Daha tanışmadan yaşanan gerginlik...

evlendikten sonra olacakların ön provası olmuş.evlilikle birlikte kayınvaliden haftalık programı yapar ve ona uymanı bekler uymadın vay haline tribinden yanına varılmaz artık benim için en çekilmez kayınvalide tipi.

Hata sevgilinde ciddi boyutta bır ılıskınz olursa sevgilin ailesinin tesirinden cıkamaz ne şiş yansın ne kebap der heryer yanar.

Cok iyi analiz et.. Bu olay bi cok cikarim yapip karsidakilerin nasil tipler oldugunu anlamana vesiledir; ben sana diyeyim.. Benzerini yasamistim ve kendimi suclamistim bir de 'neden ayarlamadim' diye! Halbuki insanlik hali,olabilir..
Her seyden olmadik manalar cikaran, kotu niyetli yaklasip dusunen ve senin durumuna saygi duymayan insanlardan uzak dur.. Hele hele, olayi cok iyi bildigi ve sana orda bsy demedigi halde kalkip akabinde seni suclayan, isi bambaska boyuta ceken o adamla devam etmeyi bi kez daha dusun..

Ben de nisanliyken boyle iyi dusunerek yaklasmaya calismistim, ama sonradan isin hic de oyle olmadigini görmüştüm.. Bence burdaki her tavirda cok buyuk ipuclari yatıyor.. "Heves ettiler de olmadi" masumiyeti oldugunu sanmiyorum hic.. Sorun cikarmaya yer arayan, kotu dusunen, her seye istedikleri manayi yukleyen tipler olma ihtimalleri cok yuksek ne yazıkki..

KAÇ canım arkana bile bakma kurtar kendini

Bence tüm suç erkek arkadaşında canım,
Durumu idare edememeyen ve ailesi tarafından çabuk dolduruşa getirilen bir erkek tiplemesi gördüm ben...
Müstakbel kv ve görümceniz de bu iş olursa sizi gelecekte uğraştıracak türden...
Bence de erkek arkadaşınızla konuşup bu olayı açıklığa kavuşturmalısınız, bu suçlu duruma düşürülme meselesi ciddi gerçekten

Bir insan bir yere davet edilecekse ya da ziyarete gidilecekse önce bir müsaitler mi değiller mi o öğrenilir. Kaç yaşında kadın bu nezaket kuralını bilmemezlikten geliyorsa, yapacak bir şey yok, istediği kadar köpürsün kendi kendine. El pençe divan, acaba ne zaman bir istekte bulunacaklar diye emre amade şekilde bekleyecek haliniz yok. Sevgiliniz de mantığıyla değil, annesinin gazıyla düşünüyor. Böyle olaylar karşımızdaki insanları tanımak için fırsat. Bence "onunla ciddi düşünüyorum" yerine, bu konuda iyice düşünün. İnsan haksızlığı yapan annesi de olsa göz yummamalı. Üstüne bunun için size laf etmesi daha da ayıp.

Ayrıca şu olaydan sonra yerinizde olsam tanışmaya filan da gitmezdim. İşler o raddeye geldiğinde zaten aileler de dahil herkes birbiriyle tanışacak. Şimdiden bu tür ilişkilere girmeye hiç gerek yok.

kendileri sizle direk iletişime geçip ayarlasalar daha iyi olurdu. Belki erkek arkadaşınıza söylediler bilgi vermesi için (Nasıl olsa gelir düşüncesiyle belki de) o söylemeyi erteledi. Çünkü bu kadar hazırlık vs son gün söylemek için yapılmaz. ilk vaziyeti öğrenin ona göre tepki verin

Bugün yüzyüze konuştuk. Sizin dediğiniz ve benim tahmin ettiğim gibi aslında anne ve kız kardeş plan yapalım deyince erkek arkadaşım yapın ben ikna ederim moduna girmiş. Benim hemen tamam deyip atlayıp gideceğimi düşünmüşler hep beraber.Biz çağırıyruz gelecek tabi modu olmuş evde.

Sinirlenmeden düzgün düzgün konuştum.

Onların gazıyla bana ters yapman hiç hoşuma gitmedi diye söyledim. Ailelerimizin bizi yönlendireceği yaşı geçtiğimizi düşünüyorum, bundan sonra birşey yapılacaksa bizim önce kendi aramızda karar vermemiz gerekitğini ve bizim ailelerimizi yönlendirmemiz gerektiğini düşündüğümü söyledim. Daha bir çok şey konuşuldu ve sağlam bir uyarı yaptım kendisine. Tekrarına tahammülüm olmadığını anladı.

