Davetli-Davetsiz misafir

Pigment

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2015
2.386
4.016
133
Kızlar birazcık uzun oldu k.bakmayın olur mu? Az önce eşimin ailesini aradık babalar günü için hoş beş muhabbet iyi, kayınvalidem aldı eline telefonu bişey dicem oğlum kız kardeşin sizinle birlikte gelsin siz dönerken evinize. 2 ay tatili var(özel okulda öğretmen) 15-20 gününü sizde geçirçin (yurt dışındayız.1 aylığına tatile geleceğiz Türkiye ye. )Pigment te evde nasılsa biraz değişiklik olsun .Benide görüyor yani bana sormak yok direk oğluna emri-vaki yapıyor. Bende ayıp olmasın buyursun gelsin dedim. Eşimde diyor sizde gelin babamla Kv de :Eee ben bi babana sorayım.Onlarda hazır gelmeye yani.
Biz zaten 1 ay Türkiye de olacağız.Hasret gidercez ne gerek var şimdi bizle gelmeye? Gelmesin demiyorum 15 tatil de gelsin mesela. Takıldığım insan bi banada sorar, kendi kendilerine düşünmüşler planlamışlar kızdım açıkçası biraz pat diye.Eşime de bişey demedim. Geçen yıl ben çalışıyordum 5 günlüğüne öğrenci pasaportu alarak benim kız kardeşim de geldi. 4 gün evde 1 gün işe götürdüm ama yine çok güzel vakit geçirdik. Gelsin görümcemde problem yokta, gerildim nasıl vakit geçiricez birlikte akşama kadar? Eşim akşam gelecek eve işten.Hiç bi samimiyet sıcaklık yok demek istediğimi anladınız mı?
Eşimin ailesi ile pek ısınamadık birbirimize hep onları pohpohlayayım isterler de, ama saygıda kusur etmem ben, eşim üzülmesin diye. Hem kv, hem görümce tam bi aferim delisi. Kp.desen çok kaba. Eşim beni övse mesela çok güzel yapar zeytin yağlı dolmayı diye surat asarlar hemen,akşam yemeğinde dolma yapılmış eşime sorulmuştur bu nasıl diyeTövbe yarabbim gülesim geldi yine bunlar en basit örnek . Neyse Asıl sorun şu:Ne bilim şimdi görümce gelse ben onunla aynı evde nasıl vakit geçireceğim.Ne konuşacağız hep bi mesafe var aramızda sözümüz, tarzımız vs. hiç uymaz.En iyi şekilde ağırlamaya çalışırım tabide eşimin kardeşi sonuçta. Nasıl olacak şimdiden keyfim kaçtı, dert ettim kendime siz olsanız ne yapardınız?Harf, kelime, paragraf, imla hatası yapıp güzel gözlerinizi yorduysam affola. Çoook sevgiler....

Zaten gidecekmişsiniz o zaman demeleri gerekirdi şimdiden bilet mi alacak abisi onun siparişi mi

Ben buyursun gelsin demezdim susardım sorulmadı ki derdim gerekirse de

Neden evde oturacaksınız ki

Öğretmen görümce yurtdışına evde oturmaya gelmez ki gezersiniz, o şehrin komşu yerlerin turistik her deliğine girersiniz masraflar görümceden

Keşke gelsin demeyipp sessiz kalsaydınız. Böyle durumlarda ben cevap vermeyip konuyu değiştiriyorun mesaj yerine ulaşıyor

belki birbirinize ısınmanız için fırsat olur. ayrıca evde oturmaz zaten o muhtemelen gezer. sizde kalarak da otel parasından kurtulmuş olur ayrıca hem buyursun gelsin deyip hem sonradan caymak olmaz. istemediğinizi baştanbelli etseydiniz.

Haaha öyle galiba bilet siparişi şaka bi yana hiç sorun etmem parayıda ne bilim ya

Çocuk değil ki, öğretmen, yetişkin insan. Gelsin, kendi parasıyla gezeceği yerleri gezsin. Siz ilk 1-2 gün gezdirirsiniz, her gün çocuk peşinde koşar gibi başında duramazsınız yani.

Ve evet, siz de varken sadece abisine yöneltilmiş bir soru çirkin olmuş; bu ailede kararları koca alır gibi ne o öyle direkt kocaya sorulması? Bir de “Pigment de evde” demesi? Erden biliyorsun, belki evde değilim, benim adıma ne karar alıp yorum yapıyorsunuz yani…

Kız buyursun gelsinide çok içten demedim normal ses tonuyla dedim. Hem zaten planlar yapılmış

15 gun boyunca her gun disari cikin evde oturmayin.gezmeye gelmis evde oturup napacak ki.uyumak ve kahvalti disinda evde olmayacaksiniz zaten biraz idare edin birbirinizi.

Ortadoğu ülkesi öyle çok gezilesi yeri yok 3 günde biter bizde kalacak ama ben nasıl davranıcam bilmiyorum. Tepki koysam eşim benim aileme çok saygılı kırılır üzülür.

Emrivaki olması dışında bir sıkıntı yok aslında .Eşinizin ailesi böyle demiş ama eşime bir sorayım size dönerim demesi lazımdı .
Sonuçta birlikte güzel vakit geçirebilirsiniz hemen olumsuz düşünmemek lazım . Bana da bikac ay sonra vize işlemleri için eltim ve çocukları gelicek . Bende pek fazla tanımıyorum ama birbirimizi tanımak için fırsat diye düşünüyorum .Sizin durum da buna benziyor.

