• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

DAHA 21 YAŞINDA, Lütfen konumu okuyun yorum bekliyorum..

Ne güzel annesiniz ❤❤

Ben de esimle okulda tanistim tabi boz üniversitedeydik ve askere gitmeden nisanlandik. Gerci esimin yasi 24 benim 22ydi. Ama onun ailesi de askerden önce istemiyordu. Tavsiyem sizin karşı oldugunuzu dusunmesin bütün engelleri koymayin o zaman bahane buluyorsunuz istemiyorsunuz sanir. Su sekilde deneyebilirsiniz tabi ki istedigin insanla nisanlanabilirsin ama en azindan okulunun bitmesi lazim o zaman ne lazimsa en iyisinden yapar gider isteriz. Seklinde olumlu konusursaniz belki beklemeye ikna edersiniz. Eger sizin sevgilisini istemedigini dusunurse ya da bütün bahaneleri ileri surerseniz size daha cok cephe alacaktir. Allah yardimciniz olsun.

Bence sizin davranışımız onu böyle olmaya itmiş rahat olun oluruna bırakın oğlunuzun yaptığı hata hayat tecrübesi olarak geri dönüş yapac aktır siz onun hayatında kalkıcısınız bırakın kendi tecrübelerini edinsin o hayata başka yönden bakıyor

Bu sıkıntılı günleri inşallah kolay atlatırsınız zor zamanlar... eşimle tanıştığımda ben 19 o 22 yaşındaydı ve askerlik iş vs saydıklarınızın hiç biri yoktu evlilik kararı aldık benim ailem çok sıcak bakmamakla birlikte arkamda durdular. Ama eşimin annesi hep işi yokuşa sürdü kız istemeyi erteledikçe erteledi , düğün içinde öyle ve benim hakkımda söylediği herşey ona sevgisizlik olarak geri döndü. 8 senelik evliliğim var 2 tanede çocuğumuz oldu şuan 15 dk mesafede oturmamıza rağmen yılda 4-5 kere anca görüşülüyor oda yarım saatlik bir oturmayla misafir gibi gidip geliyoruz. Lütfen bir anne olarak siz sevgilisi için , kurmak istediği yuva için yorum yapmayın kötü olan siz olacaksınız. Bu gibi durumlarda psikolojik destek almak en iyisi.

Merhabalar oglumun 3_4 yıldır sorunlu giden bir ilişkisi vardı (ara ara bizede yansıttıkları için biliyoruz durumu..)...Oglum bu ilişkiye başlayınca çok değişti sürekli stres altında, evde hep mutsuz tavırlar ve bize karşıda bir kaba davranışlar ( ev ortamımız normalde sakindi, oda neşeli bir çocuktu, sadece ilişki değil belki yaşıylada kaynaklı diye düşünüp o zamanlar 16_17 yaşındaydı, Şuan 21 yaşında..hep ılımlı davranmaya çalıştık elimizden geldiğince,tabi ki ara ara ufak tefek çatışmalarımız oldu ister, istemez)..,,.Bütün bunları hayatımızı tanıyın diye yazdım gelelim Asıl sıkıntıma......
Oglum kız arkadaşı ile sözlenmek istiyor işi resmiyete dökmek istiyormuş, bizde aranızda söz yapın siz, biz sadece ailelerle tanışmak için geliriz dedik ve bize cephe aldı sanki istemiyormuşuz gibi ( henüz okul ve egitimin bitmesine 2 yılı var, askerlik durumu olabilir, okulu bitince iyi bir bölümdem mezun olacak işini meslegini eline alsın ondan sonra tabiki olur, onun hayatı diye bakıyoruz, üstelikte çok erken bir resmiyet için diye bakıyoruz okuluna, işine sekme vurmasından korkuyoruz).... Ayrıca şuanda okulu dışında parttime iş buldu ev arkadaşı ile yaşıyor sırf kız arkadaşının yakınında olmak için, bizimle çok az görüşmek istiyor ve Sözlenmek konusunda bize baskı yapıyor, tabiki biz en dogru şekilde davranmak istiyoruz ama anne yüregimde kıyımsız ve üzgün..eşim bu konuda yüz verme daha çok küçük okul bitmeden asla olmaz diyor, siz ne düşünüyorsunuz? yada yerimde olsanız nasıl davranırdınız? Üstelikte 3. Bebeğime hasbel kader hamileyim bu süreçte çok sıkıntılı (yaş 41)... (kız,tarafının aileside bu sözde ısrarcı anladıgım kadarıyla çünkü oglumun bunu bu kadar sorun etmesini de ona baglıyorum)... Evet hayat onların ama ebeveyn olarak üstüme düşen herşeyi dogru yapmak istiyorum..Çok üzgün ve çok dertliyim bir Anne olarak, üstelikte oglumu çok özlüyorum!!
bence çook erken. o yaşta benim de sevgilim vardı onla evlenceğimi sanıyordum. ama okulum bitti iş hayatı vs derken hayatım daha farklı yöne geldi. düşüncelerim değişti.. hele erkek için çok çok küçük yaş.
siz ona deyin ki biz sizi destekliyoruz ama işini gücünü eline al hala sevginiz devam ederse her konuda arkandayız deyin.

