daha ne çocuğu ama yaa :/

Canımmmm.. aynı durumdaydık... İkimizde kamuda çalışıyoruz... Ben 2. üni yi çok istemiiştim ve okuyordum ikinci sınıfa geçmiştim evlenmeden önce... Diyorduk 3 sene olmasın... Evlendik... Öyle net de konuşulmadı olsun olmasın gibi.. İlk bir ay ilk günün sıkıntılarıyla geçti biraz zor olmuştu... Ve inanır mısın sadece bir kaçamakta bir dahaki ay gebe kalmıştım.. O ilk an kabullenemedim şoktaydım ve o bebeğimi düşürdüm... Kürtaj olduğum gün varya hiçbişi gözümde yoktu.. Tek dileğim sağlıklı bir gebe olup bir bebiş dünyaya getirmekti.. Şükür ki Rabbim nasip etti... Evimizde bizden bir parça dolanıp duruyor şimdi dünyanın ennnnn güzel enn muhteşem duygusu bu... Eşim de o kadar mutlu ki o kadar seviyor ki... Yani eşin gözümün önüne geldi ne kadar çok istiyor belli ki... Direk kestirip atmayın ama en azından bir kaç ay geçsin böyle konuşun... Şu bir gerçek ki bebek çoğu şeyi kısıtlıyor hayatınızdan bir çok güzellik katarak...

Anne-baba olmak, eşine ikinizden bir parça doğurmak, onu göğsünde uyutmak, babasının kucağına izlemek, onları uyurken seyretmek o kadar güzel ki...

Hazır değilsen o çocuk tek taraflı büyümüyor ve en fazla cefasını da anne çekiyor bunu güzel dille geçiştirmeden eşine anlatmalısın.

bi senelik falan olsak başımın üstünde anlicam adamı ama ay olmadı daha

Cok erken evt ben o 1seneyi 1sene daha uzattim 2sene sora hamile kaldim 3 . senede bebegim geldi.
Ya sanirim hepsi demiyimde cogu erkekler evlenince arkadaslarinin fln cocuklari olunca heves yapiyorlar o yuzden aceleci oluyorlar biraz bu konuda. Esinle konus ikna edebilirsin umarim.

Bende 1 senelik evliyim evlendikten 3 ay sora hamile kaldim ve geçtiğimiz 30 ağustosta 31 haftalik oğlumu kaybettim. Sezaryenle Olu doğum yaptim. Bende hamileyken eşime demiştim sen istedin ben istemedim diye büyük konuştum iste allah da elimden aldi.. Sakin büyük konuşmayin basina gelebilir.. Esim çok istiyordu daha evlendiği günden beri hem de deli gibi. Çok istemekle olmuyor sabretmelisin. Bakin ikinci bebek istiyorum doktorlar 1 sene yasak diyorlar bana. Bekliycem. Çok zor..

Evlendiğimizde ben 27 eşim 30du. Şimdi 3 senelik evliyiZ ve 7 aylık bir bebeğimiz var. Bebek yokken her akşam birlikte film izler, hafta sonları istediğimiz saatte kalkar istediğimiz zaman istediğimiz yere giderdik. Şimdi ben ücretsiz izindeyim. Akşama kadar kızla uğraşıyorum. Uyuyor, uyumuyor, yiyor, yemiyor, henüz derdini anlayamıyor ama gözlerine bakınca dünyalar benim. Akşamları eşim de gelince kızı ortamıza alıp seviyoruz bir babasına bakıp gülüyor bir de bana. Gece 4 saatten uzun uykum yok aylardır. Eski halim mi şimdi mi desen kesinlikle şimdi. Ama önce biraz evliliğin tadını çıkarın. Çocuk olunca yatak odası keyfini bile çıkaramıyorsunuz. Yeni evlisiniz bunu söyle çocuğu biraz erteler :)

Daha çok erken olduğunu söylebilirsiniz.
Hem borçlarıda öne sürebilirsiniz.

ben 24 eşim 26 çok geç değil ama yaşlı baba olmak istemiyorum diyor :) girdi içine çıkaramıyorummm

yok canım çoook gençsiniz daha

ben 27 yaşımda doğurayım demiştim de eşim erken dedi

sonra 29 da anlaştık ama denedik denedik olmadı; meğerse olmuyormuş zaten

uzatmayayım 30 da doğurdum; ben diyorum ki ya 20-21 yaşında doğurmalı ya da 35 sonrasında

zira 30 tam işlerimi, düzenimi vs oturttuğum bir dönemdi hayatım ekseninden kaydı

evlilikte çok yenisiniz başka konuya da yazmıştım çocukla geçirilecek çok zaman var ama ikiniz olarak geçireceğiniz zaman çok yok

biraz tadını çıkarın tüm hayatınız değişti; biraz evli olun, sonra da çocuklu hayatı deneyin

Çocuk ilk 5 belki de 10 yıl hayatını na göre şekillendireceğin birisi o nedenle gençliğin ateşini biraz ikiniz olarak yaşayın; sonra çocuklu hayata da rahat uyum sağlayın

Sakin bir ses tonuyla canım bende çok istiyorum ama biraz evliliğimizin tadını çıkaralım,borçlarımızı azaltalım,ben bu süre zarfında eve ev işlerine alışayım. Şuanda hem iş hem ev hem çocuk olayını kaldırabileceğimi düşünmüyorum. Biraz düzenimi oturtmalıyım.beni anlıyorsun değil mi?
Dersiniz

Cocuk 2 sene sonra olsa yine calismiycaksaniz, evde oturup cocuk bakmaktan daralacaksiniz zaten her turlu. Ben ilk sene yapilmasi taraftariyim ama 2,5 hafta da cidden cok erkenmis. Iliskiniz kac senelik, gezip tozdunuz mu, icinde bi seylrr kaldi mi. Kaldiysa onlari yapin once. Ama esinizin bu kadar istekli olmasinda da vardir bir hayir.

