• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Daha nisanlanmadan başlayan problemler

Hepgulelim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2017
90
37
3
Daha öncede konu açmıştım kısaca özet geçmek gerekirse ben iyi bir universiteden mezun oldum şuan ve ise başlama aşamasındayım İstanbul'da ticaretle uğraşan üniversite okumayan bir sevgilim vardı ailesı istemeye geldi ve benim çalışma mevzuu açıldığında babam bir şekilde onlarin tarafindaymis gibi davranarak (çalışmamı istemedigini söyledi babam aslında tamamen düşüncelerini öğrenmekmis amac) karşı tarafın benim çalışmamı istemediğini anlayıp aslında kendilerinin beni istemediklerini tamaman oğullarının zorlamalari sonucu istemeye geldiklerini ortaya çıkardı. Beyfendide o donemlerde ben çalışma konusunda çok ısrarcı olunca beni çalışmaya tercih ettin vs söylemlerinde bulundu ve biz bitirmiştik cunku arkamda durmadi o meselenin üzerine beyfendiyle biz bir kere konsutuk ve konuşmamızda bu sekilde bitmemesi gerektiğini yüz yüze görüşüp etraflıca konuşmamız gerektiğinden falan bahsettik bu sırada daha biz ayrılalı 10 gün olmuşken babası kendi aklında olan bir kızı oğlu için istemeye gitmiş ve beyfendiye söz yapicam sana demiş oda biz daha tam bitirmedik olmaz deyince oğluyla kavga etmiş ve sonrasında babamı arayıp kizin oğlumu rahatsız ediyor oğlum bitti diyormuş o hala ısrar ediyor demiş babam bunun üzerine beni arayıp konuşuyor musun dedi hayır sadece bir kere konuştuk o meselenin üzerine dedim ve babam ara onu yüzüne tükür terbiyesiz nasıl böyle bişey söyler babasına dedi bunun üzerine ben aradım ama aslında oğlunun hiç biseyden haberi olmadığını babasınin bizi bitirmek için kendince küçük oyunlara girdiğini öğrendik. Bunun üzerine beyfendi anne babasını arkada bırakıp tek başına babamdan beni istemeye geldi yüzüğünü çiçeğini alıp gelmiş babam en basinda çok kizgindi eve kabul etmek istemedi ama bir şekilde konuşmaya ikna oldu oda babasının anlayışsız olduğunu kendinin beni sevdiğini babasinin bu işi bozmak için sürekli böyle oyunlara girdiğinden bahsetti babamda git babanı ara haberi olsun senin geldiğinden dedi babasını aradığında babası git orda kal iç güveysi demiş ağır konuşmuş ne halin varsa gör demiş kızı da kendin istersin demiş bunlari babama anlattı ağladı babasının yaptıkları zoruna gitti babamda bana sordu ve ikinizde istiyorsanız olur bu iş dedi benim kızım çalışacak bunu biliyorsun dedi söz takarız ama ailenin gönlünü al yinede dedi beyfendi dün evine gitti anneside babasıda yüzüne bakmiyormus biz dugununu yapariz ama istemeye gitmem bir daha asla dugunden sonrada ne hali varsa gorsun diyormus beni istemiyorlar açık açık ben şimdi çok önemsemiyorum anne baba rizasi onemli ama burada adam dedigi olsun derdinde haketmiyor yani riza alinmayi sevdigimin benim yanımda olması önemli ama ilerde degisir mi bu aile benim huzurumu bozar mı çalışmamla ilgili akıl karıştırlar mi bilmiyorum. (Diğer çocuklarını hep kendi bulduklari kizlarla evlendirmisler ve onlar sadece zorunlu bir evlilik yürütüyorlar oda bunun farkında ve sonunun abileri gibi olmasını istemediğini sevdiği insanla evlenip mutlu olmak istediğini söylüyor)

Sizden sonra istemeye gittigi kiza nisanliniz gitmis mi? Gittiyse neden gidiyor?
Sizin calismanizi engellemesine izin vermemeniz lazim, anlastiniz mi bu konuda ileride size baski yapmayacagina emin misiniz? Bu sorularin cevabini sizin vermeniz lazim oncelikle.
En onemliside ileride bir sorun ciktiginda nisanliniz sizin arkanizda dururr mu yoksa sizi ezer gecer mi bunlar onemli.

