Daha tanışmadan yaşanan gerginlik...

Evlendik, bir iki hafta sonra abimler yemeğe çağırdı, 3 gün sonrasına sözleştik.
O gün sabah eşim arıyor, anneannemler hazırlık yapıyorlarmış bizim için, ne yapıcaz diye.
E kime sordular da hazırlık yapılıyor?
Annem bile onlar büyük, abinler daha hazırlığa başlamamıştır haber ver de anneannenize gidin dedi.
Ne münasebet, yaşlılarsa kafalarına göre bizi planlayamazlar.

O gün bi şey olmaz deseydim öyle giderdi.
Gerginlik de çıktı, hiç de umrumda olmadı.

Mantıklı bir hatun

Senin de dahil olman gereken bir planı falanca saatte şurada diye nasıl sana sormadan yapıyorlar ki? Senin o eve ne zaman gideceğine erkek arkadaşın ve sen karar verirsiniz, o da ailesine sorar uygunlarsa o gün ayarlanır, uygun değillerse başka bir gün bakılır.
Ama biz bugün ayarladık hadi bize misafirliğe gel diye bir şey ilk kez duydum, çok saçma.
Erkek arkadaşın, annesi ve kardeşinin ağzına biraz fazla mı bakıyor, sanki? Aman dikkat.

Ben acikcasi 20 yasinda felan oldugunu zanettim. Iletisimi beceremiyor, üstelik istedigi aninda olmazsa hemen bozuluyor. Ondan dolayi sana "hayir, hayir gerek yok, gelme" dedi. Sen onun istedigi hemen evet demeyip, ziplamadin ya. Zoruna gitti pasa hazretlerin.

Bu sahis ilerde ne senin ile kayin ailenin arasinda dengeyi kuracak, nede yeri geldiginde seni koruyacak kapasitede degil. Olsaydi zaten annesine ilk basta bile derdi "anne daha birsey hazirlamayin, önce bakalim labfaresi ne istiyor" demesi lazimdi. Tabi ona göre sen birey degilsin. Onun ve ailesi istedigi, aninda olmali.

Yani senin yerinde olsam bu iliskiyi sonlandirirdim. Eger simdiden bile böyleyse, nisan dönemi ve evliligin zehir olur.

Bu senin için erkek arkadaşını daha iyi tanıma fırsatı. Demek ki yangına körükle giden bir tip. Ayrıca bu konuda tamamen haklısın ve erkek arkadaşın arkanda durmamış. Evlenmeden önce bu sorunların üzerine eğilmeni öneririm.

Haklısınız benim de o konuda biraz güvenim sarsıldı. Daha en baştan bu konuda onun duruşu hakkında rahatsızlığımı belirtmem lazım. Nasıl davranmalıyım sizce? Hemen paldır küldür bişey yapmak istemiyorum ama onun da davranışlarına çeki düzen vermesi lazım..

Zaten iyi de oldu şu an tanışma olayı minimum 2 hafta ertelendi süper oldu. O arada bu konuyu düzeltmeliyim.

Oh iyi yapmışsın. Sakin erkek ailesiyle önce sen tanışma ben yaptım ordan biliyorum. Önce senin ailen erkek arkadaşını görsün onaylasin sonra anneler tanisirken sen de ortamda bulunursun tanışmış olursunuz. Kız evi naz evi canım. Kolaylık olsun, kibarlık olsun diye naz yapmayı bırakırsan hiç kıymeti bilinmiyor.
Erkek arkadaşın da hiç yol yordam bilen biri değil bu arada. Nerdeyse ymtanismadan sizi birbirinize düşürecek üstelik senin hiç bi hatam yokken.

Resmen birbirlerini doldurmuşlar. Hayır annesi gel dedi diye hemen koşacak değilsin ya.
Planlanır sen planı bozar gitmezsin haksızsın derim. Senin haberin bile yokken neyin tribi bu.
Sevgilinizin de bunu size böyle yansıtması hoş değil. İki taraf arasındaki dengeyi o sağlamalı. Size bunu söylemek yerine annesine haberi yoktu anne ne bekliyorsunuz demeliydi.

Bence haksızsın.Hazırlıklardan falan bahsetmiyorum o onların sorunu. Ama ilk tanışma için doğru düzgün bir gerekçen

olmadan erteleyebileceğin bir işin olmasına rağmen sen gitmemeyi tercih ediyorsun.İşini erteleyebileceğini söylüyorsun ve

bunun tercihini erkek arkadaşına bırakıyorsun kendin kullanmıyorsun.Bu biraz önemsememek gibi olmuş.Empati

iyidir.Dönün olayı kendinize uyarlayın.Babanız tanışmak istiyor ve erkek arkadaşınız erteleyebileceği bir işi için ertelemeyip gelmiyor.Kırıcı.

Çok merak ettim annenizle planladığınız neydi?Ne yapacaktınız?

Erkek arkadaşınız sizin namınıza geleceğinize dair söz verip, sonradan da durumu idare edememiş olabilir mi? Durumu idare edemeyen biri olduğu belli de, hani diyorum kendi suçunu da belki ailesinin üzerine yıkıyor olmasın? Zaten sonradan gidebileceğinizi de söylemişsiniz, ee bu durumda ortalığı karıştıran erkek arkadaşınız, kusura bakmayın.

Balık bastan kokar.
Demek ki hayatınız boyunca böyle emrivakilere maruz kalacaksınız.

Ya erkek arkadaşına demişlerdir bu söylemeyi unutmuştur sonra söylemiştir onlarda bi tuhaf hazırlık yapıp çağırıyorlar ya bi dur bu kızın bi işi bi ailesi bi kendine ait hayatı dünyası yaşadıkları var gel deyince gelinmiyorki
İşin çok zor erk arkadasın kusura bakma ama ağızlarına bakıyor

Sen de Annenle programını erteleseydin sonuçta annen darilmazdi. İnsanlar saygı duymuş haklılar da sendeki bu naz niyaz nedir ki çok gereksiz

Sanarsin zindandan köle çağıriyor.
Tipe bak çay demle

Bu kaynana tarafın Medeniyetsizler Ormanında yaşayan türlerden biri..Bunların çeşşitli türleri var..ve nesillerdir yaşıyorlar..

1.İlk olarak Çat kapı gelen Kaynana/görümce modeli..Habersizce kapına sabah gece bilmem kaç demeden dayanırlar..Neden çünkü oğluşlarının evi haber vermeye ne hacet
2.) Habersiz eve davet eden ve bunu gelmeye seni mecbur kılmaya çalışan tür...genelde akraba ve eş tarafı yapar..bunlarda oldukça yaygın ve hastalıklı bi türdür
3 ) Habersiz eve dayanan konu komşu akraba modeli..işte benim en büyük kabusumdu bunlar...akşamın bilmem kaçı..yada sabahın körü..ya duş almmış çıkmışsındır...ya üzerinde sabahlığın duruyorsundur pazar pazar...Kapı çalaar..Biz geldiiik.s..gidin bana mı sordunuz gelirken diceksin olmuyor..Ooo hoşgeldiniz ne iyi yaptınız demekten başka çareniz yok çünkü gelmişlerdir..

Böyle davetlerde önceden gelecek insana söylenir. Bakalım müsait misin? Ayıp etmisler. Aile olarak biraz benciller sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…