- 20 Mart 2019
- 788
- 1.173
- 63
- Konu Sahibi Visnereceli24
-
Aynisini soyledim. Bir sonrakini ne zaman soyleyecek su an sadece beklemedeyim bi dahakinde bu kadar yumusak olmam.Kayınvalidenize benim gibi biriyle evlendiği için oğlunuz daha şanslı deyin ben kızarak değilde sevimli olarak böyle bir cevap verirdim. Eşinizede henüz evlenmedik sen nasılki benim aileme çekinip görüşmüyorsun bende aynı şekilde ne zaman sen arayıp sorarsın ozmn bende ararım deyin
Anlıyorum.Malsef hem borca sokup hem de masraflarin rahatsizligindan bahsettikleri icin borcu da ayri tutamiyorum. En basitinden ornek vereyim aldigim nikah kiyafetime bile ne gerek vardi nişandakini giyerdin lafi duydum, hal böyle olunca artik bosveremiyorum.
Calismiyorum ama evlendikten sonra calisacagim. Borc da ihtiyaclari olan bisey degil baya bi keyfi harcamaydi belki okuyan olur diye herseyi acik yazamiyorum. Evet bende borclu evlenmekten yana degilim bi cok seyi dugunden sonra takilan takilarla aliriz kredi cekmeyelim dedim. Gelinligime bile tanidiga gittim cok uyguna getirdim.Anlıyorum.
Siz çalışıyor musunuz
Ben gelinligimi bile kendim almıştım . Ben evlendikten sonra borç ödemek istemediğimiz için maddi bi talebim olmadı kendim de çalıştığım için her şeyi yaptım içimde bişey de kalmadı.
Eğer düğün öncesi böyle bi borca soktularsa muhtemelen onlar için önemli bir harcama ihtiyaçları var demekki dediğim gibi nisanliniz ustlenmeseydi ısrar edecekleri bir konumda değil . Yani ben düğün yapıcam şuan böyle bi borcu kaldırabilecek gücüm yok deseydi ailesi ısrarcı olamazdı . Kv istediği kadar söylesin bir kulaginizdan girsin diğerinden çıksın ama tavsiyem evlendikten sonra borç odemeyecek şekilde yapın düğününüzü falan çünkü zor gerçekten abim büyük borçlarla evlendi annem babam da borca girdi onlarda iki yıl bir ödedik ailecek hem onlar için zor oldu hem de benim ve annem babam için yani tamam aileyiz ama benim de kendi geleceğim için yatırım yapabilmem gerekirdi biz sadece 6-7 bin kredi kartına borçlandık onu da ilk 6 ay da şükür halledebildik düğünden gelen paralarla ve maasimizla hallettik.
Siz tüm sorunlarınızı nisanlinizla çözün aranızda sevgi saygı anlayış varsa gerisi boştur. Sorunları cozun derken her şeyi eşinize anlatmayın yani annen bana şöyle söyledi falan gibi yani bunlara gerek yok bunun çözümü de yok daha fazla huzursuz olursunuz eşiniz annesiyle bir karşı karşıya gelir iki gelir üç gelir ama sonra huzursuzluk büyür ya sizin aranız açılır ya da annesiyle arası kötü olur. Her lafı zekice savusturmaniz lazım orada en fazla ben harcamalarima dikkat ediyorum deseydiniz benim aklıma başka bişey gelmiyo
Keyfi derken şimdi genelde düğün öncesinde insanlar evlerine çeki düzen verir ele güne karşı kendilerini kötü hissetmek istemezler evdeki eksikleri giderirler vs eğer böyle bi masrafsa bu da normal büyük abim evlenirken o da değil bu sorumluluğu ben almıştım evdeki nerdeyse her şeyi yeniledim sırf annem mutlu olsun diye , ben evlenirken ufak tefek şeyler oldu onları da ben hallettim hatta ben eve ekonomik olarak da çok destek oluyodum o yüzden evlenmeden önce babamın kredi kartı borcunu ufak ine varsa hepsini sifirladim anneme para bıraktım hem bu süreçte ihtiyaçları olursa zorda kalmasinlar hem de benden sonra sıkışmasınlar diye. Kv size laf söyleyebilir ama neticede eşiniz de bir evlat ve ailesine destek olmak istemiş keşke durumu madem bu kadar sıkışık büyük bi borca girmeseydi ama yapmışlarCalismiyorum ama evlendikten sonra calisacagim. Borc da ihtiyaclari olan bisey degil baya bi keyfi harcamaydi belki okuyan olur diye herseyi acik yazamiyorum. Evet bende borclu evlenmekten yana degilim bi cok seyi dugunden sonra takilan takilarla aliriz kredi cekmeyelim dedim. Gelinligime bile tanidiga gittim cok uyguna getirdim.
