Evimiz küçük olduğundan söz dışarda olucak. Erkek arkadaşımın anneside sizi çift çift yormayalım istemeyi orda söz günü yaparız dedi o yüzden.
İlahi ya dünden beri yüzümü güldüren tek şey yorumunuz oldu allahta sizi güldürsün :)Damatın sülalesi uzayda yetişmiş bence
Canım damada söyle bizde de kız verilince kp damadın sırtına çıkar 5 tur gezdirir de
Gözü korkarsa vazgeçer
Haklısınız çok teşekkür ederim. Sakin kalmaya çalışıcam ama beni dünden beri çok kırdı patalama noktama gelmek üzereyim yani. Olayın tamamen dışında kaldılar bide bizde böyle diyolar. Tamam söz kız tarafınındır ama bu kadarda lakayıtlık olmaz değil mi? Dediğiniz gibi şimdiden yıprandım zaten.. Allah yardımcımız olsun kalpler kırılmadan şu evreler bitsede kurtulsam.öncelikle erkek arkadaşın sevdiği biri üzüldüğünde teselli edemeyip neden üzülüyorsun diye kızan biri.. çoğu erkek de var bu.. niyeti kötü değil senin için üzülüyor ama bu sinirlendiriyor onu.. ne zaman ağlasam azarlanırdım babam tarafından çok iyi bilirim.. en çok duyduğum laftı "ooo sen çok ağlarsın bu hayatta".. sevgili olunca daha farklı tabi konuşarak bi nebze düzeltebilirsin bence..
isteme için de madem biri kalkıp konuşacak diğer aile büyükleri de etrafında olsun bi şekil orta yol bulunur.. bence sakin konuşmalı "benim ailem senin ailen" muhabbetine girmemeli.. boşuna yıpratırsınız ilişkinizi.. 2 aileden de üste çıkan olmaz.. ben dünürler ne kadar uzak olursa o kadar iyi diyenlerdenim.. ama aileler bazen bunu kabul etmiyor..
kolay gelsin.. sakin kalın mümükün olduğu kadar daha uzun bir hayat var önünüzde her tartışma iz bırakıyor..
İlahi ya dünden beri yüzümü güldüren tek şey yorumunuz oldu allahta sizi güldürsün :)
Öyle ama belediye başkanı yakıştırması cuk oturdu :) çok sağolun.Halkı selamlamak lafına çok güldüm ya :d
Zor bu işler Allah kolaylık versin
Heh çok doğru yere indiniz vallahi benimkininde bildiğinden değil annesi hep dolduruyor etkisi altında kalıyor ve gelip bana patlıyor. Öyle istennez dediğimde de evde değiliz bizim taraf bu şekilde istiyor en uygunu diyor. Ses yükselterek sonuca bağlıyor. Gerçekten herşey olsun bitsin modundayım yaniÂmin canım sende hep Gül ağlancak bişey yok
Valla Canım ben bu isteme nişan sürecinde eşim bizde böyle bizde şöyle yok öyle olcak off kafam şişti onunda bildiğinden değil ha anasının dolduruşundan
Boşa yoruyosun kendini kız benim, benim adetim neyse o olacak seninkiler beni bağlamıyo dedim
Öyle de oldu
Babam beni öyle vermez Boşuna halkı selamlamayın de
Heh çok doğru yere indiniz vallahi benimkininde bildiğinden değil annesi hep dolduruyor etkisi altında kalıyor ve gelip bana patlıyor. Öyle istennez dediğimde de evde değiliz bizim taraf bu şekilde istiyor en uygunu diyor. Ses yükselterek sonuca bağlıyor. Gerçekten herşey olsun bitsin modundayım yani
Onların hepsi tamam canım bir problem yok istemede sıkıntı oldu o kadar. Yarın sözlebicez ama şuan o dana biraz soğuk bende ona. Sözüstü olucak şey miydi yaniValla bu anneleri anlamak zor boru öttürme yarışı sanıyolar istemeyi
Oldu bittiye getirme
Olmayan şeyler uydur vazgeçsin
Çok komik hayatboyu unutmaz insan onu
Yüzüğü kim kesecek onu konuştunuz mu
Onuniçin birnirinize girmeyin
aynen adi ustunde kiz isteme. kiz evine gore olur. zaten mekan sizin siz agirliyorsunuz. formati siz belirlersiniz..Kusura bakma çok güldüm belediye başkanına
Hiç duymadım görmedim öyle bişey
Damadı koysalar ortaya daha mantıklı o kalabalıkta herkes anlar damadın kim olduğunu
Arkadaşım düğün nişan kına gibi konularda kızın adeti neyse o olur
Kızkardeşi varsa onda ne istiosa yapsınlar
Çok teşekkür ederim. Şimdi bizim adetlerde farklı şöyle ki; damadın ailesi ve kızın ailesi evde kız ister sonra yüzük takılır söz olur sonra nişan sonra düğün. Yani her sey ayri ayrı olunca oluyor böyle. Birde akrabalar fazla olunca herkes gönül koyuyor. Bizim sözlerde yemekli olur öyle pasta kurabiye falan olmaz. Evde kuçük olunca dışarda yemekle yapınca kalabalık olduk.Öncelikle hayırlı olsun sözün inşallah.
