Kesinlikle daha sıkıntı yaşayacagız aile olarak ama istediğine razı olmak ilerde onun için daha kötü sonuçlanacaksa buna razıyız mecburen, sadece en dogru kararı almak istiyoruz aile olarak..Kız tarafi kendini belli etmis,daha agzı süt kokuyor yavrunuzun...Bence sanki istemezseniz oglunuzla iliskiniz daha zorlasacak gibi...
Sözden sonra 3_4 yıl bekleriz, okulu vb hallolana kadar diyorlar ama tabiki bu söze ne kadar güvenmeliyiz bu kadar acelecilik karşısında.. Bana beklemek istemeyip o konudada baskı yaparlar gibi geliyor..Siz de eşiniz de çok doğru düşünüyorsunuz.Başını yakmasın gencecik yaşında.Okul biter askerliği var daha.Eline ekmeğini alması var.Anladığım kadarıyla şimdi sözlense okul biter bitmez düğün olsun diyecekler.Çok çok erken.Kız tarafında bu ne acele anlayamadım.
Ne kadar engel çıkarırsanız okadar birbirlerine kenetlenirler.Akışına bırakın..Kesinlikle daha sıkıntı yaşayacagız aile olarak ama istediğine razı olmak ilerde onun için daha kötü sonuçlanacaksa buna razıyız mecburen, sadece en dogru kararı almak istiyoruz aile olarak..
İşiniz cok zor gercekten,yani 21 yasinda ogrenci bir genc erkekten nasil bir beklentiye girer kızın ailesi anlam veremedim...Ama işin ucunda oglunuzu kaybetme riski de var...Bence kesinlikle bir psikologla gorusun, hem bakıs acinizi dile getirecek uygun davranis ve sozler icin size cok yardimci olacagini düşünüyorum....Kesinlikle daha sıkıntı yaşayacagız aile olarak ama istediğine razı olmak ilerde onun için daha kötü sonuçlanacaksa buna razıyız mecburen, sadece en dogru kararı almak istiyoruz aile olarak..
Beklenti durumuna bende anlam veremiyorum çünkü benimde aynı yaşlarda üni okuyan bir kızım var bana okulu bitmemiş, hayatını kurmamış birisi için böyle bir talepte bulunmaz çünkü kendi hayatını bile planlayan birisi, diyelimki bulundu alacagı cevap belli okulu bitmeden, askerlik vb halletmeden, ekmegini eline almadan asla olmaz derdim, bunu kız tarafının ailesininde onaylaması mantıklı gelmiyor bize danışmadıkları içinde kimseyle muhatap olmadım..Aralarında anlaşmışlar en son bizi misafir gibi çagırdılar..İşiniz cok zor gercekten,yani 21 yasinda ogrenci bir genc erkekten nasil bir beklentiye girer kızın ailesi anlam veremedim...Ama işin ucunda oglunuzu kaybetme riski de var...Bence kesinlikle bir psikologla gorusun, hem bakıs acinizi dile getirecek uygun davranis ve sozler icin size cok yardimci olacagini düşünüyorum....
Sözden sonra 3_4 yıl bekleriz, okulu vb hallolana kadar diyorlar ama tabiki bu söze ne kadar güvenmeliyiz bu kadar acelecilik karşısında.. Bana beklemek istemeyip o konudada baskı yaparlar gibi geliyor..
Zaten kız ve ailesi, oglum herşeyi konuşup planlayıp bizide misafir gibi çagırdılar, çikilota, çiçek vs alıp gelecekmişiz...yani o sebeple kimseyle konuşmak istemiyorum, bizi bu duruma düşüren oglumada kızgınım, böyle bir niyeti vardıysa önce bize danışmalıydı..Aynen ben de öyle düşünüyorum.Çok baskıyla oğlunuz acaba daha mı o tarafa itilir onu da düşünüyorum bir yandan.İki ucu çiçekli değnek.Kızla mı konuşsanız acaba?Ya da ailesiyle.Sorumluluk almak için çok küçük yaşlar.Bilmiyorum zamanla olgunlaştıkça fikirleri değişir mi.Her halükarda istememekte haklısınız.Hayırlısı diyeyim.