Kız buyursun gelsinide çok içten demedim normal ses tonuyla dedim. Hem zaten planlar yapılmış
gel demen yeter ya kafaya koymuşlardır onlar zaten ben de olsam bu emrivakiden hoşlanmazdım. sonuçta tek başına yaşamıyor abisi. ama hayır diyemeyeceğiniz bir durumda sormuşlar. bence hiç gelmediyse bir seferlik ses etmeyin ağırlayın. ama ağırlayın derken bir sürü hazırlık yapın anlamında değil. sen de ailedensin mesajı verin bence

Bw
Keşke gelsin demeyipp sessiz kalsaydınız. Böyle durumlarda ben cevap vermeyip konuyu değiştiriyorun mesaj yerine ulaşıyor
Benim mesajlar niye yerine ulaşmıyor yahu eşimin ailesi korona illetti bitti sanıyor.akin akın gelmeye başladılar.ve her sorduklarında sessiz kalıyorum hicc etki etmiyor habire geliyorlar

Çok emrivaki oldu deyip konuyu değiştirip akşam kocanızla konuşsaydınız.İyi sabırlar 3 kişiye ek hizmetinizde.

Anne,baba, kardeş için normal bunlar bence.

Ailesi her sene yanımıza gelir ve eşimle konuşurlar gelecekleri zamanı. Kız kardeşinin tek geldiği zamanlarda oldu. Bana ekstra sormalarına, eşimin benden onay almasına gerek yok bunun için. Zaten önceden planlanmış birşey varsa kendisi söyler yoksa ailelerimiz de istedikleri zaman gelebilsinler evlerimize. Ben ailemin yanına gideceğim zaman müsait misiniz diye sormuyorum, şu zamana gelmeyi düşünüyoruz diyorum sadece.

Uzun süren, çok sık olan ziyaretler belki sıkıntı olabilir ama 15 gün için dert etmeye değmez.

Haaha öyle galiba bilet siparişi şaka bi yana hiç sorun etmem parayıda ne bilim ya

Para sorun değilse gezersiniz işte

Yani aklama kadar evde ne yaparız demeniz ilginç geldi

Çalışma geçmişimiz de varmış yani siz dil biliyorsunuz, bu durumda güzelce gezersiniz yani turist gibi değil de yerli gibi yer içer gezersiniz

Görünce ile ekstra bir paylaşım gerekmez ki turisti gezi işte, akşam da abi de olur rutin günlük muhabbet

Şikayet ederseniz siz suçlu olursunuz bırakın gelsinler, bi kaç hafta idare edilmeyecek bi şey değil

Sizin ailenizden biri geleceğinde sizinle konuşur muhtemelen, eşinizin ailesi de eşinizle konuşur bu çok normal. Ben kardeşime gitmek istesem kardeşimi ararım, eşini değil, kız yada erkek farketmez. Anne baba ve kardeş gelmek istediğinde bunu emrivaki olarak görmüyorum. Sonuçta farklı bir ülke, gelip görmek isteyebilirler. Akşama kadar evde ne yapacağız diye düşünmeyin, zaten evde oturmaya değil gezmeye geliyorlar. Görümce çeksin masrafları diyen olmuş ama misafir ağırlanır, tabii onlar da illa ki bir şeyler yaparlar, sizin aileniz gelmek isterse nasıl tepki gösterecekseniz öyle davranın. Eşiniz sizin verdiğiniz tepkiyi verse ne hissedersiniz? Muhtemelen kendi ailenizin isteklerini emrivaki olarak görmüyorsunuzdur. Eşiniz de kendi ailesini öyle görmez. Sonuçta o evden çıktı. Onlar da onun ailesi. Büyütülecek bir şey yok.

Sizin kardeşiniz de gelmiş. Görümcenin gelmesi gayet doğal değil mi?
Konuşma esnasında siz de ortamdaymışsınız. Özellikle sizi arayıp izin mi almaları gerekiyordu? Böyle konulara gerçekten anlam veremiyorum. 15 gün çabucak geçer. Zaten çalışıyormuşsunuz.

Bana normal geldi ya
Eşlere ayrı ayrı sorulmaz ki
Kimle konuşuyorsan ona söylersin
Oğluna sorup sonra gelini aramak daha tuhaf gelir bana
Ama herkesin aile dinamiği farklıdır
Belk sizin aileniz de gelirken önce size sonra eşinize soruyordur
Öyleyse eğer haklısınız

Kız kardeş de gelince dil biliyorsa belki sizinle gezmek istemeyecektir tüm tatil boyunca
Dil bilmiyorsa da yurtdışına biri yanınıza geldiyse tüm gün evde oturmayın lütfen
Misafire ceza gibi
Eminim gezecek görecek tonla yer vardır
Ne bileyim iyi yemek yapan bi yer
Güzel bi park filan
Seçenek çoktur
Hem de vakit geçirmedikçe kaynaşmak daha zor olur büyük ihtimalle

Hislerinizi anladım ve hak da verdim fakat onların da oğullarının evi, öncelikle ona sormaları normal geldi.
Kardeşiniz de gelmeden önce eşinize değil de size sormuştur diye düşünüyorum.
Yani evet ben de bayılmazdım belki ama ben birinin evinde gidip kalıyorsam onun da bana gelmesini doğal bulabilirdim. Kardeşi geldiğinde daha çok abisiyle birlikte veya üçünüz vakit geçirebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…