Dayak şiddet

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
o bebegin annesi nerdeydi..
karışmayın babasıdır döverci zihniyetine sahip bir kadın mıydı...
ben olsam avazım çıktıgı kadar imdat diye bagırırdım sesin şokunu yaşayan herifin elinden kurtulurdu belki de o çocuk..
3 sene önce herifin biri adamın kafasına sıkıp kaçtı herkes şokta polis imdat ambulans derken kaçmak yerine silahı dogrultdu kuçagımda kızım vardı
bebegi görünce gitti..
adamı vurma sesebi biberleri ısırıp atıyor diye uyarınca siniri zıplamış belinden silahı çıkarıp karısının yanında adamı vurdu..
millet dagıldı polis gelecek diye market sahibi ben görmedimci ayagında takılfı
daha sonra mail attım tekrar olayı anllattım korktugum için orda sesimi çıkaramadım gb yazdım.
daha sonra bilerek afam yaralamadan ceza aldı diye maile cevap geldi.
ama biz daha çok bu erkektir yapar demeyi bırakmazsak sokak da olmayan kalmayacak
Kadın dışarı çıkıp müdahil olmadı sadece camdan kocasının adını söyleyip yapma diye bağırıyordu ben 7 yaşındaydım korkudan orada oturup kalmıştık arkadaşımla.

Herkesin dediği gibi canım. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyor herkes. Kimisi de aile içinde olur böyle şeyler diyor güya kendi vicdanını susturuyor. Ben babam tarafından şiddet gördüm. Hemen hemen kucuklugumun her günü. Ama annem dur dedi bu gidişe. Başka kimsenin gıkı çıkmadı. O da dur diyene kadar alacağını aldı da. İşte tek çare, eğitmek. Çocuklarımıza şiddetin sadece insanın kendisine zarar verdiğini öğretmek. Büyüyüp topluma karışan o egittigimiz cocuklar, elinin kiri sen erkek adamsın çak iki tane vs diye büyütülmemeli.
Çok üzüldüm canım gerçekten :( evet o çeşit zihniyete sahip çok insan var erkek döverde severde erkek elinin kiri diyen zihniyet hiç bitmeyecek inşaAllah şu an mutlusundur canım geçmişin yaraları kapanmıştır senin için.

Hayirli gunler KK.

Dün akşam eve doğru giderken yolda bir adamın 15 yaşlarında ki çocuğa meydan dayağı atmasına şahit oldum (çocuğun dayısıymıs bu arada çocuk seslenirken duydum) ortada bir sürü %99 u erkek olan topluluk hiç bir şekilde müdahale etmeden sadece seyretti ben de polisi aradım ve hızlı hızlı olay yerinden uzaklaştım.

Bu olay bana bir kötü anımı hatırlattı ben çok küçükken 7 yaşımdayken bir akrabamızın evinin önünde oturuyordum bir arkadaşımla tam karşımızda giriş kat dairede bir çocuk 2 yaşlarda babasınin ardından ağlıyordu annesi zaptedemedi ve çocuk dışarı fırladı adam ne yaptıysa eve gönderemedi en sonunda o çocuğu masum u evladını ya gözümüzün önünde öyle bir dövdü ki ağzından burnundan kan geldi tekme attı karnına poposuna defalarca yumruk attı ben o korkuyla olduğum yerde kaldım ama diğer insanlar yine çoğu erkek ne yaptı biliyor musunuz yine sadece izlediler o masum küçücük çocuk öldüresiye dayak yerken ve ya o genç çocuk dayısından dayak yerken olduğu gibi tek gayeleri izlemek oldu hiç bir müdahaleleri olmadı.

Size soruyorum bu toplum hep mi aynı yoksa sadece bana mı böyle insanlar denk geldi şu an 27 yasindayim 20 yıldır bu insanlar hiç değişmemiş bunu anladım ne bu izleme merakı bir insan evladı niye müdahale etmiyor aklım almıyor o çocuğu düşünüyorum aklımın bir ucunda çok üzgünüm sadece polisi aramak geldi elimden :KK43:
Siddet egilimi olan insanlar toplumdan uzak yaşamalı.. Ruhsal Problemli insanlar uzak olsun..

