Ben de nisanliyken boyle iyi dusunerek yaklasmaya calismistim, ama sonradan isin hic de oyle olmadigini görmüştüm.. Bence burdaki her tavirda cok buyuk ipuclari yatıyor.. "Heves ettiler de olmadi" masumiyeti oldugunu sanmiyorum hic.. Sorun cikarmaya yer arayan, kotu dusunen, her seye istedikleri manayi yukleyen tipler olma ihtimalleri cok yuksek ne yazıkki..yani ben karşı tarafa pek kızamadım açıkçası.seninle tanışmaya heves etmişler hazırlık yapmışlar heyecanla, demek ki önemsemişler seni, sen gelmeyince de kırılmışlar. gelmeme gerekçeni erkek arkadaşın düzgün ifade edemediyse tabii keyfi bir gelmeyiş sanmışlardır. aynı durumda ben olsam, eğer annem verdiğim söz öyle çok önemli hayati bişey değilse önceliği karşı tarafa verirdim, çünkü annem zaten benim annem, ama karşı tarafla ilk kez tanışıcam. inşallah telafi olunur yakın zamanda.
Kesinlikle..bence bilmeden iyi bişey yapmışsın , zamanla anlarsın ne demek istediğimi!
Sinirden sağlıklı düşünemiyorum bana bir akıl vermeniz lazım. Biraz uzun olabilir...
Ciddi görüştüğüm biri var. Geçen gün bana annesi ve kızkardeşinin benimle tanışmak istediğini söyledi, bugün için.. Benim de bugün anneme verdiğim bir sözüm vardı. Dedim ki ertelenebilir birşey ama aklım annemde kalır çok uzun zamandır bekliyor. İstersen annenlerle konuş haftaya görüşelim olmazsa da ben bi şekilde programımı kaydırır hem sizinkilerle tanışırım hem de annemle olan programımı da devam ettiririm dedim. Sonra bu neyse tamam o zaman sıkışmasın başka zamana erteleriz deyip konuyu kapattı. Israr da ettim kaç kere bak gelebilirim, annem zaten problem çıkarmaz filan dediysem de yok dedi.
Az önce telefonda konuşurken annesi kahvaltıya çağırmaya geldi yanına. Ben de dedim ki kahvaltıya gidince annenle kızkardeşine kusura bakmamalarını ama inşallah haftaya telafi edeceğimi söyle gibi bişey dedim. Aklımca kibarlık edecektim. Sonra bir anda bu şimdi konuşulmaz o zaten gerginler bir kaç gün sonra filan söylerim dedi. Hayırdır dedim ne oluyor? Bu bir başladı anlatmaya..
Meğer bu kadınlar ikisi kafa kafaya vermişler. Benim cumartesi gelmeme ferman kesmişler. Bana daha davetli olduğum söylenmeden hazırlıklar yapılmış. Kız kardeşi bugün için eşinden izin almış benimle tanışacağı için eşi onu buraya bırakacakmış falan filan herşeyi planlamışlar. En sonda da git söyle gelsin tanışalım denmiş. Neymiş ben onca hazırlığa rağmen davete icabet etmemişim, ayıp olmuş, kızmışlarmış. Haftaya da onlar müsait değilmiş. Ya ben sana geleyim dedim kabul etmedin diyorum, iş işten geçti bilmem ne diyor delirdim telefonda.
Kızlar haksız mıyım? Hazırlık yapıldığından filan haberim olsaydı zaten bir şekilde gitmeye çalışırdım ama daha bana birşey demeden kafalarına göre herşeyi planlayıp sonra benim programım uymayınca ortalığı germek ne oluyor? Ben onların yaptığı programa uymak zorunda mıyım? Ki en başından beri tanışma muhabbeti döndüğünde söylüyorum, birlikte yapalım planını, haftasonlarım dolu olabiliyor, ama ben tanışmak isterim diye. Üstelik erkek arkadaşıma da çok kızdım, ortalığı yatıştıracağına bana gelmedin ayıp oldu filan demesi....
Ne bu şimdi!!!!
