Dayak normalmiş..

hani evlenmeden önce hepimize bir takım testler yapılıyor ya,bulaşıcı hastalık var mı diye...

aslında psikolojik muayeneden de geçirilmesi lazım evlenecek çiftlerin,belki o zaman biraz da olsa

boşanmalar da azalır :53:

Son düzenleme:
ilk aylarda dayak normaldir diyen o tanıdığınızı kınayamıyorum..acıyorum sadece...eskiden dayak yiyenşiddet gören kadınların sayısı okadar fazlaymışki buda olayı normalleştiriyor onların gözünde...

ama günümüzde ise tam tersi...hiç bir kadın kendini ezdirmiyor..mücadele ediyor zorluklarla...çalışıyor kendisine yetmeyi öğreniyor..kendi ayakları üzerinde duruyor...eskiden gidecek kapım yok deyip oturup çekerlermiş..

ben eşinle hemen boşanmanı tavsiye etmem....dayak çok kötü bir şeydir kadın için..onur kırıcıdır..ama birde henüz yeni kurulmuş bir yuva var....eşinle sonkez bu konuyu konuşmanı isterim..ciddi anlamda anlasın hatasını...ve birdaha olursa kesinlikle dönüşü olmayacağını söyle....tekrarı olursada zaten hiç düşünmeden çık git ve aç davanı...neticede eşini en iyi sen tanıyorsun...birdaha yapıp yapmayacağını,karakterini,kişiliğini az çok bilirsin...

ama boşanmaktanda asla korkma....boşanan onca insan var hayatlarından memnun..

canım bu yediğim ilk dayak değilki daha kötüsünüde yedim kimsseye söyeleyemdim ama lattakalamdım bende ona vurdum ama benim gücüm ne ki bi kere oan bişey olsa tama derim ama ilk değil ve sokkata beni tokatladı kafamı çarptım kafam şişti görseydiniz halimi ve ozman okadar hastaydımki yaşadıklarımı anlatamam imkamsız burda sevgi katili böle insanlar böle sevgi olmazzz

canım ben ona kaçıncı şans verdin nişanlıykende beni çalıştığı yerin deposunu kapatıp bi saat çıkartmadı aklımı kaçırıcam die yalvardım seni kesicem bırakmıcvam ayaklarıan kapandım travma geçridim resmen ordada tartakladı tokatladı annem aradı öel kurtuldum o günden sonra ben bitirmek istedim çünkü korkmaya başaldımm ondan saygımıda kaybettim ondan sadece kroktum nefret ettim dygularım tersine döndü ona anlatmaya çallıştım anlamadı okadar inatçıki diorum kavag edioz ya gt ne olur bak çok sinirleniorum ağzımdan kötü şeyler çıkıcak yalvavarım dşiorum yok ne beni gönderir ne kendi gider yollarda sokkalarda benim işyerimde 1000 defa söyledim yapma bunu çözemiyoruz böle bişey yok bende haksızım demiyorum birbirmizi çok kırdık ama daha burda yazamdım bi çok şey oldu tam oturup karşılıklı anlatsam en doğrusunu yapıyorum dersiniz eşim herşeyi çok büyütür ve insanın üstüne çok gelir delirtir benim daha fazla gücüm yok değişceğine inanmıyorum şimdi perişanmış çok pişmanmış ama bunları daha öncede duydum asla değişmez şimdi kabul eder sonra ben suçlar böle bi evliliğim olsun istemiyorum

arkadaşım keşke o zaman ailene bu hareketlerden bahsetseydin..
şimdi daha çok üzüldüm,ee o zaman boşuna çekme artık arkadaşım...

ama boşansanda çok dikkat et kendine,şiddet eğilimi olan insanların sağı solu belli olmaz,

