Dayak şiddet

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Maridraw

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2017
12.128
58.893
598
Hayirli gunler KK.

Dün akşam eve doğru giderken yolda bir adamın 15 yaşlarında ki çocuğa meydan dayağı atmasına şahit oldum (çocuğun dayısıymıs bu arada çocuk seslenirken duydum) ortada bir sürü %99 u erkek olan topluluk hiç bir şekilde müdahale etmeden sadece seyretti ben de polisi aradım ve hızlı hızlı olay yerinden uzaklaştım.

Bu olay bana bir kötü anımı hatırlattı ben çok küçükken 7 yaşımdayken bir akrabamızın evinin önünde oturuyordum bir arkadaşımla tam karşımızda giriş kat dairede bir çocuk 2 yaşlarda babasınin ardından ağlıyordu annesi zaptedemedi ve çocuk dışarı fırladı adam ne yaptıysa eve gönderemedi en sonunda o çocuğu masum u evladını ya gözümüzün önünde öyle bir dövdü ki ağzından burnundan kan geldi tekme attı karnına poposuna defalarca yumruk attı ben o korkuyla olduğum yerde kaldım ama diğer insanlar yine çoğu erkek ne yaptı biliyor musunuz yine sadece izlediler o masum küçücük çocuk öldüresiye dayak yerken ve ya o genç çocuk dayısından dayak yerken olduğu gibi tek gayeleri izlemek oldu hiç bir müdahaleleri olmadı.

Size soruyorum bu toplum hep mi aynı yoksa sadece bana mı böyle insanlar denk geldi şu an 27 yasindayim 20 yıldır bu insanlar hiç değişmemiş bunu anladım ne bu izleme merakı bir insan evladı niye müdahale etmiyor aklım almıyor o çocuğu düşünüyorum aklımın bir ucunda çok üzgünüm sadece polisi aramak geldi elimden :(

Ülkenin yarısı bana dokunmayan yılan bin yaşasıncı maalesef

sadece türkiyede değil her yerde aynı tabi gördüğüm kadarıyla. onlara dokunmayan yılan bin yaşasın çünkü.

Böyle zihniyet mi olur hadi yetişkin iki insan kavga etse derim korkuyorlar araya girmeye ama onlar daha cocuk ve bebekti hiç mi vicdanları sızlamadı hayret ettim. Bir çekirdekleri eksikti korkuyorum valla yolda saldırıya filan uğrasam dönüp bakmazlar bile :/

Valla konu sahibesi bagirip cagirip tepki gostereceksiniz, polisi aradim diceksiniz

20 erkek olsa orda araya girmek yerine izliyorlar. Kadinlar toplumsal konularda daha duyarli maalesef.
Hayır bir kadın naparsa yapsın erkek ona şiddet uygulayamaz.Kadınlar buna güvenip istediği şekilde müdahalede bulunabiliyor.Ama bir erkek aynı müdahaleyi yapsa o dayıdan veya babadan dayağı yer.

Aynı olayı bende yaşadım geçen gün

Hastaneye gitmiştim çıkışta hastane otoparkın da (sözde) adam çocuğunu atmış arabanın arka koltuğuna ve araba nın iki kapısından destek alarak tekmeler ile vuruyor du çocuğa biri (sözde) annesi di yanında iki kadın vardı adama sadece yalvarıyor du bırak vurma diye görünce başımdan aşağı kaynar sular döküldü yanlarına gittim ve bağırdım nasıl insan sin diye yanında ki bayan hastane den korkuyor ne yaptı isek inmedi çocuk o yüzden sinirlen di babası diye saçma sapan açıklama yaptı bende ha çocuk hastaneye gelmiyor bari biz döverek hastanelik edelim dediniz demek. Dedim ve telefonu mu çıkardım polisi arayacağım dedim etraf da ki ler de durmuş film izler gibi izliyor lar adam atladı arabasına öteki kadınları da koydu arabaya aldı ve gitti durdurun bırakmayın dedim ama etrafda ki ler film bitince dağıldılar bile öyle pişmanım ki şimdi plaka sını alıp da vermedim diye polise hala o çocuğun çığlıkları kulağım da ve o adam in savurduğu tekmeler.

