- 7 Ağustos 2016
- 5.789
- 18.830
- 198
- Konu Sahibi Kirlangiic_cigligii
-
Yine de çok değil mi ya?kredi ne için çekildi? anlamadım mutfak+faturalar mı sadece 2.5-3 bin?
Ev kredisi sanırım.Ama bence siz parayı da yönetemiyorsunuz karı koca.
Doğudayız ve burada sömürüyorlar memuruYine de çok değil mi ya?
e o yüzden diyoruz ki borçla düğün yapılmaz, paran yoksa yapma.bak böyle huzursuzluk çıkıyo.tamam satsın bırak.ölüncek bişey yok bunda eve giren 11 bin lira para var ve bunu yanlış yöneten bir çift var.satın arabayı ille araba şartsa daha basit bişey alın.sabancı değilsek öyle her şeye pat diye sahip olamıyoruz.ilerde borcunuz bitip ya da azalıp rahatlayınca daha iyisini alırsınız.Düğün yaptık ve araba aldık eşime daha uygun araba olsun dedim alırken beni dinlemedi şimdi satalım diyor
Eşimin ailesi kız kardesleri büyük duruyor diye erkenden evlendirmisler ve 22 23 yaşlarında 2 şer çocukları var bana da yaşın geç dedikleri için zoruma gidiyor30 yaşındayım anne olucam Allah izin verirse birşey kaybetmedim ne varmış 30 yaşında anne olmakta ?
Ya kendinizi ifade edemiyorsunuz ya da gerçekten psikolojik desteğe ihtiyacınız var.
evet bana da çok geldi biz 4 kişi +1 kedi bu kadar yapmıyoruz.Yine de çok değil mi ya?
Elimizde olmadan 2 bin kira ve faturaya gidiyorevet bana da çok geldi biz 4 kişi +1 kedi bu kadar yapmıyoruz.
Çok da çekmedik 25 çektik kalan 4 bin kira fatura ve mutfak bin lira kalıyor onu da biriktireyim diyorum bu kez bir şey alamıyorum tek Bi kazak pantolon alamıyorumŞimdi kabataslak hesap yapayım.Eve giren para 11 bin.Bunun 7 bin lirası kredi.Geriye 4 bin kalıyor.Gun boyu evde degilsiniz çalışıyorsunuz faturaların çok yüksek gelmemesi gerek.Anlayamadim.Evlenirken çok masraf yaptınız sanırım.Düğün borcu,ev kredisi, lüks araba aynı anda şart değildi.Tamamen sizin parayı yönetme şeklinizden sıkıntı çekiyorsunuz
Öyle olsam hemen şimdi çocuk yapmaz mıydım? Bu borç olmasa birikim yapacaktım ayda 2 bin kenara koyup çocuğum için ama araba yüzünden olmuyorhayata son vermek ne alaka şaka mısınız? son cümleye kadar anlayabildim, son cümlede tıkandım. sanki ortada ölüm kalım meselesi var. Opsiyona bak: 'intihar'Ben ortada böylesine dramatize edilecek bir şey göremedim. Çocuk çocuk diye tutturmak da şu hayat şartlarında biraz bencillik, yok yaşım şu olmadan çocuk istiyorum da falan da filan.. Ben böyle bencillik tanımıyorum gerçekten, çocuk refah dolu bir ortamda büyüyecek mi? psikolojisi nasıl olacak? ona güzel bir imkan sunabilecek miyim? iyi bir eğitim alabilecek mi?bunlar yok, yaşım geçiyor var. aman bi çocuğum olsun da illa ki olsun bu çocuk di mi? siz anneliği tadın da bi hele o çocuk ne şartlarda yaşamış rızkı allah verir büyür gider değil mi? kimse eşiyle olan saadetini şimdiki rahatını ve gelecekte ne durumda olacağını hesaplayarak yapmıyor çocuğunu görüyorum ki. muhteşem. opsiyonlarınız da öyle. müthiş.
Açıkta sahipsiz yada sokakta falanmı kaldınız yada dermanı olmayan hastalıgamı düstünüz ne intiharı iyimisiniz?ne hayatlar var su dünyada.zaten kimse cok cocuk yapamıyo ki su zamanda hersey ates pahası sadece siz mi zannediosunuz yapmayan.bir cok insan ya evlenecek para bulamıyo yada onu borc harc buldu diyelm cocuk yapacak para yok herkes geçim derdinde neyapalımDün bir konu açtım ama yanlış anlaşıldım sıkıntılarım yüzünden kendimi yanlış ifade ettim. Artık dayanamıyorum maaşın yarısını krediye veriyorum birikim yapacaktım ben çocuğumuz olduğunda 2 sene evde kalıp ona ben bakacaktım evde iken eşimin eline bakmamak için kenarda en azından 20 30 binim olsun istiyordum.
