• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

DAHA 21 YAŞINDA, Lütfen konumu okuyun yorum bekliyorum..

Merhabalar oglumun 3_4 yıldır sorunlu giden bir ilişkisi vardı (ara ara bizede yansıttıkları için biliyoruz durumu..)...Oglum bu ilişkiye başlayınca çok değişti sürekli stres altında, evde hep mutsuz tavırlar ve bize karşıda bir kaba davranışlar ( ev ortamımız normalde sakindi, oda neşeli bir çocuktu, sadece ilişki değil belki yaşıylada kaynaklı diye düşünüp o zamanlar 16_17 yaşındaydı, Şuan 21 yaşında..hep ılımlı davranmaya çalıştık elimizden geldiğince,tabi ki ara ara ufak tefek çatışmalarımız oldu ister, istemez)..,,.Bütün bunları hayatımızı tanıyın diye yazdım gelelim Asıl sıkıntıma......
Oglum kız arkadaşı ile sözlenmek istiyor işi resmiyete dökmek istiyormuş, bizde aranızda söz yapın siz, biz sadece ailelerle tanışmak için geliriz dedik ve bize cephe aldı sanki istemiyormuşuz gibi ( henüz okul ve egitimin bitmesine 2 yılı var, askerlik durumu olabilir, okulu bitince iyi bir bölümdem mezun olacak işini meslegini eline alsın ondan sonra tabiki olur, onun hayatı diye bakıyoruz, üstelikte çok erken bir resmiyet için diye bakıyoruz okuluna, işine sekme vurmasından korkuyoruz).... Ayrıca şuanda okulu dışında parttime iş buldu ev arkadaşı ile yaşıyor sırf kız arkadaşının yakınında olmak için, bizimle çok az görüşmek istiyor ve Sözlenmek konusunda bize baskı yapıyor, tabiki biz en dogru şekilde davranmak istiyoruz ama anne yüregimde kıyımsız ve üzgün..eşim bu konuda yüz verme daha çok küçük okul bitmeden asla olmaz diyor, siz ne düşünüyorsunuz? yada yerimde olsanız nasıl davranırdınız? Üstelikte 3. Bebeğime hasbel kader hamileyim bu süreçte çok sıkıntılı (yaş 41)... (kız,tarafının aileside bu sözde ısrarcı anladıgım kadarıyla çünkü oglumun bunu bu kadar sorun etmesini de ona baglıyorum)... Evet hayat onların ama ebeveyn olarak üstüme düşen herşeyi dogru yapmak istiyorum..Çok üzgün ve çok dertliyim bir Anne olarak, üstelikte oglumu çok özlüyorum!!

Kızın ailesi belki ismi konmadan oğlunuzla gezip tozmasını ya da dışarıda akrabaların tanıdıkların görünce sormasını istemiyor rahatsız oluyordur.

Bence de bir erkek için çok erken
Ama kız da aynı yaştaysa ailesi kıza ısrar ediyor kız da oğlunuza oğlunuz da size baskı yapıyor olabilir.

Üniversite bitene kadar sabretsinler
Sevgililiğin neyi var anlamadım ki
Kızın ailesi muhafazakar mı acaba

Anneler olarak tanışın iki anne
Karşı taraf da belki istemiyordur
Sizin oğlan baskı yapıyodur belki kıza da

Ben 24 yasinda, 5 yillik iliskisi olan birisi olarak yorum yapiyorum. Su an okuyorum, Erkek arkadasim stajyer, henuz askerlik olayi netlesmedi. Ailelerimiz tanisti ama soz nisan olmadi, ekonomik ozgurlugumu kazanana kadar soz nisan olmayacak. Planini elbette yapiyoruz, az cok tarih belli. Ve biz o tarihlerde calisip para kazanan bireyler olacagiz.

Oglunuzun gonlu olsun diye kiz tarafi ile tanisaabilirsiniz ama aile icinde soz yapmayin. Bu seferde nisan ne zaman, dugun ne zaman diye baslarlar

Anne yüreginizi birakip mantiginizla davranin.
Bu oglunuz icin sert olsada yapmalisiniz.

Benimde oglum var Sigi cok iyi anliyorum.
O Bu cesareti gösterip Bu yasta evlenicem diyemezdi, cünkü
Cevabimin, topla esyani git kiminle evlinirsen evlen diyecegimi, o
Kizida Asla kabil etmiycegimi bilir.