Allah korusun :14:

ben 2,5 aylık evliyim ve eşimden şiddet gördüm ve şuanada boşanma aşamasındayız ama gelin görünkü insanlar beni oldukça şaşırtıyolar ya bugün bi tanıdık geldi ne dese ya ilk aylar olur bende çok dayak yedim bence bi şans daha ver şok oldum ne demek ya dedim dayak neresi normal nası değişmesini bekleyim arkadaşlar kafayı yemek üzereyim yanlış bişey yaptımı düşünmeye başladım :S

şu an kime ait olduğunu bilmediğim ama lisedeyken okuduğumda çok beğendiğim ve aklımdan çıkmayan bir söz var:

İnsanlar düşündüğü gibi yaşamaz, yaşadığı gibi düşünür .
Sizin tanıdığınız da öyleymiş kendisi dayak yemiş olduğu için bunun normal olduğunu düşünüyor, onun hayat tecrübesi ona dayak yemenin normal bir şey olduğunu söylüyor.

bu senin için normal bir şey değil , burda kararı vericek olan sensin, eşin sana neden siddet uyguladı , hic bir neden affedilir degildir ama kimseye bosan diyecek yetkiye de sahip görmüyorum kendimi.
ama örnek vereyim benim kuzenim ogretmen kendisi gibi ogretmen biri ile üstelik 1 sene nisanlı kaldıktan sonra evlendi, daha balayında şiddet gördü ve boşandı , ailesi de sonuna kadar arkasındaydı.

şu an kime ait olduğunu bilmediğim ama lisedeyken okuduğumda çok beğendiğim ve aklımdan çıkmayan bir söz var:

İnsanlar düşündüğü gibi yaşamaz, yaşadığı gibi düşünür .
Sizin tanıdığınız da öyleymiş kendisi dayak yemiş olduğu için bunun normal olduğunu düşünüyor, onun hayat tecrübesi ona dayak yemenin normal bir şey olduğunu söylüyor.

bu senin için normal bir şey değil , burda kararı vericek olan sensin, eşin sana neden siddet uyguladı , hic bir neden affedilir degildir ama kimseye bosan diyecek yetkiye de sahip görmüyorum kendimi.
ama örnek vereyim benim kuzenim ogretmen kendisi gibi ogretmen biri ile üstelik 1 sene nisanlı kaldıktan sonra evlendi, daha balayında şiddet gördü ve boşandı , ailesi de sonuna kadar arkasındaydı.
çok şükür benim ailemde arkamda onlar olmasa zaten mecbur çekerdim onlarında gözü önünde oldu bazı şeyler ondan dayanamdılar

aman cnm bencede snn tek çaren boşanmak.
eğer kararlıysan sakın vazgeçme.
ilerde seni sakat eder bu adam.
2.5 ayda kaçıncı dövmesi diyorsun
yazıklarr olsun ki kendisinden güçsüz birine vuruyor.

arkadaşım keşke o zaman ailene bu hareketlerden bahsetseydin..
şimdi daha çok üzüldüm,ee o zaman boşuna çekme artık arkadaşım...

ama boşansanda çok dikkat et kendine,şiddet eğilimi olan insanların sağı solu belli olmaz,

Allah korusun :14:
bahsettim canım ama çok ii laf canbazıdır okadar çok kişiyi araya soktiki ozaman işte ben onu kendine getirmek için vurdum felan ben bile inanadım yanii annem zaten kadın hasta oldu benim üzüntümden en son babamın yanındada oldu bazı şeyler ozaman onlarda bana hak verdiler arkamdalar çok şükür