Çok üzüldüm canım gerçekten :KK43: evet o çeşit zihniyete sahip çok insan var erkek döverde severde erkek elinin kiri diyen zihniyet hiç bitmeyecek inşaAllah şu an mutlusundur canım geçmişin yaraları kapanmıştır senin için.
Çok şükür bugunumuze canım. Allah razı olsun. Mutluyum hamdolsun. Her cefanın bir sefası var:) Şimdi babam bakamiyor yüzüme bir soru soracak, on kez izin alıyor. Ne yazik. İnsan hep ileriyi düşünmeli hep yaptıklarının cezasını çekeceğini bilerek korkmalı. Allah herkesi iyilerle karsilastirsin ❤️

Çok şükür bugunumuze canım. Allah razı olsun. Mutluyum hamdolsun. Her cefanın bir sefası var:) Şimdi babam bakamiyor yüzüme bir soru soracak, on kez izin alıyor. Ne yazik. İnsan hep ileriyi düşünmeli hep yaptıklarının cezasını çekeceğini bilerek korkmalı. Allah herkesi iyilerle karsilastirsin ❤️
Ah keşke zamanında adam gibi insan gibi babalık yapsaydı da bugün şu rezil duruma dusmeseydi. Senin adına çok sevindim canım inşaAllah hep mutlu olursunuz.

anlamsız bir şekilde konu sahibinin üzerine gitmeye gerek yok bence.. kimse bir şey yapamazdı.. ha yaparsınız, o da çıkartır silahı sıkar bir tane.. ne olacak sanıyorsunuz? ülkede kabadayılık geçer akçe, en fazla 1 yıl yatar, ya mahkemede kravat taktığı için ya da bulacağı 2 torpille çıkar siz de çocuklarınızı anasız bıraktığınızla kalırsınız.. ayrıca hayır efendim her yerde öyle değil, bunun sosyal deneyi bile yapılıyor.. Amerika da sokak ortasında dövün bakalım bir çocuğu, elinizden alınması kaç saat sürecek? sonra bizim millet yurtdışında ağlaşıyor çocuklarımızı elimizden alıyorlar diye.. neden acaba? keşke burada da öyle bir sistem olsa diyeceğim ama onun için bir hayli gelişmek gerekiyor 20000000 yıl kadar.. var yani daha..

almanyada fazla zaman geçirmedim sadece 2 kez bulundum birer haftalık o yüzden bir şey diyemem. ama güney amerika turu yapmıştım çok fazla bu tarz olay gördüm;çocuk,eş,sevgili,sokak kavgası fark etmeden çoğuna tanık oldum kendim de dahil herkes izledi maalesef. zaten gördüğüm kadarıyla olduğunu da söyledim.

şu an yine us de bulunuyorum yine denk geliyorum bulunduğum ortamda çok çocuk yok ama dünyanın her yerinden insanlar var kavga da oluyor kimse karışmıyor ben d bilemiyorum almanya için durum nasıl ama bulunduğum yerlerde gördüklerim böyleydi. çocuğa şiddete indirgemeden konuşayım o halde kötü ne görürse görsün insanlar artık karışmıyorlar. ben de dahil.

ben sana söyleyeyim sassy.. şiddeti falan geç, komşumuz 13 yaşından küçük bir çocuğu evde tek bıraktı diye sosyal hizmetler geldi eve.. eğer yolda bir çocuğa şiddet uygularsan bizde "babası döver de sever de" derler, orada anında sosyal hizmet giriyor devreye.. kadına şiddet de öyle, hatta yazdım yukarıda sosyal deney yapmışlardı bütün millet adamın başına üşüştü.. bizde de kadın aman dileye dileye 45 yerinden bıçaklandı güvenliğin gözü önünde.. yaşanır hali kalmadı ülkenin..

