- 2 Temmuz 2018
- 3.504
- 4.026
- 53
- 35
- Konu Sahibi Visnereceli24
-
Açıkçası biz de her şeyi kendimiz yaptık hatta çoğunu ben yaptım ama böyle şeylerin söz konusu olması hoş değil. Ben ne eşime ne ailesine bunun lafını etmiyorum açıkçası ben eşime her şeyi biz yapalım ailelerimizi hiç zora sokmayalim hem her şeyin içine sokarsak her şeye müdahale etme haklarını bulacaklar her iki tarafda o yüzden biz halledelim dedik hiç de pişman olmadık hatta zaman zaman akrabalarımız inşallah bizim evlatlarimizda sizin gibi evlenir dediler ailelerimiz sadece davetiye dağıttı düğüne geldiler misafirleri ağırladılar . Bunu çok buyutmeyin derim. Ayrıca kv çok şanslısın demesini neden olumsuz algiliyorsunuz ? Beni tanıyanlar eşime eşimi tanıyanlar bana çok şanslısın diyor bence kötü bişey yok eşimin yakınlarından biri söyleyince evet gerçekten çok şanslıyım ama eşimde çok şanslı der birlikte gulumseriz hiç olumsuz bişey düşünmedim.Merhaba hanımlar.
Düğünümüzü kendimiz yapıyoruz kvgiln destegi yok, herşeyi nişanlım kendisi yapıyor, buna rağmen kv her fırsatta nişanlımla tuttuğumuz düğün salonuna istemeyerek tuttuklarını söylüyor bana, çok pahalı da değil bizi zorlamayacak fiyatta.
Hiç bir istekte bulunmadım maddi olarak zorlamadım ama kv bana sürekli çok şanslısın benim oğlum gibi birini buldun, tabi buldun melek gibi oğlanı deyip duruyor, sinir oluyorum sırf arada nişanlım var diye tepki vermiyorum. Nişanlım da "annem gelinim aramıyor beni diyor annemi ara" diyor ama hiç içimden gelmiyor aramak iyice soğudum. Rahatsız oldugum seyleri nisanlima sòylemeli miyim sabredip susmalı miyim sizce ?
kızlar genelde bu lafla çok karşılaşır oldum, herşeyi nişanlım yapıyor....eskiden gençlerin bu kadar masrafı olmazdı ve gençler çalıştıkları zaman kuruşuna kadar maaşlarını ailelerine verirlerdi...ailelerde evlenirken çocuklarının a-dan z- ye herşeyini karşılardı...şimdi zaman değişti gençler kendi maaşlarını kendi masraflarına zor yetiştiriyorlar ve ailelerine genelde vermiyorlar...e ailede ne yapsın, hayat pahalı kendini zor idare ediyor insanlar, oğluna ve gelinine yüklüyor düğün masraflarını...ayrıca eskiden düğün yapmak ev düzmek bu kadar pahalı değildi...artık bütün kızlar prenses gibi, evlenmek istiyorlar, aile hangi birini yapsın...sıradan bir düğün bile 100.000 tl yaklaşmış...insanlar asgari ücretle yada 1000 tl emekli maaşıyla nasıl başa çıksın....Merhaba hanımlar.
Düğünümüzü kendimiz yapıyoruz kvgiln destegi yok, herşeyi nişanlım kendisi yapıyor, buna rağmen kv her fırsatta nişanlımla tuttuğumuz düğün salonuna istemeyerek tuttuklarını söylüyor bana, çok pahalı da değil bizi zorlamayacak fiyatta.
Hiç bir istekte bulunmadım maddi olarak zorlamadım ama kv bana sürekli çok şanslısın benim oğlum gibi birini buldun, tabi buldun melek gibi oğlanı deyip duruyor, sinir oluyorum sırf arada nişanlım var diye tepki vermiyorum. Nişanlım da "annem gelinim aramıyor beni diyor annemi ara" diyor ama hiç içimden gelmiyor aramak iyice soğudum. Rahatsız oldugum seyleri nisanlima sòylemeli miyim sabredip susmalı miyim sizce ?
soyle ne duruyirsun daha.Merhaba hanımlar.