Merhabalar ;
Oğlunuz ile iletişimi sağlam tutmak adına bir şart koyun şöyle ki ; Evet söz yapacağız ama ben sana kaliteli ve senin hakettiğin gibi bir düğün istediğim için bana fırsat tanıyın 2 sene sonra mezuniyet sonrası evlendirecegim sizi diyin hem siz zaman kazanın hem o bunun hayaliyle size güven duysun .Eger Eşinizin dediği gibi yüz vermez trip ve tavır sergilerseniz ,Çocuğunuz sizden uzaklaşır .Hep kötü düşünmeyin ayrıca ....Abim bu konuda tam sizin yaşadığınız problemin aynısını annemle yaşadı ama ebeveynlerin kaygılarının aksine idealleri yüksek bir yengem oldu ve abim iyi ki onunla evlenmiş iyi ki o kadar ısrarcı olmuş okurken evlenmek istemesi konusunda çünkü abimin eğitim hayatının son noktaya kadar devam etmesine hatta liseyi bitirmez bu aşk kafasiyla dediğimiz abim yukseklisans yaptı .Yani hep vah vah bunlara nolur diye bakarsaniz yipranişiniz

Agzi süt kokuyor, bebe o filan diye abartmamak lazim ama 21 yaş bu gibi durumlarda bir erkek icin cok erken diye dusunuyorum ben. Bu kadar israr kiyametle nasil başa cikacaksiniz O nu bilmiyorum. Oglunuz sizi pek dinlemiyor anladigim kadariyla. Konusmak, konusmak, konusmak baska care yok. Anlatin ne gibi sorunlar olabilecegini, neden erken oldugunu... Hala israr ederse, yapacak birsey yok gibi

21 yaşındaki çocuk ne işlere kalkışmış, daha eli ekmek tutmuyor askerlik hadi artık bedelli falan diye önemsenmiyor. Belli ki aile oğlunuzu kafeslemek istiyor böyle terbiyeli iyi geliri olacak bir çocuğu şimdiden kapatalım diye. Bu olayı çok görür oldum.
İzin vermeyin ama zıtlaşmayın da.

Bazen sizin yazdıgınız gibide düşünmüyor değilim ama hayatın acı gerçeklerinide bilerek onu dogru şekilde yönlendirmekte bir ebeveyn olarak görevimiz nihayetinde dönüp bir gün siz benim ailemdiniz niye daha akıllı davranmadınız, niye beni uyarmadınız diyebilir, 21 yaşında okulu devam eden, işi gücü oluşmamış, askerlik yapmamış birisi çok aklı başında düşünemez buda bir gerçek..
Ben de sözlendiğimde 21 yaşındaydım. Eşim 2 yaş büyük onun ailesi de karşı çıktı ama gayet doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum. Bunu hayat gösterir...

çok zor bir durum ne diyeceğimi bilemedim,
oğlanı dinleyip söz kesseniz de ilerde size, çocuk yaşta evlenmeme nasıl izin verdiniz diyecek,
iki ucu pis değnek...

Askere gidecek olması ile ilgili olabilir belki. Benim de erkek arkadaşım 21 yaşında çalışmaya gidecek şu an askerde ve geldiğinde sözlenmek istiyor. Bunun çok büyük bir sorumluluk olduğunu anlatamadım :(

