Damadımızı seçme şansımız var mı?

Onceden Amerikan dizilerinde gorurduk " hala bakire" diye 13 14 yasindaki kizlarla dalga gectiklerini, simdi otobuste her yerde duyuyoruz " bu daha kimseyle opusmemis" diye bi de kahkaha atiyorlar. ..
Zaman maalesef cok kötü. Allah korusun cumlemizin evladini. ..

16 yaşında lisede benden 2 yaş büyük ilk erkek arkadaşımla üniversite 3.sınıfta evlendim.İlk aşkım,ilk heyecanım,ilk elini tuttuğum kişiydi.İkimizde çok sevdik.İki de çocuğumuz oldu.Ama bu evlilik benim hayatıma çok zararlar verdi çocuklarım haricinde .Bütün kariyerimi,hedeflerimi mahvettim hepsinden vazgeçtim. Yurt dışında master yapacakken okulu bile zor bitirdim, hiç istemediğim bir bölümü kazandım ,daha okurken evlendim ve hiç istemediğim bir işte çalıştım .Ama o hayatına devam etti ilerledi ,yükseldi,para kazandı .Ben hep ailemi üzdüm bana ne dedilerse tersini yaptım .Ah aptal kafam ah....Sonra o para kazandı,burnu büyüdü, beni beğenmedi,aldattı ve biz boşandık ..

.11 yaşında kızım var ve benim hatalarımı yapmaması için elimden ne gelirse yapacağım .Annem büyüttü,besledi,tertemiz baktı ama hiç derdimi dinlemedi,sevgisini göstermedi ona suçlamak istemiyorum ama keşke ona her şeyimi anlatabilseydim...Onun yanında olun,sevginizi gösterin,erkek arkadaşını kötülemeyin,onu her zaman seveceğinizi söyleyin..

Lise yıllarında tabi ki sevgili edinecek çocuklarınız. Edinmezse anormallik var demektir. Böyle böyle tanıyacak karşı cinsi, doğru kararlar vermeyi, kendi sınırlarını böyle öğrenecek. Hayatına hiç karşı cins girmemiş bir kadının doğru ve mutlu bir evlilik yapma olasılığı düşüktür bana göre. Yoktur demiyorum, düşüktür.

Ağlayacak da, kavga da edecekler. Ayrıldıklarında karalar bağlayacak, mini depresyonlara girecek. Siz ondan daha çok üzüleceksiniz belki. Ama hepimiz geçtik bu yollardan, hepimiz sevgililerimizle kavga ettik, üzüldük, ağladık. Ama sonunda üzülmeyelim diye karşı cinsten kaçmadık öyle değil mi?

Damadınızı tabi ki siz seçmeyeceksiniz. Kızınız seçecek de ona da nereden bakarsanız koskoca 10 yıl var. O zamana kadar bırakın karşı cinsi tanısın ki doğru karar verebilsin. Sizin sınırlarınızla kendi olabilirleri arasında sınırlar belirleyecek kendine, olmazsa olmazları olacak. Siz ona destek olur, sıkıştığı yerde tecrübenizle yolunu aydınlatırsanız zaten doğru kararı verecektir. Siz de damadınızdan memnun olacaksınız merak etmeyin.

Gözünüzü korkutmayayim ama demişler ya unutur biter. İstisnalar yok değil. 11 yaşından beri birlikte olan arkadaşlarımın şu an 1 yaşında çocukları var.30 yaşında lar. Okulda çok ünlüydu aşkları.

Bir tanıdık ta 9 yaşından beri kendisine aşık olan bir adamla evli.9 yaşındayken bu ablamiza " gözlerin ne güzel senin.ben seninle evlenicem" demiş ilk gördüğünde. Bu ablanin annesi de istememis. Ortaokul lise de tasinmislar bile bu cocuk yuzunden.annesi uzaklastirmak icin cok ugrasmis.Şimdi 3 çocukları var. :)))

Tabi bu anlattıkları istisna.acikcasi benimde kızım var.daha 3 yasinda.ben de çok korkuyorum.oyle bir yetiştirmeyi ki bana güvenmeyi. İnsanları seçebilmeli . Kendisine gosterilen Sevgiyi saygiyi ayırt edebilmeli. Ama nasıl işte. ...eninde sonunda olacak bu tür şeyler ama onu uzmeyin gerçekten seven saygı duyan insanlarla karsilastirsin allah..Tek yapacağımız dua etmek galiba.bir de sizin gibi anlayışlı olup, arkadaşça davranıp gözümüzü de üzerinden ayirmamak. .

Ama işte biliyorum o da bir yere kadar. Keşke bahtlarini da elimizde yapabilsek. Hep pamukla sarsak. Ağlayıp uzulmeseler hiç. .

