Dernek gibi bir yerde cümbür cemaat toplanıp da isteme yaparsanız, tabii ki karşı taraf ayağı kalkıp topluluğa konuşmak isteyince şaşırmayacaksınız. Sizin sözünüz bildiğimiz sözlerden değil ki prosedür aynı olsun... Sizin kız isteme olayınızı ancak ayakta mikrofonla kız istemek kaldırır bence de.
Bu evlilik hazırlıklarından bu kadar kargaşa çıkmasını hiç anlamam. Senin adetin, benim adetim kavgaları çok gereksizdir bana göre. Bu işleri olduğundan çok daha zor ve karmaşık hale getirenler sizsiniz. Yoksa kız istemede birşey yok. Bırakın istedikleri gibi istesinler. Abartmayın. Zaten abartılı bir söz yapıyorsunuz yeteri kadar.
İş konusuna gelince. Ağlamalarla, bedduayla, "paralarını istemiyorum" gibi küsmelerle bir yere varamazsınız. Hayatta ve iş hayatında toy olduğunuz belli. Soğuk kanlılıkla ve kesin bir şekilde gider, hakkınız olan parayı alırsınız. Ha 3 gün geç, ha erken. Dünyanın sonuymuş gibi abartmanıza, kaç saat ağlamanıza gerek yok. Böyle herşeye ağlamayın çocuk gibi. Ben bile kadın olarak dayanılmaz bulurken, erkek milleti hiç çekemez herhalde.