Offff kaç kurtul bu insanlardan sana rahat huzur gelir mi gözünü seveyim.
Sakın bir adam için çalışma hayatını bitirme.
Sakın çalışmamazlık etme.
Al eline paranı kimseye el açma. Hele bu insanlara asla.
Evlendikten sonra görürüm ben o eşini.
Ailesinin bir dolduruşuna bakar.
Bu hastalar sizi rahat bırakmaz.
Yazık ya.

Beyefendi belli ki seni seviyor ve umarim verdigi sozu tutar calismana mani olmaz ama ailesinin etkisinde kalip kalmayacgini kestirmek zor. Olasilik olarak mumkun.

Sizden sonra istemeye gittigi kiza nisanliniz gitmis mi? Gittiyse neden gidiyor?
Sizin calismanizi engellemesine izin vermemeniz lazim, anlastiniz mi bu konuda ileride size baski yapmayacagina emin misiniz? Bu sorularin cevabini sizin vermeniz lazim oncelikle.
En onemliside ileride bir sorun ciktiginda nisanliniz sizin arkanizda dururr mu yoksa sizi ezer gecer mi bunlar onemli.
O gitmemiş görüşmeye onlar kafasına göre işler yapmışlar ilerde çalışma konusunda sonuna kadar arkandayım dedi zaten ailesiyle gorusene kadar hic problem olmamisti babasıyla anlasabilen biri değil hatta ortak iş yapıyorlar yıllardır şu babam evlilikte yanımda olsun sonra istemiyorum diyordu oda çok rahatsiz bu davranışlarından ve zaten şuan babası onu desteksiz bıraktı bir başına ama anne baba neticede vazgeçsin istemem onlar suan istemiyor ama eninde sonunda sana alısacaklar sevmek zorundalar diyor herkesin istediği biriyken istenmeyen gelin olmak çok tuhafıma gidiyor suan anlayamıyorum ailesini hiç bir şekilde.

O gitmemiş görüşmeye onlar kafasına göre işler yapmışlar ilerde çalışma konusunda sonuna kadar arkandayım dedi zaten ailesiyle gorusene kadar hic problem olmamisti babasıyla anlasabilen biri değil hatta ortak iş yapıyorlar yıllardır şu babam evlilikte yanımda olsun sonra istemiyorum diyordu oda çok rahatsiz bu davranışlarından ve zaten şuan babası onu desteksiz bıraktı bir başına ama anne baba neticede vazgeçsin istemem onlar suan istemiyor ama eninde sonunda sana alısacaklar sevmek zorundalar diyor herkesin istediği biriyken istenmeyen gelin olmak çok tuhafıma gidiyor suan anlayamıyorum ailesini hiç bir şekilde.
Bir kere bastan bir elektriksizlik olusunca ilerleyen zamanlarda da devam ediyor, sever falan demeaine bakma her zaman seni kotu gorcekler bunu kabul etmek lazim.
Eger nisanlinin arkanda olcagina inaniyosan yarin bir gun seni yariyolda birakmicagina inaniyorsan devam et.

Offff kaç kurtul bu insanlardan sana rahat huzur gelir mi gözünü seveyim.
Sakın bir adam için çalışma hayatını bitirme.
Sakın çalışmamazlık etme.
Al eline paranı kimseye el açma. Hele bu insanlara asla.
Evlendikten sonra görürüm ben o eşini.
Ailesinin bir dolduruşuna bakar.
Bu hastalar sizi rahat bırakmaz.
Yazık ya.

Beyefendi belli ki seni seviyor ve umarim verdigi sozu tutar calismana mani olmaz ama ailesinin etkisinde kalip kalamayacgini kestirmek zor. Olasilik olarak mumkun.
Sevgisinden zerre şüphem yok normalde maddi açıdan çok rahatken bircok şeyi kaybedeceğini bile bile bırakıp geldi o aileyi ben çok toyum daha bu konularda dolduruşa gelmesinden çok korkuyorum bunları açık açık konuştum zerre kadar şüphen olmasın onlar hiç biseye karışamazlar sadece mutlu olmak istiyorum diyor ama erkeklerin hep değiştiği kocaman bir gerçek .