Bence tüm suç erkek arkadaşında canım,benim de annem bir erkek annesi ve size de o saygıyla ve sizin gözünüzden de olayları gördüğümü bilmenizi isteyerek yazıyorum. erkek arkadaşımla biz tanışalı zaten aman allah çok uzun bir zaman olmadı. bir kaç hafta önce ailesiyle tanışmam hakkındaki fikrimi sorduğunda ben de daha ikimizin birbirimizle olan ilişkisinin bile oturmadığını henüz erken olduğunu ama tabi ki vakti geldiğinde seve seve tanışmak isteyeceğimi söyledim. bu hafta içinde de bu teklifle geldiğinde yine olumsuz bir tavırla yaklaşmadım. niyetim naz niyaz ya da böyle hassas bir durumda saygısızlık etmek hor görmek asla değil. ama zaten şahsi olarak hem erken olduğu için hem de eve davet edildiğim için bu durumu çok da olur bulmadım. bana ilk bu mevzu söylenirken "sen kendini nasıl iyi hissedeceksen öyle olacak" diyen erkek arkadaşım iki gün içinde metamorfoz geçirip "davete icabet etmedin ayıp oldu" moduna ulaştı. hatta bir ara "istiyorsan biz henüz o kadar ciddi değiliz de diyebilirim" bile demişliği var o tripli haliyle. ki ben de duruma bakış açımı net anlattım ve ailesine vereceği cevap bu olacaksa "karışmayacağımı" söyledim. biz çağırdıysak tabi ki gelecek modunda olmaları bir tek bana mı tuhaf geliyor?
tek suçum onlar çağırdığında romayı yakıp koştur koştur oraya gitmemekse, fikrim alınıyormuş gibi yapılıp aslında emrivaki yapıldığı gerçeğini görmemezlikten gelmemekse, sanırım evet oldukça suçluyum.
yanlış da anlaşılmasın. evet kızdım benden habersiz hazırlık yapılıp şu gün gelsin tavrına ama suçun en büyüğü erkek arkadaşımda. ben annesine kızmıyorum. üzüldüm öyle olmasaydı keşke, ama suçun büyüğü erkek arkadaşımda ve yarın bu konuyu güzelce konuşup çözmeye çalışacağım.
Tebrikler çok olgun bir şekilde konuşmuşsunuz. Bu konudaki tavırlarını da duygularınızı bir yana bırakıp mantığınızla iredeleyin derim ben. Bu konuda yerden göğe kadar haklısınız. Büyükler çağırınca, erkek ailesi hazırlanınca koşa koşa gidilir yorumlarına aldırmayın.Bugün yüzyüze konuştuk. Sizin dediğiniz ve benim tahmin ettiğim gibi aslında anne ve kız kardeş plan yapalım deyince erkek arkadaşım yapın ben ikna ederim moduna girmiş. Benim hemen tamam deyip atlayıp gideceğimi düşünmüşler hep beraber.Biz çağırıyruz gelecek tabi modu olmuş evde.
Sinirlenmeden düzgün düzgün konuştum.
Onların gazıyla bana ters yapman hiç hoşuma gitmedi diye söyledim. Ailelerimizin bizi yönlendireceği yaşı geçtiğimizi düşünüyorum, bundan sonra birşey yapılacaksa bizim önce kendi aramızda karar vermemiz gerekitğini ve bizim ailelerimizi yönlendirmemiz gerektiğini düşündüğümü söyledim. Daha bir çok şey konuşuldu ve sağlam bir uyarı yaptım kendisine. Tekrarına tahammülüm olmadığını anladı.
Ailesi ile tanışma konusunu ileri ve BELİRSİZ bir tarihe ertelememiz gerektiğini zira onu henüz iyi tanımadığımı ve bu tavrından korktuğumu söyledim. Bir tanışma olacaksa önce sen benim ailemle tanışacaksın onlar tamam derse o şartla ben senin ailenle tanışırım dedim.
Suçluluğunu kabul etti ve özür diledi. Tekrarlamayacağına dair söz verdi bundan sonra bana düşen iyi tartmak. Büyük bir eksi aldı...
Ailesi ile ilgili de lütfen annenlerle de güzelce konuş ve bu tip durumlarda plan yapma işini bize bırakmaları gerektiğini hatırlat lütfen, emri vaki hoş olmadı dedim.
Tebrikler çok olgun bir şekilde konuşmuşsunuz. Bu konudaki tavırlarını da duygularınızı bir yana bırakıp mantığınızla iredeleyin derim ben. Bu konuda yerden göğe kadar haklısınız. Büyükler çağırınca, erkek ailesi hazırlanınca koşa koşa gidilir yorumlarına aldırmayın.