Henüz bunları düşünmek için çok erken değil mi?
Evinizin düzenini kurdunuz mu?Bazen aynı çatı altında sevdiğin adam da olsa anlaşmak zor.Bebek konusu çok ciddi bir konu Rabbim isteyen herkese versin.Önce birbirinize bir doysanız gezseniz tozsanız....
Bak benim evimde komşular yüzünden sıkıntı var mesela hamile olduğum için memleketime gidemiyorum en basit konu bile bunalıma sokuyor insanı kolay değil zor....

valla gece kalkip cocugu kocan emzirmeyecegine gore iyi dusun..birde cocuk isi laylaylom degil..elin cocugu gibi iki severim sonra geri veririm anasina babasina durumu olmuyor kendi cocugunda tabii

bu yuzden iyi dusunmek lazim tabii..kaldiki bence 2 hafta o kadar erkenki..daha birbirinize ayni evde alismamisken...kaldiki en iyi tanidini dusundugun eslerin bile huylari degisiyor, ya da gercek yuzlerini goruyorsun..

bana gore 1 sene cocuksuz guzel..sonrasinda dusunulebilir..zaten anca alisiyorsun esine ve evine…hemen hamile kalincada, hamileligin verdigi zorluklar filan girebiliyor isin icine…

Valla hamilelik ve çocuk kolay iş değil iki tarafin tam hazır olmasi lazim.
Maddiyat hadi bir şekilde hallolur da. Hamileliğin getirdiği psikoloji, calisamama durumu, diğer unsurlar kadına az daha fazla yük veriyor. O yüzden en başta kadının hazir olması lazim. Siz bunlardan bahsedin nasil evlilik tek tarafin istemesiyle olmuyosa, çocuk da öyle olmaz deyin. Konuyu acinca duymamazliktan gelin. Üzerine cok konusma yapmayın ama yapmak durumunda kalirsaniz da yukaridalileri söyleyip azcik da gözyaşı, iste hazir değilim daha is ev onlari oturtamadim falan gibi laflarla yola gelir belki

Annenin hazır olması babanın hazır olmasından çok çok daha önemli. 2,5 hafta da cok az tabiki.:)
belki 6 ay sonra başka türlü düşüneceksiniz. Bu işler değişik.:)
Örneğin ben "evlenip hemen çocuk yapanları anlayamıyorum" derken, evliliğimin ikinci ayında çocuk fikrine sıcak bakmaya başladım ancak eşime konuyu açtığımda henüz erken olduğunu düşündüğünü söyledi, bekliyoruz mecburen :)
Sizde elbette sevdiğiniz adamdan bir bebek istediğinizi ancak size zaman tanımasını evinize ve yeni hayatınıza alışmak istediğinizi söyleyin. Mecburen bekleyecek zaten ne yapacak :)

Haaah kendimi gordum.
Benim esim de cocuk cocuk diye cildiriyor. Balayi donusu arabada kusma gafletinde bulundum tutturdu oglum geliyor diye.
Regl olmam da bir seyi degistirmiyor adam icin hamileyim.
Ben kendimi hazir hissetmiyorum, ama sanirim hamileyim. Bugun netlesecekti doktora gidemedim korkudan. Ki kendim korunuyorum. Ne oldugunu bile idrak edebilmis degilim.
Kendini hazir hissetmiyorsan girme bu ise.

eşimle 7 ay sevgililikten sonra 11 ay nişanlı kaldık 1,5 senelik ilişki sonucu evlendik yani huzurumuz keyfimiz yerinde ilgilidir şen şakrak bi insandır yani yanında kolay kolay sinirlenemez insan çok iyi bir baba olacağına eminim ama ben hazır değilim biliyorum o yüzden biraz beklemeli sen istemedikce olmaz diyor ama hergün hatırlatmaktan vazgeçmiyor beyefendi :)

ne kadarlık evlisin tam anlayamadım ama hayırlısı olsun inşallah

Merhaba canim rabbim hakkinizda hayirlisini nasip etsin benim nacizane fikrim once evlilige alismaniz birbirinize alismaniz her ne kadar ben yardim ederim deselerde oyle olmuyor malesef :) bir cocul hayati tamamem degistiriyor esine sorumlulugun ne kadar zor oldugunu anlat psikolojik olarak hazir olmadigini anlat ben de hazir degilken hamile kaldim ve ilk aylarda o kadar duygusaldim ki herseye agliyordum inan zor bir durum simdi 25. Haftamdayim o duygular gecti bebesimi kucagima almak icin sabirsizlaniyorum yani hem evliligi ve ev duzenini oturtmadan hem de psikolojik olarak hazir hissetmeden yapmayin derim ben bia

Ben 3 senedir evliyim yeni yaptık :) Bence çok erken birlikte yaşamaya alışmalı evdeki dengeler kurulmalı, sevmek için de çocuk yapılmaz ki sorumluluğu ağır bence, onun için en az bir yıl bekleyin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…