Damadımızı seçme şansımız var mı?

Ne kadar içten ve sevimli bir yazı :)

Hepimiz aşk acısı çekmişizdir ağlamışızdır bikaç öküz tanımadan doğru adamı nasıl seçecek öyle düşün, o yaşlar zaten ergenliğin doruğu, ona ağlamasa beğendiği şarkıcı evlendi diye ağlayacak yani, damat falan çok sonranın işi, düşünme o kadar sonrasını,bogmayacak şekilde evladının ensesinde ol yeter

Yavrum sen daha kendin çocuksun, bu yorum biraz ağir kaçmamiş mi? Ayrica senin de erkek arkadasin var hani bazi filmler izliyordu ama artik izlemicek, soz verdi başkalari görüşünce mi cıs oldu annem? Ailesi bilmesin de sonra kizi Müge Anlı'larda mi arasin kuzum?

peki 15 yaşındaki kızınız anne bu benim erkek arkadaşım, dediğinde, ne yapacaksınız? dövecek misiniz? eve mi kapatacaksınız? okuldan mı laacaksınız? kızın abilerini çocuğun üstüne mi salacaksınız?

Aşık olmanın yaşı mı var yahu,bazı yorumları hayretle okudum,hadi aşık olayım bari diye olmamıştır heralde, elbet bitecek ama kız henüz bunu bilmiyo, sürekli bunu gündem yapmak ancak arabeski besler kavuşamayan aşıklar tribi girer araya bir de tutku eklersiniz ilişkiye, 15 küçük 18 üniversite zamanı sonrası 4 5 sene okul eee ne zaman aşık olunmalı

Çocuğun hamuru iyiyse ki annesini okuduk haza hanımefendi belli ki,yanlış yapmayacaktır anne baba da kontrollü bir şekilde boğmadan süreci pekala yönetebilir

17 yaşında tanıştım ben eşimle, birbirimizi hiçbir konuda kötü etkilemedik, 9 sene çıktık ve evlendik, yani bu da bir örnek senelerimi heba ettim diyenler kadar iyiki onunla olmuşum diyenler de var

valla benim de lisede tanışıp evlenen bi sürü arkadaşım var bunların içinde hakimi, savcısı da var.

ama tabi 15 yaşında başlayıp devamını getirmek zor. muhtemelen ayrılırlar. kızınız bir süre karar bağlar, dünyanın sonuymuş gibi davranır.sonra geçer

bu arada kendi adıma benim 25 yaşına kadar bırak sevgiliyi kimseye alıcı gözle baktığım olmadı, keşke 18-20 yaşında olsaymış dedim hep. şimdi 33 yaşındayım hala sevgili olmayı kabul etmekte zorlanıyorum. kendi başıma yaşam daha kolay geliyor. hiç aramıyorum.

bu da çok ideal değil.

Ben sizin çok iyi bir anne olduğunuzu düşünüyorum yorumlarinizdan Eger kiziniza bu dünyada senden değerli kimse yok mesajini verdiyseniz ki vermissinizdir eminim kendisinin uzulmesine izin vermez. Uzulse de çocuğun burnundan fitil fitil getirir;-) benim o yaslarda sevgilim yoktu ama takıldığım biri vardı. Bitince ne ağladım ne üzüldüm amaan deyip geçtim. Hala da öyleyim. Beni üzen biri benim yanimda olamaz. Annemi, babami, kendimi niye üzeyim değil mi ;-)

Ben oyle mi yapin dedim ac diger mesajimi da oku. Bi boyle anlayan sensin. E o da seninle alakali bir durum tabi!!!

15 yas kucuk ya o yastaki erkeklerin akli hep belli yerlerine calisiyo. Dersleri de etkilenebilir buhran yasarsa. En guzeli universiteyi kazandiktan sonra bu gonul islerine mesai yapmak

Ben oyle mi yapin dedim ac diger mesajimi da oku. Bi boyle anlayan sensin. E o da seninle alakali bir durum tabi!!!

öyle mi yapacaksınız diye soruyorum, ne diye atar yapıyorsunuz ki?
konu sahibi olan kadın da istemiyor bu durumu ama olmuş.
siz de istemiyorsunuz belli ama hadi oldu ne yapacaksınız diye soruyorum, açık net basit bir soru: ne yapacaksınız?
ayrıca ben sizinle gayet kibar konuşuyorum değil mi? aynı kibarlığı gösterme zahmetine katlanmasanız da...

Bi de su zamanla eski zaman arasinda daglar kadar fark var. O zamanki masumiyeti su an bulabiliyor musunuz? Ben kendim duydum o yasta kizlardan bekaretleri bozulmasin diye ters iliski yasadiklarini. Biz o yasta dogru duzgun iliski nedir bilmezdik kaldi ki bi de ters iliskiyi mi bilecegiz!
Ama simdiki nesil maalesef oyle degil.
Siz kiziniza durmasi gerektigi sinirlari ogretin, yanlisi dogruyu ogretin. Gerisini ona birakin ama uzaktan gozlemleyin..