En son arkadaşımın erkek kardeşi evlendi bu yaşta ve bu şekilde. Hemen de çocuk oldu.
Şimdi çocuk evine girmemek için mesaiden mesaiye gidiyor.
Eşi ve annesi çok sıkıntılı ve çocuk deli gibi pişman.
Üstelik kız aileyi borca harca sokup villa aldırdı. 'Yoksa evlenmem, üstüme olacak ev' dedi.
Kendi düşen ağlamaz. Elinizden bişey gelmez.
Yalnızca siz elinizden geleni yapın fazlasını sakın yapmayın.
Maddi isteklerine cevap vermeyin.
Yoksa olan size olur.

özel üniversitede okuyan oğlunuz var. Durumunuz iyi belli ki. Kızın ailesi de bunun hesabını yapıyor olabilir. Aynı zamanda kız da...
Ama yapacak birşeyiniz yok. Bi söz yapın gitsin. Yaşları küçük mü? evet.. ben olsam ben de istemezdim. 31 yaşında evlendim. Hiç te pişman değilim. Ama onlar tutturduktan sonra ne yapabilirsiniz? Hem söz bu, altı üstü bi söz. Bi yüzük alsın oğlunuz, çikolatasını çiçeğini alsın. (biriktirsin parasını) Gidin isteyin. Aileyle çok yüzgöz olmayın. Bir daha da arayıp sormayın. Yani gerek yok.
Bence tabi, benim fikrim bu.

Kız oğlunuz kancayı takmış gibi duruyor anlattıklarınıza bakılırsa.Yazdıklarınız çok mantıklı.Umarım oğlunuz hatasının farkına varır ama zor.Siz çocuğunuzu saf ve kötülüklerden uzak yetiştiriyorsunuz ama bu sefer de kandırılması kolay oluyor bu şekilde.Allah yardımcınız olsun.

Çok aklı basindasiniz ve çok doğru düşünüyorsunuz, o yaşta genelde bir asilik oluyor aileye karşı bu gibi durumlarda zor durumda bırakması yaşından ...

Bu konuda net durmanızı tavsiye edebilirim ben olsam kızıma açıkça . Okul bitmeden asla. Ailenin rızası olmadan ne olursa olsun adım atan iflah olmaz herşeyin zamanı var görüşün gezin tozun kendi kendinize yüzük takın ailece de çay muhabbetimiz olsun tamam ama soz nisan asla kendini kendine okulunu bitirerek ispatladigin gün tekrar konuşuruz derdim

Maddi anlamda zor olacagini her durumda dile getirin. "Paramiz yok" mesajini verin her firsatta. 21 yasinda neyin acelesi bu? Kizin ailesi cok basitmis. Cocugu kafaya alip dediklerini yaptiriyorlar. Siz karsiymis gibi durmayin cocugunuz mantikli dusunemez daha duygusal olup aceleci davranir. Pat diye istemeye gitmeyin bence. Ilk once ailece tanismaya gidin. Orda da kesin bir dille cocugunuzun isini eline almadan dugun yapamayacaginizi ve maddi olarak durumunuzun iyi olmadigini soyleyin. Ev arkadasim vardi benim de oglunuzun sevgilisi gibi. Universitedeyken nisanlandi bunlar. Cocuk tipta okuyodu. Resmen aileyi, cocugu psikolojik baski altina aldi. Dügün de dügün olsun diye. Aile de tus u kazanmadan dugun yapmak istemiyordu.kizin ailesi de doktor damadi kacirmak istemiyordu tabi. Cocuk tıpı bitirir bitirmez dugun yaptilar. Tabi tus hayal oldu. Simdi aile hekimi olarak saglik ocaginda calisiyor. Coluk cocuk da oldu.cerrahpasa tıp gibi bi yerden mezun oldu ama simdi bi mahallede aile hekimi olatak calisiyor. Endiselerinizi anliyorum cevremdeki ornekleri dusunerek.