Bir kere bastan bir elektriksizlik olusunca ilerleyen zamanlarda da devam ediyor, sever falan demeaine bakma her zaman seni kotu gorcekler bunu kabul etmek lazim.
Eger nisanlinin arkanda olcagina inaniyosan yarin bir gun seni yariyolda birakmicagina inaniyorsan devam et.
Haklısınız aslında ben hep kötü bilinen olacağım annesi istiyordu hep en basindan babası çok saygısız bir insan kimin ne düşündüğü umrunda değil sadece kendi istekleri var onun dışardan herkes çok seviyor ama ailesine karşı tam bir odun.

Sevgisinden zerre şüphem yok normalde maddi açıdan çok rahatken bircok şeyi kaybedeceğini bile bile bırakıp geldi o aileyi ben çok toyum daha bu konularda dolduruşa gelmesinden çok korkuyorum bunları açık açık konuştum zerre kadar şüphen olmasın onlar hiç biseye karışamazlar sadece mutlu olmak istiyorum diyor ama erkeklerin hep değiştiği kocaman bir gerçek .
Aslinda hepsi degismiyor ama kimin degisecegini bilmek zor. Boyle durumlarda tum aile birlikte cendereye aliyor farkli olani. Annesi ayri babasi ayri abisi ayri sıkıstıracak eltiler bile dahil olacak ve muhtemelen hic bitmeyecek. Sevgilinin hakkinda olumsuz bir sey simdiden soylemek zor cunku cogu insanin yapmayacagini yapmis. :nazar:Bu nazar boncugu da kurnaz ve senin icin endiselenmesine ragmen sevgine ve tercih yapma hakkina saygi duyan babana gelsin.

Aslinda hepsi degismiyor ama kimin degisecegini bilmek zor. Boyle durumlarda tum aile birlikte cendereye aliyor farkli olani. Annesi ayri babasi ayri abisi ayri sıkıstıracak eltiler bile dahil olacak ve muhtemelen hic bitmeyecek. Sevgilinin hakkinda olumsuz bir sey simdiden soylemek zor cunku cogu insanin yapmayacagini yapmis. :nazar:Bu nazar boncugu da kurnaz ve senin icin endiselenmesine ragmen sevgine ve tercih yapma hakkina saygi duyan babana gelsin.
Gerçekten belki de bu hayattaki en büyük şansım babam o gün sevgilime çok kızgın olmasına rağmen babasının onu öyle bırakişini kaldıramadı daha borcunu ödemediği arabasının anahtarını masaya koydu al sana araba baban arkanda durmazsa durmasın(işi için araç gerekiyor) sen gerçekten söylediklerinin arkasında duracaksan kızımı uzmeyeceksen ben hep arkandayım dedi oda keşke benim babamda sizdeki anlayışın yarısi olsa dedi ama yok yani çok kopuk bir aileler babası sevgiden yoksun parasıyla evlatlarını kendine bağlıyor.

Gerçekten belki de bu hayattaki en büyük şansım babam o gün sevgilime çok kızgın olmasına rağmen babasının onu öyle bırakişini kaldıramadı daha borcunu ödemediği arabasının anahtarını masaya koydu al sana araba baban arkanda durmazsa durmasın(işi için araç gerekiyor) sen gerçekten söylediklerinin arkasında duracaksan kızımı uzmeyeceksen ben hep arkandayım dedi oda keşke benim babamda sizdeki anlayışın yarısi olsa dedi ama yok yani çok kopuk bir aileler babası sevgiden yoksun parasıyla evlatlarını kendine bağlıyor.
Yasamak icin belli bir miktar paraya ihtiyac var fazlasinin derdi de buyuk oluyor. Icguveysi alin ne var kotu bir sey degil. Babasi utansin evladini kaybettigi icin. Japonya'da erkek cocugu olmayan bazi aileler damadi alip kendi soyuna geciriyor veliaht yapmak icin. Erkek karisinin babasinin soyadini aliyor. Kompleks yapmaya gerek yok ise yarayan bir yontem. Hem gelin olmaktan cok daha kolay.

