dayak yedim!

doğru suan yeni hayat kurma kararını veremyorum. cunku 3 yıllık evliyim ve eşim bebeğim olduktan sonra bana ilk defa elini kaldırdı. herkesin esi bebek olunca düzelir bende tersi oldu. dedim ya zamana ihtiyac var bir anda silinmiyor hiç birsey.

Takkeyi önünüze alın ve kabul edin ; arsızlık olmuş eşinizdeki, bir kerelik bir hata değil, yine olacak. Ve siz buna müsamaha gösterdikçe dozu artacak, bunu terbiye etmenin bir yolu yok, adamın vur eli varsa maalesef ki çözümsüz, her sıkıştığında bunu yapacak. Boşanmamak tabi ki tercihinizdir, şansınızı denemek istemek hakkınızdır ancak denediğiniz her yöntemin sonunda bir dayak daha yiyeceğinizi kabullenin, gazanız mübarek olsun

iste ciddi bir takıntı problemi var. ben hayatımda böyle birine rastlamamıstım daha önce
sabah hala hangi ayakkabıyı giyeceksin bunu giysene diyor. okadar sıkıldım ki en ufak sözü beni çıldırtıyor

tecrübe mi söyluyor ezberden mi konusuyorsunuz

Hanımlar,
sakin lütfen, tartışmaya gerek yok.

Konuya gelirsek, ben öyle ille şunu yapın, bunu yapın aman mutlaka boşanın yazmayacağım ama şiddete meyilli birinin hiçbir dersle akıllanmayacağını söyleyebilirim size, bir tokat sonrasında yumruğa, sonra şiddetin dozu artarak ve kendine olmadık bahaneler yaratarak devam eden okkalı bir dayağa döner, hastanelik olana kadar dayak yersiniz, bazen yemeğin istediği gibi pişmemesi sebep gösterilerek dayak atarlar, bazende çocuğu susturmadığınız için.

Ama dayak asla bitmez, çocuğunuz çok küçükken şiddeti anlamaz, 5-6 yaşına gelince kötü birşey olduğunu kavrar fakat siz dayak yerken gözlerini sıkıca yumup yorgan altına saklanır, küçüktür çünkü, karşı koyacak gücü yoktur, 8-9 yaşlarına gelince yorgan altına saklanmalara altına kaçırma eklenir, 14-15 yaşındaysa isyan başlar.

Dayağı yiyen sizsiniz, sizin vücudunuza ve ruhunuza açtığı yaralar bir yana, çocuklarınızın ruhunda yarattıkları bir ömür boyu silinemeyecek kadar derin.

Şiddetin hiçbir haklı gerekçesi yoktur.

İlave etmeden geçmeyeyim, belli yaşa gelince o dayaklardan çocuklarda nasibini alıyor.

tecrübe mi söyluyor ezberden mi konusuyorsunuz

Tecrübe söylüyor evet, ailemde yaşadım bunu
O yüzden asla müsamaha göstermeyeceğim bir durumdur
Bir tokat bile yeter, on çocuğum olsa tutamaz kimse
Psikologlar,evlilik danışmanları, aile büyükleri, tavır koymalar,cezalandırmalar vs. vs.. hepsi boş
En ufak bir gerginlikte başa dönüyorlar, asla ıslah olmuyor
Size hayatınızı kurun boşanın vs diyemem, çünkü buna niyetli değilsiniz
Ama neler yaşayacağınızı bilin ve hazırlıklı olun, ne kadar hazırlıklı olunursa
Şiddet görmek insanı tüketen bir şey, bir süre sonra kendi iç savaşınız başlayacak
Umarım yaşamazsınız böyle şeyler, umarım bizler yanılırız
Ayrıca tecrübe olmasa ne olacak dayağın savunulacak bir yanı var mı ?

Son düzenleme:
ikisi cok farklı konular ben aldatılmadım. siddet gördüm ve gösterdim

benim yazdığımı okurmusun bir forumcak karalandım baya da .. yanlışmıyım ben sadece ailende mutluysan bozma istedim ve eşinizi tanımıyorum...
ama herkes uzaktan birşey der
yaşayacak sizsiniz herşeyi....sadece anlatmak isyediğim bu
kimse kimsenin derdine çare olmaz
ayşe paşalı cinayeti var örnek
devlet hiçbir kadını korumadı
size en byüük fayda da zarar da sizden..
aldatılmak şiddetten binkat mide buylandırıcı
ama ilgnç bazuları aldatılınca boşan demiyor dayağa kesin...
tek önemli olan madden can heralde
maneviyen değil.....

