Damarima basmayin...

psikolojide kendini gerçekleştiren kehanet diye bir tanım var.. sürekli çocuklarımı kimseye emanet edemem, kesin başına bir şey gelir düşüncesiyle hareket ettikçe çocuklarınızın başına bir şey gelir.. benim geldi oradan biliyorum.. kontrol manyağı, çocukları yarım saat anneme bıraksam "anne camlar kapalı mı, ocakta çaydanlık ön tarafta değil değil mi" diye telefonla arayan bir tiptim ta ki oğlum bir anlık dikkatsizlikle sıvı deterjanı fondip yapana kadar.. sonrasında daha az kontrol, daha fazla önlem ama daha az paranoyayı öğrendim.. yani diyeceğim eğer anneniz o an ilgilenemiyorsa tuvalete beraber gidin, ama arabada geçirilen kaza eşinizden değil sizin paranoyalarınızın gerçeğe dönmesinden kaynaklanıyor :/

Bir haber izliyorum bakışının çocuğa yaptığı zulumler gibi başlık var diyelim .
Bakıcıya vermek istemiyorum bebegimi benim de bebeğime bakıcı böyle yaparsa diye düşünüyorum.
Bebeği komşusu tarafından darp edilen bebeği izliyorum ben komşuya birakamam diyorum.
Nasıl anlatsam bendeki durum şu :

Olaylardan etkileniyorum. Genelleme yapıyorum . Biliyorum hepsi yapmaz ama o nadirler de bana denk gelecek diye korkuyorum.

Gerçekten böyle düşünmeyen anne var midir ?
Kötü bir haber izleyipte etkilenmeyen hadi benimde başıma gelirse diye düşünmeyen anne var mi bunu merak ediyorum.

Deidkleriniz malesef acı ama gerçekler. Çünkü biz dün yola çıktık. Ilk defa iki bebekle arabaya bindim . Hadi kaza yaparsak düşüncesi girdi beynime . Arabaya bindik eşime dikkat et yavaş sür demeye başlamıştım bile.
Su an daha iyi anlıyorum nasıl asicam ben bu durumu.
Ben de çaydanlık öne koymayın diyorum . Ne biçim bu durum bu böyle. 2. Bebek olunca degisirsin dediler ve ben hala aynıyım .
Değişmek istiyorum .

bence bir uzmana git ben kontrol manyaklığımı öyle aştım çünkü neyi düşündüysem çıktı deliriyordum artık.. küçük oğluma sürekli koşma kapıya çarpacaksın dedim, koştu, kapıya çarpıp düştü, yüzünü boydan boya yardı.. yani şöyle diyeyim bir gören olsa kaç litre kan gitti der yerler o haldeydi.. sonra iz kalacak diye delirdim çok hafif bir noktacık da iz kaldı.. baktım artık ne desem çıkıyor doktora gittim.. ha sonrasında parmak kırığı, kafa yarılması gibi zibilyon şey yaşadık ama ben çok rahatım çünkü kafamda kurup düşünmüyorum :) eğer devam edersen kaygı bozukluğuna kadar gider, sonra (allah korusun) biri ölürse ne yaparım diye düşünüp ağlayarak uyumak var sırada :27: kafa gitti mi kötü gidiyor yaw :)

Bakıcıya vermek istemiyorum bebegimi benim de bebeğime bakıcı böyle yaparsa diye düşünüyorum.
Bebeği komşusu tarafından darp edilen bebeği izliyorum ben komşuya birakamam diyorum.

Olaylardan etkileniyorum. Genelleme yapıyorum . Biliyorum hepsi yapmaz ama o nadirler de bana denk gelecek diye korkuyorum.

Kötü bir haber izleyipte etkilenmeyen hadi benimde başıma gelirse diye düşünmeyen anne var mi bunu merak ediyorum.

haber izleme öncelikle.. evet insanların başına çok şey geliyor mesela yolda dürüm yerken nefes borusuna kaçıp ölen bir çocukcağız vardı aylar önce..kötü düşünmeyen anne de yok emin ol ama ilerlerse başka alanlara da sıçrıyor..

Bu cümleyi malesef ben kullanıyorum. Konu ise çocuklarım. Iki tane küçük bebek. Biri 2 yaşında biri 2 aylık .
Bebeklerimin başına bir şey geldiğinde dünyayı yakacak insanlara donusuyorum. Ben benlikten çıkıyorum başka bir insan giriyor içime sanki .

