Dayanamıyorum ve Yaşamak İstemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Depresyondasiniz sanırım ancak bunlar dünyada sadece sizin başınıza gelmiyor. Çocuk yapmaya karar verseniz hemen yarın olacağı kesin mi? İçinizi rahatlatacaksa 30 yaşımda anne oldum evim yok bankada 5 kuruşum yok ve 50 bin lira araba borcumuz var. Her ay eşimin maaşıyla ancak geciniyoruz ve ben ise girmeye çalışıyorum ne yapayım öleyim mi? Toparlanmanız gerekiyor

Ev kredisi sanırım.Ama bence siz parayı da yönetemiyorsunuz karı koca.

Ayrıntılı yazayım
2 bin düğünden kalan kredi
2 bin araba için kredi
Kasko sigorta ve eşimin kredi kartı düğün için harcamalardan kalan 1
Kira 1
Doğalgaz elektrik İnternet su aidat 1
Mutfak,
Ameliyat taksidim 2 bin (ameliyat olmam gerekmişti ve nasılsa çalışıyorum diye özelde olmuştum önemli ameliyatı)

Düğün yaptık ve araba aldık eşime daha uygun araba olsun dedim alırken beni dinlemedi şimdi satalım diyor
e o yüzden diyoruz ki borçla düğün yapılmaz, paran yoksa yapma.bak böyle huzursuzluk çıkıyo.tamam satsın bırak.ölüncek bişey yok bunda eve giren 11 bin lira para var ve bunu yanlış yöneten bir çift var.satın arabayı ille araba şartsa daha basit bişey alın.sabancı değilsek öyle her şeye pat diye sahip olamıyoruz.ilerde borcunuz bitip ya da azalıp rahatlayınca daha iyisini alırsınız.

30 yaşındayım anne olucam Allah izin verirse birşey kaybetmedim ne varmış 30 yaşında anne olmakta ?
Ya kendinizi ifade edemiyorsunuz ya da gerçekten psikolojik desteğe ihtiyacınız var.
Eşimin ailesi kız kardesleri büyük duruyor diye erkenden evlendirmisler ve 22 23 yaşlarında 2 şer çocukları var bana da yaşın geç dedikleri için zoruma gidiyor

Şimdi kabataslak hesap yapayım.Eve giren para 11 bin.Bunun 7 bin lirası kredi.Geriye 4 bin kalıyor.Gun boyu evde degilsiniz çalışıyorsunuz faturaların çok yüksek gelmemesi gerek.Anlayamadim.Evlenirken çok masraf yaptınız sanırım.Düğün borcu,ev kredisi, lüks araba aynı anda şart değildi.Tamamen sizin parayı yönetme şeklinizden sıkıntı çekiyorsunuz

hayata son vermek ne alaka şaka mısınız? son cümleye kadar anlayabildim, son cümlede tıkandım. sanki ortada ölüm kalım meselesi var. Opsiyona bak: 'intihar' Ben ortada böylesine dramatize edilecek bir şey göremedim. Çocuk çocuk diye tutturmak da şu hayat şartlarında biraz bencillik, yok yaşım şu olmadan çocuk istiyorum da falan da filan.. Ben böyle bencillik tanımıyorum gerçekten, çocuk refah dolu bir ortamda büyüyecek mi? psikolojisi nasıl olacak? ona güzel bir imkan sunabilecek miyim? iyi bir eğitim alabilecek mi?bunlar yok, yaşım geçiyor var. aman bi çocuğum olsun da illa ki olsun bu çocuk di mi? siz anneliği tadın da bi hele o çocuk ne şartlarda yaşamış rızkı allah verir büyür gider değil mi? kimse eşiyle olan saadetini şimdiki rahatını ve gelecekte ne durumda olacağını hesaplayarak yapmıyor çocuğunu görüyorum ki. muhteşem. opsiyonlarınız da öyle. müthiş.

Çok da çekmedik 25 çektik kalan 4 bin kira fatura ve mutfak bin lira kalıyor onu da biriktireyim diyorum bu kez bir şey alamıyorum tek Bi kazak pantolon alamıyorum

Öyle olsam hemen şimdi çocuk yapmaz mıydım? Bu borç olmasa birikim yapacaktım ayda 2 bin kenara koyup çocuğum için ama araba yüzünden olmuyor

Açıkta sahipsiz yada sokakta falanmı kaldınız yada dermanı olmayan hastalıgamı düstünüz ne intiharı iyimisiniz?ne hayatlar var su dünyada.zaten kimse cok cocuk yapamıyo ki su zamanda hersey ates pahası sadece siz mi zannediosunuz yapmayan.bir cok insan ya evlenecek para bulamıyo yada onu borc harc buldu diyelm cocuk yapacak para yok herkes geçim derdinde neyapalım

Elimizde olmadan 2 bin kira ve faturaya gidiyor
diğer arkadaşlar da aynı şeyi yazmış.siz parayı yönetmeyi bilmiyorsunuz.oturun karı koca kafa kafaya verin bi akşam masa başında nasıl minimum harcarız neyi en ekonomik şekilde yaparız diye hesaplayın.doğuya şark görevine biz de ailemde polis ve öğretmen yolladık bilirim oraların şartlarını.

31 yaşında anne oldum bi şey olmadi

Neyin hesabını yapalım ki diyorum ya mutfağa almıyoruz üstümüze almıyoruz direkt gitmek zorunda olan paralar bunlar

Eşimin ailesi kız kardesleri büyük duruyor diye erkenden evlendirmisler ve 22 23 yaşlarında 2 şer çocukları var bana da yaşın geç dedikleri için zoruma gidiyor
Siz bence kendi hayatınızdan çok insanların hayatını kafaya takıp yaşıyorsunuz bırakın onlar öyle diye siz öyle olmak durumunda değilsiniz herkesin hayatı beklentileri ve koşulları farklı bu dünya böyle buna alışıp yaşasanız sizin için daha kolay olur.
Onların o yaşta o kadar çocuk sahibi olmaları da bana ters mesela, o yaşta okuyordum ve çocuk bile aklımın ucundan geçmezdi herkesin görüşü ayrı sizin bir görüşünüz fikriniz yok mu hayatınıza dair ?

Bu kadar borcun altına niye girdiniz? Kaldiramiyorsunuz intiharın eşiğine gelmişsiniz.. bence arabanızı satin canınızdan kiymetli degil. Izin alın işten bi süre yardım alın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…