Zaten ufak bisey desem anne savunmasina geciyor nisanlim ama kayinvalidem ona verdigim cevaplari yalan yanlis anlatip bana karsi doldurur diye de endiselenmiyor degilim.
Kaynanam banada derdi melek gibi cocugu kaptin diye gulerek...ne varki bunda..espiri olabilir.. bazi seyleri baskasi dediginde sorun dgl ama kv dediginde hemen patlyoruz. Sinir etmek amaci demediyse sorun yok bence.. kaynanam ne tur guzeller gorduk illa oglum seni istedi derdi ( guya ben cirkinim) ben guluyordum karsisinda hic seyimde degil yani.. ne derse desin bsver. Huzursuzluk cikartarak ufak tefek seyler icin millete firsat vermeMerhaba hanımlar.
Düğünümüzü kendimiz yapıyoruz kvgiln destegi yok, herşeyi nişanlım kendisi yapıyor, buna rağmen kv her fırsatta nişanlımla tuttuğumuz düğün salonuna istemeyerek tuttuklarını söylüyor bana, çok pahalı da değil bizi zorlamayacak fiyatta.
Hiç bir istekte bulunmadım maddi olarak zorlamadım ama kv bana sürekli çok şanslısın benim oğlum gibi birini buldun, tabi buldun melek gibi oğlanı deyip duruyor, sinir oluyorum sırf arada nişanlım var diye tepki vermiyorum. Nişanlım da "annem gelinim aramıyor beni diyor annemi ara" diyor ama hiç içimden gelmiyor aramak iyice soğudum. Rahatsız oldugum seyleri nisanlima sòylemeli miyim sabredip susmalı miyim sizce ?
bence soyleyın evlenince sorun yaşamaktan nişanlınızın tepkisini şimdi ölçün ...sizin kaynana herşeye burnunu sokan tiplere benzıyorMerhaba hanımlar.
Düğünümüzü kendimiz yapıyoruz kvgiln destegi yok, herşeyi nişanlım kendisi yapıyor, buna rağmen kv her fırsatta nişanlımla tuttuğumuz düğün salonuna istemeyerek tuttuklarını söylüyor bana, çok pahalı da değil bizi zorlamayacak fiyatta.
Hiç bir istekte bulunmadım maddi olarak zorlamadım ama kv bana sürekli çok şanslısın benim oğlum gibi birini buldun, tabi buldun melek gibi oğlanı deyip duruyor, sinir oluyorum sırf arada nişanlım var diye tepki vermiyorum. Nişanlım da "annem gelinim aramıyor beni diyor annemi ara" diyor ama hiç içimden gelmiyor aramak iyice soğudum. Rahatsız oldugum seyleri nisanlima sòylemeli miyim sabredip susmalı miyim sizce ?
Cevabını vermeyerek yanlış yapıyorsun. Bagirip cagirmadan terslemeden cevabını ver. Nişanlına da söyle bir zahmet annenden pek hoşlanmıyorum ortalığı bulandırmak için ortam hazırlıyor de. Yani bunu uygun bir sekilde söyle tabi.Merhaba hanımlar.
