dayak yedim!

Şu cümlelerin senin tarafından yazıldığına inanmak istemiyorum.

true 1500 tane bildirim geldiğinden birşey yazamadım. bu konuda çok hassasım .. feminist değilim ben sanırım. çünkü yaşadoığım çok olay oldu. anlamadı kimse gelmiş burda bana akıl veriyor arkadaş şaka mısın nesin diye.. haddine düşmez yani fikirse benimkide fikir kimseye dayak yiyin adamla barışın demedim ki
boşanmayın hemen dedim sadece...
ayrıca dalga gecilmesi hoşuma gitmedi bu kadar.

annen baban boşandı mı şu an nasıllar ?

babam hala sinirli.

Annem ise yılların birikimiyle 5 sene boyunca hap kullandı..Gözlerimizin önünde bayıldı düştü..Şimdi ise yaşından çok büyük gösteriyor..

Hala küfürbaz..

Hala bir olay olsa annemin üzerine yürüyor..

Hala garip.

Hala ısrarcı..

Hala elinden gelse dövebilecek kapasitede.

Evde tartışma çıksa önce azıp kuduruyor alabildigince pis küfürler ediyor (TABİ BUNLARI BEN GÖRMÜYORUM ARTIK KARDEŞLERİM ANLATIYOR) ve hemen akabinde kardeşlerim babama diklendiginde ya da annem artık eskisi gibi susup oturmadıgında karşılıgını misliyle verdiginde kalp spazmı geçiriyor..Beni öldüreceksiniz diyor

Ona sorsan ne istediysek aldı etti evet aldı ama bilemedi ki bizim onun alacagı kılık kıfayete degil sevgiye ihtiyacımız vardı..

ve bizler annem kardeşlerim bir araya geldigimizde bazen bu anları hatırlayıp aglıyoruz..

İşte benim babam bu...

korkak yetiştirilmiş insanlarız biz erkeklerden ayrı yaşayamıyoruz demek böyle öğretilmiş... bunu anlıyorum kendim de bile bunu görüyorum ..boşanmış olmak çok kötü gösterilmiş bize

aynı şeyi bende yapardm senin gibi kurtarmaya .. ama şimdi iyi daha iyi.. emin olbir zamanlarda annem abbama fiziksel değilde sözlü seyler siddet uyguluyordu
babam ölecek diye uyumadığım anlar oldu. çünkü babamı bu kadar acı çekerken görmemiştim.. ağlarken :S

çok doğru erkek annelerinin daha duyarlı olması gerek
çocukları yetiştirirken onları nakış gibi işlememiz gerek

hem suçlu hem güçlü desene allah ıslah etsin arkadaşım

Bir kadın gitse kocasına bi kere şaplatsa
Adam demez ki karımdır vurur, bekleyeyim, yıllar içerisinde düzelir zaten yavrum var
Ya bi tane de o vurur ya boşanır bu böyledir

Ama biz kadınlar ezilmeyi layık buluyoruz kendimize malesef
Aaa kadın kocasına vurur mu diyecek binlerce insan, erkek vurunca sabret imanlı kadınsan boşanmazsına döktü işi ( Dinen karınca bile incitilmemeli ayrıca kocaman bir kadın hatta anneden bahsediyoruz )
Müneccim misiniz bilmiyorum da ilk dayak değilmiş ve yıllar geçince düzelmezse bunun hesabını kim verecek ?
Geçen yıllarına ve yavrusuna yazık değil mi

Vicdansız ve imansız Çekirge'den son yorumdu bu da
Size bol imanlı ve vicdanlı muhabbetler

Arada yazılan yorumların hiçbirini okumadım. O yüzden belki şimdi yazacaklarımı başka bir arkadaş yazmıştır bilemiyorum. Acilen o evden ayrılın. Kusura bakmayın ama ona ceza vermeyi falan düşünmekle vakit geçirmek saçmalık. Karşınızda çok basit bir mesele yüzünden size dayak atan bir adam var. Kaldı ki mesele önemli olsa bile dayak çok ciddi bir suçtur, asla affedilemez. Artık hayvanlara bile dayak atılmıyor o bile ceza kapsamında. Kendinize değer vermiyorsanız yavrunuzu düşünün. Yediğiniz meyve yüzünden sizin gözünüzü morartan bir yaratık kimbilir o çocuğa neler yapacak neler çektirecek. Hemen boşanmayın, düşünün diyen kadınlara da Allah akıl fikir versin diyorum. Bir kadın kendi gururunu, onurunu, yaşamını ayaklar altına aldıktan sonra, dayak gibi kabul edilmesi imkansız insanlık onurunu ayaklar altına alan bir olayı kabul ettikten sonra karşısındaki adam zaten herşeyi yapar.

