Dayak şiddet

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İğrenç.
Ben araya girerdim ama insan korkuyor. Cebinden bicak cikartsa, silah cekse... :/ gercekden zor bir durum. Allahım merhamet versin
O zaman 7 yaşındaydım ben hiç unutmam o çocuğun babası o şekilde dövdüğü halde halen bacaklarına sarılıyordu. Yetişkin 2 insanı geçtim de yetişkin bir insanın 2 3 10 farketmiyor yaşında ki çocuklara şiddetini dayağını çevrenin izlemesi beni yorumsuz bıraktı.

Emin olmam sadece lafın gelişi. İlginç değil 3 yasinda çocuğunuz olsa yanınızda hamile olsanız 20 adamın içinde tek kadın siz olsanız orada cidden bagirirmiydiniz çok merak ettim. En azından çocuğumu düşünüp KAÇMAM sizi neden rahatsız etti?

En dogrusunu yapmissiniz.
Sizi de cocugunuzu da oracikta darp ederlerdi vallahi.
Bunlarda vicdan, acima kalmamis.

Herkes birbirinden bekliyor sanırım
Siz napıyorsunuz beyefendi diye çıkışsaydınız herkes Emin’im tepkisini gösterirdi
2 kere dayak olayına şahit oldum birinde çocuğu arkama aldım babasıyla arasına girince herkes destek oldu diğerinde de sanırım karı koca kavgasıydı ben arabamı kenara çekip durunca bir kamyoncuda Benimle durup olaya müdahale etmeye çalışmıştı
Keşke kaçmak yerine sizde en azından sesinizi yükseltseydiniz
Polis gelene kadar çocuk dayağını yemiş görgü şahitleri evlerine dağılmış olmuştur

En dogrusunu yapmissiniz.
Sizi de cocugunuzu da oracikta darp ederlerdi vallahi.
Bunlarda vicdan, acima kalmamis.
Anlatamıyorum maalesef tek başıma olsam vallahi umurumda olmaz kendim darp edilecegimi bilsem yine de olaya müdahil olurum kendimi geçtim çocuğuma bir zarar gelse onun vicdanıyla asıl ben yaşayamazdım.

Herkes birbirinden bekliyor sanırım
Siz napıyorsunuz beyefendi diye çıkışsaydınız herkes Emin’im tepkisini gösterirdi
2 kere dayak olayına şahit oldum birinde çocuğu arkama aldım babasıyla arasına girince herkes destek oldu diğerinde de sanırım karı koca kavgasıydı ben arabamı kenara çekip durunca bir kamyoncuda Benimle durup olaya müdahale etmeye çalışmıştı
Keşke kaçmak yerine sizde en azından sesinizi yükseltseydiniz
Polis gelene kadar çocuk dayağını yemiş görgü şahitleri evlerine dağılmış olmuştur
Canım ben ve küçük kızım vardı normal tek ben olsam dediklerinin hepsini zaten yapardım ama olmuyor işte ben kendim için değil çocuğum için kaçtım mecburdum.

Atıyordu derken çocukla adamın etrafında durmuş izliyorlardı işte. Bende diyorum ki küçük çocuğum olmasa kaçmam çocuğum olduğu için kaçtım ısrarla anlamıyorsunuz ya da bilerek anlamak istemiyorsunuz.

Tek olsam o adamlar umrumda olmaz taş bile bulsam atardım yeter ki bıraksın diye çocuğu. Ama insanın yanında küçük çocuk olunca yersiz kahramanlığa gerek yoktu.

Hadi diyelim ben bağırdım polisi aradim diye o adam hem bana hem çocuğuma saldirsaydi ki o potansiyel var o zaman ne düşünürdünüz?
Orasını bilmiyorum analığım sadece kendi çocuğuma karşı değil
Haklısınız

Böyle bir soysal deney yapmışlardı, gördünüz mü? Dini eğitim alıp, din görevlisi olacak bir grup insana, tam da çok önemli bir sınavları olduğu gün, sanırım mezuniyet tez sunumu gibi bişeydi...sınava gitmek üzereyken gerçekten yardıma muhtaç birini yollarına çıkarıyorlar, ama çok azı, sınavı kaçırmak pahasına o kişiye yardım etmiş. Bu ne tas bu ne hamam diyor insan...
Hayvana vuran hayvandan daha hayvandı malesef .
O hayvana bile hauvan demeye utanıyor insan .
Kazadır olur ama vurduktan sonra o hayvan orada can çekişirken inip kaporta kontrol etmek ayrı bir hayvanlık .
O gün sınava giremedim
Evet inip inmemeyi düşündüm o gün ama o sonavı kazansaydım dahi o görmezden gelişim ömrüm boyunca bana yük olacaktı

Bende o tekme tokat dovulen cocuklardandim. Ama annemden başka kimse dur demedi dayak yiyişime. Malesef kendi akrabalarım babaannem halam yan komsu dahil öylece izledi. Ne yapmalı. Küçük çocukları eğitmeli öğretmeli bilinçli bireyler yapmalı.