canım ben ona kaçıncı şans verdin nişanlıykende beni çalıştığı yerin deposunu kapatıp bi saat çıkartmadı aklımı kaçırıcam die yalvardım seni kesicem bırakmıcvam ayaklarıan kapandım travma geçridim resmen ordada tartakladı tokatladı annem aradı öel kurtuldum o günden sonra ben bitirmek istedim çünkü korkmaya başaldımm ondan saygımıda kaybettim ondan sadece kroktum nefret ettim dygularım tersine döndü ona anlatmaya çallıştım anlamadı okadar inatçıki diorum kavag edioz ya gt ne olur bak çok sinirleniorum ağzımdan kötü şeyler çıkıcak yalvavarım dşiorum yok ne beni gönderir ne kendi gider yollarda sokkalarda benim işyerimde 1000 defa söyledim yapma bunu çözemiyoruz böle bişey yok bende haksızım demiyorum birbirmizi çok kırdık ama daha burda yazamdım bi çok şey oldu tam oturup karşılıklı anlatsam en doğrusunu yapıyorum dersiniz eşim herşeyi çok büyütür ve insanın üstüne çok gelir delirtir benim daha fazla gücüm yok değişceğine inanmıyorum şimdi perişanmış çok pişmanmış ama bunları daha öncede duydum asla değişmez şimdi kabul eder sonra ben suçlar böle bi evliliğim olsun istemiyorum

hmmm sizinki cok cok farkli ...nisanliykende deliymis simdide ayni deli desene....bizde 3 yil önce felan maddi sikinti vardi,baska srounlarda vardi,bunlar birikince ben öfkemden ailesine hakaret edince atti esim tokat.ama böyle seyler olmadi hic,olsaydi ayni senin gibi bitirmeyi düsünürdüm canim.hakkinda hayirlisi olsun....ailen arkandaysa daha bir güvenle adimi atarsin canim ...

Evlenmek haksa; mutsuz, yolunda gitmeyen bir evliliği bitirmek daha da haktır.

Evlilik yuvadır, huzurdur, mutluluktur, çift yüreğin tek bedene yerleşmesidir.
Evlilik hayatı zorlaştırmak değil, hayatın zorluklarını birlikte göğüslemektir.

Eğer evlilik dediğimiz yapı bu özellikleri taşımıyorsa, taşımamaya başlamışsa; ortada evlilik kalmamıştır zaten.
2,5 ayda erkek tarafından yenilen o denli şiddetli dayaklar, hayatı zorlaştırıp zehir etmekten başka birşey değil.
Siz evlenmeden önce kimi dövüyormuş beyfendi, 2,5 ay olmuş evleneli, neymiş derdi bu kadar?

Geçmiş olsun kardeşim, ailenin canı sağolsun, arkandalarmış da zaten,
iki günlük dünya dayak yemeye mi geldik bu dünyaya, sana acımayana sen de acıma.

gelen giden aratirmis,illaki senden sonra yine evlencek ama gelecek olan senin kadar sakin kalabilcekmi.....öyle bir gecer zamankida bosanan aliye ne demisdi carolin " Ben cemile degilim ali" gelende ilerde öyle yapicak

bahsettim canım ama çok ii laf canbazıdır okadar çok kişiyi araya soktiki ozaman işte ben onu kendine getirmek için vurdum felan ben bile inanadım yanii annem zaten kadın hasta oldu benim üzüntümden en son babamın yanındada oldu bazı şeyler ozaman onlarda bana hak verdiler arkamdalar çok şükür

anladım canım...ailenin yanında olması çok çok güzel...

bilmiyorum ki artık ne diyim :50:

ama yukarıda da dediğim gibi boşanmaya karar verirsen çok ama çok dikkatli ol....

