• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

daha 5 ay oldu kaynanam kalmaya geliyor

nerden biliysun canim belki hoslanmiyodur belki emir vaki yapmistir 5 aylik evlilik neki su gibi giciyor zaman.damadinda zaten okuma sansi olcaginini sanmiyorum zaten bizlerde zaten yanlizligimizi veya herkese söleyemiyecegimiz seyleri buraya yazmiyomuyuz??????? cok önyargi yapmissinnnn yaniii

ya Allah aşkına zaten yazdım ben; kaynanası kötü niyetli bir insansa 1 saat bile istememekte haklı diye...yani direkt bi önyargı olmamış değil mi?5 ay su gibi geçiyor diye kadıncağız oğlunun evine 1 gün olsun gelmesin mi?yani kayınvalide "izin mi almalıy dı 1 gün evinizde kalabilir miyim "diye emrivaki yapmıştır diye kastın bu mu?
anlamıyorum bi gün gelip kalıverse ne olacak???

Son düzenleme:
Derdiniz eşinizleyse eşinizle çözeceksiniz..
Eşinize kızıyorsunuz diye 1 günlüğüne evinize gelecek misafirlere bu şekilde tepkili olmanız, patlayacak duruma gelmeniz hiç normal değil..

Anası danası meselesi değil, misafir adabıyla bakın bu duruma.

Farzedin ki anneniz geliyor ve sadece 1 gün kalacak eşiniz patlamak üzere, ne hissederdiniz ?

Toparlamanız gerekiyor duygularınızı..Böyle zorlanırsınız evliliğinizde.

Son düzenleme:
canım evlilik biraz politikadır
boşver gelsin, bir kaç gün kalsın zararı olmaz
eşine istemediğii belli edersen kötü olan sen olursun

ahh ahh ben ilk evlendiğimde bu konuda ne düşncesizlikler ne anlayışsızlıklar yaşadım ama hiç belli etmedim kızdıgımı
saygısızlık yapmadım, güler yüzlü oldum ama içimde fırtınalar koptu
bu ikiyüzlülük değil, yuvan için huzurun için şart
katlanacaksın bazı şeylere

Ben anlamıyorum bu yeni gelinleri.5 ay olmuş tabikide gelecek oğlunun evine.hep kaynanalarmı kötü,gelinlerde kötü,edep,saygı,hoşgörü kalmadı günümüzde.artı oğluna kızgınsın diye kadını istemiyorsun.farzetki bir yabancı geliyo bir gün ağırlamazmısın?biraz sakin olun lütfen.

asıl sende kalmasa üzülmelisin seni hesaba almamış gibi kalmadan gitse emin ol daha çok alınırdın bende 6 aylık evliyim eskidik artık :) gidip gelme kalma işleri zevklidir eğer aranızda bir sorun olmadıysa daha önce.

yazılanların hepsini okumadığımı belirtip yorumuma geçeyim...

sizi aslında çok boş bırakmışlar.5 ay gelmemek ne demek..ilk günden damlayacaklardıda o zaman bir gecelik kalmaya laf edebilecekmiydiniz bakalım.
burada kaynana ile ilgili yazıları okudukça, iyiki oğlum yok demeye başladım...
siz evliliği ne sandınız acaba anlamadım. ama aklınızda bulunsun birdahaki sefere çocuk esirgemeden alın kocanızı.....

Anneyi, kayınvalideyi, eşi dostu, iyi niyeti, art niyeti bir kenara bırakın...
Kapınıza misafir olarak gelen düşmanım bile olsa evimde başımın tacıdır.
Misafir bereket değil midir?
Biz böyle gördük. Çok mu geleneksel düşünüyorum ki?
Samimiyetle söylüyorum ki üzülüyorum böyle konuları okudukça.
Aile, hele kalabalık, güzel bir aile ortamı karşılıklı hoş görü, tevazu, idare olduktan sonra güvendir, bulunmaz nimettir.
Nedir yani üç günlük dünya.
Değer mi sinirlenmeye, kırmaya?
Fena...

Kızlar konun tamamını okumayanlar için yazıyorum arkadaşımızın kızgınlığı eşineymiş aslında.
Gerçi ortada yinede kızılacak bir durum yok ama öyle yazmış kendisi.
En son da haksız olduğunu, şımarıklık ettiğini farkettiğini, dikkat edeceğini söylemiş.
Bence üstüne çok gidiyoruz.Yani haksızım tamam dedikten sonra daha ne söylenebilir ki...
Kızmış bizimle paylaşmış,Doğruyu anlatmışız o da anlamış bu kadar:26:
Henüz yeni evli sayılır sonuçta sizler kadar tecrübeli değil hata yapması normal ama bu kadar yüklenip kötü gelin ilan etmeye de gerek yok ki:26:

Çok üzülüyorum haksız dahi olsa hiç anlayış göstermeden birine yüklenildiğini görünce ben.
Sonuçta tanımıyoruz biz bu insanı,normalde nasıl bilmiyoruz,yaşını bilmiyoruz,çevresine, sosyal statüsüne, hayatına dair hiç bir şeyi bilmiyoruz.Yorum yaparken ne biçim gelin, benim ki şu kadarlıkkken geldi e senin başın çok boş bırakılmış şu kadarlıkken gelse anlardın vs gibi laflar gördüm şok oldum... yani bizim başımıza sevmediğimiz bir olay geldi de öğrendik böyle şeyleri diye onun da mı gelsin de anlasın.:26::26:
O bencilce davrandı diye eleştirirken bazılarımız da çok gaddarca davranıyor gibi geliyor:26:

Kızlar konun tamamını okumayanlar için yazıyorum arkadaşımızın kızgınlığı eşineymiş aslında.
En son da haksız olduğunu, şımarıklık ettiğini farkettiğini, dikkat edeceğini söylemiş.
Bence üstüne çok gidiyoruz.Yani haksızım tamam dedikten sonra daha ne söylenebilir ki...
Henüz yeni evli sayılır sonuçta sizler kadar tecrübeli değil hata yapması normal ama bu kadar yüklenip kötü gelin ilan etmeye de gerek yok ki:26:

Çok üzülüyorum haksız dahi olsa hiç anlayış göstermeden birine yüklenildiğini görünce ben.
Sonuçta tanımıyoruz biz bu insanı,normalde nasıl bilmiyoruz,yaşını bilmiyoruz,çevresine, sosyal statüsüne, hayatına dair hiç bir şeyi bilmiyoruz.Yorum yaparken ne biçim gelin, benim ki şu kadarlıkkken geldi e senin başın çok boş bırakılmış şu kadarlıkken gelse anlardın vs gibi laflar gördüm şok oldum... yani bizim başımıza sevmediğimiz bir olay geldi de öğrendik böyle şeyleri diye onun da mı gelsin de anlasın.:26::26:
O bencilce davrandı diye eleştirirken bazılarımız da çok gaddarca davranıyor gibi geliyor:26:

pişman olması, hatasını anlaması güzel birşey ama bende size soruyorum eşinin ailesine yaptığı gaddarlık değilde biz gerçekleri söylüyoruz diye mi gaddar olduk ?? =)) yeni gelin diyorsunuz ama evlenmeyi biliyor da misafir ağırlamayı mı bilmiyor =))

konu sahibi eğer eleştriden memnun değilse söyleyebilir ama sonuçta değil mi..siz de şimdi herkese gaddar diyerek eleştri yapmışsınız neden karışıyorsunuz ki anlayamadım doğrusu herkes fikir beyan etmiş
ben olsam heralde kaynanaın yerinde başımı dağlara taşlara vururdum biz kimlere çattık diye..ben oğlumu büyütücem de evine gidemeyeceğim herkes keşke az haddini bilse..bazı gelinleri boş bırakınca böyle şımarıyolar evin küçük kızı gibi..

pişman olması, hatasını anlaması güzel birşey ama bende size soruyorum eşinin ailesine yaptığı gaddarlık değilde biz gerçekleri söylüyoruz diye mi gaddar olduk ?? =)) yeni gelin diyorsunuz ama evlenmeyi biliyor da misafir ağırlamayı mı bilmiyor =))

miyanse arkadaşım;
arkadaşımız hatalı bu konuda herkes hem fikir kendi dahi buraya kadar sorun yok.
Benim üzüldüğüm nokta; bunun anlatılış şekli. Bak mesela ; bazıları nasihat verir gibi ne kadar düzgün anlatmış.Evlilik biraz politikadır dikkat et demiş.Eşinle bu yüzden aranı açma demiş yani kısaca kıza fikir vermiş hatalısın bunları yapma demiş.
Bazıları ise; ne biçim kadınsın, misafir ağırlayamıyormusun,1 günden ne olur aman benim ki şöyle başına gelsinde anla demiş.

Yani evlenmeyi biliyor, ama misafir ağırlamayı bilmiyor demen bile hoş değil bence çünkü ;evlenirken iki eş adayı misafir ağırlarmısın bilmem ne diye sormuyorlar demek ki aslında sonradan öğrenilebilecek evli olmak için çokta aranmayan bir standart. Ayrıca Bilmiyor da olabilir belki annesi hiç iş yaptırmamış olabilir,yemek yapamıyor olabilir. Utangaç olabilir ya da baksana görümcesinin yüzüne veremem bile diyememiş örneğin.
Yani bunları anlatırken şöyle yap bence,böyle yap daha doğru bunu söyleme bunu yapma yanlış anlaşılırsın filan diyerek konu sahiplerine yardımcı olmaya çalışırsak hem karşı tarafı kırmamış hem de daha yapıcı olmuş oluruz.