Hayirli gunler KK.

Dün akşam eve doğru giderken yolda bir adamın 15 yaşlarında ki çocuğa meydan dayağı atmasına şahit oldum (çocuğun dayısıymıs bu arada çocuk seslenirken duydum) ortada bir sürü %99 u erkek olan topluluk hiç bir şekilde müdahale etmeden sadece seyretti ben de polisi aradım ve hızlı hızlı olay yerinden uzaklaştım.

Bu olay bana bir kötü anımı hatırlattı ben çok küçükken 7 yaşımdayken bir akrabamızın evinin önünde oturuyordum bir arkadaşımla tam karşımızda giriş kat dairede bir çocuk 2 yaşlarda babasınin ardından ağlıyordu annesi zaptedemedi ve çocuk dışarı fırladı adam ne yaptıysa eve gönderemedi en sonunda o çocuğu masum u evladını ya gözümüzün önünde öyle bir dövdü ki ağzından burnundan kan geldi tekme attı karnına poposuna defalarca yumruk attı ben o korkuyla olduğum yerde kaldım ama diğer insanlar yine çoğu erkek ne yaptı biliyor musunuz yine sadece izlediler o masum küçücük çocuk öldüresiye dayak yerken ve ya o genç çocuk dayısından dayak yerken olduğu gibi tek gayeleri izlemek oldu hiç bir müdahaleleri olmadı.

Size soruyorum bu toplum hep mi aynı yoksa sadece bana mı böyle insanlar denk geldi şu an 27 yasindayim 20 yıldır bu insanlar hiç değişmemiş bunu anladım ne bu izleme merakı bir insan evladı niye müdahale etmiyor aklım almıyor o çocuğu düşünüyorum aklımın bir ucunda çok üzgünüm sadece polisi aramak geldi elimden :KK43:

Siddeti anlatirken bi sınır var mı bilmiyorum ama tum kardeslerim ve annem dahil babamdan siddet gorduk aile apartmaninda kaliyorduk yani babamin uyguladigi siddeti bilneyende yoktu ama bir Allahin kuluda birgun kapiyi calip sunlarin gunahi ne senin derdin ne demedi

Kacinci yuzyilda olursak olalim insanlar hep bana dokunmayan yilan bin yasasin dusuncesinde

Bende o tekme tokat dovulen cocuklardandim. Ama annemden başka kimse dur demedi dayak yiyişime. Malesef kendi akrabalarım babaannem halam yan komsu dahil öylece izledi. Ne yapmalı. Küçük çocukları eğitmeli öğretmeli bilinçli bireyler yapmalı.
Çok üzüldüm canım gerçekten şiddeti uygulayanı gördün mü peki sonra nasıl kimse müdahale etmiyor ya :/

Hayirli gunler KK.

Dün akşam eve doğru giderken yolda bir adamın 15 yaşlarında ki çocuğa meydan dayağı atmasına şahit oldum (çocuğun dayısıymıs bu arada çocuk seslenirken duydum) ortada bir sürü %99 u erkek olan topluluk hiç bir şekilde müdahale etmeden sadece seyretti ben de polisi aradım ve hızlı hızlı olay yerinden uzaklaştım.

Bu olay bana bir kötü anımı hatırlattı ben çok küçükken 7 yaşımdayken bir akrabamızın evinin önünde oturuyordum bir arkadaşımla tam karşımızda giriş kat dairede bir çocuk 2 yaşlarda babasınin ardından ağlıyordu annesi zaptedemedi ve çocuk dışarı fırladı adam ne yaptıysa eve gönderemedi en sonunda o çocuğu masum u evladını ya gözümüzün önünde öyle bir dövdü ki ağzından burnundan kan geldi tekme attı karnına poposuna defalarca yumruk attı ben o korkuyla olduğum yerde kaldım ama diğer insanlar yine çoğu erkek ne yaptı biliyor musunuz yine sadece izlediler o masum küçücük çocuk öldüresiye dayak yerken ve ya o genç çocuk dayısından dayak yerken olduğu gibi tek gayeleri izlemek oldu hiç bir müdahaleleri olmadı.

