülecegiz mecburen bu konularda abluka koyamayız.. Şuanda bir iş buldu fena kazanmıyor ona güvenerek birazda hareket ediyor..bizim tek istediğimiz biraz daha beklemeleri..
İşte böyle yaptığınız için keyifleri yerinde. Ben olsam o parayı ödemezdim. Bakın anne olarak bakıyorsunuz olaya fakat bir çözüm bulmanız şart o da maddi kesinti şeklinde olabilir. Maddi kesintiye uğrayan çocuğu bu zamanın şu zihniyetteki kızları kabul etmez. Kız ve ailesi şu an diyorlar ki yağlı kapı, ailesi zengin özelde okutuyor, işi de iyi olacak vs vs o yüzden yapmayın. Hiç olmazsa o Gözdağını verin, bu topun altına girmeyecektir.

İşte böyle yaptığınız için keyifleri yerinde. Ben olsam o parayı ödemezdim. Bakın anne olarak bakıyorsunuz olaya fakat bir çözüm bulmanız şart o da maddi kesinti şeklinde olabilir. Maddi kesintiye uğrayan çocuğu bu zamanın şu zihniyetteki kızları kabul etmez. Kız ve ailesi şu an diyorlar ki yağlı kapı, ailesi zengin özelde okutuyor, işi de iyi olacak vs vs o yüzden yapmayın. Hiç olmazsa o Gözdağını verin, bu topun altına girmeyecektir.
Zengin değiliz şimdiye kadarki tüm birikimlerimizi harcadık eğitimleri için (2 ünili) ikiside çok iyi bölümlerde okuyor Elhamdülillah... O birikmişlerin dışında ucu ucuna yaşıyoruz, birikmişlerde egitim vb için kullqnılıyor sadece, hiçbir lüksümüz yok inanın..

siz ne konuşursanız konuşun hepsi havaya gidecek. boşuna nutuklar atmayın (oglunuza göre nutuk oluyor)
karşı çıkarsanız oğlunuz sizden kopabilir . sözü kabul edin belki derslerine daha çok yogunlaşacak kafası rahatlayınca,bilemezsiniz.. yalnız nişan ve düğün yakın tarihte olmayacagını, okulundan mezun olduktan sonra olacagını çok net belirtin ki sonradan bununla gelemesinler karşınıza.. ayrıca kaç yıllık ilişkide ciddiye bağlamak istemeleri de gayet normal kızmayın lütfen.

siz ne konuşursanız konuşun hepsi havaya gidecek. boşuna nutuklar atmayın (oglunuza göre nutuk oluyor)
karşı çıkarsanız oğlunuz sizden kopabilir . sözü kabul edin belki derslerine daha çok yogunlaşacak kafası rahatlayınca,bilemezsiniz.. yalnı nişan ve düğün yakın tarihte olmayacagını okulundan mezun olduktan sonra olacagını çok net belirtin ki sonradan bununla gelemeinler karşınıza.. ayrıca kaç yıllık ilişkide ciddiye bağlama istemeleri de gayet normal kızmayın lütfen.
Kaç yıllım ilişki oldugu önemli değil ben eminimki bugun evlendireyim 1 yıl sürmez, ben onların oglum ve gelin adayının iyiliği için yapıyorum bunları, iyi bir düzenleri olsun istiyorum, çünkü öyle artık samanlık seyran olur ilişkileri yok günümüzde..ikiside fırsatları varken şuanda geleceklerine yatırım yapsınlar, seviyorsa beklesinler evlilik kaçmıyor ki..

Söz istiyor.. Zaten kız ve ailesi oglumuza çok düşkün (daha dogrusu aile olarak çocuklarımıza) oldugumuzu biliyor ve çok kıyımsız oldugumuzu o sebeple bizi kimse adam yerine koymadı, iyi niyetimiz toplu şekilde suistimale ugradı ama artık bizimde daha radikal kararlar vermemiz gerekiyor belkide, bilemiyorum..

Evet aynen oyle... hicbiriniz istemiyoruz canlari yansin gozune yas gelsin. 4 yasindaki oglumu israrla biseylrden uzaklastiriorm o gidip yapisiyordu bigun disimi sikip karismadim 10 dk sonra gelmis 'bence bu isi yapmayalim annecim kardesimde yapmasin cok kotu' benden takintili oldu o konuda. :21: ki 21 yas onunda bu tip olgunluklari artik kazanacagi bi zaman. Size dusen o bu sonuclari yasadiginda aglayacagi omuz olmak. Kiyamam diye onu aglatabilecek olan seylere ortak olmamak. Ah anacim bana senin bildigin is der her zaman ha kafayi toslayinca da uzatir dizini oksar basimi. :KK200:

Kaç yıllım ilişki oldugu önemli değil ben eminimki bugun evlendireyim 1 yıl sürmez, ben onların oglum ve gelin adayının iyiliği için yapıyorum bunları, iyi bir düzenleri olsun istiyorum, çünkü öyle artık samanlık seyran olur ilişkileri yok günümüzde..ikiside fırsatları varken şuanda geleceklerine yatırım yapsınlar, seviyorsa beklesinler evlilik kaçmıyor ki..
siz bu şartları oturun babyla beraber söyleyin.. hemen evlilik isterseniz size maddi olanak sağlayamayız.güzel bir düğün güzel bir hayatınız olması için beklemelisiniz aksi takdirde kendi kendinize evlenirsiniz gibi sözler sunabilirsiniz. ozaman evlenmeye kalktıklarında sizden madddiyat göremeyecekleri için erteleyebilirler.