Aynen oky. Telefi edilemeyenler vardır bir de... Maalesef bunun affı, açıklaması olamaz, olamaz...
Ben küçüktüm, 7 yaşındaydım sanırım. Kardeşim de 4-5...
Bir gün babamla annem çok fena kavga ediyorlar. Babam çıldırmış gibiydi.
Biz odanın dışındayız ama kapı aralık, görüyoruz kardeşimle.
Baktım babam anneme hızla yaklaşıyor. Dedim hayra alamet değil bu.
O yaşta hızlı bir plan yaptım hemen. Ayağımdaki terlikleri çıkardım. Birini kardeşime verdim, birini kendim aldım.
Hadi yürü dedim. O da o zamanlar ne yapsam aynısını yapıyor. Geldi peşimden hemen.
Babamın üzerine yürüdük ikimiz. Terlikle baba döveceğiz Babam o an şaşırdı ve bıraktı gitti.
Bak işte 7 yaşında çocukla 4 yaşında bir çocuk travma anında nelere dönüşüyor, neler yapabiliyor.
Ben hala unutmadım, dövmese bile iz bıraktı görüldüğü gibi.
Bir daha da asla yapmadı babam ama ona karşı bir antipati beslememe sebep oldu.

sorguladım zatyen kırılmadım ben bilmiyorum hasassım baya bu konuda aslında hiç yazmam kimseye de fikir vermem çünkü
en iyisini insan kendi bilir.
ne ben ne anası babası ona destek olamayacak belki
anlatmak istediğim bu.boşanması hür iradesi
sadece alaya almak da hemen boşan demek te doğru gelmedi. bu benim fikrm sadece yanlış olmadığı iddiam da yokki...

şimdi iyiler.. Peki geçen zaman? baban acı çektiğyle kalmış bence. yüreğinden atamaz...

herkesin kendi düşüncesidir beni ilgilendirmez. Türkiyede dul olmak zor. dul ve parasız olmak daha zor. içinde tırnağının ucu kadar insanlık ve vicdan namına birşey kalmamış insanlar arasında dul kalmak dul yaşamak zor. katılıyorum. hak veriyorum. Ama bence böyle yaşamak acı çekmek dul olmaktan daha zor.

okurken gülümsedim, valla helal olsun, gerçekten minicik olmanıza rağmen çok cesurmuşsunuz. babanız da olayı çözmüş allahtan hemen..

benim babamın anneme tokat attığını biliyorum o zaman ortaokulda idik,
artık yaşlandılar böyle şeyler yaşanmıyor
ama annem ekenomik gücünün olmaması ve ailesinden destek görmediği için bir çok şeye göğüs gerdi
annemin hakkını ödeyemeyiz kardeşlerimle biliyorum

Özellikle babalarımızın döneminde tokat yemeyen eş çok azdır sanırım ne acı....

Allahtan artık eşlerimiz daha duyarlı duracakları noktaları biliyorlar
babalarını örnek almıyorlar....

yaşamak ve yaşamamk var oky .. evli olmak yada dayak yemek ya da evlenmek ya da hayatını hep mutlu geçirmek
bunlar tecih değil ki şans
bende sakin bir ailem olsun isterdim
hiç korkmadan evi karıştırmak belki
belki telafi edilecek sandım. çünkü konu sahibesi eşini anlatırken samimi olmamış bence direk dalmış gibi olaya .
manyak değilse eğer
yada başka bir olay yoksa saçma geldi bana..
kızdım evet dalga gecilmesin en azından...benim fikrim bu cahilce gelebilir ama bu..

evet bu ülkede kadın olmak zor... babamın maruz kaldığı şiddet değilde o an psikoloji bozuk olduğundan annem horlasa bile ağlayacak haldeydi .. 1 senelik bir süreç.. ne bileytim ben sanırım çabuk affeden biriyim ...

tayin isteyip memleketime gitmek istiyorum. ama pişman olmaktan korkuyorum güvenemiyorum kendime

tayin isteyebilme şansınız var ise isteyin ve kurtulun bu adamdan ceza vermekle kendinize ceza vermeyin boşayın ve size yaklaşamaması için de belge isteyin. Tek celsede boşanamazsınız eşiniz büyük bir ihtimalle istemeyecektir ama mahkemede söyleyeceğiniz tek kelimeyle boşanabilirsiniz onu burdan yazamayacağım boşanmayı düşünürseniz eğer özelden mesaj atarım.

Sırf bebeğiniz için ömür boyu dayak yemeyin. Bugün sizi döven emin olun yarın çocuğunuzu da döver.

Kesinlikle
Psikolojik şiddet bile iz bırakırken
Dayak değil dayaklar dizisi ne izler bırakır hem kadın da hem çocuklarda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…