Bende sizin gibi dusunuyorum bu yuzden kendimiz yapiyoruz. Paraya pula esyaya tamah etmedim hic bir zaman. Rahatsiz oldugum nokta nisanlimin ailesi nisanlimi dugune yakin keyfi bir isteklerinin borcuna soktu su an hem onu oduyoruz hem dugun yapmaya calisiyoruz, borca soktuklari yetmezmis gibi her firsatta idareli olun ev alacaksiniz diyor, ben her seyin oluruna gitmeme ragmen istedigim ufak tefek seyler icin de laf duyuyorum rahatsiz oldugum konu bu. Cok sanslisin deyip durmasi da ben zor bi aninda yaninda kimse yokken yardimci olmaya gittigimde soylemesi beni rahatsiz etti. Telefonla gorusme meselesi de hic aramiyorum degil yuz yuze gorustukten 2 3 gün sonra bile bunu söyleyebiliyor benim hergün aramam mı gerek herkesin kendine göre bi düzeni bi hayatı var. Ayrinti vermedigim icin biraz yanlis anlasildim sanirim.Açıkçası biz de her şeyi kendimiz yaptık hatta çoğunu ben yaptım ama böyle şeylerin söz konusu olması hoş değil. Ben ne eşime ne ailesine bunun lafını etmiyorum açıkçası ben eşime her şeyi biz yapalım ailelerimizi hiç zora sokmayalim hem her şeyin içine sokarsak her şeye müdahale etme haklarını bulacaklar her iki tarafda o yüzden biz halledelim dedik hiç de pişman olmadık hatta zaman zaman akrabalarımız inşallah bizim evlatlarimizda sizin gibi evlenir dediler ailelerimiz sadece davetiye dağıttı düğüne geldiler misafirleri ağırladılar . Bunu çok buyutmeyin derim. Ayrıca kv çok şanslısın demesini neden olumsuz algiliyorsunuz ? Beni tanıyanlar eşime eşimi tanıyanlar bana çok şanslısın diyor bence kötü bişey yok eşimin yakınlarından biri söyleyince evet gerçekten çok şanslıyım ama eşimde çok şanslı der birlikte gulumseriz hiç olumsuz bişey düşünmedim.
Telefonla görüşme mevzusuna gelince ben öyle bi taleple karşılaşmadım ama özel günlerde kandillerde bayramlarda vs arardım ama durup dururken aramadım kv arardı beni eşim de özel günlerde arardı . Eğer eşiniz sizin ailenizi arıyorsa siz de arayın ama aramıyorsa kibarca bunu istemediğinizi belirtebilirsiniz yani neticede kv mi o dönem sık sık arayıp ne konuşabilirim ki diye düşündüm .
Emin olun hic birsey istemedim carsi bile yaptirmadim nisanlimn ailesi yakin zamanda nisanlimi keyfi bir istegin borcuna soktu hala odemesi devam ediyor, belki inanmayacaksiniz 20 bin liraya dugun yapiyoruz yuklenmiyorum, gecici bi ev dosiycez gorev icra ettikten sonra yasadigimiz sehre geri donecegiz, bu yuzden esyalari bile takilan takilarin sonrasina biraktim yavas yavas aliriz kredi cekmeyelim dedim. Ben boyle yapmama ragmen taraflarindan laf duymak uzuyor beni.kızlar genelde bu lafla çok karşılaşır oldum, herşeyi nişanlım yapıyor....eskiden gençlerin bu kadar masrafı olmazdı ve gençler çalıştıkları zaman kuruşuna kadar maaşlarını ailelerine verirlerdi...ailelerde evlenirken çocuklarının a-dan z- ye herşeyini karşılardı...şimdi zaman değişti gençler kendi maaşlarını kendi masraflarına zor yetiştiriyorlar ve ailelerine genelde vermiyorlar...e ailede ne yapsın, hayat pahalı kendini zor idare ediyor insanlar, oğluna ve gelinine yüklüyor düğün masraflarını...ayrıca eskiden düğün yapmak ev düzmek bu kadar pahalı değildi...artık bütün kızlar prenses gibi, evlenmek istiyorlar, aile hangi birini yapsın...sıradan bir düğün bile 100.000 tl yaklaşmış...insanlar asgari ücretle yada 1000 tl emekli maaşıyla nasıl başa çıksın....
Bende bundan korkuyorumCici gelin rolünü oynama. Aklinda ne var ise söyle fakat kirici olmadan. Kv'de dügün salonundanmi konusuyor "Bizim bütcemiz buna yeter, ayrica salonu begeniyorum" deyip gec. Susmak her zaman saygi gösterisi degil, kendini ezdirme.