Malesef bizim insanlarımız durup bakar lar sadece film izler gibi ben kadın ve hamile halim le orada durup da bakamadım eşime anlattım olayı keşke orada olmuş olsaydım diye sinirlendi oda çok üzüldü malesef sokak ortasında adamı dövüyor lar dört kişi sopalar ile bakıyor sun ki herkes durup izliyor adamı bıçaklıyo adam o hali ile dükkana sığınıyor etrafı dolu (sözde erkek ve adam) ama kimse yardım etmiyor onu o hale getiren o cani de elinde bıçak ile gidip gelip yerde ki o adama vurup bıçak sallayıp tehdit edip gidiyor ve biri de çıkıp bir temiz dövüp elinde ki o bıçağı almyor çokmu korkağız yoksa çokmu duygusuz merhamet siz olduk bilmiyorum .

Insanlarda vicdan bitmis bu dogru da boyle siddet olaylarina da verilicek yeterli seviyede bir ceza yok.Bu yüzden insanlar rahatlikla iclerindeki canavari ortaya çıkarabiliyorlar.
Yurt dişinda yasiyorum.Burada bırakın kendi çocuğunuzu yada yegeninizi evinizde beslediginiz yada sokaktaki herhangi bir hayvana bile siddet uyguladiginizda aninda sikayet edilir ve siz hapis cezasi alirsiniz.yasalari bilenler de zaten siddetden vazgecerler.
Insanlarin kendi vicdanlari ile karar alip yapmamaları gereken davranislari kanunlar engelliyor en azindan.
Dilerim benim ulkemde de aynisi olsun.

sizin konunuzu görünce yazmak istedim..
evimizin orda bir park var. ve oglumla hergün çıkarız.. ben gelmeden önce de bakıcımız çıkarır havalar güzel olduğnda saat 7 e kadar felan dururuz..
parkta bir kadın var manyakmıdır nedir herkese sataşır, daha önce gazinoda çalışmış bir kadın
herkesin arkasından atıp tutar, ortalıgı karıştırır.. bir vursa yere serer yani.. bana da laf atmıştı ama uymadım kendisi ile muhattap olmadım ama kendisi kafayı takmıştı bana..
neyse oglumun parkta bu çaktırmadan kolunu sıkmış.. bana bunu olaya şahit olan 10 yaşındaki bir cocuk söyledi..
o an herşeyi göze aldım gittim ve kadına sen benim oglumun kolunu mu sıktın ne hakla sıkarsın sen kim oluyorsun dedim..
bagırdım cagırdım. yanımda da başka bir kadın vardı..
bahsettiğim kadın hayır ben sıkmadım dedi sana kim söyledi o yanındaki kadın söyledi demi diyerek
kadına tekme tokat girişti..
ben şok geçirdim, ayırmauya çalıştım ama elinden alamadım.. cocuklar aglıyor bir yandan..
parkta herkes seyrediyor, lütfen yardm edin dememe rağmen kimse gelmedi biliyormsnz ?
kadını bayıltana kadar dövdü etrafa biber gazı sıktı.. ben o sırada polisi aradm ve polis geldi kurtardı bizi o durumdan..cocuklar korkudan ağlıyordu kadının cocuguda dahil.. cocuklarda biber gazına maruz kaldı
gerçekten büyük ayıp.. insanlık ölmüş.. her yerde böyle emin olun ben buna bir kez daha şahit oldum insanlarda vicdan merhamet kalmamış.

