Damacanayı kim değiştirmeli sorunsalı?

Damacana dik konumda mutfağa sürükleyip kapağını açıp pompayı takmaktan bahsediyorum.
Yan çevirip yuvarlasanız daha kolay olmaz mı? Ben kaldırıp sebile koyuyorsunuz sandım. Bu durumda eşit yapılabilir.

Bizde de sular kilerde durur, mutfaktaki su biterse pompayı götürup kilerdeki suya takip ordan kullaniyorum.
Seyit onbaşı değilim ben kusura bakmasın, bir damacanayıda taşıyı versinler mutfağa süs bitkisi gibi koltuğun üzerinde yatacaklarına.

Bekar kadinlarin kavanoz kapaklarini kim acacak, damacanalarini kim devirecek, der, okuzce yorumumuda alir giderim.
ahaha, estagfurullah.

hepsini ben kendim yapıyorum. erkek arkadaşım yokken sipariş veriyorum kapıya geliyor içeriye kendim alıyorum.

ama erkek arkadaşım evdeyse, gider 3 -4 damacana birden alır geliriz -çünkü kendin alda fiyat uygun oluyor, biz de sabah akşam evde yemek çay kahve yaptığımız için çabuk da bitiyor.

damacanaları yukarı o çıkarır, -ha ama birini de ben çıkarıyorum bu arada genelde (elimde başka bir poşet vs yoksa), neden çünkü ben duramam, kenarda durabilen bir insan evladı değilim, ne iş olsa en atan bir tipim.

ama elimi sürmesem birini de sen çıkar demez. ona göre bu erkek işi, erkek yapmalı diye düşünüyor.

Bir de arkadaşlar damacana taşımayı erkek işi olarak görüyorlarken herhalde kocalarını hiç mutfağa sokmuyorlardır. Eee malum mutfak işi de kadın işi ya. İşin erkeği kadını olduğunu da bu sitede öğrendim. Benim eşim benden güzel temizlik ve yemek yapar,ütü yapar,misafir ağırlar,ikramları bile hazırlar. Şimdi bunları yaparak bana lütfediyor demek ki. Bari damacanayı da ben taşıyayım 😆

O esnada arabadan eve 19 ltlik damacana kucaklayıp taşıyan ben.... :D
Bende gebeyken yapiyordum sonra aksam kociskoşokelattamdan azar isitiyodum 😌
Evli kadınlar da yapamıyor değiller ama ortak bir ev paylaşılıyorsa bazı sorumluluklar direkt %50-%50 bölünemez. Damacana değil buzdolabına soğuk su koymak kadının görevi diye konuşulmuşsa ve gözünden kaçmışsa adam ısrarla boş şişeyi mi dolaba koyacak mesela. Kadın yalnız yaşıyorsa ve kendi gücüne güvenip damacana söylüyorsa kaldırır zaten. Her şeyin bir yolu alternatifi var ama düşüncesiz kocanın yok.
Gorev dagilimi yapildiysa ve israrla (her iki taraf) gorevinden kaciyor ve karsi cinsten inatla bekliyorsa orda bir dur denmeli bencede ama simdi agir yuk kaldirmakta kadina birakilmamali, pozitif ayrimcilik olarak gorup ondan sonra yok disil enerjiniz bitmis, yok erkek gibisiniz, cekici degilsiniz diye dolanıyorlar.

Tabiki herseyin cozumu var, oturup konusulur ama dusuncesizligin, gorgusuzlugun cozumu yok.

ahaha, estagfurullah.

hepsini ben kendim yapıyorum. erkek arkadaşım yokken sipariş veriyorum kapıya geliyor içeriye kendim alıyorum.

ama erkek arkadaşım evdeyse, gider 3 -4 damacana birden alır geliriz -çünkü kendin alda fiyat uygun oluyor, biz de sabah akşam evde yemek çay kahve yaptığımız için çabuk da bitiyor.

damacanaları yukarı o çıkarır, -ha ama birini de ben çıkarıyorum bu arada genelde (elimde başka bir poşet vs yoksa), neden çünkü ben duramam, kenarda durabilen bir insan evladı değilim, ne iş olsa en atan bir tipim.

ama elimi sürmesem birini de sen çıkar demez. ona göre bu erkek işi, erkek yapmalı diye düşünüyor.
Bende senin gibiyim, mesela evde oda duzeni mi degisecek yardim talep ederim, bakarim savsaklaniyor seyit onbasiya baglar iki kizilik bacali yatagi, 6 kapili gardrobu iter minnet etmem. Ailem beni kasaba minnet edeceğime ..... temasiyla buyuttugu icin ensem kalin, disil enerjim yerle yeksan.🤣

Bende gebeyken yapiyordum sonra aksam kociskoşokelattamdan azar isitiyodum 😌
Kocişkoşokolettayı heceleyerek okudum resmen doğru okuyabileyim diye :D

Ben de sizin gibiyim ya. Yani 19 lt damacanayı evet havaya kaldırıp sebile ters takamam çünkü gücüm yetmez, narin ponçik bir baağyanım :D Ama saatlerce de kapı yanında bırakmam. Altı üstü 2-3 metre sürüklenecek.