Biri bana bunları söyleyerek anlatsa dinlemem ki. Anlamıyor beni derim geçerim direk. Söylemek istediğim tabi ki herkes yorumunda özgür fakat yapıcı olursak sonuçları daha verimli olabilir.Hem 3 günlük dünyada tanımadığın nasıl olduğunu bilmediğin birini kırmaya üzmeye değer mi:44:

konu sahibi eğer eleştriden memnun değilse söyleyebilir ama sonuçta değil mi..siz de şimdi herkese gaddar diyerek eleştri yapmışsınız neden karışıyorsunuz ki anlayamadım doğrusu herkes fikir beyan etmiş
ben olsam heralde kaynanaın yerinde başımı dağlara taşlara vururdum biz kimlere çattık diye..ben oğlumu büyütücem de evine gidemeyeceğim herkes keşke az haddini bilse..bazı gelinleri boş bırakınca böyle şımarıyolar evin küçük kızı gibi..

Hayır yanlış anlaşılmasın yaptığı yanlış zaten o da evet şımarıklık yaptım yanlış diyor. söylemek istediğim mesela; ben olsamla başladığınız ve evin küçük kızının şımarıklığı ile bağladığınız cümlenin çok kırıcı olduğu.yani gelinler böyle yapınca kaynanalar boş bırakmamalı sürekli gelip gitmeli kalmalı mı inadına.
Ama haklısınız tabi ki istediğiniz yorumu yapmakta özgürsünüz bana ne oluyorsa sanki benim konum. Sadece üzüldüm belirtmek istedim :26:

Son düzenleme:
ilk sayfalardaki yazıları okudum sadece. ben kayınvalide/gelin ilişkilerinde annemle gelinleri arasındaki iletişime bakarım hep. annem için yengem böyle şeyler derse çok kızardım gerçekten. size tavsiyem siz de empati kurun. kendi annenizi düşünün. bilemiyorum tabi yengeniz var mı ama sakin olup etraflıca düşünün. gelin kaynana ilişkileri kopmaya çok müsait iplerle bağlıdır bilirsiniz.

ya valla delircem ya belki de abartıyorum ama çok sinirime dokunuyo.daha 5aylık evliyim.kaynanamlar izmire yakın bi ilçede oturuyolaar.izmirde de kardeşi var bekar,kızı var.hepsiinde bir gün kalcak bizde de kalcakmış allahım ne gerek var bilemiyorum.eşimin sadece pazar günü boş ama 3haftadır yok onun anası yok danası yeni mi evliyim neyim anlamıyorum ya valla sinirliyim çok kaç gündür ya.paylaşmak istedim

Seninki gene merhametliymiş canım benimki 2 ay sora damlamıştı bana :20:

kaynananla her hangi bir sorunun yoksa bence 1-2 hafta bile kalabilir, sonucta kocanin annesi seninde annen sayilir :) skma canini o bir gün de gelir gecer, sen kocanla arani iyi tutmaya bak :)

başlığa çok güldüm.sanki 5 gün oldu evleneli der gibi.5 ay yahu...kendi annen gelse seve seve de mi?ama iş adamın annesine gelince anası danası.ayıp ya.kalacakları da bir gün yazık...
bu biraz insanlık dışı değil mi?çok daha ağır yazacaktım da neyse.2 yaşındaki oğlum evlenmesin diyorum ya bu tipleri görünce.

ayy 1 gün içinmiydi bu velvele :53: k.validesiyle aynı evi,aynı apartmanı yada aynı mahalleyı paylaşanlar ne yapsın.. evi uzak olanlar ne yapsın kımısı gelir en az 1ay kalır gider ya onlar ne yapsın...

bu haftasonu k.validem gelıcek kardesıyle bırlıkte hemde :24: ettimi 2 k.valide şimdiiii :6: en az 1ay kalcakları kesin... birinin yaylım atesınden kurtulsam diğerine yakalanacagım kesın :36::36:
her ne kadar yıldızlarımız barısmasada esımın annesidir sonucta ,benım annem nasıl bana gelıp kalıyorsa k.valideminde hakkıdır vaziyet bu..

esiniz sizin gibi biriyle evlenerek hata etmis daha 5 ay olmus simdiden aile icin tartismalar ayrimcilik yapmayin annen sayilir sevdigin adamin annesi evlenmisin ama sanirim daha kisiligin oturmamis

aranızda sorun yoksa fazla abarttığınızı düşünüyorum. o kadar sorun yaşayan insan var bu forumda sonra aranız açılcak ve büyük sorunlar yasayacaksınız. sonucta sevdiğiniz adamın annesi saygı duymanız gerek ne olursa olsun

Back
X