Ben sinirlarini ogretecegim kalkip cocugu dovmeyecegim oyle biri değilim merak etme, konu sahibine yeteri cevabi da verdim. Insani cileden cikaranan sacma sorular sordugun icin atarlanmis olabilir miyim sence? Eve tikmak dovmek ne ya? Komedi!

Kiziniz lise 2. Sinifa gidiyor sanirim, bence bu kucuk bir yas degil masum bir iliski yurutmek adina. Yasakci olmayin, hataya sevk eder. 17 yasinda asik oldugum adamla evliyim. O kadar da imkansiz degil aslinda bu:)) Ilk iliskisini 25 yasinda yasamanin daha tuhaf oldugunu dusunuyorum ben mesela. Iliski bittiginde cok daha fazla yipranirsiniz. Destekleyin, ancak gozeterek tabi.. sevgiler :)

Canetti evet konu sahibi bu yorum çok güzel bana küçüklüğümden beri bu düşünceler verildi ve ben hiç sevgili edinmedim hatta lisedeyken çıkanlara gülüyordum bak okul bitsin hepsi ayrılıcak derdim ki hepsi ayrıldı başka başka kişilerle evlendiler ben ünide edindim son sınıfta sonrada onunlada evlendim zaten

benim de merak ettiğim,çocuk kaç yaşında,ailesini tanıyor musunuz?yani kızıma çaktırmadan,çocukla ilgili bilgiler edinirdim.
siteden,komşu çocuğuysa masum bir arkadaşlık çerçevesinde,pek ala olabilir.okul arkadaşlarından biriyse,bunun da oluru var.ama kendinden büyük,farklı bir çevreden gelen biriyse,işiniz daha zor.

Korkutarak kızarak sevgili edinmesini engelleyebileceklerini düşünenler var mı cidden? Annesi babası sokağa salmayan, kızan, karışan, engelleyen ama yine de gizli saklı sevgili edinen bir sürü arkadaşım vardı. Böylesi daha mı iyi? Siz en azından kimle olduğunu biliyorsunuz. Size güveniyor, sizden saklamıyor. Ben de saklamadim ailemden ve hep bana guvendikleri için bunun sorumlulugunu taşıdım. Ailem bana güveniyor onları üzecek bir şey yapmamaliyim dedim.
Bu arada doğru kişi olduğunu tabi ki bilemeyecek. Tecrübeyle oluyor bu işler. Kaciniz ilk seferde doğru kişiyi buldunuz ki? Erkekleri tanısın da sonra ilk bulduğuna yapışıp dövüyor bağırıyor ama beni seviyor demesin.

Cok guzel bir yorum, psikolog bir arkadasim bana turkiyede kizlarda bekaret kaybetme yasinin 14e kadar dustugunu soyledi. Yasakcilik cocuklari olasi hataya sevk ediyor. Hatirliyorum ben de yalan soyleyenleri. Evlenmeyeceksen neden goruseceksin mantigi, ne yazik ki ileride madem bosanacaktin neden evlendine kadar gidiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yerinizde olsam bu kadar masum düşünmezdim. Ben lisede öğretmenlik yaptım. Eşim de emniyette 18 yaş altı ile ilgilenen bir birimde çalışıyor. İlk cinsel ilişki yaşı kızlarda 12-13. Pek de masum oldukları söylenemez. O yaşlardaki erkekler tamamen hormonal sebeplerle bu tür ilişkilere başlıyorlar. Kızlar kadar duygusal değiller. Üstelik çevreleri de onları bu konuda destekleyip onaylıyor. Cinsel ilişki yaşamış olmak onlar için bir gurur kaynağı ve kız arkadaşları ile ufak bir yakınlaşmalarını bile herkese abartarak duyurabiliyorlar. Hatta daha da ileri gidip müstehcen fotolarını elde edip dağıtanlar var. Yani o ergen dünyası gerçekten sandığınız kadar masum ve iyi niyetli değil. Sizin sandığınız gibi evcilik oynamıyorlar anlayacağınız aralarında cinsel yakınlaşma ortam bulunursa mutlaka oluyor.Evet henüz kafa ve ruh olarak küçük ve olgun değil kızınız. Ama şu an hormonlarının etkisinde+beğenilme duygularının etkisinde, sosyalleşme kabul görme ihtiyacı var.Muhtemelen okulda arkadaşlarının da vardır hatta olmayanı kınıyorlardır....
Kızınızın sosyalleşebileceği başka çevreler ve arkadaşlar edinmesi belki faydalı olur. Bence çoookkk iyi takip edin sosyal medya hesabını telefonunu çaktırmadan kontrol edin gerekirse takip yazılımları kullanın.Aynı ortamla yalnız kalmasına izin vermeyin sizin kontrolünüzde olsun....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…