Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Dun aksam 24 litre sut getiren kocam yine seninkinden iyimisBasit ve komik gelebilir. Ama sürekli sorun olduğu için artık yazmak istedim. Kendimde bir hata payı mi var diye düşünmeye başladım artık. Anlatıyorum, iki tane damacana su alırız 19 litrelik. Biri bittiginde diğerini kilerden alıp değiştirmemiz gerekiyor. Ben arada değiştiriyorum. Ben değiştirmediğim zaman eşim damacana bitmiş halde görür ama değiştirmez. Bu sefer ben söylüyorum. Damacanayı değiştir diye. Ben söylediğimde o da başlıyor sende değiştirebilirsin bu zor bir iş değil sende değiştir demeye. Bu erkek işi diyorum. Sanki 9 aylık hamilesin diyor bana. Sürekli söyleniyor. Senin benim işim yok diyor ama ben demedikçe de değişmez o damacana. 19 litrelik damacanayı benim kilerden sürükleyip mutfağa getirmem gerekiyormuş.
Kadın ev hanımı diye her işi o mu yapmalı? Ben mi abartıyorum.
Basit ve komik gelebilir. Ama sürekli sorun olduğu için artık yazmak istedim. Kendimde bir hata payı mi var diye düşünmeye başladım artık. Anlatıyorum, iki tane damacana su alırız 19 litrelik. Biri bittiginde diğerini kilerden alıp değiştirmemiz gerekiyor. Ben arada değiştiriyorum. Ben değiştirmediğim zaman eşim damacana bitmiş halde görür ama değiştirmez. Bu sefer ben söylüyorum. Damacanayı değiştir diye. Ben söylediğimde o da başlıyor sende değiştirebilirsin bu zor bir iş değil sende değiştir demeye. Bu erkek işi diyorum. Sanki 9 aylık hamilesin diyor bana. Sürekli söyleniyor. Senin benim işim yok diyor ama ben demedikçe de değişmez o damacana. 19 litrelik damacanayı benim kilerden sürükleyip mutfağa getirmem gerekiyormuş.
Ben kapının eşiğinden içeri indiririm mutfak hemen yanı olmasına rağmen o gün erkek arkadaşım gelecekse damacanaya ellemem. Yok gelmeyecekse damacanayı kaldırıp yukarı taşıyabilirim de. Benzer bir örnekle erkek arkadaşımla beraber yaşamıyoruz ama o geldiği gün ya da geleceğini bildiğim gün asla çöp indirmem hatta biriktirip ona attırırım ama gelmeyeceği zamanlar 2-3 koca kedi kumu dolu poşet de indirebilirim. Bazı şeyleri yapabiliyor olmam yapmam gerektiği anlamını taşımıyor. Ayrıca konu sahibinin eşinin ettiği lafın üstüne o damacanaya pompa takmak kısmı kalsa bile insanın yapası gelmez.19 litre damacanayı sebile takmakla evin içinde bir noktadan diğer tarafa yuvarlayıp su pompasını takmak arasında fark var çünkü.
Damacana kapıya getirildiğinde kaç kişi evin içine su getiren kişiyi alıyor ya da alan var mı ? Kapıda teslim edilen suyu içeri almıyor mu kimse ?
Ben değiştirmek zorunda kalıyorum çocuklar su istiyor boş damacana öyle günlerce duruyor denendi :)Ben kendi damacanami kendim degistirirdim herhalde. Yalniz esim de bos damacanayi gorse buyuk ihtimalle hic kendisine soylememe bile gerek kalmadan degistirir.
Bence bos damacana ile bir sure takilin bakalim kimin gardi dusecek ve degistirecek. Cok merak etttim acikcasi.
Sorun taşıyıp taşıyamamak degil. Bende taşırım elbet taşıdım da. Burada sorun bir erkeğin bunu yapmayıp kadından beklemesi, yap deyince de laf söylemesi.Yani çok anlamsız bir konu. Eşim iş gereği birkaç gün evde olmadığında damacanayı yere yan yatırıp yerine kadar yuvarlıyorum. Sürüklemeye falan gerek kalmıyor. O varken rica ederim yapar, yapmazsa da elli kere söylemem kendi işimi kendim görürüm. Bekar olanlar ne yapsın? Komşuya mı taşıtsın?
Yani eğer evde yapılacak olan şeyi ben de fiziken yapabiliyorsam zaten eşime yap demem. O görür, bırak ben yaparım der. Bi insana bir işi yapmasını söylemek de bana itici geliyor. Şahsen bana yapılmasından hoşlanmıyorum. Belki sizin eşiniz de hoşlanmıyordur. Eğer bu konuyla ilgili rahatsızsanız başka bir çözüm üretin. Fikir verilmiş zaten küçük şişelerde su almak vs gibi. Arıtma taktırmayı teklif edebilirsiniz. Evde böyle ufak tefek şeyleri sürekli sorun haline getirmektense çözümle gitmek her zaman daha iyidir.Sorun taşıyıp taşıyamamak degil. Bende taşırım elbet taşıdım da. Burada sorun bir erkeğin bunu yapmayıp kadından beklemesi, yap deyince de laf söylemesi.
Yani bunu siz böyle yapmışsınız bence. Damacanayi da bana taşıtan adami akşam erkek diye koynuma almam. Ben mesela bir dizi izlerken mır mır konusurum alttan alta eşime de ders oluyor sanırımSorun taşıyıp taşıyamamak degil. Bende taşırım elbet taşıdım da. Burada sorun bir erkeğin bunu yapmayıp kadından beklemesi, yap deyince de laf söylemesi.
O esnada arabadan eve 19 ltlik damacana kucaklayıp taşıyan ben....Bekar kadinlarin kavanoz kapaklarini kim acacak, damacanalarini kim devirecek, der, okuzce yorumumuda alir giderim.
Evli kadınlar da yapamıyor değiller ama ortak bir ev paylaşılıyorsa bazı sorumluluklar direkt %50-%50 bölünemez. Damacana değil buzdolabına soğuk su koymak kadının görevi diye konuşulmuşsa ve gözünden kaçmışsa adam ısrarla boş şişeyi mi dolaba koyacak mesela. Kadın yalnız yaşıyorsa ve kendi gücüne güvenip damacana söylüyorsa kaldırır zaten. Her şeyin bir yolu alternatifi var ama düşüncesiz kocanın yok.Bekar kadinlarin kavanoz kapaklarini kim acacak, damacanalarini kim devirecek, der, okuzce yorumumuda alir giderim.
kusura bakma arkadaşım ama eşin bu konuda tam bir öküzmüş, inşallah diğer konularda öyle değildir.Basit ve komik gelebilir. Ama sürekli sorun olduğu için artık yazmak istedim. Kendimde bir hata payı mi var diye düşünmeye başladım artık. Anlatıyorum, iki tane damacana su alırız 19 litrelik. Biri bittiginde diğerini kilerden alıp değiştirmemiz gerekiyor. Ben arada değiştiriyorum. Ben değiştirmediğim zaman eşim damacana bitmiş halde görür ama değiştirmez. Bu sefer ben söylüyorum. Damacanayı değiştir diye. Ben söylediğimde o da başlıyor sende değiştirebilirsin bu zor bir iş değil sende değiştir demeye. Bu erkek işi diyorum. Sanki 9 aylık hamilesin diyor bana. Sürekli söyleniyor. Senin benim işim yok diyor ama ben demedikçe de değişmez o damacana. 19 litrelik damacanayı benim kilerden sürükleyip mutfağa getirmem gerekiyormuş.