Valla konu sahibesi bagirip cagirip tepki gostereceksiniz, polisi aradim diceksiniz

20 erkek olsa orda araya girmek yerine izliyorlar. Kadinlar toplumsal konularda daha duyarli maalesef.
İnan aklımdan geçti hamileyim küçük kizimda vardı yanımda o canavardan korktum açıkçası zarar verir bize diye en azından birazcık vicdanım rahat polisi aradım :(

İnsanlar kafayı yemiş.
Benim görümcem çocuk diş hekimi. 7 yaşlarında bir çocuk babasıyla gelmiş diş çektirmeye.
Ama iç dudak kısımları patlakmış. Adam pişkin pişkin çocuk sallanan dişini çektirmek istemeyince yumruk attığını söylemiş. Diş düşsün diye :KK57:
Dişi sakince çekmiş kızcağız. Sonrası olaylar olaylar...

İğrenç yaratık hepsi çocuğa gücü yetiyor
Geçen hastanede sıra bekliyorum kadın küçücük çocuğa tokadı yersin dedi
O bile şiddet demekki tokat atıyor
Bişey de yapmadı ama böyle dayak yiyen biri dayağı normal görüyor yetişme tarzı sosyo kültürel yapı etken

Bu tepkisizligi ben korkmaya baglayamiyorum ya, kucucuk cocuk dayak yerken tepkisiz kalmak vicdansizlik bana gore. Sana ne annesiyim, babasiyim dese bile karsidaki en azindan utanip duruyor.

Kadin dayak yerken de ayni. Bir kere sana ne kocam o benim diyen oldu. Ben yine de karisirim. Isterse bana sovsun, belki o yardima o an ihtiyaci var, belki hic araya girmesem bicaklayacak bilmiyorsun ki.

Ben de yasadim aynisini. Adam igrenc bir laf atti, ben de sovdum. Bicak cekti. Adapazari akm onu, bilen bilir, merkezi bir yer. Herkes izledi. Polis varmis allahtan.

Yeni evlendigimde ust katimizda adam karisini dovuyordu, polisi aradim gelmedi. Onlar hep oyle diye bikmis gelmekten ama o gun kadin ambulansla cikti evden, sonra tasindilar.

Uni ogrencisiyken de alt katimizdaki kadin cocuguna kizinca dovup karanlik kilere kitlerdi. Cocuk anne nolur korkuyorum diye aglardi, kadin evden cikar saatlerce gelmezdi. Kiler apartman boslugundaydi, camdan bakip goruyorduk. Mutfagin isigini yakip konusurduk kizla. Dort yasindaydi o zaman. Kocasina gidip sosyal hizmetlere sikayet edicem karinizi dedim. Adamin haberi yokmus, bosandilar sonradan.

Imsanlarin vicdani olmus. Bir mazluma care olabilmek varken bu duyarsizlik korkunc bence. Ayni duyarsizlik elele tutusan genclere gosterilmiyor ne yazik ki.

İnsanlar kafayı yemiş.
Benim görümcem çocuk diş hekimi. 7 yaşlarında bir çocuk babasıyla gelmiş diş çektirmeye.
Ama iç dudak kısımları patlakmış. Adam pişkin pişkin çocuk sallanan dişini çektirmek istemeyince yumruk attığını söylemiş. Diş düşsün diye :KK57:
Dişi sakince çekmiş kızcağız. Sonrası olaylar olaylar...
Direkt sosyal hizmetlere raporla bildirilmesi mal herif Allah belasını versin

Maalesef kavga ayıracağım diye dayak yiyen daha da kötüsü canından olanların ülkesi burası ..
Ama yine de bu kadar olmamalı çünkü bu kadar normalleşmesi hiç normal değil:KK12:
Hele o umursamayan erkeklere siz nasıl adamsınız diyesim var ama elden ne gelir:işsiz:

Topluluk içerisinde yaşanan olaylarda genelde “nasıl olsa bir başkası müdahale eder” mantığı hakim oluyor. Örneğin bir trafik kazası yaşanır ve kimse 112 acili aramaz çünkü nasıl olsa bir başkası aramıştır diye düşünürler. Bu yüzden sizin gibi insiyatif alarak harekete geçen insanlar lazım. İnsanoğlu da sürü psikolojisine sahiptir bu yüzden sadece bazıları sürü lideri olabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X