Merhabalar oglumun 3_4 yıldır sorunlu giden bir ilişkisi vardı (ara ara bizede yansıttıkları için biliyoruz durumu..)...Oglum bu ilişkiye başlayınca çok değişti sürekli stres altında, evde hep mutsuz tavırlar ve bize karşıda bir kaba davranışlar ( ev ortamımız normalde sakindi, oda neşeli bir çocuktu, sadece ilişki değil belki yaşıylada kaynaklı diye düşünüp o zamanlar 16_17 yaşındaydı, Şuan 21 yaşında..hep ılımlı davranmaya çalıştık elimizden geldiğince,tabi ki ara ara ufak tefek çatışmalarımız oldu ister, istemez)..,,.Bütün bunları hayatımızı tanıyın diye yazdım gelelim Asıl sıkıntıma......
Oglum kız arkadaşı ile sözlenmek istiyor işi resmiyete dökmek istiyormuş, bizde aranızda söz yapın siz, biz sadece ailelerle tanışmak için geliriz dedik ve bize cephe aldı sanki istemiyormuşuz gibi ( henüz okul ve egitimin bitmesine 2 yılı var, askerlik durumu olabilir, okulu bitince iyi bir bölümdem mezun olacak işini meslegini eline alsın ondan sonra tabiki olur, onun hayatı diye bakıyoruz, üstelikte çok erken bir resmiyet için diye bakıyoruz okuluna, işine sekme vurmasından korkuyoruz).... Ayrıca şuanda okulu dışında parttime iş buldu ev arkadaşı ile yaşıyor sırf kız arkadaşının yakınında olmak için, bizimle çok az görüşmek istiyor ve Sözlenmek konusunda bize baskı yapıyor, tabiki biz en dogru şekilde davranmak istiyoruz ama anne yüregimde kıyımsız ve üzgün..eşim bu konuda yüz verme daha çok küçük okul bitmeden asla olmaz diyor, siz ne düşünüyorsunuz? yada yerimde olsanız nasıl davranırdınız? Üstelikte 3. Bebeğime hasbel kader hamileyim bu süreçte çok sıkıntılı (yaş 41)... (kız,tarafının aileside bu sözde ısrarcı anladıgım kadarıyla çünkü oglumun bunu bu kadar sorun etmesini de ona baglıyorum)... Evet hayat onların ama ebeveyn olarak üstüme düşen herşeyi dogru yapmak istiyorum..Çok üzgün ve çok dertliyim bir Anne olarak, üstelikte oglumu çok özlüyorum!!
Çok çok küçük daha. Erken evlilikler çabuk bitiyor. bunu anlatın oglunuza.

Siz hayır dedikçe oğlunuzu kıza iteceksiniz
Siz de 20 yaşında anne olmuşsunuz. Belki de bunu söyleyecek size.
Hayatınıza giren yeni bir bebek fikri de o yaştaki genç için pek kabul edilebilir değil
Yazdıklarınızın tek iyi yanı çocuk Rıza alma peşinde. Evlendim diyip gelmemiş.
Büyük yanlışlar yapmasın ve daha çok ellerimden kayıp gitmesin diye ben tanışırdım kızın ailesi ile.
Söz meselesini de onlara göre şekillendirirdim.
Ama oğlunuz en azından evlilik diye direttiği zaman istediğinin olmayacağını bilmeli.
Bu şartla yola çıkın.

Oğlunuzla konuşun, biz senin mutlu olmanı istiyoruz. Kararlarına da saygı duyuyoruz ancak söz , evlilik gibi önemli kararlarda emrivaki yapıp bunu bize bildirecek kadar büyük değilsin. Böyle bir kararı hep beraber almamız daha doğru olurdu. Bizim senin adına kararlar alıp emri vaki yapmamız hoşuna gidermiydi. Eş adayını tabiki sen seçersin ancak diğer durumlarda bir ailen olduğunu unutma, Sözü kardeşin doğduktan sonra yapalım. Zaten hemen evlenmeyi düşünmüyorsunuz, ha bir yıl önce ha bir yıl sonra ne fark eder deyin.

Kiz arkadasiyla birliktelik yasamis ve kizin baskisi altinda kalmis olabilir mi?
Kizin ailesinin de yaslarinin kucuk oldugunu bile bile bu sorumluluga itmeleri tuhaf. Is yok, guc yok, askerlik var ve okul daha bitmemis. Neyin acelesi. Cok zor bir durum. Benim de erfenlik donemine yeni girmis bir oglum var, ve gercekten bir ergenle yasamak cok zor.
Ancak sanirim hayir diye kaTI oldugunuzda kiza daha cok itmis olacaksiniz..konusmak en iyi cozum sanirim. Evlilik fikrine karsi olmadiginizi sma isi olmadan da evliligin yukumluluklerini kaldiramayacaklarini anlatmak gerek sanirim. Ve bir uzmandan da yardim almalisiniz. Gercekten bir ergenle yasamak gerilim romani okumak gibi bir sey. Allah yardimciniz olsun.

Siz mantıklı düşünüyorsunuz ama şu an sizi anlamazlar.
Kuzenim de kız tarafının ve kızın etkisi ile ailesine baskı yaptı 21 yaşındaydı geçen yıl.
İkisinin de okulu vardı. Kendi aralarında söz yüzüğü takmalarına izin verildi ama birkaç ay sonra yürütemediler ayrıldılar.
Bence kendilerine bırakın aksine söylediğiniz her söz karşı tarafa daha çok iter.