13 yaşındaydım eski sevgilimle başladığımızda. 9 yil sürdü, 1 bucuk ay önce de ayrıldık. Bana kalsa ben hepmutluydum da..sonu öyle bitmedi işte. Şuan üniversite 2.sınıftayım, basladıgımızda 8.sınıftaydım.

Annem ilk baslarda da istemiyordu, sonra da istemiyordu, şimdi de annemin barışıcaz tekrar diye aklı çıkıyor. Barışma ihtimalimiz olmasa da..

canetti,burada okuduğum yorumlara göre,bilinçli bir annesiniz.

kızınızı da öyle yetiştirdiğinizi düşünüyorum.bu yüzden,endişelenmekte haklısınız ama abartmayın.dediğim gibi çocuğu çaktırmadan araştırın,çevresini ailesini,kimlerle görüşüp,kimlerle arkadaşlık ettiğini,öğrenin.yasaklar her zaman cazip gelir.
sınırları çizerek,belli arkadaşlık ve flörte izin verin bence.
kızınızın ilk tanıştığı erkekle evlenme ihtimali de çok zayıf.bunu masum bir arkadaşlık,olarak düşünün.

kızım yok ama,oğlumu yetiştirirken aynı kaygıları yaşadım.bu annelik duygusu,bunun önüne geçemezsiniz.şimdiden kolay gelsin,önünüz de,zor ama tatlı bir,süreç var.

Lisede başlayıp evlenen gördüm ben, biri benim lise değilde öss için gittiğim dersanede tanıştık

Üniversitede edindiği ilk erkek arkadaşından kantinde dayak yiyip biz hocalara bu durumu söylediğimizde size ne benim özelim.diyen bir mal da tanıdım,bazı kadınlar hiçbir zaman mantıklı olmuyor bazı kadınlarsa 15ten itibaren hayata sağlam başlayabiliyor

Senin annen esini secerek mi evlenmene izin verdi. 15 yasinda daha duygularinin hormonlarinin tavan yaptigi donemler eger korkutursan senden uzaklasip daha cok hata yapar. Ama herseyini anlatmasina izin verirsen yonlendirebilirsin. Benim 18 yasinda erkek kardesim var herseyini biliriz. Kiz arkadaslariyla hep tanistik keza kiz arkadaslarinin aileleri de bilirdi. Mesajlarini beraber okurduk beraber hediyeler alirdik. Benim size tavsiyem erkek arkadasiyla tanisin anne olarak degil abla olarak. Neler yaptiklariniz izleyin. Eger korkutursaniz uzaklasir birdaha da yakalayamazsiniz. Keske benim annem beni bukadar sikmasaydi da bazi hatalari yapmasaydim anneme danisabilseydim. Simdi benim de kizim var dilerim annemin yaptigi hatalari yapmam.

Eşimin anlatmasına göre hep de aynı hikayeyle geliyor kızlar, "erkek arkadaşım benim müstehcen fotoğraflarımı ve yazışmalarımızı yayınlamakla tehdit ediyor veya yayınladı" şeklinde. Aile perme perişan oluyor kızlarının peşinde.
12 yaşındaki kız "5 yıldır görüştüğüm erkek arkadaşım bana şiddet uyguladı diye" gelmiş mesela. 5 yıldır demek 7 yaşından itibaren demek yani daha o yaştaki normal oyun arkadaşlığını bile başka şekilde adlandırıyor.
14 yaşındaki kız "erkek arkadaşımın elinde bazı resimlerim var şantaj yaparak para istiyor" diye geliyor...
Ya da kız erkek arkadaşı ile ortadan kayboluyor, aile iki gözü iki çeşme gelip bulun kızımı zorla götürdüler diyor ama hiçbiri de zorla götürülmüş değil, kendi istekleri ile gidiyorlar."Kızınızın arkadaşlarını tanıyor musunuz, nerelere gider en çok kimle görüşür vs. bu sorulara bile doğru dürüst bir cevap veremiyormuş birçok aile.
Eşim kızların sosyal hesaplarını bulup oradan ve okula gidip arkadaşlarına ulaşıp onlardan bilgi almaya çalışıyordu. Ve işin garibi küçük yaştaki ergen kızların 500 küsür arkadaşının olması normalde bu kadar insanı gerçek hayatta tanıyamaz. Gerçek hayatta tanımadığı kişileri de ekliyor yazışıyor belki başka şeyler de yaşıyor ve ailenin bilgisi yok...
Ve böyle durumlar kız ve erkek kesinlikle eşit değil denk de değil. Erkek için gurur duyduğu bir durum ve eğlence iken kız için çok travmatik hatta intihara teşebbüs ettirecek derecede ağır sonuçları oluyor.

Sosyal medyaya izin vermiyorum. Facebook, Twitter gibi. Whats up var yalnız.

