Daha kötüsü olur mu?

Nörolojik bir durum yok cok sukur. Erken teshis ve tedaviyle yuzunde asimetri de kalmadi sayilir. Gec ameliyat edilen cocuklarda burun ve cene egriligi, tek goz cukurlugu belirgin oluyo.
 
İkinciyi de dogurucam.
 
En kötüsü bu galiba. Tamamen rafa kaldirmak daha iyi sanirim.
 
Hanimlar ilk cocugu anomalili dogan, fakat ikinci cocukta hiçbir sıkıntı yasamayan var mi?
Yani biz simdi yamuk kafali kizima baktikca 'iyi bununla gecmis olsun' diyoruz. Peki ya ikinci cocukta daha kötüsü olursa?
Canım hastalık genetik mi değil mi bilmiyorum. Ameliyat falan olmuştu sanırım ufaklık. Geçmiş gitmiş, tekrar geçmiş olsun. Genetikse ikinci çocukta da görülebilir, değilse ihtimal düşük. Ama bir doktora sorsan daha kesin bilgi alırsın.

Annemle babam akraba evliliği yapmış. Dört tane de çocuk gelmiş hemen ardından. Hiç birimiz hasta ya da sakat değiliz diye çok sevinmişler. Ama büyüdükçe her birimizde akraba evliliğine bağlı sorunlar çıkmaya başladı. Yani hiç bir şeyin garantisi yok ki. Ancak ihtimal aralığı verebilirler sana kanımca. Ona göre de kararını verirsin.
 
Genetik maalesef. Ama esimin ailesi bu durumu pek kabullenmiyor. Gorumcemin kafasinin sag arka tarafi resmen yok.
Ama sac ve türban la pek belli olmuyor.
Bana gore onun da arka tarafta bulunan bingildaktan biri kapanmis ve o bolge buyumemis.
Yalniz benim kizimin yuzune de yansimisti. Bayagi asimetrikti.
Herkeste ayni siddette olmuyormus. Teyzesinin torunu da ameliyat oldu. Yavrucagin kafasi doktorlarin tabiriyle beyzbol topu gibi buyumus. Uzak akraba diyolar ona da.
Bilemiyorum dediginiz gibi doktoruna sormakta fayda var.
Benim anne ve babamda kan uyusmazligi olduğunu babam kanser olunca ogrendik. 7 kardesiz bu arada :))
 
Yok yahu olur mu oyle sey?
Ben bunu icimden soyleye soyleye normallestirdim. Yoksa uzuntumle basa cikamiyordum.

Geçmiş olsun yaşadıkların zor şeyler
Resimdeki kızınsa dünya tatlısı bir melek getirmişsin dünyaya
İkinci çocukta da olabilir mi sorusunun cevabı biraz takdir-i ilahi bence
Gerçi doktorlar sanırım daha net bir görüşe sahiptir
Bir yandan arkadaşlarında dediği gibi dünyada hiç bir şeyin garantisi yok
Bol bol dua et, inşallah hayırlısıyla, sağlıkla gelsin ikinci meleğin
 
Öncelikle geçmiş olsun
Bir cocugunuzun anomalili doğması bütün cocuklarinizda olacak diye birşey yok benim ablamın 3.bebeğinde el anomalisi var diğer yigenlerimde böyle bir durum olmamisti
 
Cok teşekkür ederim. iyi ve olumlu seyler duyduğum zaman motive oluyorum aslinda. Olumsuz seyler duyunca hooppp geriye..
 
Arkadaşlar merhaba
Bizde de aynı sorun vardı, avrupa da ve Amerikada çok yaygın olarak kullanılan kasları tavsiye ediyorum. 1,5 ay gibi kısa bir sürede 9 ml den 5 ml e düştü kızımın kafasındaki fark, bunlar 3 boyutlu güvenilir ölçüm sonucları. Türkiyedeki doktorlar çok mesafeli ama yurt dışında kullanmı oldukça yaygın.
Bu kask firmalarının enünlülerinden bir tanesi istanbula şube açtı ki, bence kesinlikle çok büyük bir şans, sırf bu kask için yurt dışına gitmek zorunda olan kişilerin yazılarını okumuştum form sitelerinde. Kaskyaptırmasanız da ücretsiz 3 boyutlu ölçüm yaptırabılırsınız, çalışanları da kesinlikle çok güler yuzlu.Tavsıye ederim aklınızda bulunsun.Cranial Tedavi Merkezi . İnternette aratabilirsiniz.
 
Allahım hayırlısı ni versin hükmü allah Rabbim verir sizin elinizde okan bişey yok vicdan azabı çekmenizi gerek yok allahtan sağlıklı şimdi değilmi buna sevinen allah bağışlasin bu arada geçmiş olsun.2bebise gelince herseyi Yaradan bilir ona güvenip signin mutlu yasamkarr
 
"Yani biz şimdi yamuk kafalı kızıma baktıkça iyi bununla geçmiş olsun diyoruz"nasıl bir tabirdir ya.. kendinizi rahatlatmak için bulduğunuz ve kullandığınız tabir bumudur yani bir anne olarak yavrunuza...sizi esefle kınıyorum...umarım yavrunuz büyüdüğünde annesinden,babasindan duyduğu bu yakistirmadan daha kötüsünü duymaz...geçmiş olsun....
 
Oğlum pes ekinovarus (içe dönük ayak) denen bir anomaliyle doğdu. Ameliyat ve 2 yıl atel kullanimiyla atlattik çok şükür. Tek ayakta belli belirsiz bir içe dönüklük kaldı. Mini bir operasyonla daha tamamen normale dönecek inşallah.

Ben de 2.çocuk konusuna endiseli yaklaşıyorum. Ama bu endisenin yeniden anne olmaya engel olmasını da istemiyorum. Gebelik planlıyoruz bu aralar kısmetse. Şu an 8 yaşında. "Ölürüm o ördek ayaklarina" diye diye seviyorum mincikliyorum. Ama zamanında o ayaklara bakıp bakıp aglardim.
 
Yaw hehe..
 
Aklimdan silip atmaya çalışıyorum o ameliyat sürecini.. katlanmak hic kolay olmadi.
Ici akil dolu kafasini severim onun ben yaw :))
Aaa ordek ayakli demeyin esefle kiniyolarmis.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…