Erkek arkadasin illa ki konusunca bi sekilde ikna olmustur, ozur dilemesi aklindaki soru isaretlerini silmesin.. Iyice analiz et ve ciddi bi yola kesinlikle hemen girme.. Cunku sen iki saat oturup anlatmadan verdigi tepkiler onemliydi.. Ilk sinavi aşamadı..normalde aşırı sinirli bi tepki verirdim ama düşünme fırsatım oldu ve ne diyeceğimi iyi planlamıştım. sakince konuşabildim. bir çok arkadaş kötü tecrübelerinden bahsetmiş onları da haklı buluyorum aslında. ama kestirip atmak yerine şans vereceğim. uzun zamandır ilk defa kafama uyan biri ile birlikteyim hemen ilk hatada silmeyi istemiyorum.
ben şansı verdim ister kullanır ve kendini düzeltir isterse beni kaybeder. Seviyorum ama mantığımı kaybedecek kadar değil.
valla çok imrendim şimdi yaptığına değerin olur.dik durşunu bozma sen kazanoırsın.onlar sana uyacak sen değil.bundan sonra bende böleyim hayatım kolaylaştı onu fark ettim.adam olsunlar önce karşı tarafın uygunluğunu sorsunlar sonra hazırlık yapsınlar kendilerini ne görüyolar acaba sende çantada keklik.ama şimdi anlamışlardır vuu ağır kız kolay lokma değil parmağımızdada oynatamıcaz.
Acikcasi niyeti iyi olmayan insanlarsa, hic de "kolay lokma degil, parmagimizda oynatamiycaz" filan demezler; aksine baska ayaklara basvurup bunu koz haline getirebilirler.. Uste cik baskin gel demem asla, asaletini koru.. Ama asla kendini suclu onlari hakli gorme bu konuda, "ayy yazik hazirlik yapmislar haklilar tabi" deme..ya niyetim bişey yapmak değildi aslında farkında olmadan reddettim ama erkek arkadaşım tepki verince doğru bişey yaptığımı anladım. hemen ikna olmadım tabi şu an tam bir alarm durumundayım tekrar yapacak mı diye. bakalım zaman gösterecek
Bugün yüzyüze konuştuk. Sizin dediğiniz ve benim tahmin ettiğim gibi aslında anne ve kız kardeş plan yapalım deyince erkek arkadaşım yapın ben ikna ederim moduna girmiş. Benim hemen tamam deyip atlayıp gideceğimi düşünmüşler hep beraber.Biz çağırıyruz gelecek tabi modu olmuş evde.
Sinirlenmeden düzgün düzgün konuştum.
Onların gazıyla bana ters yapman hiç hoşuma gitmedi diye söyledim. Ailelerimizin bizi yönlendireceği yaşı geçtiğimizi düşünüyorum, bundan sonra birşey yapılacaksa bizim önce kendi aramızda karar vermemiz gerekitğini ve bizim ailelerimizi yönlendirmemiz gerektiğini düşündüğümü söyledim. Daha bir çok şey konuşuldu ve sağlam bir uyarı yaptım kendisine. Tekrarına tahammülüm olmadığını anladı.
Ailesi ile tanışma konusunu ileri ve BELİRSİZ bir tarihe ertelememiz gerektiğini zira onu henüz iyi tanımadığımı ve bu tavrından korktuğumu söyledim. Bir tanışma olacaksa önce sen benim ailemle tanışacaksın onlar tamam derse o şartla ben senin ailenle tanışırım dedim.
Suçluluğunu kabul etti ve özür diledi. Tekrarlamayacağına dair söz verdi bundan sonra bana düşen iyi tartmak. Büyük bir eksi aldı...
Ailesi ile ilgili de lütfen annenlerle de güzelce konuş ve bu tip durumlarda plan yapma işini bize bırakmaları gerektiğini hatırlat lütfen, emri vaki hoş olmadı dedim.
Acikcasi niyeti iyi olmayan insanlarsa, hic de "kolay lokma degil, parmagimizda oynatamiycaz" filan demezler; aksine baska ayaklara basvurup bunu koz haline getirebilirler.. Uste cik baskin gel demem asla, asaletini koru.. Ama asla kendini suclu onlari hakli gorme bu konuda, "ayy yazik hazirlik yapmislar haklilar tabi" deme..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?