Ailesi ile tanışma konusunu ileri ve BELİRSİZ bir tarihe ertelememiz gerektiğini zira onu henüz iyi tanımadığımı ve bu tavrından korktuğumu söyledim. Bir tanışma olacaksa önce sen benim ailemle tanışacaksın onlar tamam derse o şartla ben senin ailenle tanışırım dedim.

Suçluluğunu kabul etti ve özür diledi. Tekrarlamayacağına dair söz verdi bundan sonra bana düşen iyi tartmak. Büyük bir eksi aldı...

Ailesi ile ilgili de lütfen annenlerle de güzelce konuş ve bu tip durumlarda plan yapma işini bize bırakmaları gerektiğini hatırlat lütfen, emri vaki hoş olmadı dedim.

Tebrikler çok olgun bir şekilde konuşmuşsunuz. Bu konudaki tavırlarını da duygularınızı bir yana bırakıp mantığınızla iredeleyin derim ben. Bu konuda yerden göğe kadar haklısınız. Büyükler çağırınca, erkek ailesi hazırlanınca koşa koşa gidilir yorumlarına aldırmayın.

normalde aşırı sinirli bi tepki verirdim ama düşünme fırsatım oldu ve ne diyeceğimi iyi planlamıştım. sakince konuşabildim. bir çok arkadaş kötü tecrübelerinden bahsetmiş onları da haklı buluyorum aslında. ama kestirip atmak yerine şans vereceğim. uzun zamandır ilk defa kafama uyan biri ile birlikteyim hemen ilk hatada silmeyi istemiyorum.

ben şansı verdim ister kullanır ve kendini düzeltir isterse beni kaybeder. Seviyorum ama mantığımı kaybedecek kadar değil.

Kesinlikle geri adim atma. Sana sorulmadan plan yapilmis bir de ertelenebilir plan ne demek o da cok sacma geldi. Benim o gun arkadasima sozum varsa bile gitmezdim kimse kusura bakmasin. Onceden planlanmamis, fikrim alinmamis durumlara uymak zorunda degilim.
Hicte erkek arkadasimin ailesiymis, aman cok hazirlik yapmislar diye egilip bukulmezdim tipki senin gibi davranirdim. Ne yani biz plani yaptik, gelecek nedir bu? Su gun musaitiz konus gelebiliyorsa gelsin denir ama bu plan degildir senden cevap beklenir. Valla kimse erkek annesi oldugu icin havalada girmesin boyle akli basinda biri gelir alaşağı eder egolarini.tebrik ederim karakterin cok saglam.
Annem bile bana soruyor kizim isin var mi su gun suraya gidelim mi diye. Peh.

Erkek arkadasin illa ki konusunca bi sekilde ikna olmustur, ozur dilemesi aklindaki soru isaretlerini silmesin.. Iyice analiz et ve ciddi bi yola kesinlikle hemen girme.. Cunku sen iki saat oturup anlatmadan verdigi tepkiler onemliydi.. Ilk sinavi aşamadı..

valla çok imrendim şimdi yaptığına değerin olur.dik durşunu bozma sen kazanoırsın.onlar sana uyacak sen değil.bundan sonra bende böleyim hayatım kolaylaştı onu fark ettim.adam olsunlar önce karşı tarafın uygunluğunu sorsunlar sonra hazırlık yapsınlar kendilerini ne görüyolar acaba sende çantada keklik.ama şimdi anlamışlardır vuu ağır kız kolay lokma değil parmağımızdada oynatamıcaz.

ya niyetim bişey yapmak değildi aslında farkında olmadan reddettim ama erkek arkadaşım tepki verince doğru bişey yaptığımı anladım. hemen ikna olmadım tabi şu an tam bir alarm durumundayım tekrar yapacak mı diye. bakalım zaman gösterecek

Acikcasi niyeti iyi olmayan insanlarsa, hic de "kolay lokma degil, parmagimizda oynatamiycaz" filan demezler; aksine baska ayaklara basvurup bunu koz haline getirebilirler.. Uste cik baskin gel demem asla, asaletini koru.. Ama asla kendini suclu onlari hakli gorme bu konuda, "ayy yazik hazirlik yapmislar haklilar tabi" deme..

En azından size saygılı olmaları konusunda sağlam bir ayar vermiş oldunuz. Demek ki neymiş müstakbel gelin gel deyince gelen, fikri sorulmayan, her plana uymak zorunda kalan bir kukla değilmiş.

Evet bunu çok iyi anladım. Benim tepkime göre hareket ediyorlar. Biraz alttan almaya başlayınca tepeye çıkma eğilimi oluyor ama çok zıplamamak da lazım..

Ne zormuş bu işler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…