Son düzenleme:
Geçmiş olsun canım hakkınızda hayırlısı
Şiddet görmek çok zor bi durum
Bedensel ve manevi şiddet varsa bi evlilikte huzurun "h" si olmuyor maalesef evde
Bunu çok yakından bilen biriyim maalesef
Eşimle evliliğimizin ilk zamanlarını berbat geçirdik
En ufak bi tartışmamızda ben onu o beni itekleyerek hırpalayark geçiriyorduk
Tabi o galip geliyordu bazen yerde sürükleniyordum,bazen koltuklara fırlatılıyordum
Tokat bile yedim eşimden hakaretler diz boyuydu
Senin kadar cesur olamadım ailelere yansıttık
Onlar devreye girdi konuştular böyle olmaz falan
Evlilik moduna pek girememişti sanırım bende eşimi çok sevdiğim için ayrılamadım
Derken şimdi Allahıma binlerce şükürler olsun o huylarından vazgeçti
Arada bir işte yine hakaretvari konuşabiliyor fakat hemen özür diliyor
Bu anlattıklarımı sakın yanlış anlama tekrar birleş diye yada affet diye değil sadece başımdan geçenleri hatırlattığın için anlatmak istedim
Her insan bir olmuyor maalesef,birde ailenin yanında bile yapmışsa bişeyler
Pek adam olmaz o insan gibi sanki
Eşim aileme saygıda kusur etmemiş,sus pus oturur kendini de çok sevdirdi zaten saygısıyla
Allahıma bin şükür çok ileri gitmeden şiddeti de kesti :nazar: :nazar:

Geçmiş olsun canım hakkınızda hayırlısı
Şiddet görmek çok zor bi durum
Bedensel ve manevi şiddet varsa bi evlilikte huzurun "h" si olmuyor maalesef evde
Bunu çok yakından bilen biriyim maalesef
Eşimle evliliğimizin ilk zamanlarını berbat geçirdik
En ufak bi tartışmamızda ben onu o beni itekleyerek hırpalayark geçiriyorduk
Tabi o galip geliyordu bazen yerde sürükleniyordum,bazen koltuklara fırlatılıyordum
Tokat bile yedim eşimden hakaretler diz boyuydu
Senin kadar cesur olamadım ailelere yansıttık
Onlar devreye girdi konuştular böyle olmaz falan
Evlilik moduna pek girememişti sanırım bende eşimi çok sevdiğim için ayrılamadım
Derken şimdi Allahıma binlerce şükürler olsun o huylarından vazgeçti
Arada bir işte yine hakaretvari konuşabiliyor fakat hemen özür diliyor
Bu anlattıklarımı sakın yanlış anlama tekrar birleş diye yada affet diye değil sadece başımdan geçenleri hatırlattığın için anlatmak istedim
Her insan bir olmuyor maalesef,birde ailenin yanında bile yapmışsa bişeyler
Pek adam olmaz o insan gibi sanki
Eşim aileme saygıda kusur etmemiş,sus pus oturur kendini de çok sevdirdi zaten saygısıyla
Allahıma bin şükür çok ileri gitmeden şiddeti de kesti :nazar: :nazar:

benim evliliğimde aynı seninki gibiydi canım ama şimdi 21-22 yaşında olsak değişir derim ama eşim 34 yaşında benim de aileme saygılı güya ama kızını tartaklayarak döverek saygı felan kalmıyo annemlerin babamın yanında sen nası karısın bilmem ne ağzımı kapamalar elimi kıvırmalar nereye kadar dayanıcaksın ve eşimin ilk vukuatı değil yani bu değişmiyo ben çok ii tanıyorum onu sabit fikirlidir şu anda ona yaptığı doğruysa mümkün değil değiştiremzsiniz ben çok yoruldum ailemde çok yıprandı çok severk evlenmedim saolsun kendiside sevdirkmek için pek bişey yapmadı yaptı yıktı hep o öfkesi bak nelere mal oldu

Ben de konuyu okurken eşin 25-28 aralığı zannediyordum, ama 34 yaşındaymış, çok zor bundan sonra... Hele dayak konusu bu kadar gündemdeyken, kadınların canı tehlikede iken, biraz daha dikkat etmek zorundayız gibi geliyor bana. Ailenin evindeymişin, en güzeli bu. Bekle derdim ama beklenecek bişey yok, zannettiğim kadarıyla işlemlere başlamışın, umarım hakkında hayırlısı olur....

Yok artık! Siddetin mantıklı bir acıklaması olabilir mi?
Birde cicim aylarınızı yasamanız gerekirken neyle karsılasmıssınız.
En dogrusunu yapmıssınız hakkınızda hayırlısı olsun.

Back
X