daha ne çocuğu ama yaa :/

böyle düşününce gerçekten güzel bir duygu evet ama eksileri düşünüyorum hemen

bu ne ya
öyle fikir değiştirip baskı yapmak var mı?

yaşlarınız da erken.
daha evliliğin ne olduğunu anlamadan çocuk telaşı mı yaşayacaksınız?

ben 24 yaşındayım eşim 26 yaşında geç değil bence yaşlarımız.

evlendiğimizde ben 24 eşim 27ydi. ilk oğlum doğduğunda ben 28 eşim 31 olmuştuk. iyi ki de beklemişiz diyorum şimdi.

ben çok istemiştim hemen olsun diye eşim istememişti iyi ki acele etmemişiz. çocuk çok güzel bişey ama daha birbirinize doyamadan, evinizde baş başa olmanın tadını çıkaramadan, gezip tozamadan kocaman göbekli bir hamile sonra gece gündüz yatıp kalkıp bebek emziren bir anne olcaksınız :)) misler kokan bir bebeğiniz olacak ama eşinizle özlüceksiniz birbirinizi

hayırlı zaman ne zamansa o zaman nasip etsin inşallah rabbim

canım bu durumu izah et bence şuan evle işi götüremediğini bu duruma alışınca tekrar düşüneceğini söyle
benim başımdan geçeni anlatıyorum eşim hastalandı testler esnasında spermde istediler vereceği günü hiç unutmuyorum toz bulutu kapkaranlık olmuş şiddetli yağmur yağıyordu eşim bana dediki keşke enbaşında yapsaydık sanki sezmişti
yalanda değil ilk başlarda benimde aklıma takıldı adam akıllı korunmuyorduk ve olmuyordu aman dedim ne takıyorsun kafanı ve sonucu aldık herşey sıfırdı sperm yoktu sanki eşimi can çekişiyordu... karar elbette senin ben sadece anlatmak istedim şimdi ise istesemde olmuyor kendimi vardır bunda bir hayır allahım nasip etmiyor diyip avutuyorum yada evlatlık alırız diye galiba içimi dökmek istedim

aynen ben biribirimize bakalım istiyorum alışalım gezelim tozalım. ki eşim benden daha çok sever eğlenmeyi nası böyle düşünmeye başladı bilmiyorum ama beklemek istiyorum.

böyle düşününce gerçekten güzel bir duygu evet ama eksileri düşünüyorum hemen
Anladığım kadarı ile çocuk istiyorsun ama hemen isteyip istememe konusunda kararsızsın öyleyse artılarla eksileri Yanyana koyup kararı sen vereceksin.eşin ne kadar istese de hamilelik Süreci Bambaşka istemeyerek bir çocuk Dünya'ya getirmek gerçekten psikolojik travma.çok yenisiniz.hemen olmasa da kısa bir sure sonra düşünmeye başlayın.öyle Evliliğin tadını çıkaralım derken 3-5 sene beklemeyin derim.tabiki son karar size ve eşinizin olacak.inşallah en güzel vakitte meyveniz gelir.

biz 2 yıldır olsun diye uğraşıyoruz, sana hemen yap yada yapma diyemem. ne zaman istersen hemen olsun inşallah bizim gibi uğraşmadan

Sizinki erken baslamis.
benim esim nisanliyken ya bekleriz 3-4 sene birikim yapariz diyordu. Evlendikten 1sene sonra ya cocuk istiyorum demeye basladi...

çok üzüldüm canım allah hakkında hayırlısını versin inşallah . eşim çalışmama karışmıyor ama pekte gönüllü değil gibi. yoruluyorum evde ister istemez sanada zor oluyor elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum ama senin gibi olmuyor tabi çalışmak zorunda değilsin kendini yorma diyor. ama evde durmaya alışık biri değilim. işe hayatta müsade etmez zaten hamilelik falan olursa

yumurta tembelleşmesi diye bişey yok.
tam tersine doğum kontrol hapları hormonları düzenler.
bir sürü arkadaşım var hapı bıraktığı ay hamile kalan, hem de pcoslu olup.
keşke ben de kullansaydım diyorum.

konu sahibi daha 1 aylık bile evli değilken ben olsam çocuk düşünmezdim.
hem de yaşın da genç.
gez toz hayatını yaşa.

aynen ben hap kullanmıyorum zaten başka şekilde korunuyoruz ondada istemedikce olmaz diye düşünüyorum

aynen ben hap kullanmıyorum zaten başka şekilde korunuyoruz ondada istemedikce olmaz diye düşünüyorum
geri çekilmeyse riskli ama kondomsa iyi markalar güvenilir tabi.
ben de hiç hap kullanmadım ama keşke kullansaydım, bırakır bırakmaz hamile kalırdım belki ben de, çünkü özellikle pco'lularda hormonları düzenliyor.