Bugün kaza yaptık eşim öndeki arabaya çarptı. Ben eşime nasıl ofkelendim bağırdım çağırdım. Senin ara bana bir daha binmem gibi cümleler ve daha neler neler dedim...

Daha önce de annemin dikkatsizligi 2 yaşındaki oğlumun nerdeyse merdivenden düşmesine sebep oluyordu . Annem temizkoliktir ben tuvalete girip cikacam bebeğe bak dedim tamam dediği halde temizlikten bebeğin merdivene gittiğini görmemiş kız kardeşim abla bebek gidiyor der demez çocuğu zor tuttuk.
Ben anneme de bağırdım çağırdım sana guvenemem ben şu yaptığına bak falan dedim .

Bilmiyorum takıntılı bunun adı sanki kendime zarar verecek kadar çok düşünüyorum çocuklarımı. Bu bana fazla gibi geliyor .
Sizce de öyle mi nasıl sakin kalicam
annem ıslak mendil paketi ile oynasın diye eline vermiş bizim çocukta dişleri yeni çıkıyor paketin plastiğini yutmuş boğazına saplanmış çocuğum ölüyordu kayın validem bozuk para vermiş öbür çocuğumun boğazina kaçmış 1 - dakka çırpınmış resman çocuk kızım burnuna kiraz çekirdeği kaçırmış yani felç le burun buruna gelmiş hiçbirşey yapılmamış ve bize haber vermek yerine işten gelmemizi beklemişler. bizi telaşlandırmasınlar diye. bunlar sadece bir kaçı iki çocuğumda yaşadıklarımın onlarda başına kötü bir şey gelsin istemez. hiç kimseye kızmadım. olucağı varsa olur sende engelleyemessin. tabiki dikkat et ama hastalık haline getirip milletin kalbini kırma. bence.

haber izleme öncelikle.. evet insanların başına çok şey geliyor mesela yolda dürüm yerken nefes borusuna kaçıp ölen bir çocukcağız vardı aylar önce..kötü düşünmeyen anne de yok emin ol ama ilerlerse başka alanlara da sıçrıyor..
Haklısın. Çok doğru tespitler yapıyorsun . Ne onerirsin başka gerçekten ihtiyacım var yol gösterilmeye.

annem ıslak mendil paketi ile oynasın diye eline vermiş bizim çocukta dişleri yeni çıkıyor paketin plastiğini yutmuş boğazına saplanmış çocuğum ölüyordu kayın validem bozuk para vermiş öbür çocuğumun boğazina kaçmış 1 - dakka çırpınmış resman çocuk kızım burnuna kiraz çekirdeği kaçırmış yani felç le burun buruna gelmiş hiçbirşey yapılmamış ve bize haber vermek yerine işten gelmemizi beklemişler. bizi telaşlandırmasınlar diye. bunlar sadece bir kaçı iki çocuğumda yaşadıklarımın onlarda başına kötü bir şey gelsin istemez. hiç kimseye kızmadım. olucağı varsa olur sende engelleyemessin. tabiki dikkat et ama hastalık haline getirip milletin kalbini kırma. bence.

Maşallah soğukkanlı olaylara bakisiniza bayıldım. Nasıl basariyorsunuz bana da öğretin. Ben de sizin gibi sakin kalmak istiyorum kimseyi incitmek kirmak istemiyorum.
Kötü düşüncelerden arınmak istiyorum.

Haklısın. Çok doğru tespitler yapıyorsun . Ne onerirsin başka gerçekten ihtiyacım var yol gösterilmeye.

kendi kendine aşılmıyor kesinlikle bir psikoloğa gitmek gerekiyor.. hatta ben psikiyatriste gidip bir dönem antidepresan alarak çözdüm olayı sonrasında da sürekli herkesin çocuğu var hiçbir şey olmaz diye diye kötüyü çağırmamayı öğrendim :)

Maşallah soğukkanlı olaylara bakisiniza bayıldım. Nasıl basariyorsunuz bana da öğretin. Ben de sizin gibi sakin kalmak istiyorum kimseyi incitmek kirmak istemiyorum.
Kötü düşüncelerden arınmak istiyorum.
çok tatlısın. aslında bana görümcem çok pimpiriklisin der yemelerine içmelerine dikkat ederim hoş o saldım çayıra modundada.