anlamsız bir şekilde konu sahibinin üzerine gitmeye gerek yok bence.. kimse bir şey yapamazdı.. ha yaparsınız, o da çıkartır silahı sıkar bir tane.. ne olacak sanıyorsunuz? ülkede kabadayılık geçer akçe, en fazla 1 yıl yatar, ya mahkemede kravat taktığı için ya da bulacağı 2 torpille çıkar siz de çocuklarınızı anasız bıraktığınızla kalırsınız.. ayrıca hayır efendim her yerde öyle değil, bunun sosyal deneyi bile yapılıyor.. Amerika da sokak ortasında dövün bakalım bir çocuğu, elinizden alınması kaç saat sürecek? sonra bizim millet yurtdışında ağlaşıyor çocuklarımızı elimizden alıyorlar diye.. neden acaba? keşke burada da öyle bir sistem olsa diyeceğim ama onun için bir hayli gelişmek gerekiyor 20000000 yıl kadar.. var yani daha..
Gerçekten beni anladığınıza sevindim ben yine de göze alıp müdahil olurdum ama yanımda kızım var kendi yeğenine kanından olan çocuğa acımadan vuran benim çocuğuma neler yapardı bilmiyorum. Anneligim sorgulandı kendi çocuğumu düşündüğüm için ama orada bana gelene kadar kaç tane adam vardı müdahale edecek ben en azından görmezden gelip çekip gitmedim polisi aradim bu konu da kendimi suçlu hissetmelimiyim anlayamadım.

Gerçekten beni anladığınıza sevindim ben yine de göze alıp müdahil olurdum ama yanımda kızım var kendi yeğenine kanından olan çocuğa acımadan vuran benim çocuğuma neler yapardı bilmiyorum. Anneligim sorgulandı kendi çocuğumu düşündüğüm için ama orada bana gelene kadar kaç tane adam vardı müdahale edecek ben en azından görmezden gelip çekip gitmedim polisi aradim bu konu da kendimi suçlu hissetmelimiyim anlayamadım.

hayır hayır sizlik bir durum yok, böyle durumlarda kar-zarar dengesini düşünmeniz gerek.. dediğim gibi orada size veya çocuğunuza saldırsa bakın buraya yazıyorum 1 kişi çıkmazdı size yardım edecek.. bu ülkede taksiye kartopu attığı için çocuk öldürüldü, kartopu yüzünden.. siz zaten yapmanız gerekeni yapıp polisi aramışsınız, onun harici Kara Muratçılık oynamak olurdu zaten.. bu çocuklar ailelerin elinden alınmalı, ailelere hapis cezası gelmeli ama henüz 60 yaşındaki adamların güvenliğini düşünmekten sıra gelmiyor çocuklara..

ben sana söyleyeyim sassy.. şiddeti falan geç, komşumuz 13 yaşından küçük bir çocuğu evde tek bıraktı diye sosyal hizmetler geldi eve.. eğer yolda bir çocuğa şiddet uygularsan bizde "babası döver de sever de" derler, orada anında sosyal hizmet giriyor devreye.. kadına şiddet de öyle, hatta yazdım yukarıda sosyal deney yapmışlardı bütün millet adamın başına üşüştü.. bizde de kadın aman dileye dileye 45 yerinden bıçaklandı güvenliğin gözü önünde.. yaşanır hali kalmadı ülkenin..

abla ara sayfaları okumadım ilk sayfadaki mesajım alıntılanmış ona istinaden yazdım bir şeyler. Konunun akışı nereye gitti bilemiyorum.

yazdığımda demek istediğim şu aslında bunun Türk insanına özel olmadığını söylemeye çalışıyorum. tabi devletin uygulamaları da önemli ama dünyada artık insanlar olumsuz bir şey görünce tepki vermeyi çoktan bıraktı. Hele ki devletin bir yaptırımı yoksa kimse karışmaz bile.