şunu hiç bir zaman unutma sezdirmeden hayatta öncelikli olmalısın sonra benliğini kaybediyor insan
o zaman öyle düşünüyorsan isteklerinin seninde olduğunu söylemelisin
ev işini zamanla yapmayı seviyor
ben çok yavaş ev işi yaparım c.ertesi günü komşuya gider 30 dk. 11,30 gibi evde olurum
akşam 5 e kadar uyuzlana uyuzlana yaparım birde yemekte yok bu saatte düşün
hafta içine yayabilirsin işleri basit olanları hafta içi yapabilirsin
benim için en önemlisi mutfaktır mesela
oturduğum oda yatak odası üstünden toparladın mı tamamdır
2,5 haftalık evlisin böyle olması çok normal

Evlilikte bir yıl dolmadan çocuk yapılmaması daha sağlıklı geliyor bana, evliliğin en önemli sınavlarından biri çocuk ve daha bu kadar tazeyken ilişkiniz yeni bir sorumluluğu kaldırmak zor olabilir.

Çok ünlü bir evlilik terapisti bu konuyla ilgili doğan çocukla birlikte evlilik ilişkisi 2 kişilikten 3 Kişilik bir ilişkiye evrilir ve eğer temelleri sağlam değilse çocuk evliliği güçlendirmek yerine çökertir demişti.

Eşinize yaşınızın genç olduğunu ve önce evliliğe alışmak sonra çocuk sahibi olmak istediğinizi gerekirse her gün açık yüreklilik ve nazik bir şekilde anlatın, sizin durumunuza anlayış göstermesi gerekir eğer bu anlayıştan yoksun olacaksa zaten kesin bekleyin çocuk için. Allah hayırlı zamanda bebek sahibi olmak nasip etsin inşallah isteyen herkese

Kimse yazdı mı bilmiyorum ama, biraz çocuklarla vakit geçirmesini sağlayın, yeğenleriniz kuzenleriniz varsa. Mesela haftasonu bakıcılık yapsın küçük yeğenleri varsa, aileleri de biraz nefes alsın bu arada :) Yemeklerini yedirsin, uyutsun, gürültülerini, nazlarını çeksin, avm'de 'bunu istiyorum alacaksın' öfke nöbetlerini , vs vs vs ... :) Çocuk sahibi olmanın sorumluluk, sabır, maddiyat, zaman gerektirdiği gerçeğiyle yüzleşsin :) Siz de bu sırada pek dahil olmayın ki , sıkılınca sizin üstünüze atabileceğini düşünmesin, çoçuk yetiştirmekte en az sizin kadar emek vermesi gerektiğini iyice bir algılasın. Ve bunu bir seferlik yapmayın, bir süre tekrarlayın, bir seferde olaya tam vakıf olamaz :)
Konuşmanın çok ikna edici olacağını düşünmüyorum, bir musibet bin nasihate yeğdir demişler :) Ondan sonra kararını versin, erken mi değil mi, altından kalkabilir mi kalkamaz mı.

Başkalarının çocuklarının olup olmaması, başkalarının tedavi görmesi falan sizi ilgilendirmiyor ki. Başkasının heme olmuyor diye sizinki de mi hemen olmayacak? Çok saçma. 2,5 hafta diyorsun daha çok yeni. 1 yıldan önce yapmayın önemli olan sağlam bir evlilik.

Arkadaşım sakın sakın oyuna gelme. Sen nasıl planlıyorsan öyle hareket et. Bu işin altında bi iş var.. Bu ne yahu...

valla kendi düşüncemi yazacağım. evlat candır. hele sevdiğin adamdan olunca kelimelerle bile anlatamıyor insan amaaaa ve ama
hayatınız tamamen değişecek. birbirinizle ilgilenmeye, iki çift laf etmeye, başbaşa yemek yemeye, tatile çıkmaya, film izlemeye hasret kalacaksınız. kızım 2.5 yaşında daha eşimle başbaşa bir akşam yemeği yiyemedik. arkadaşlarla 6 ayda bir çıkarsak bir de düğünler oluyor o kadar. akşamları konuşmaya halimiz kalmıyor. gezerken filan oturup bir kahve içelim faslı daha yeni yeni.

diyeceğim o ki evliliğinizin tadını çıkarın. erkek ne de olsa bir anne kadar yorulmayacak, siz daha büyük fedakarlıklar yapacaksınız. başbaşa birkaç tatil geçirmeden filan çok girişmeyin bu işlere eğer yaşlarınız ileri değilse. bence 2 yıl bekleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…