bence söz yerine sadece bir tanışma olabilir hem ailesinin düşüncesini kendiniz dinlemiş olursunuz niyetleri neymiş hemde siz fikrinizi söylersiniz o akşam öyle kapanır söz konusunu ondan sonra değerlendirirsiniz söz bu nolcak demeyin sonuçta iş resmiyete biniyor ve arkası çorap söküğü gibi geliyor kız tarafı çok uzatmayalım diye baskı yapıyor kız oğlana baskı yapıyor oğlan mutsuz oluyor ee daha okuyor askerlik iş herşey kısmet ama biz eşimle 20 yaşında tanıştık o daha yeni üniye başlamıştı 4 sene bekledik birde askerlik uzun dönem çıktı geldi iş buldu öyle evlendik babam hep önce askerlik sonra iş diye söyledi bir tanışma için bile ayrı şehirlerde olmamıza rağmen hiç ısrar etmedik bence sıkıntı kız tarafı yada kız da bir görüşüp düşüncelerini öğrenin derim

Fazlada küçük degil esim 21 yasida evlendi kardesim de ayni sekilde bence söz kesin hem bu arada onlarda birbirlerini tanimis olur bu süreçte sizde oglunuzn aklinda asklari ayiran profilden çıkarsınız 2 3 yilda sözlü kalsinlar ne olacak ki

size çok üzüldüm, aydınlığa çıkarsınız dilerim... konuyla ilgili yorumum sadece bu olabilir...

Oğlunuzun ısrarı karşısında tutumunuz her ne kadar doğru olsa da oğlunuzun ipleri kızın elinde sanırım. Bu yüzden oğlunuz kendi bildiğini okuyacak.
Canınızı sıkmayın,neticede doğru olanı öğütlediniz oğlunuza. Size düşen olur vermek bu aşamada . Çünkü oğlunuz sizden soğuyabilir. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Valla bana bunu diyen çocuğa iyi o zaman çalış kendi taksitlerini öde.
Maddi olarak kendi kendini döndür göreyim başardığını derdim ben olsam.
Ellerimi üzerinden çekerim görürüm onun erkekliğini ondan sonra.

Siz engel oldukça ulaşılmaz olup dahada kıymete binecektir kız arkadaşı,malum yasaklar herzaman daha caziptir. Sizin yerinizde olsam ben de çok üzülürdüm ama tamam deyin bence söz yapın siz aradan çekilin onlar kalsın başbaşa inanın zaten anlaşamayacaklardır daha çok küçükler zaten.

Kız tarafa düşüncelerini anlatirsan hak vereceklerini dusunuyorum, ona görede iki taraftanda yolunuzu belirlersiniz.. Insallah kiz tarafi anlayışlı cikarlar..

Kız tarafi kendini belli etmis,daha agzı süt kokuyor yavrunuzun...Bence sanki istemezseniz oglunuzla iliskiniz daha zorlasacak gibi...Bir uzmanla görusseniz daha faydali olur ...

21 yaşındaki oğlanın mı ağzı süt kokuyor ?

maddi olarak destek vermeyin ablacım, yapsın bakalım tek başına sözünü nişanını

muhtemelen kız da öğrencidir.

yüzük takmakla bitmiyor olay yeni başlıyor, sizden destek göreceğini bildiği için size baskı uyguluyor.

madem niyetin ciddi o zaman masraflarını karşılayabilirsen destekleriz, yoksa okulun bitsin işine başla sonra tabiki destekleriz.

bu arada 3. bebiş de hayırlı olsun :)

Ablacım aynı durumda olduğum için merak ettiğimden soruyorum,
Acaba oğlunuzun ici mi rahat değil böyle sevgili olarak gezmek olmaz diye yoksa kızın ailesi mi zorluyor ?

Back
X