Darılmakta haklı mıyım?

Raiden

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
3.264
3.777
198
Düğünüme kısa bi süre kaldi ve ben nikah şahidi olarak düşündüğüm, aynı sırayı paylaştığım lise arkadaşımın düğünüme katılamayacağını bugün öğrendim :/ yani sormasam düğün günü öğreneceğim. Sebebi de eşinin kursunun olması ve arkadaşımı göndermemesi. Eşi de lise arkadaşım olur bu arada.

Aksilik olmazsa kına geceme katılabilirmiş ama ben istemsizce bozuldum. Farklı şehirde yaşıyorum normalde, düğünü onun olduğu yerde, yani kendi memleketimde yapıp gideceğim. Uzak bir yerde değil yani düğün. Değerimi bu durumla ölçmeyeyim dedim ama kendimi alıkoyamiyorum. Empati kurayım dedim, ben bu durumla karşı karşıya kalsam, eşim beni neredeyse 10yillik arkadasimin düğününe göndermese, en azindan gidebilmenin yollarını arardım diye düşündüm, annemle-babamla veyahut kardesimle. Yani konu bensem tekte giderdim de kendimi tamamen yerine koydum. Onun herhangi bir yol arayıp aramadığını bilemiyorum tabi. Biraz trip atip neyse sen esinle kötü olma, hayırlısı vs. desem de istemsizce kırıldım. Bu süreçleri hep beraber konuştuk çünkü, ben gelmeyeceginden şüphe etmemiştim.

Objektif bakış açısı gerek sanırım, trip atmakla haksızlık mı yaptım sizce

Bunu onunla da paylaşın . Dağ dağa küsmüş , dağın haberi olmamış misali olmasın.
Eşinle kötü olmanı istemem ama eşin kursa 1 gün gitmese olmuyor mu ? Ben yakın arkadaşım olarak seni görmek istemiştim filan diyebilirsiniz . Ya da hiç birşey demeyin zorla gelmiş gibi olcaklar . Ama söyleseniz de söylemeseniz de kırıldığınızı belirtin .

Eşiyle arasında bir sorun var belki
Bunu size tam düğün üstü yansıtmak istememiş olabilirmi

Demek ki arkadaşınız sizin kadar samimi değilmiş. .
Yada size,gelerek sürpriz yapacak..

Demek ki arkadaşınız sizin kadar samimi değilmiş. .
Yada size,gelerek sürpriz yapacak..

4-5saat yol gelmiştim ben onun için, ama o da benimkine gelsin amacli değil, ciddi anlamda yanında olmak istediğimden. Aynı düşünmuyormusuz demek ki, bunu anlamak üzdü. soyledikleri bahaneden öte gitmiyordu bana göre çünkü.

İlişkilerinin iç yüzünü bilemezsiniz, belki gerçekten sıkıntılı bir durum vardır bir şey yapamamıştır ama siz de kendi açınızdan kırılmakta haklısınız.

Bence bunu da ona yansıtın, kırıldığınızı. Birinin arayı düzeltmek için çabalaması gerekiyorsa da bu o. Samimiyetini asıl sizin kırgınlığınıza verdiği tepkiden görürsünüz bence. Gerçekten çabalarsa ve üzgünlüğünü belli ederse o zaman zaten gelememe sebebi ciddi denektir.

Gelmeyen gelmiyor boşuna kafanı takmaya değmez benimde çoğu arkadaşım gelmedi verdiğim değere zerre değmediklerini görmüş oldum. Mesele gelmemeleri değil bunu arayıp söyleyecek yada bir mesajla bildirmeyecek kadar önemsiz bulmaları. İyiki hayatımdan çıkmışlar kimseyle uğraşılcak gibi değil kendilerine herşeyi beklerler iş sana gelince ama şu ama bu.

Bende liseden çok sevdiğim arkadaşimin düğününe katılamadım. Normalda istanbulda yaşıyoruz onun düğününün olduğu sırada memketimdeydim ve gorumcemin nişanı olacaktı 1 ay sonra. Nişandan sonra Istanbul'a dönecektik.

Kına istanbulda düğün edirnede oldu arkadaşımın. Bebegimle o kadar otobuste yollara düşmek gözüm kesmedi istanbula git sonra edirneye git daha önce hiç gitmediğim bi yer. Daha sonra memlekete geri dön.

Oda sagolsun anlayışla karşıladı. Cocuksuz bir insan olsaydim ya da 3-4 yaslarinda olsaydi gene babanesine bırakır bir sekilde giderdim.

Düğüne gelene kadar çağırdığı her şeye gittim ama. Erkek tarafının bohça getirmesi ( bizde dürü gelmesi derler). Nişanına. Nikahına. Düşün damatla gelinde önce nikah salonuna ben varmıştım:) gelinin bile ailesi geç geldi onlari beklemek zorunda kaldık nikah kiyilmasi için.