Size soruyorum bu toplum hep mi aynı yoksa sadece bana mı böyle insanlar denk geldi şu an 27 yasindayim 20 yıldır bu insanlar hiç değişmemiş bunu anladım ne bu izleme merakı bir insan evladı niye müdahale etmiyor aklım almıyor o çocuğu düşünüyorum aklımın bir ucunda çok üzgünüm sadece polisi aramak geldi elimden :KK43:
o bebegin annesi nerdeydi..
karışmayın babasıdır döverci zihniyetine sahip bir kadın mıydı...
ben olsam avazım çıktıgı kadar imdat diye bagırırdım sesin şokunu yaşayan herifin elinden kurtulurdu belki de o çocuk..
3 sene önce herifin biri adamın kafasına sıkıp kaçtı herkes şokta polis imdat ambulans derken kaçmak yerine silahı dogrultdu kuçagımda kızım vardı
bebegi görünce gitti..
adamı vurma sesebi biberleri ısırıp atıyor diye uyarınca siniri zıplamış belinden silahı çıkarıp karısının yanında adamı vurdu..
millet dagıldı polis gelecek diye market sahibi ben görmedimci ayagında takılfı
daha sonra mail attım tekrar olayı anllattım korktugum için orda sesimi çıkaramadım gb yazdım.
daha sonra bilerek afam yaralamadan ceza aldı diye maile cevap geldi.
ama biz daha çok bu erkektir yapar demeyi bırakmazsak sokak da olmayan kalmayacak

Çok üzüldüm canım gerçekten şiddeti uygulayanı gördün mü peki sonra nasıl kimse müdahale etmiyor ya :/
Herkesin dediği gibi canım. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyor herkes. Kimisi de aile içinde olur böyle şeyler diyor güya kendi vicdanını susturuyor. Ben babam tarafından şiddet gördüm. Hemen hemen kucuklugumun her günü. Ama annem dur dedi bu gidişe. Başka kimsenin gıkı çıkmadı. O da dur diyene kadar alacağını aldı da. İşte tek çare, eğitmek. Çocuklarımıza şiddetin sadece insanın kendisine zarar verdiğini öğretmek. Büyüyüp topluma karışan o egittigimiz cocuklar, elinin kiri sen erkek adamsın çak iki tane vs diye büyütülmemeli.

Hayirli gunler KK.

Ya su 2 yasinda ki bebegi okuyunca kanim dondu. Pislik adam artik arkasindan aglamamistir yavrum. Ya olseydi Allahim sen boylelerinin cezasini ver.

Vallah Almanyada yürek ister çocuğu sokakta dövmek icin.
Bu yaşıma geldim daha çocuğuna bağıran bile görmedim.
Gece yarisi sarhoşlar sokaklaeda itişebilir...hane ici şiddet zaten kesinlikle var ama dışarda daha hic gormedim

almanyada fazla zaman geçirmedim sadece 2 kez bulundum birer haftalık o yüzden bir şey diyemem. ama güney amerika turu yapmıştım çok fazla bu tarz olay gördüm;çocuk,eş,sevgili,sokak kavgası fark etmeden çoğuna tanık oldum kendim de dahil herkes izledi maalesef. zaten gördüğüm kadarıyla olduğunu da söyledim.

şu an yine us de bulunuyorum yine denk geliyorum bulunduğum ortamda çok çocuk yok ama dünyanın her yerinden insanlar var kavga da oluyor kimse karışmıyor ben d bilemiyorum almanya için durum nasıl ama bulunduğum yerlerde gördüklerim böyleydi. çocuğa şiddete indirgemeden konuşayım o halde kötü ne görürse görsün insanlar artık karışmıyorlar. ben de dahil.

Geçenlerde bir haber vardı oldu gerçi baya. Bir kavgayı ayırmak için araya giren genç kızı öldürdüler.
Koca koca insanlar kavga ediyorsa, ona hiç karışmayacaksın kimse canını sokakta bulmadı.

Ama çocuğa bir şiddet varsa elinden ne geliyorsa yapacaksın.
Dediğiniz gibi insanlar m..l gibi bakmayı çok seviyor çünkü.

Büyük şehirlerde insanlar aşırı duyarsız olmuş. Küçük şehirlerde bi bağırma gürültü olsa dahi insanlar o yöne doğru hareket ediyor.
Ben 2 defa sokakta kavga gördüm etraftaki insanlar gelip ayırdı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X