Yasamak icin belli bir miktar paraya ihtiyac var fazlasinin derdi de buyuk oluyor. Icguveysi alin ne var kotu bir sey degil. Babasi utansin evladini kaybettigi icin. Japonya'da erkek cocugu olmayan bazi aileler damadi alip kendi soyuna geciriyor veliaht yapmak icin. Erkek karisinin babasinin soyadini aliyor. Kompleks yapmaya gerek yok ise yarayan bir yontem. Hem gelin olmaktan cok daha kolay.
Bu yaşına kadar baba desteği gormediginden babamın o ufacık desteği ona öyle iyi geldi ki iç güveysi alınacak bir durum yok ki ben suan hiç işi gücü olmasa ekmeğini taştan çıkarıp beni sıkıntıya sokmayacagina çok eminim ailesi umarım şimdi yalnız bıraktığı gibi ilerdede bırakır karışmaz çok gerikafalılar çalışan kadın kocasını dinlemez yemek yapmaz çocuğa bakmaz hep böyle düşünüyorlar bu aile ne yapılır bilmiyorum

Bu yaşına kadar baba desteği gormediginden babamın o ufacık desteği ona öyle iyi geldi ki iç güveysi alınacak bir durum yok ki ben suan hiç işi gücü olmasa ekmeğini taştan çıkarıp beni sıkıntıya sokmayacagina çok eminim ailesi umarım şimdi yalnız bıraktığı gibi ilerdede bırakır karışmaz çok gerikafalılar çalışan kadın kocasını dinlemez yemek yapmaz çocuğa bakmaz hep böyle düşünüyorlar bu aile ne yapılır bilmiyorum
Yok canim evlenene kadar kopek gibi saldiriyor o tipler ama evlendikten sonra yaslaninca biz birlikte yasayalim hastayiz korkuyoruz falan duygu somurusu yapiyorlar. Kizla evlenmekten vazgeciremedik ne koparirsak kardir diyorlar. Bu baskilara kapilip kapilmamak da es kisisine kalmis artik.

İnsanları ailelerinden koparamazsın, bu aileye dahil olma konusunda israrcı davranırsan ömrün boyu anasıyla babasıyla danasıyla kavgasıyla uğraşırsın. Beyfendi kelimesini o kadar sık kullanmışsınız ki rahatsız oldum.

Sen çok istiyorsun bu belli zaten
Ama burda o kadar çok konu okudum ki evlenirken görüşmüyorduk eşim artık ailesiyle görüşmek istiyor ne yapıcam gibisinden.
Ailesinden kopmasına imkan yok bu kadar şeyden sonra sizi bağırlarına basmayacakları da kesin.

Çok iyi düşünmen gerekir sadece duygularınla hareket etceğin kadar kolay olmuyor evlilik.

Et tırnaktan ayrılmaz derler gün gelecek eşinle ailesinin arası düzelecek o yuzden o insanlara kapını acmak zorunda kalacaksın
Bi tanıdıgımın hikayesine cok benziyor aynen seninki gibi erkeğin anne babası kızı istemiyor cocuk tek basına kızı istemeye gidiyor ve altınsız eşyasız saçma sapan bir sekilde evleniyorlar düğünden cok kısa süre sonra oğlan ailesiyle barısıyor karısınada anneme babama bakmak hizmet etmek zorundasın demiş öncesinde asla yüzlerini bile gormeyeceksin diyormus

Gordugun gibi kızı resmen bedava gelin almak için kumpasa getirmişler.ve diğer eltilerinede aynısını yapmıslar

Yol yakınken arkana bakmadan kaç derim üstelik eğitimide sana uygun değil kadınlar sevmek için programlanmıstır baskasınıda seversin korkma

Off iğrenç bi aile. "Beyefendi" de evlenince aileci olacak bakma sen şimdi böyle hareket ettiğine. Babanı dert sahibi etmişsin, vıcık vıcık olayların içine sokmuşsun daha şimdiden yazık adama. Kaç kurtul bu ne böyle garip garip ilişkiler.

Anne babasını bulduğu ile evlenen çocuklar mutlu oluyor mu acaba? Zorunlu evlilik mutlu evlilik değildir yapmacık oluyor
Ben çok iyi bilirim o mevzu konulari.bizim komşumuz vardı kızlarını zengin ahlakli birinevlendirdi ne olduysa mutlu olamadı kızları .biri boşanıyor kocası aldatiyormus diğerinki kocası ıssız kaldı iste öyle sutten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş

Back
X