Sonuç olarak sen arkadaşını daha iyi tanırsın. Gelmeme bahanesi senin icine sinmemiş ki gelip buraya konu acmissin. Eşinin kursuyla ne ilgisi var senin düğününe gelememesinin çözemedim. Ve arkadasinjn yasadigi sehirde düğün yapacaksın. Bende kırıldım sanırım.

bazı kadınlar güçlüdür bazıları değil. eğer gerçekten eşi ile aralarındaki negatif durum söz konusu ise herkes aynı kararlılıkta eşinin karşısında duramayabilir. bunu samimiyetsizlik/sevgisizlik olarak görmemek lazım.
bence uzatmayın mevzuyu, düğün telaşeniz geçtikten sonra bir gün oturun güzelce karşılıklı konuşun. arkadaşlığınızın gidişatına da bundan sonra karar verin.

İşte eşi kursundan gelemiyor, o da eşi olmadığı içinmis.

Darılmakta haklı mısınız? Bilemem.
Her ilişkinin dinamikleri farklıdır.
Belli ki arkadaşınız için eşiyle ters düşmemek, sizin düğününüze katılmaktan daha önemli.
Bu durumda söylenecek çok da bir şey kalmıyor, herkesin kendi hayatına ve tercihlerine saygı duymak zorundayız.

Ben sadece düğün arafesinde kendinizi böyle gereksiz konularla üzmemenizi ve kendi romantik ilişkinize ve evlilik hazırlıklarına yoğunlaşmanızı söylemeye geldim.
Sonuçta bu düğün, arkadaşınız gelmese de yapılacak öyle değil mi?

10 yıllık arkadaşınsa dediğin kadar yakınsan bunu ona söyleyebilmen lazım. yok ben söyleyemem diyorsan demek ki çok yakın değilsiniz senin sandığın kadar. ev içinde ne olduğunu bilemezsin.

Eşi ile arasında belki bir sorun vardır.sorun kendisine istersen ben konuşayım eşinle diye.zaten onunla da arkadaşsınız.ortada önemli bi sebep olmadığını ogrenirsem ben arkadaşlığımı gözden geciririm

Çok yakın arkadaşınızsa nasıl diyemiyorsunuz "nasıl gelmezsin, ben çok heveslenmiştim, kırıldım şimdi" vs
Belki altında başka bir neden vardır da onu öğrenirsiniz.
Aynı şehirde olacak üstelik ve sadece 1 gece sonuçta. Mutlaka zaman ayrılabilir. Ayırmıyorsa siz de ondaki yerinizi anlamış olursunuz.

Söyledim, biraz ileri de gitmiş olabilirim. Saatlerce yol gelmiştim ben senin icin hevesle, demek ki aynı düşünmuyormusuz vs.dedim o da yüzüme vuracaksan keşke gelmeseydin falan dedi. Annesi, babası için hastaneye gidip geliyormus o yüzden onunla gelemiyor. Eşi de tek yollamiyor. Kısaca durum bu. Farklı ildeki arkadaşa sormuş sen geliyor musun diye..

Bana göre istese her şekilde gelebilir 1-2saatini de zaten ayiramiyorsa bana..

Çok haklısınız bence, sadece 1 gece ayarlanabilir olmalı...
Belki de altın takacak durumu yoktur.

cok az oz arkadasim oldugu icin herhalde, ben cok ters dusunemiyorum.

Nikah sahidim yapacak kadar yakinim hele sadece bir kisi var.

o kisinin dugunune iki elim kanda olsa giderim.
O benim dugunume gelemese de kirilmam darilmam, bana anlatmadigi bir derdi var diye dusunurum, belki dugun oncesi beni uzmemek icin anlatmiyordur, belki baska bir seydir. Dedigim gibi asla kirilmam.

Ya arkadasinizin size anlatmadigi bir derdi var, ya da gercekten sizin dusundugunuz samimiyet ve dostluk aranizda yokmus.

Ben evli insanlara bu konuda kızamıyorum özellikle de eşi böyle sorun çıkaranlara
Kız gerçekten gelmek istemiş ama eşi çok sorun çıkarmış olabilir burada annesine bile izin alarak giden kadınlar okuyoruz. Kız bir geceliğine senin düğününe katılacaktı ama belki bunun karşılığında kocasından haftalarca azar vs yiyecekti bilemeyiz.
Ben olsam "Çok istemiştim gelmeni ama napalım kısmet değilmiş" der geçerim arkadaşlığınızı da bitirmeyin bence o da gelmek istiyordur içten içe
Ayrıca düğün günü zaten stresten gözünüz kimseyi görmeyecek kim vardı kim yoktu anlamadan bitecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…