- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.301
- 598
Yavrum sen daha kendin çocuksun, bu yorum biraz ağir kaçmamiş mi? Ayrica senin de erkek arkadasin var hani bazi filmler izliyordu ama artik izlemicek, soz verdiKız aşık falan olamaz bu yaşta bu bir. İkincisi de çocuklarınızla arkadaş olun kısmı, ne bilim bana hep garip gelir. Her çocuk o yaşlarda birilerinden hoşlanıyor vs , okulda ortamda kendilerini eğliyorlar bitiyor. Aile bilip, bir de izin verince böyle saçma sapan bişey oluyor. Ne diceksiniz damat mı? Ciddiye ni alacaksınız, ciddiye almayıp kızınızın kalbini mi kıracaksınız ?
Valla biz korkudan normal erkek arkadas bile edinmezdik. Ben o korkunun ilk basta verilmesini dogru buluyorum, korku derken hani yanlışı aşılamak. 15 yaş sonucta, oh anne baba da biliyor Allah korusun ya hata yaparsa? Sonucta ne kadar gozetebilirsiniz? Bilmiyorum bana biraz ters acikcasi o yaslarda sevgililik falan...
peki 15 yaşındaki kızınız anne bu benim erkek arkadaşım, dediğinde, ne yapacaksınız? dövecek misiniz? eve mi kapatacaksınız? okuldan mı laacaksınız? kızın abilerini çocuğun üstüne mi salacaksınız?
Ben oyle mi yapin dedim ac diger mesajimi da oku. Bi boyle anlayan sensin. E o da seninle alakali bir durum tabi!!!
öyle mi yapacaksınız diye soruyorum, ne diye atar yapıyorsunuz ki?
konu sahibi olan kadın da istemiyor bu durumu ama olmuş.
siz de istemiyorsunuz belli ama hadi oldu ne yapacaksınız diye soruyorum, açık net basit bir soru: ne yapacaksınız?
ayrıca ben sizinle gayet kibar konuşuyorum değil mi? aynı kibarlığı gösterme zahmetine katlanmasanız da...
Canetti evet konu sahibi bu yorum çok güzel bana küçüklüğümden beri bu düşünceler verildi ve ben hiç sevgili edinmedim hatta lisedeyken çıkanlara gülüyordum bak okul bitsin hepsi ayrılıcak derdim ki hepsi ayrıldı başka başka kişilerle evlendiler ben ünide edindim son sınıfta sonrada onunlada evlendim zatenBenim de 11 ve 14 yaslarinda iki kiz yegenim var, teyzeleriyim ama anneleri gibiyim. Onlarla akillari erdikten beri hep konusurum bu meseleleri. Birinden hoslanabilirsin onu gorunce kalbin carpabilir ya da birileri senden hoslanabilir ama daha ilerisini yasamak icin daha yasiniz cok erken diyorum.
Birlikte hesap yapiyoruz iste su kadar sene lise, bu kadar sene universite sonrasinda evlenecksin yani bu sene bi sevgilin olsa misalen en az 10yil evlilik icin beklemen gerekecek. Gercekten 10yil bu kisiyle sevgili olmak mi istiyorsun? Evlenene kadar coktan sıkılirsin bile diyorum :) yok eger benim niyetim evlenmek degil diyorsan o zaman evlenmeyecegin birine omrunun 1saatini bile neden bosu bosuna harcayasin diyorum...
Yani mantik cercevesinde konusmaya calisiyorum. Buna ragmen kucuk yasta birgun sevgilileri olursa o zaman da ciddi ciddi konusurum. Ben ve ailemiz icin kizlarimizin ne kadar kiymetli oldugunu, adeta bizim icin onun bir pirlanta oldugunu, asla Kendi degerini dusurmemesi gerektigini, karsisindakine hayir denecek noktalari bilmesini ve o kisinin ona saygi gostermesi gerektigini izah ederim.
Hic kimse ayrilma dusuncesiyle sevgili olmaz ama yaptigi her adimda eger yarin obur gun biz sevgilimle ayrilirsak bunu bana karsi koz olarak kullanir mi diye dusunerek hareket etmesini tembihlerdim. Daha sonra pisman olacagi, keske yapmasaydim diyecegi hicbirseyi yapmamasini soylerdim.
Benim sansim ben anne baba degilim ve bana ben ne soylesem zit gitmiyorlar. Evliligime gipta ile bakiyorlar, buyuyunce benimki gibi bir evlilige sahip olmak istiyorlar. Siz de ailenizde kizinizin sozlerine itimad ettigi sevdigi biri varsa onu araya sokabilirsiniz.
Allah hepimizin evladini korusun, iyilerle karsilastirsin. Korktuklarimizdan emin eylesin insallah...
Cok guzel bir yorum, psikolog bir arkadasim bana turkiyede kizlarda bekaret kaybetme yasinin 14e kadar dustugunu soyledi. Yasakcilik cocuklari olasi hataya sevk ediyor. Hatirliyorum ben de yalan soyleyenleri. Evlenmeyeceksen neden goruseceksin mantigi, ne yazik ki ileride madem bosanacaktin neden evlendine kadar gidiyor.Korkutarak kızarak sevgili edinmesini engelleyebileceklerini düşünenler var mı cidden? Annesi babası sokağa salmayan, kızan, karışan, engelleyen ama yine de gizli saklı sevgili edinen bir sürü arkadaşım vardı. Böylesi daha mı iyi? Siz en azından kimle olduğunu biliyorsunuz. Size güveniyor, sizden saklamıyor. Ben de saklamadim ailemden ve hep bana guvendikleri için bunun sorumlulugunu taşıdım. Ailem bana güveniyor onları üzecek bir şey yapmamaliyim dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?