Haklsiniz tabiki , aynisini kuzenim yapmisti yengemde 40li yaslarinda ve hamileydi.. Hikayeniz cok benziyor.. Yengem ve amcam direndiler kiz ve ailesi baski yapiyorlardi kuzenim ogrenciydi okudugu ilde tanismis. Biraz eli boldu amcamda harcliksiz birakmazdi durumlarida iyidir. Kizin ailesi cok uzaktan akraba gibi birseydi. Sonradan duyduk ki annesi kacirma tak yuzugu bu aile gibisini bulamayiz diye baski yapiyormus kizina aceleleri ondanmis.

Ama amcam ve Yengem direndi istemediler en azindan okul bitene kadar. Kiz baskasiyla evlenmis bu yaz. Kuzenimde hayatindan gayet memnun

Daha cok küçük oğlunuz ve yuksek ihtimalle sıkıştırıyor kız tarafı. Ama yok derseniz de çekici hale gelecek durum. Sanki en iyisi annesiyle tanışmak ve okul bitince hala aynı fikirdelerse o zaman sözlenmeleri yönünde NET KONUŞMAK.

oğlunuzla kavga etmek yerine anne kanalından ilerlemek. Dert etmeyin bu cinsler biz okuldayken de coktu:) hepsi ayrıldı:)))

Öbür yandan kızlarının sözlenmeden ilişki yaşamasına izin vermiyorsa aile sakın yumuşamayın. “Siz bunu kızınızla konuşun, ben hiç bi zaman evlenmesinler demiyorum okullarının bitmesini bekleyelim diyorum.” Gibi bişey de diyebilirsiniz. Siz daha iyi bilirsiniz.

Zaten oğlunuz da bi 25 olsun bakalım diyecek mi evleneyim:)))

"Tamam istediğini yap kendi kararlarını alabilecek yaştasın, reşit bir bireysin. Reşit bir birey olduğun için de kendi evini kendin geçindirebilir, nişanını, düğününü kendin çalışarak yapabilirsin. Kendi aileni kendin kurmalısın" deyin ve hiçbir şekilde maddi yardımda bulunmayın. Hayatın ve yeni bir düzen kurmanın ekmek elden su gölden bir şekilde rahat rahat olmadığını anca böyle anlayabilir. Yaşından dolayı demiyorum ama henüz yeni bir aile kuracak, bir düzen oturtacak kadar sorumluluk sahibi ve olgun bir birey gibi gelmedi bana. Aileye yeni bir kardeşin de gelmesi böyle inat olmasında etkili olmuş olabilir.

Benim fikrim soz icin aileler bi tanissin ama aileler cocuklar olmadan bi oturup konussun . Tamam sozlensinler ele gune karsi ama oglumun okulu bitmeden meslegini eline almadan bi sonrako asama icin acele edilmemesi gerektigini ikisininde genc oldugunu belirtin onlar simdi 4 senedit bilikteler diye istiyorlar kucuk yasta iliskiye baslamalarin dezavantaji bu malesef sene cok yas ufak .

Oğlunuza zaten konuşmuşsunuz ama bir de şöyle deneseniz "sen 18 yaşını aşmış yetişkin bir insansın ister sözlenir ister nişanlanır ister evlenir ister boşanırsın. Sen bir bireysin. Ama ben de bir bireyim ve oğlumun kendini mahvedişine tanık olmak ve buna yardımcı olmak istemiyorum. Bu da benim kararım. Tabii ki bu kızla evlenebilirsin ve bence gerçekten iyi biri. Eğer okul iş askerlik gibi şeyleri tamamlayıp bu yola çıkarsanız her daim yanınızda olurum. Hem nişanında da oynarım bi güzel. Ama şimdi buna kalkışırsanız sadece evde oturup sizin için dua edebilirim" gibi bir seçenek sunabilirsiniz böylelikle onların kavuşmasını engelleyen kötü kalpli zalim anne :) olmazsınız. Çünkü şimdi cahiller böyle görmeleri doğal. Hem ona şu örneği verebilirsiniz "denize girmek de harikadır ama doğru zamanda girmezsen zatürre olursun, bir ağaç dikmek de harikadır ama temmuz ortasında ekersen o fidanın büyümeden kuruduğunu görürsün, yemek yaparsın ama sabırsızlıktan ocağın altını kapatıp yemeye başlarsan çiğ çiğ midene oturur" belki bunlar işe yarar. Bu arada Allah sağlıkla kucağınıza almak nasip etsin bebeğinizi

Back
X