geçen yaz brezilyadayım ilha das couves adasına gideceğiz araç bekliyoruz. adam çocuğunu öldürür gibi dövdü resmen hiçbirimiz ses edemedik. ben turistim,beklediğim yer zaten yol kenarı,gideceğim yer de ıssız ada. yapabileceğim bir şey yoktu yani. ama yerliler de aynı davrandı benimle.

benim bahsettiğim tamamen o ilk andaki tepkiler hani çocuğu çekip alma,şiddet gören kadına yardım vs. bu artık dünyada yok. insanlar yardım etmek yerine instagramda live yapmayı tercih ediyor.

Belli yaptırımları olan gelişmiş ülkelerde dediğin gibi bir nebze daha iyi en azından devlet eliyle müdahale var ama onun dışında dünya iyiye gitmiyor.

Birazda olsa vicdanım rahat beni anladığınız için gerçekten teşekkür ederim. Ben şunu anladım o çocuk bu kadar rahat bir şekilde dayak yiyorsa dayisindan babasından da yemiştir yoksa dayı bile olsa kimse kimsenin çocuğuna asla el kaldıramaz bırak dayağı tokat bile atamaz o adam cesareti çocuğun babasından ve annesinden bulmuş ki sokağın ortasında meydan dayağı attı.
hayır hayır sizlik bir durum yok, böyle durumlarda kar-zarar dengesini düşünmeniz gerek.. dediğim gibi orada size veya çocuğunuza saldırsa bakın buraya yazıyorum 1 kişi çıkmazdı size yardım edecek.. bu ülkede taksiye kartopu attığı için çocuk öldürüldü, kartopu yüzünden.. siz zaten yapmanız gerekeni yapıp polisi aramışsınız, onun harici Kara Muratçılık oynamak olurdu zaten.. bu çocuklar ailelerin elinden alınmalı, ailelere hapis cezası gelmeli ama henüz 60 yaşındaki adamların güvenliğini düşünmekten sıra gelmiyor çocuklara..

abla ara sayfaları okumadım ilk sayfadaki mesajım alıntılanmış ona istinaden yazdım bir şeyler. Konunun akışı nereye gitti bilemiyorum.

yazdığımda demek istediğim şu aslında bunun Türk insanına özel olmadığını söylemeye çalışıyorum. tabi devletin uygulamaları da önemli ama dünyada artık insanlar olumsuz bir şey görünce tepki vermeyi çoktan bıraktı. Hele ki devletin bir yaptırımı yoksa kimse karışmaz bile.

geçen yaz brezilyadayım ilha das couves adasına gideceğiz araç bekliyoruz. adam çocuğunu öldürür gibi dövdü resmen hiçbirimiz ses edemedik. ben turistim,beklediğim yer zaten yol kenarı,gideceğim yer de ıssız ada. yapabileceğim bir şey yoktu yani. ama yerliler de aynı davrandı benimle.

benim bahsettiğim tamamen o ilk andaki tepkiler hani çocuğu çekip alma,şiddet gören kadına yardım vs. bu artık dünyada yok. insanlar yardım etmek yerine instagramda live yapmayı tercih ediyor.

Belli yaptırımları olan gelişmiş ülkelerde dediğin gibi bir nebze daha iyi en azından devlet eliyle müdahale var ama onun dışında dünya iyiye gitmiyor.

evet haklısın, Brezilya gibi ülkelerde de var.. hatta Brezilyada araba kırmızı ışıkta durduğunda camı kırıp çanta çalıyorlar diye dalga geçmiştik bir iki sene önce, aynısı arkadaşımın başına İstanbul da geldi.. güvenlik, insanlık, adalet açısından Brezilya ile aynı çizgideyiz maalesef.. keşke bizde de devlet müdahale edebilse, yoksa çok kişi kurban gidecek şiddete :KK43:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X