Yok öyle birsey degil o soylediginiz keyfi degil ki onu biz de yaptik evde kirilan dokulen ne varsa yeniledik insan icine cikilacak diye. Bu tamamen keyfi bi harcama yani olmasa da olurdu gibi birsey. Ben buna ragmen bisey istemiyorum hic bisey de istemiyorum can sıkıcı sòzler duymayim yeter.Keyfi derken şimdi genelde düğün öncesinde insanlar evlerine çeki düzen verir ele güne karşı kendilerini kötü hissetmek istemezler evdeki eksikleri giderirler vs eğer böyle bi masrafsa bu da normal büyük abim evlenirken o da değil bu sorumluluğu ben almıştım evdeki nerdeyse her şeyi yeniledim sırf annem mutlu olsun diye , ben evlenirken ufak tefek şeyler oldu onları da ben hallettim hatta ben eve ekonomik olarak da çok destek oluyodum o yüzden evlenmeden önce babamın kredi kartı borcunu ufak ine varsa hepsini sifirladim anneme para bıraktım hem bu süreçte ihtiyaçları olursa zorda kalmasinlar hem de benden sonra sıkışmasınlar diye. Kv size laf söyleyebilir ama neticede eşiniz de bir evlat ve ailesine destek olmak istemiş keşke durumu madem bu kadar sıkışık büyük bi borca girmeseydi ama yapmışlar
Sorun orada zaten.Kendi fikri degil annesinin agziyla konuşuyor. Beni seviyor ben de onu ama ailesinin agziyla bana konusmamasi gerektigini ona soyleyemiyorum beni yanlis anlar diye susuyorum
Sorun orada zaten.
Bak sana bir örnek anlatayım. Evli arkadaşım var. Kv arıyor gelini çağırıyor. Kız gidiyor kvnin her türlü hizmetini görüyor. Temizlik, misafire hazırlık, hizmet ve hürmet o biçim. Neden? Kocasıyla arası bozulmasın diye. Kv bu gelini öpüp başına koyacağına oğlunu arayıp gelini neden kendi gelmedi de illa aramak gerekiyor diye şikayet ediyor. Karı koca kavga ediyorlar çünkü adam anasının ağızına bakıyor.
Sen şimdi konuşmazsan evlendikten sonra hiç konuşamazsın. Nişanlına ince bir ayar lazım.
Hata sizde idareli olun dediğinde,başkalarının borçlarını ödemekten belimizi dogrultamiyoruz diyin. Benden tavsiye hiç aramayın sadece özel günlerde arayın öyle de konuşacak boyledeBende sizin gibi dusunuyorum bu yuzden kendimiz yapiyoruz. Paraya pula esyaya tamah etmedim hic bir zaman. Rahatsiz oldugum nokta nisanlimin ailesi nisanlimi dugune yakin keyfi bir isteklerinin borcuna soktu su an hem onu oduyoruz hem dugun yapmaya calisiyoruz, borca soktuklari yetmezmis gibi her firsatta idareli olun ev alacaksiniz diyor, ben her seyin oluruna gitmeme ragmen istedigim ufak tefek seyler icin de laf duyuyorum rahatsiz oldugum konu bu. Cok sanslisin deyip durmasi da ben zor bi aninda yaninda kimse yokken yardimci olmaya gittigimde soylemesi beni rahatsiz etti. Telefonla gorusme meselesi de hic aramiyorum degil yuz yuze gorustukten 2 3 gün sonra bile bunu söyleyebiliyor benim hergün aramam mı gerek herkesin kendine göre bi düzeni bi hayatı var. Ayrinti vermedigim icin biraz yanlis anlasildim sanirim.
Valla okurken sistim.