Şurda bi anlaşırsak; bu, hayır aşık olamazsın yasaklıyorum denecek birsey değil,atıyorum 18 yaşından önce cep telefonu almam çocuğuma dersin, bu senin elindedir maddi/somut birsey ama hisler kişinin tekelindedir anne babanın değil

Ben hep babam bneden yüz cevirmesin diye gayret ettim, vefatından sonra bile,o yüzden tüm arkadaşlarım sigara içerdi ben icmedim halen içmem, ders asarlardı asmazdım dayak yiyen olurdu gene yapacağını yapardı

Lose 2de kimyam 1 geldi, babam senden bunu beklemezdim demişti, sadece bu cümle bana yetmisti,ben bu cümleyi bir daha duymamak için yaşadım hep,görece erken bi yaşta sevgilim oldu ama birbirimizi hep iyi yönde etkiledik, yeri geldi ödevimi yaptık birlikte,yeri geldi ben ona kitap özeti çıkardım,polis okulunu derecede bitirdi ankaraya yanıma geldi,ben kpss ye girdim o polis ben de memur olmaliyım diye,bende o gazla sıkı çalışıp ankaraya ilk tercihime atandım, hep ivme kazandırdık birbirimize

Elbette kötü örnekler var dünya kötü çünkü, ama yasakla baskıyla sürekli olumsuz örnek vermekle olmaz bu iş

İnşallah. Çok teşekkür ederim. Bunları duymaya ihtiyacım var herhalde. Yaş çok kritik. Büyüsün diye sabırsızlanıyorum.

Katılıyorum yazdıklarınıza. İlk öğrendiğimde ayrıl dedim. Çok üzüldü. Çıkmayayım ama normal konuşmama izin ver dedi. Daha önce de arkadaşımdı dedi. Zaten dışarı çıkmasını yasaklamam gerekirdi. Bütün arkadaşları sitede. Olmazdı yani. Biraz daha büyük olsa içim daha rahat olur.

Bencede. Bastaa belli edilmesi gerek. 15 yasinda sevgili yapma sansini havadan sudan ogrenmedi sonucta. Aile normalligine vurguladikca ya isteyerek yada istemeyerek, cocukta sorun gormedi. Dunyanin en normal seyiymis gibi asilanmamali asla bu.

Evliliği şu anda düşüneceğini zannetmiyorum. Öyle bir ortamı yok. Bu dönem taktir hesapları yaptı ve geliyor. Öğretmenlerle iletişimi iyi. Öğrenciliği seviyor. Allah büyük.

Valla benim ailem serbest degildi duysalar bacaklarimi kirarlardi ama benim de 15 yasindayken erkek arkadasim vardi. Anne baba korkuyu verince yapacagini yine yapiyorsun bu sefer gizli sakli yapiyorsun.
En iyisi sizin gozetiminiz altinda olmasi bence de.
Ben o zamanlar yasima gore cok olgundum, cok asiktim evet cocuktum falan ama o gunki askimi bir omur gecse unutamayacagimi biliyorum, farkliydi. Kotu biri olsaydi eger kullanabilirdi, aklimi celebilirdi. Her sey gizli sakliydi cunku, konusmalarimiz, bulusmalarimiz. Arkamda bi aile destegi olmadigini biliyordu.
En guzelini yapiyorsunuz emin olun

Sosyal medya hesabı hiç olmadı, izin vermedim. Dediklerinize karşı hep uyarıyorum. Yalnız bir yere gidemez. Ben bırakırım mesela sinemaya arkadaşlarıyla, çıkışta alırım. Babası götürür veya buluşma yerine bekler. Öyle çarşı pazar gözemez, ancak bizimle.

Biz de öyle oluruz umarım.

Bencede. Bastaa belli edilmesi gerek. 15 yasinda sevgili yapma sansini havadan sudan ogrenmedi sonucta. Aile normalligine vurguladikca ya isteyerek yada istemeyerek, cocukta sorun gormedi. Dunyanin en normal seyiymis gibi asilanmamali asla bu.

Alakası yok aksine ailesi be kadar tutucu olursa o kadar dışa dönük olabiliyo çocuklar, ha hem tutucu hem dayakçı olunursa dayak korkusu bir yasa kadar engel olabilir

En yakın arkadaşlarımdan biri nette tavla sitesinden tanıştığı adamla sevgili oldu üstüne hamile kaldı,kaçtı evlendi falan,benim ailem baskıcı değildi ben hep onları hayal kırıklığına uğratmama gayesi taşıdım 9 sene çıktım eşimle ama evlenmeden hamile kalmak cinsellik vs tabuydu bana

vala herkes burda kendi tecrübelerini paylaşıyor değilmi ben sizin mal arkadaşınız gibi birini görmedim ona bakarsan 12 yaşında sevgilisinden hamile kalanda var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…