Allah kolaylık versin insallah. Sizin evlendiğiniz dönemlerde insanlar daha olgundu. 20 sene önce 20 li yaşlarda evlenmek gayet normaldi, şimdi 20 yaşındaki çocuklar değil evi geçindirmek tabaklarına yemek koyup yemeğe acizler, onu bile annelerinden bekliyorlar.

Kaç kişi tanıdım illa söz olsun 4-5 sene beklerim deyip, sözden bir kaç ay sonra millet dedikodu yapıyor düğün olsun eşya bile istemiyoruz koltukta yatarız diyip düğün arefesinde ev isteyenler.

Kuzenim de aynı şekilde üniversite öğrencisi 21 yaşında tutturdu illa isteyin diye, herkes karşısına aldı konuştu anlamadı bir türlü. Kızı istediler sonunda kızın ailesi seneye düğün dediler bunlar dayanamadı kaçtı. 1 senelik evliler hergün problem yaşıyorlar. Çocuk işe girdi okul öylece kaldı. Birlik yaşıyorlar, kız kimseyi istemiyor evde. Misafir gitse odasından çıkmıyor. Gözlerinin içi gülen yengem, oğlu evlendiğinden beri gözünden yaş eksik olmuyor.

İnsallah geç olmadan oğlunuz aklını başına alır.

Yaşım Oğlunuzla yakın diye yazıyorum. 22 yaşındayım erkek arkadaşım 23 yaşında. 6 yıldır birlikteyiz Ikimiz de çalışıyoruz ama daha sabit işimiz yok atama bekliyoruz. Onun da daha askerliği var. Biz düzenimiz olmadan işi resmiyete dölmeyi düşünmüyoruz. Bu arada bizim ilişkimiz sorunlu değil .
SizIn haklı olduğunuzu düşünüyorum. Ama kötü kaynana ve oğlunun mutluluğunu istemeyen anne baba olamama için, söze taraftar olmadığınızı belli etseniz bile sözleyin. Yoksa ayrılırlarsa sebep faklı olsa bile siz suçlu olursunuz, bu ilişkiyi istemediniz söz yapmadınız diye

Merhabalar oglumun 3_4 yıldır sorunlu giden bir ilişkisi vardı (ara ara bizede yansıttıkları için biliyoruz durumu..)...Oglum bu ilişkiye başlayınca çok değişti sürekli stres altında, evde hep mutsuz tavırlar ve bize karşıda bir kaba davranışlar ( ev ortamımız normalde sakindi, oda neşeli bir çocuktu, sadece ilişki değil belki yaşıylada kaynaklı diye düşünüp o zamanlar 16_17 yaşındaydı, Şuan 21 yaşında..hep ılımlı davranmaya çalıştık elimizden geldiğince,tabi ki ara ara ufak tefek çatışmalarımız oldu ister, istemez)..,,.Bütün bunları hayatımızı tanıyın diye yazdım gelelim Asıl sıkıntıma......
Oglum kız arkadaşı ile sözlenmek istiyor işi resmiyete dökmek istiyormuş, bizde aranızda söz yapın siz, biz sadece ailelerle tanışmak için geliriz dedik ve bize cephe aldı sanki istemiyormuşuz gibi ( henüz okul ve egitimin bitmesine 2 yılı var, askerlik durumu olabilir, okulu bitince iyi bir bölümdem mezun olacak işini meslegini eline alsın ondan sonra tabiki olur, onun hayatı diye bakıyoruz, üstelikte çok erken bir resmiyet için diye bakıyoruz okuluna, işine sekme vurmasından korkuyoruz).... Ayrıca şuanda okulu dışında parttime iş buldu ev arkadaşı ile yaşıyor sırf kız arkadaşının yakınında olmak için, bizimle çok az görüşmek istiyor ve Sözlenmek konusunda bize baskı yapıyor, tabiki biz en dogru şekilde davranmak istiyoruz ama anne yüregimde kıyımsız ve üzgün..eşim bu konuda yüz verme daha çok küçük okul bitmeden asla olmaz diyor, siz ne düşünüyorsunuz? yada yerimde olsanız nasıl davranırdınız? Üstelikte 3. Bebeğime hasbel kader hamileyim bu süreçte çok sıkıntılı (yaş 41)... (kız,tarafının aileside bu sözde ısrarcı anladıgım kadarıyla çünkü oglumun bunu bu kadar sorun etmesini de ona baglıyorum)... Evet hayat onların ama ebeveyn olarak üstüme düşen herşeyi dogru yapmak istiyorum..Çok üzgün ve çok dertliyim bir Anne olarak, üstelikte oglumu çok özlüyorum!!
Oğlunuzun

Ablacığım bnm kuzenimde böle yaptı aile karşı çıktı ... Kuzenim okulu bırakıp ise girdi ve aileden habersiz nikahı kıydı kızın ailesi ile .... Destek verin kopmasın sizden :KK43:

Back
X