Kendi evlenememe nedenimi anladim sanirim, zirvaya gercekten tahammulum yok. Ben olsam o KVye "sen neyden bahsediyorsun Allah askina, hem tek kurus koymadin hem de para hakkinda dirdirlaniyorsun kafan iyi mi ablaaaaa" derdim net. Siz demeyin tabi
Bir kere daha ev bark alacaksiniz derse diyecegim yetti gayriHata sizde idareli olun dediğinde,başkalarının borçlarını ödemekten belimizi dogrultamiyoruz diyin. Benden tavsiye hiç aramayın sadece özel günlerde arayın öyle de konuşacak boylede
Konuyu okur okumaz sen bu yüzden evlenemiyorsun traume dedim kendime :)
o kayınvalideye ek olarak sen oğlunun şansının farkında mısın asıl benim gibi birini bulduğu için derdim, ki diyorum da zaten, e bu kafayla evlenemem tabi
Bu saygısız insanlara karı tepki vermenin çok doğal bir şey olduğunu düşünüyorum ama buradaki konuları okuya okuya gördüm ki millet hep susa susa alttan ala ala evlenmiş, böyle giderse evde kalıcaz bu gidişle
Öyleyse kv böyle çok masraf yapmayın tarzı bişey dediğinde kibarca sakince ben zaten dikkat ediyorum keyfi borca girmek istemiyorum diyin ama ses tonu önemli ortamı gerecek ses tonuyla söylemeyin bu her zaman böyle her iletişimdeYok öyle birsey degil o soylediginiz keyfi degil ki onu biz de yaptik evde kirilan dokulen ne varsa yeniledik insan icine cikilacak diye. Bu tamamen keyfi bi harcama yani olmasa da olurdu gibi birsey. Ben buna ragmen bisey istemiyorum hic bisey de istemiyorum can sıkıcı sòzler duymayim yeter.
Tabi siz daha dolaylı da söyleyebilirsiniz.Boş konuşuyor dersem bana tavır almaz mı
Kesinlikle ben de her zaman mesafeli olmaktan yanayim.Ben olsam en ihtiyacim oldugunda hic annelik yapmayan kayinvalideyi arayip bir de totosunu kaldirmazdim. Nisanlin ara desin dursun. Sen de gelinlerisin. Onlar seni ariyor mu? Cok icli disli olmamak lazim. Yoksa ilerde herseye karisirlar. Zaten zemin hazirliyorlar gibi. Bastan mesafe koymak lazim.
Ya sallama cahil cahil bos bos konusuyor. Benimkide diyorki oglum akıllı. Bir defa da dediki oglumun heryeri guzel. Ben esimin parmaklariyla dalga geciodum dolma dolma diye. Bende kendini rezil ettim esimin teyzesinin yaninda dedimki boyle boyle diyor ama kaynanam kendisi de gülüyor kendi söylediğine. Bazen kotu niyetli soylemiyorlar bazen de iste onlat gencken bise gormemis. Yoksulluk bilmemne özeniyor. Alınma her lafa he de gec ama su araka sorma olayına ayarım benim kaynanamdan boyle bir talep gelmedi esim de soylemedi bana mesela ama ne gereksiz cok okuyorum bu sitede.
Isteyen arar kardesim
canım annelerin gözünde çocukları birer şaheser, birer dünya harikası. fazla takılma. bizimkinde de var, oğlumun şuyu şöyle buyu böyle... bir gün yine sayarken hiçbirşey söylemeden mfö nün peki peki anladık şarkısını açtım cep telefonumdan, bilmiyorum mesaj ulaştı mı.
biliyorum zor ama sen iyice suyunu çıkar, o bir övüyorsa sen 5 öv. ahhhh evet annecim, nasıl kaptım yumurta gibi oğlanı de mesela.
Sinir bozucu olduğunun farkındayım ama hemen hemen her kayınvalide bunu yapıyor.
Oğullarının yanına yakıştıramiyor gelin adayını.
Pişkinlik edin ayy evet nasıl şansliyim yaa
İyi ki benim için doğurmuşsun diyin..
Ayyy evet nasıl mükemmel neyse ki artık benim oluyor diyin...
Sizde övün efendim adam sizin değil mi artık .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?