Son düzenleme:
uyurken kafasına kaynar su dök. anca böyle pişman edersin.
kısasa kısas.tövbe yarabbim.

Eşimden şiddet gördüm, olay günü darp raporu alıp onu şikayet ettim. Aynı günde evi terkettim... Bir çocuğum var...

8 aydan fazladır ayrıyız. Şu an psikiyatriste gitmesine rağmen güvenemiyorum. Psikiyatrist tekrar deneyebileceğimi fakat bir daha şiddet görmeyeceğimi

kimsenin garantileyemeyeceğini söylüyor. Zaten olayı unutmak ne kadar zaman geçsede mümkün değil. Hep kalıcak hafızamda...

Siz nedense çok sorun etmiyormuş gibi konuşuyorsunuz, biraz şaşırdım açıkcası...

Boşanmak-boşanmamak hangisi doğru bende çok sorguladım bunu, halen de sorguluyorum ! Çok zor bir durum kendime, evladıma reva görmüyorum bu

eziyetleri..

Gerçekten pişman olan eş tekrarlamazdı zaten !

uyurken kafasına kaynar su dök. anca böyle pişman edersin.
kısasa kısas.tövbe yarabbim.

Oky ilk defa o kadar yorum yazdığıma, kişiliğimi açtığıma pişman oldum. Biz boşuna birbirimizi yedik o kadar saat.
Evet hakikaten doğruymuş, kimseyi değiştiremezsin. Ne dersen de olmuyor arkadaş, iyilikle yaklaş olmaz,kötülükle yaklaş olmaz. Yolu yok bunun. Şekil a...

bütün çocukluğumu döktüm pek derin değil olay heralde sadece hınç alma olayı :S gereksiz yere de yazmuşım sabah sabah

sizin hayatınız sizin kararınız tabi, ama bence sizin boşanmaya hiç niyetiniz yok. belki çocuğunuza acıyıp boşanmayacaksınız ama o çocuğun böyle bir ortamda psikolojisi bozulacak ve mutsuz olacak sonra yetişkin bir birey olduğunda belki kendisi de aynı tutumları sergileyecek, rol modelimiz anne babamızdır çünkü .

Her gün değilse tamam
Ayda bir hakkıdır erkeğin

her koyun kendi bacağından asılır. ben insani olarak demem gerekeni göstermem gerekeni söyledim. içim rahat.
hiç pişman olma. biz insanlık görevimizi yaptık. bundan sonra ne olursa bu bizim değil konu sahibinin seçimi.
hayat onun. acıyı çekecek travmayı yaşayacak o. ve bebeği.
burada en üzüldüğüm,artık o bebek oldu.
bunu isteyerek yaşayana zerre üzülmem artık. konu sahibine de.

Son düzenleme:

ciddi takıntı problemleri var ve sen bunu süründürerek pişman etmek istiyorsun. bence ciddi takıntı problemleri olan bu şahsın ceza yöntemiyle düzeleceğini sanmıyorum. Bir piskologa götürün danışın.belki bu şekilde eşinizin rahatsız olduğunuz davranışları takıntıları geçer.

şunuda eklemeden edemicem. Eşim hep der ki bir bayana 1 kere vurursan bunun 2. ve 3.süde gelir. bence eşinin bu şiddete meyilliği bir tedavi veya terapi görmeden değişmeyeceğe benziyor.

Çok doğru yapmışsınız ,aşk evliliği mi ,yine anadolu erkeği mi? Hem severim hem döverim tiplerden mi?

Katılıyorum ben de öyle düşünüyorum.
E bir olay yaşamış, gelmiş konu açmış. Madem fikirlerimiz önemli değil, neden konu açıyor ki? Sadece kendi gibi düşünenlere cevap veriyor.
E yani ne yapalım, adama hep birlikte tuzak mı kuralım? Bu doğrultuda yaratıcı fikirler mi arıyor?
O zaman yanlış yere gelmiş herhalde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…