Benim takıldığım noktalardan biri isteme töreni zaten söz kesmek değil midir? Yani kız babasının "verdik kızımızı" demesi gençlerin sözlenmesi olmyor mu? Yüzük takılması da nişan olur. İsteme töreninde anne baba kardeşler en fazla nene-dede de olur toplasan 10 kişi (tabii evli kardeşler varsa artabilir) Düğün gibi kalabalık olmasını garipsedim.
Bir de yorumlardan birinde "ses yükselterek sonuca bağlıyor" demişsin yani anlaşamadığınız konularda uzlaşmak yerine onun fikrinin sırf sussun sorun çıkarmasın diye kabulu söz konusu. Tek taraflı ödünler bir yerde patlak verir diye düşünüyorum.
Anladım tabii herkesin farklıdır saygı duyarım bilmediğimden dolayı belirttim zaten - inşallah sözün çok güzel geçer, sevgiler...Çok teşekkür ederim. Şimdi bizim adetlerde farklı şöyle ki; damadın ailesi ve kızın ailesi evde kız ister sonra yüzük takılır söz olur sonra nişan sonra düğün. Yani her sey ayri ayrı olunca oluyor böyle. Birde akrabalar fazla olunca herkes gönül koyuyor. Bizim sözlerde yemekli olur öyle pasta kurabiye falan olmaz. Evde kuçük olunca dışarda yemekle yapınca kalabalık olduk.
Haklısınız çok teşekkür ederim. Sakin kalmaya çalışıcam ama beni dünden beri çok kırdı patalama noktama gelmek üzereyim yani. Olayın tamamen dışında kaldılar bide bizde böyle diyolar. Tamam söz kız tarafınındır ama bu kadarda lakayıtlık olmaz değil mi? Dediğiniz gibi şimdiden yıprandım zaten.. Allah yardımcımız olsun kalpler kırılmadan şu evreler bitsede kurtulsam.
İnşallah güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim :)Anladım tabii herkesin farklıdır saygı duyarım bilmediğimden dolayı belirttim zaten - inşallah sözün çok güzel geçer, sevgiler...
Yorumunuz için çok teşekkurler haklısinız daha simdiden böyle olursak... O da cabuk alınıyor bende bu yuzden aman aileme laf gelmesin düsünceainde oluyoruz. Ama onun bu konu yüzunden kavga çıkartması beni yıprattı birazda annesinin dolduruşuna geliyor tabi. Haklısinız söz bu kadar kalaballlık olmamalı ama akrabaların hepsi söze cağırmazsa nişana gitmem nişana çağırmazsa düğüne gitmem modunda.İnşalah hak ettiğiniz maaşınızı alırsınız...
İsteme konusun da ben öyle bir sorun göremedim... Bence ister ayakda istesinler ister oturarak bu onların bileceği bir iş sonuçda benim mutlu günüm gerisi beni pek ilgilendirmez ya da gözüm görmez... Sorun eger erkek arkadaşının tavrıysa onu bilemem ... Sonuçdaamaç isteme için bulunmak degil mi ayakda olsa ne olacak.... Bana göre üzüntünüz yersiz geldi bırakın ne istiyorlarsa öyle istesinler....Bu kadarcık şeye bile aileleri katmayın herşey o gün spontane de gelişebilir...Mantıken düşününce kalabalık olucagız demişsiniz oturarak zaten bütün salon duyamaz ki... Şunu da belirtiyim lütfen yanlış anlamayın ilk defa sizde duydum böyle kalabalık bir isteme ve söz cahilliğime verin...
Boşuna kendinizi üzmeyin daha bunun nişanı ,eşyası,kınası,düğünü var daha şimdiden yok ayakdaydı,yok oturarak diye uyuşmazlıga düşer takarsanız ooo sizin çok işiniz var demektir...Böyle takarsan çok yıpranırsın....Oturarak isteseler de seni istiyecekler ayakda isteseler de gerisini düşünmeyin boşverin...
İnşalah hak ettiğiniz maaşınızı alırsınız...
İsteme konusun da ben öyle bir sorun göremedim... Bence ister ayakda istesinler ister oturarak bu onların bileceği bir iş sonuçda benim mutlu günüm gerisi beni pek ilgilendirmez ya da gözüm görmez... Sorun eger erkek arkadaşının tavrıysa onu bilemem ... Sonuçdaamaç isteme için bulunmak degil mi ayakda olsa ne olacak.... Bana göre üzüntünüz yersiz geldi bırakın ne istiyorlarsa öyle istesinler....Bu kadarcık şeye bile aileleri katmayın herşey o gün spontane de gelişebilir...Mantıken düşününce kalabalık olucagız demişsiniz oturarak zaten bütün salon duyamaz ki... Şunu da belirtiyim lütfen yanlış anlamayın ilk defa sizde duydum böyle kalabalık bir isteme ve söz cahilliğime verin...
Boşuna kendinizi üzmeyin daha bunun nişanı ,eşyası,kınası,düğünü var daha şimdiden yok ayakdaydı,yok oturarak diye uyuşmazlıga düşer takarsanız ooo sizin çok işiniz var demektir...Böyle takarsan çok yıpranırsın....Oturarak isteseler de seni istiyecekler ayakda isteseler de gerisini düşünmeyin boşverin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?