Eşime açtım konuyu arabayı satalım 15 bin daha uygun bir araba alalım diyor ama çok üzülür biliyorum arabaya alıştı seviyor yok dedim çocuğu erteleyelim.
Şu an 26 yaşındayım zaten seneye çocuk yapacaktık şimdi 2 sene sonrası oldu bu fikir de gücüme gidiyor.
Her sabahın 7 sinde kalkıp şartları zor bir kurumda çalışmaya gidiyorum birikim yapiyor muyum yok kıyafet bile alamıyorum istediğimi alamıyorum dün yarım kilo kıyma alalım dedim eşim Bi an paramız yok dedi sonra pişman oldu onun hiç kalmıyor kredisi var lira fatura Mutfak 6 bin gidiyor.
Yapamıyorum 30 yaşında anne olmak istemiyorum şimdi odama geldim ağlıyorum az önce bu fikri ben eşime sundum ama yapamıyorum küçümsemek değil sadece emeğimin karşılığı diğer kızlar evlenip aa şu zaman çocuğum olsun yoksa zor olur diye hesap yapmıyor çare işi bırakmak mı arabayı satmak mı çocuktan vazgeçmek mi yoksa hayata son vermek mi?(
diğer arkadaşlar da aynı şeyi yazmış.siz parayı yönetmeyi bilmiyorsunuz.oturun karı koca kafa kafaya verin bi akşam masa başında nasıl minimum harcarız neyi en ekonomik şekilde yaparız diye hesaplayın.doğuya şark görevine biz de ailemde polis ve öğretmen yolladık bilirim oraların şartlarını.Elimizde olmadan 2 bin kira ve faturaya gidiyor
Dün bir konu açtım ama yanlış anlaşıldım sıkıntılarım yüzünden kendimi yanlış ifade ettim. Artık dayanamıyorum maaşın yarısını krediye veriyorum birikim yapacaktım ben çocuğumuz olduğunda 2 sene evde kalıp ona ben bakacaktım evde iken eşimin eline bakmamak için kenarda en azından 20 30 binim olsun istiyordum.
Eşime açtım konuyu arabayı satalım 15 bin daha uygun bir araba alalım diyor ama çok üzülür biliyorum arabaya alıştı seviyor yok dedim çocuğu erteleyelim.
Şu an 26 yaşındayım zaten seneye çocuk yapacaktık şimdi 2 sene sonrası oldu bu fikir de gücüme gidiyor.
Her sabahın 7 sinde kalkıp şartları zor bir kurumda çalışmaya gidiyorum birikim yapiyor muyum yok kıyafet bile alamıyorum istediğimi alamıyorum dün yarım kilo kıyma alalım dedim eşim Bi an paramız yok dedi sonra pişman oldu onun hiç kalmıyor kredisi var lira fatura Mutfak 6 bin gidiyor.
Yapamıyorum 30 yaşında anne olmak istemiyorum şimdi odama geldim ağlıyorum az önce bu fikri ben eşime sundum ama yapamıyorum küçümsemek değil sadece emeğimin karşılığı diğer kızlar evlenip aa şu zaman çocuğum olsun yoksa zor olur diye hesap yapmıyor çare işi bırakmak mı arabayı satmak mı çocuktan vazgeçmek mi yoksa hayata son vermek mi?(
Neyin hesabını yapalım ki diyorum ya mutfağa almıyoruz üstümüze almıyoruz direkt gitmek zorunda olan paralar bunlardiğer arkadaşlar da aynı şeyi yazmış.siz parayı yönetmeyi bilmiyorsunuz.oturun karı koca kafa kafaya verin bi akşam masa başında nasıl minimum harcarız neyi en ekonomik şekilde yaparız diye hesaplayın.doğuya şark görevine biz de ailemde polis ve öğretmen yolladık bilirim oraların şartlarını.
Siz bence kendi hayatınızdan çok insanların hayatını kafaya takıp yaşıyorsunuz bırakın onlar öyle diye siz öyle olmak durumunda değilsiniz herkesin hayatı beklentileri ve koşulları farklı bu dünya böyle buna alışıp yaşasanız sizin için daha kolay olur.Eşimin ailesi kız kardesleri büyük duruyor diye erkenden evlendirmisler ve 22 23 yaşlarında 2 şer çocukları var bana da yaşın geç dedikleri için zoruma gidiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?