Bu cümleyi malesef ben kullanıyorum. Konu ise çocuklarım. Iki tane küçük bebek. Biri 2 yaşında biri 2 aylık .
Bebeklerimin başına bir şey geldiğinde dünyayı yakacak insanlara donusuyorum. Ben benlikten çıkıyorum başka bir insan giriyor içime sanki .

Bugün kaza yaptık eşim öndeki arabaya çarptı. Ben eşime nasıl ofkelendim bağırdım çağırdım. Senin ara bana bir daha binmem gibi cümleler ve daha neler neler dedim...

Daha önce de annemin dikkatsizligi 2 yaşındaki oğlumun nerdeyse merdivenden düşmesine sebep oluyordu . Annem temizkoliktir ben tuvalete girip cikacam bebeğe bak dedim tamam dediği halde temizlikten bebeğin merdivene gittiğini görmemiş kız kardeşim abla bebek gidiyor der demez çocuğu zor tuttuk.
Ben anneme de bağırdım çağırdım sana guvenemem ben şu yaptığına bak falan dedim .

Bilmiyorum takıntılı bunun adı sanki kendime zarar verecek kadar çok düşünüyorum çocuklarımı. Bu bana fazla gibi geliyor .
Sizce de öyle mi nasıl sakin kalicam
maalesef aynısı bende yapabiliyorum.geçen eşim ani frn yaptı.napıyorsun layn demişim kendimi kaybedip çok kaba bir şekilde .eşim çok şaşırmıştı kabalaşma ama aniden oluveriyoro_O

Cocugum haftanin 3 gunu bakici kalıyor. Samimi oldugum arkadasim cocugunu bakiciya birakiyirdu meger bakici ilgilenmiyormus uzerine birde darp ediyormys. Cocuk 1 yasinda daha. Ozamablar cocugum yok daha. Ben cocugu bakiciya vermem diyordum kendi kendime. Annem zorla da olsa gelecek derken annem babamin zorunlu memlekette kalma durumlari oldu ve gelemediler. Ise baslamak zorundayim. Ise baslamama 5 gun kala bakacak insan bulduk. Kimdir nedir tanimiyorum. Bir kere evine gittim tavsiye uzerine biraktim. Vicdanli Allah korkusu olan birine denk geldik cok sukur ki kizim severek gidiyor, hafta sonu girince yaz tatilletinde kadin ozledim ne zaman geleceksiniz diye ariyor. Mecbur kalinabiyir, o nedenle olumluyu cagirmak onemli gercekten. Baslarda nasil olur diye cok dusundum agladim ama olumsuzu dusunmemeye calistim. Yapabilirsiniz.

Canım bence biraz fazla yükleniyorsun kendine hepimiz çocuklarımıza düşkünüz onlara bir şey olmasın diye çabalıyoruz ama biz ne kadar dikkat edersek edelim bişeyler olacağı varsa olur. Tedbiri alıp takdiri Allah'a bırakıyoruz. Ama sen tepkilerinin dozunu biraz kaçırmışsın. Eşinde bilerek çocukları ve karısı yanındayken öndeki araca vurmak istemez. Adı üstünde kaza isteyerek bilerek yapılan bişey değil. Anneniz bişey olamayacağını düşünmüş merdivende yakalamışsınız. Benim yeğenim var 1,5 yaşında görsen sağa sola öyle hızla koşuyor ki sonra bi yakınımın oğlu 2 yaşında o da aynı öyle inan bana onları Allah koruyor değilse onlardaki hareket hız enerji bizde olsa inan bana hastanelik oluruz. Tabi arada tatsız kazalarda yaşanıyor hayatta ama bunlar yaşansın kimse istemez. Eşinizin ve annenizin gönlünü alın. Sana tavsiyem "sakınılan göze çöp batar" sözünü unutmaman. Böyle devam edersen senin sebep olduğun bir hata ile çocukların zarar görse aynı tavrı onlarda sana gösterecek ve onlardan önce sen kendini affetmeyeceksin. Keşke kazalar sıkıntılar olmasa ama işte oluyor hayat böyle sürüyor.

Back
X