Ki böyle nisanli ile zor. Simdi bile "annemi aramiyorsun" dirdirini yapiyorsa, ilerdede seni savunmaz. Mecbur degilsin ki annesini aramaya. Ben evliyim ve kv'demi sadece özel günlerde ararim, iki haftada bir giderim. Burnuma iyi kokular gelmedi acikcasi.
Bende bundan korkuyorumsöyledim zaten bana bu cümlelerle gelme daha dün yanındaydım dedim. Tamam söylemem bir daha dedi ama bilemiyorum
Valla borç meselesini her şeyden ayrı tutun neden olduğunu bilmiyorum ama tabi orası hoş olmamış ama nisanliniz istemese o borca girmezdi ben düğünü de hallederim bunu da hallederim demiştir ki borca girmiştir yoksa aileler böyle durumlarda çocuklarını borca sokmazlarBende sizin gibi dusunuyorum bu yuzden kendimiz yapiyoruz. Paraya pula esyaya tamah etmedim hic bir zaman. Rahatsiz oldugum nokta nisanlimin ailesi nisanlimi dugune yakin keyfi bir isteklerinin borcuna soktu su an hem onu oduyoruz hem dugun yapmaya calisiyoruz, borca soktuklari yetmezmis gibi her firsatta idareli olun ev alacaksiniz diyor, ben her seyin oluruna gitmeme ragmen istedigim ufak tefek seyler icin de laf duyuyorum rahatsiz oldugum konu bu. Cok sanslisin deyip durmasi da ben zor bi aninda yaninda kimse yokken yardimci olmaya gittigimde soylemesi beni rahatsiz etti. Telefonla gorusme meselesi de hic aramiyorum degil yuz yuze gorustukten 2 3 gün sonra bile bunu söyleyebiliyor benim hergün aramam mı gerek herkesin kendine göre bi düzeni bi hayatı var. Ayrinti vermedigim icin biraz yanlis anlasildim sanirim.
Ben 25, o 26 aramiyor bende bunu belirttiğimde sustu zaten. Annem kendisini bana soruyor selam soyluyor hissediyorum aramasini sormasinu istiyor ama annem bir kere olsun bundan yakinmadi siz anlasin mutlu olun dedi. Yanindan ayrilayim 2 3 gun sonra aramiyor diyor, daha dugun bile olmadi sık sık aramamam gerektigini dusunuyorum.Yaslar kac? Nisanlin denge kurmayi, neyin önemli olup olmadigini bilmiyor bence. Ayrica, o senin anneni ariyormu?
Malsef hem borca sokup hem de masraflarin rahatsizligindan bahsettikleri icin borcu da ayri tutamiyorum. En basitinden ornek vereyim aldigim nikah kiyafetime bile ne gerek vardi nişandakini giyerdin lafi duydum, hal böyle olunca artik bosveremiyorum.Valla borç meselesini her şeyden ayrı tutun neden olduğunu bilmiyorum ama tabi orası hoş olmamış ama nisanliniz istemese o borca girmezdi ben düğünü de hallederim bunu da hallederim demiştir ki borca girmiştir yoksa aileler böyle durumlarda çocuklarını borca sokmazlar
Kendi fikri degil annesinin agziyla konuşuyor. Beni seviyor ben de onu ama ailesinin agziyla bana konusmamasi gerektigini ona soyleyemiyorum beni yanlis anlar diye susuyorumKaynanay birşey demiyorum. Konuşsun dursun da... "Annemi ara" diyen nişanlı evlenince "anneme git, annemin evini temizle, annemin misafiri gelecek, git yardım et" diyecektir. Bunlara hazırsan mutluluklar..
Aramiz iyi ama bu sebeplerle bazen aciliyor iste. Simdi bu tartismayi yaptik ya benim elim telefona hic gitmez artik oyle de kotu bi huyum var.Beni aramıyor olayına gıcıgım bende ya.
Ben yapamıyorum sevmiyorum telefonda konusmayı.
Arayamam öyle donup kalıyorum
Simdiye kadar laf ettigini duymadım ama
Sevdiceginle aran iyiyse sorunlarınız yoksa duymazdan geleceksin. O olmazsa zaten baskası konusuyor. Susmaz bunlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?