Ha şimdi mesela evde benden başka taşıyacak kimse yok diye 19 lt damacanayı kucaklayıp eve taşıyorum o ayrı :D Zaten hep geyiğini yapıyorum, "çantasını size taşıtan kadınlar için damacana taşıyan kadınları üzdünüz" diye.

Basit ve komik gelebilir. Ama sürekli sorun olduğu için artık yazmak istedim. Kendimde bir hata payı mi var diye düşünmeye başladım artık. Anlatıyorum, iki tane damacana su alırız 19 litrelik. Biri bittiginde diğerini kilerden alıp değiştirmemiz gerekiyor. Ben arada değiştiriyorum. Ben değiştirmediğim zaman eşim damacana bitmiş halde görür ama değiştirmez. Bu sefer ben söylüyorum. Damacanayı değiştir diye. Ben söylediğimde o da başlıyor sende değiştirebilirsin bu zor bir iş değil sende değiştir demeye. Bu erkek işi diyorum. Sanki 9 aylık hamilesin diyor bana. Sürekli söyleniyor. Senin benim işim yok diyor ama ben demedikçe de değişmez o damacana. 19 litrelik damacanayı benim kilerden sürükleyip mutfağa getirmem gerekiyormuş. 😃😃😂🥹😤😤
Kadın ev hanımı diye her işi o mu yapmalı? Ben mi abartıyorum.
Eşiniz katıksız öküz kavonoz kapağı dahi açmam

Bir de arkadaşlar damacana taşımayı erkek işi olarak görüyorlarken herhalde kocalarını hiç mutfağa sokmuyorlardır. Eee malum mutfak işi de kadın işi ya. İşin erkeği kadını olduğunu da bu sitede öğrendim. Benim eşim benden güzel temizlik ve yemek yapar,ütü yapar,misafir ağırlar,ikramları bile hazırlar. Şimdi bunları yaparak bana lütfediyor demek ki. Bari damacanayı da ben taşıyayım 😆
Yuuoooo onlar da erkek işi. Ben narin bir bağyan olduğumdan çabuk yoruluyorum, ütü yaparken de tansiyonum düşüyor. Kocalar her işe koşulmak için vardır. Aksi halde evlenmenin bir anlamı yok 😂😂😂

Kocişkoşokolettayı heceleyerek okudum resmen doğru okuyabileyim diye :D

Ben de sizin gibiyim ya. Yani 19 lt damacanayı evet havaya kaldırıp sebile ters takamam çünkü gücüm yetmez, narin ponçik bir baağyanım :D Ama saatlerce de kapı yanında bırakmam. Altı üstü 2-3 metre sürüklenecek.

Ha şimdi mesela evde benden başka taşıyacak kimse yok diye 19 lt damacanayı kucaklayıp eve taşıyorum o ayrı :D Zaten hep geyiğini yapıyorum, "çantasını size taşıtan kadınlar için damacana taşıyan kadınları üzdünüz" diye.
Bende doguma kadar cok minnostum, simdi 10 kaplan gucunde heyvan gibiyim 🤣🤣 evet e ile.

Temizlik ve ütü kadin işi degil ki erkek isi bunlari güçlü biri daha kolay yapar. 😄 yerleri supurmek mesela şöyle güclüce süpürge acmak lazim. Biyerleri ovalamak filan hep güç 😬
Bizde öyle yani en azindan.

Bi de mevzu yapamamak degil. Bazen eşim gereksiz yere her seyi tasimaya calisir ellerinde canta vs varken ustune benim bavulla birlikte kendi bavulu itmeye calisir. 😄 benim elim bomboş yururum yani tekerlegi var kendi bavulumu iterim ama vermez ustune bana kizar sana yaranmiyor diye. Ben de o gunden sonra salmistim zaten. Su, çöp vs saymiyorum bile.

Temizlik ve ütü kadin işi degil ki erkek isi bunlari güçlü biri daha kolay yapar. 😄 yerleri supurmek mesela şöyle güclüce süpürge acmak lazim. Biyerleri ovalamak filan hep güç 😬
Bizde öyle yani en azindan.

Bi de mevzu yapamamak degil. Bazen eşim gereksiz yere her seyi tasimaya calisir ellerinde canta vs varken ustune benim bavulla birlikte kendi bavulu itmeye calisir. 😄 benim elim bomboş yururum yani tekerlegi var kendi bavulumu iterim ama vermez ustune bana kizar sana yaranmiyor diye. Ben de o gunden sonra salmistim zaten. Su, çöp vs saymiyorum bile.
Niye sen engellimisin tövbe tövbe çok garip şeyler okuyorum :)

Back
X