• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Damacanayı kim değiştirmeli sorunsalı?

Damacana dik konumda mutfağa sürükleyip kapağını açıp pompayı takmaktan bahsediyorum.
bizim damacana sebile takmalı es kaza bikaç kaldırdım da canım çıktı
eşim ev işleri konusunda mızmızdır nazlanarak yapar ama Allah var bu işi yaptırmaz
sizinki gibi sürüklemeli olsaydı onda da nazlanırdı ama yalan değil :)

Biz damacana almıyoruz ama aldığımız zamanlarda da elimi sürmem. Yapamayacağımdan değil ama evde adam varken ne kendimi yoracağım. İşlerine gelince şöyle erkeğim, böyle güçlüyüm bıdı bıdı damacanaya gelince "himili diğilsin sin tişi"
İstersem iki damacanayı taşırım ama yapabiliyor olmam yapacağım anlamına gelmez 😂

İşime gelirse yaparım gelmezse yapmam ama eşim varken değiştir dediysen sen değiş demez
Bu ayrı
Bazen şu olur iki poşet taşırım yanımdaysa ver ben alayım der kendi elinde 30 poşet vardır onu da ver der🤣
Bende bu kadar da değil evde haftada bir buzdolabı altını alırım iki toşet mi taşıyamayağım git o tarafa gösteriş yapma derim💪
O varken bide siz talep ediyorsanız karı hamile sözleriyle size tepki vermesi çirkin

Son düzenleme:
Basit ve komik gelebilir. Ama sürekli sorun olduğu için artık yazmak istedim. Kendimde bir hata payı mi var diye düşünmeye başladım artık. Anlatıyorum, iki tane damacana su alırız 19 litrelik. Biri bittiginde diğerini kilerden alıp değiştirmemiz gerekiyor. Ben arada değiştiriyorum. Ben değiştirmediğim zaman eşim damacana bitmiş halde görür ama değiştirmez. Bu sefer ben söylüyorum. Damacanayı değiştir diye. Ben söylediğimde o da başlıyor sende değiştirebilirsin bu zor bir iş değil sende değiştir demeye. Bu erkek işi diyorum. Sanki 9 aylık hamilesin diyor bana. Sürekli söyleniyor. Senin benim işim yok diyor ama ben demedikçe de değişmez o damacana. 19 litrelik damacanayı benim kilerden sürükleyip mutfağa getirmem gerekiyormuş. 😃😃😂🥹😤😤
Kadın ev hanımı diye her işi o mu yapmalı? Ben mi abartıyorum.
Eşim yapar benim de. O kaldırır. Bazen 6lı su söyleriz kapıda bırakırım ağır olduğundan değil ama canım taşımak istemez eşim eve gelince taşır yerine. Kaldı ki koca damacanadan bahsediyorsunuz. Eşiniz öküzmüş😅😂 elbette sizin onu taşıyamayacağınızdan değil. Tek olsanız tamam da eşinizin sen de yapabilirsin dediği 19 lt damacana kaldırmak 😂 sen varken ben mi yapacağım

Mutfağa kadar eşim getirir, pompasını ben takarım 🤣
Eşiniz anlamıyorsa 'artık damacana almayalım, çok ağır taşıyamıyorum' diyin, küçük sulardan alın. İçmek isteyen kilerden kendi getirsin. Siz sadece kendi içeceğinizi getirin

Evde su sebili mi var ? 19 litrelik damacanayı kaldırıp, ters çevirmek ve sebile takmaktan mı bahsediyorsunuz ? Yoksa şişe dik konumdayken yuvarlayarak su şişesini mutfağa getirmekten mi ?
Yahu ne fark eder. Fiziksel bir rahatsızlığımız yoksa biz kadınlar her işi kendimiz de yapabiliriz. Fizik kanununu kullanırız, kas gücünü kullanırız yaparız ama bazı şeylerde erkekler işine geldiği şekilde bakıyor eşitliğe bu da onlardan biri. Misal evdeki çöpü kadın da atabilir dışarıya ağır bir şey değil ama genelde erkek yapar.

Bunun ismine de evlilik diyoruz, evde bir damacana bile problem ise o evlilik değil birbirine zorla katlanmadır, eşin öküzün teki ot saman ver önüne yesin

Yahu ne fark eder. Fiziksel bir rahatsızlığımız yoksa biz kadınlar her işi kendimiz de yapabiliriz. Fizik kanununu kullanırız, kas gücünü kullanırız yaparız ama bazı şeylerde erkekler işine geldiği şekilde bakıyor eşitliğe bu da onlardan biri. Misal evdeki çöpü kadın da atabilir dışarıya ağır bir şey değil ama genelde erkek yapar.
19 litre damacanayı sebile takmakla evin içinde bir noktadan diğer tarafa yuvarlayıp su pompasını takmak arasında fark var çünkü.

Damacana kapıya getirildiğinde kaç kişi evin içine su getiren kişiyi alıyor ya da alan var mı ? Kapıda teslim edilen suyu içeri almıyor mu kimse ?

Ben yapamam, kendinizi bosuna sakatlamayib cunku degmiyor. Esiniz engelli olur baska bir rahatsizligi olur kaldiramaz , o zaman da damacana icine konulan suluklardan alirsiniz ya da kucuk siseler alirsiniz.

Basit ve komik gelebilir. Ama sürekli sorun olduğu için artık yazmak istedim. Kendimde bir hata payı mi var diye düşünmeye başladım artık. Anlatıyorum, iki tane damacana su alırız 19 litrelik. Biri bittiginde diğerini kilerden alıp değiştirmemiz gerekiyor. Ben arada değiştiriyorum. Ben değiştirmediğim zaman eşim damacana bitmiş halde görür ama değiştirmez. Bu sefer ben söylüyorum. Damacanayı değiştir diye. Ben söylediğimde o da başlıyor sende değiştirebilirsin bu zor bir iş değil sende değiştir demeye. Bu erkek işi diyorum. Sanki 9 aylık hamilesin diyor bana. Sürekli söyleniyor. Senin benim işim yok diyor ama ben demedikçe de değişmez o damacana. 19 litrelik damacanayı benim kilerden sürükleyip mutfağa getirmem gerekiyormuş. 😃😃😂🥹😤😤
Kadın ev hanımı diye her işi o mu yapmalı? Ben mi abartıyorum.
Sürekli yaptığın için görevin olmuş nasılsa yapcaksın diye ellemiyor bunun ev hanımlığıyla şunla bunla alakası yok niye suyu stoklu gidiyorsunuz ki zaten bitince söyleyin getirene rica edince takıyor

19 litre damacanayı sebile takmakla evin içinde bir noktadan diğer tarafa yuvarlayıp su pompasını takmak arasında fark var çünkü.

Damacana kapıya getirildiğinde kaç kişi evin içine su getiren kişiyi alıyor ya da alan var mı ? Kapıda teslim edilen suyu içeri almıyor mu kimse ?
Almıyorum valla. Evde yalnızsam uzun süre mecbur alırım. Ama benim 19 kiloyu taşımamla kas gücü benden farklı olan eşimin alması farklı. Mesela ben cam da silmem eşim varken, erkeklerin kolu daha uzun neticede daha kolay siliyorlar. Fiziksel avantajlarını hayat arkadaşları için kullansalar ölmezler.

Back
X