Oo bayağı bayağı teşkilat kurulmuş.Hiç iş yok karşı tarafta.Çok uyanıklar.Üzmek istemiyorum sizi ama çok çekeceğiniz var.Zaten kız ve ailesi, oglum herşeyi konuşup planlayıp bizide misafir gibi çagırdılar, çikilota, çiçek vs alıp gelecekmişiz...yani o sebeple kimseyle konuşmak istemiyorum, bizi bu duruma düşüren oglumada kızgınım, böyle bir niyeti vardıysa önce bize danışmalıydı..
Tek derdim şuan mesleğini eline alması şu süreçte okulunada sekme vurulsun istemiyorum çünkü özel okulda okutuyoruz iyi bir bölüm ve maddi imkanlarımızda eskisi kadar iyi değil..ondan sonra kimle isterse onla evlensin çünkü artık bu konu çok yordu beni, hayatını düzene koysun tek istediğim şey..Oo bayağı bayağı teşkilat kurulmuş.Hiç iş yok karşı tarafta.Çok uyanıklar.Üzmek istemiyorum sizi ama çok çekeceğiniz var.
Tek derdim şuan mesleğini eline alması şu süreçte okulunada sekme vurulsun istemiyorum çünkü özel okulda okutuyoruz iyi bir bölüm ve maddi imkanlarımızda eskisi kadar iyi değil..ondan sonra kimle isterse onla evlensin çünkü artık bu konu çok yordu beni, hayatını düzene koysun tek istediğim şey..
Şuan mantıkli dusunemedigi ortada,siz ebeveyn olarak onunla ayni hataya dusmemelisiniz!Bence tepkinizden oturu birlikte karar almamis, bir nevi yaptirim uyguluyor....Su andan sonra yaninda yer alin ve leyla mecnun hikayesi son bulsun ,yoksa hep kavusamayacaklari dusuncesiyle daha cok baglanacaklar....ters köse yapin..Zaten kız ve ailesi, oglum herşeyi konuşup planlayıp bizide misafir gibi çagırdılar, çikilota, çiçek vs alıp gelecekmişiz...yani o sebeple kimseyle konuşmak istemiyorum, bizi bu duruma düşüren oglumada kızgınım, böyle bir niyeti vardıysa önce bize danışmalıydı..
Bütün bu anlattıklarınızı konuştuk cevabı biz meslegimi elime alıncaya kadar bekleyecegiz oldu ama bu kadar aceleci davranılış karşısında hiç inandırıcı gelmiyor bana.. 2 gün sonra yok sözlü kız bu kadar bekletilirmi ( tahmini 3_4 sene) diye gündeme geleceginden eminim..Oturtup karşınıza bir yetişkin gibi konuşun. Evliliğin sorumluluk demek olduğunu, bu sorumluluğu almak için daha çok genç olduğunu maddi manevi hazır olmadan bu işe kalkismamasi gerektiğini, kız tarafının şimdi söz için zorlarken sozlendikten sonra da hemen düğün vs isteyerek zor durumda bırakabileceğini, aile olarak mutlu olmasını istediğinizi ancak maddi olarak şuan bu tarz şeylere hazır olmadığınızı, illa evlenmek istiyorsa kendi imkanları ile istenilenleri yapması gerektiğini söyleyin. Hala daha dirayetli duruyorsa da çok fazla yorum yapmadan anne baba olarak üstünüze düşeni yapın. Eğer ki ayrilmazsa ömür boyu yuzyuze bakacaksınız o yüzden kötü siz olursunuz. Evladınizi kaybetmemek için taviz vermek zorundasınız gibi görünüyor. Bol bol dua edin Rabbim hayırlı kapılar açsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?