Dayanamıyorum ve Yaşamak İstemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neyin hesabını yapalım ki diyorum ya mutfağa almıyoruz üstümüze almıyoruz direkt gitmek zorunda olan paralar bunlar
önünüzü görmeden mi kredi çektiniz? bugün bi ütü almaya kalksak önümüzdeki ay bunun taksidine maaşım yeter mi, ekstra bi durum çıkarsa maaşımdan para ona da yeter mi diye hesap yapıyoruz.geliriniz belli , o kredinin altına girecek araba şart mıydı şu an için?ki araba dediğin şeye bazen 1 maaş bağlıyosun.satın ille araba lazımsa daha uygun bişey alın, ulaşım varsa onu kullanın.aradaki farkla kredinizi kapatırsınız.

Hayata niye son veriyorsunuz anlamıyorum mal mülk ne ki çocuk yapın Allah onun rıskini öyle bir veriyor ki deneyin Allah korusun belki olmasa bir sorununuz varsa bu sefer de çocuk yapmak için parayı nasıl bulacaksınız araba aile kurmaya yetmiyor canım öncelik aile olmak sonrası geliyor zaten hem gençsiniz taşın suyunu bile cikarirsiniz

Once bir kendine gel,dur"ben yardimci olayim
Hah,simdi dinle,once elindekilere tekrar bakmaya ne dersin?
Dugunu kime yaptiniz,ikinize.
Arabayi kime aldiniz,ikinize.
Dugun yerine nikah yapsaydiniz madem,arabayi da almasaydiniz, kendinizi kahredecektiniz.
Oyle hem karnim tok dursun,hem de coregim butun dursun olmuyor, once onu ogrenmen gerek...

Hiç bir acı kalıcı değildir.. İnsanlar neler yaşıyor. Rabbim her birimizi imtihandan geçiyor, farklı farklı. Çünkü sevdiği kulunun dua edişini sevdiğinden onu bir imtihanla sınarmış. Çocuk yapabilirsin. Rızkı ile gelir her bebek. Erteleme. Belki bundan 2 yıl sonra öyle güzel bir konumda olacaksın ki, sen yardım edeceksin birilerine.. Hiç kimse kendisi için gizlenen müjdeli şeyleri bilemez. Allaha sığınırım ben hep. Acıyı da o veriyor, sevincinde.. Rabbim yüreğine inşirah üflesin inşAllah. Dertlerinden kurtulursun..

Bakın sizin parayı yönetmekle ilgili sorunlarınız var yoksa maaşınızla gayet güzel geçinirdiniz çocukta yapardınız.
1.Düğüne neden kredi çektiniz biraz bekleyip evlenince ne olurdu ki ?
2.Araba alacak durumunuz yoksa neden araba aldınız bu kadar insan toplu taşıma da kullanıyor düğün kredinizi madem çektiniz bitirip öyle alsaydınız ya arabayı ? Gereksiz lüks değil mi sizce de ?
3.Kasko sigorta araba olmasaydı bunlara da gerek kalmayacaktı
4.Düğün yapmak İçin kredi kartlarını dahi kullanmışsınız bu kadar acele miydi ki düğün biraz geç yapıp az borçla yapsaydınız.
5.Ameliyat için neden kredi çekilir ki tamam sağlıktır olur ama devlette de o kadar insan ameliyat oluyor yanlış mı ediyorlar ameliyatı ?
6.Gerçekten sizin sorununuz para değil sizin sorununuz gereksiz borca girmek ve dolayısıyla da strese girmek

Esinle sirt sirta verip borcu bitireceksin.Allahina sukret memursun sagliklisin kazanabiliyorsun ki yiyorsun,bariniyorsun,arabaya biniyorsun ki o paranin da gidecek yeri oluyor.Ayrica sabir ben esimle evlendigimde esimin bisikleti bile yoktu simdi sukur en iyisinden arabamiz var ama birden olmadi ustune az az koya koya yaptik.Bu arada cocuklarin masrafini dusun 3.sadece 4 ay emdi.Ikiz bebekler bezler mamalar vs ama esim ne yapsa sukrettim et yerine kuyruk aldim Bana miras kaldi ev sahibi oldum.Verdim kiraya oturdugum evin kirasini onla öduyorum.Esim bile inanamiyor bekarken hayaldi bu gunler diyo.Ayrica ben senin yasinda bekardim 29 yasinda ikizlerimi 31 yasinda oglumu dogurdum citi piti anneyim.Anne olmaya gec kalma diye bir sey olur mu?Helee ki dunyanin sinavina ac acikta degilken isin gucun varken intihar edilir mii???Kendine gell her sabah gunes doguyor o karanligin izi bile kalmio

Sözde derdin özeti:
1.Elalem ne der? Benim için hayatımın odağı.
2.Hem pastam (arabam) dursun, hem karnım doysun (bebek olsun)
3.Bir bebeğin duygusal ve psikolojik ihtiyaçlarından habersizim. Sadece birikim yeter bebek için diye düşünüyorum.
4.Sanırım biraz şımarığım. (Bunu yazdığım için üzgünüm ama konularınızdan çıkardığım sonuç bu)

Çarelerinden birini hayatına son vermek olarak görebilen bir insanın çocuk yapmaması lazım zaten, kusura bakmayın da böyle. Önce ruh sağlığınızın normal olması gerekiyor çocuk için. Hayatta her şey istediğimiz gibi mi oluyor ki, böyle dünyanın bütün felaketleri başınıza gelmiş gibi bir moda girmişsiniz? Hele saymışsınız ya, evden mi vazgeçeyim arabadan mı yoksa intihar mı diye, bunlar kıyaslanabilir şeyler mi? Siz hayatın kıymetini, anlamını bilmiyorsunuz o zaman. Önce bir psikologa gidin kısaca, bu olgunlaşmamış, bunalımlı hallerle anne olmayı düşünmeniz hata.

Düğün borcu tamam, araba şart mıydı başka borç varken?
Ailelerden destek görmeyen çoğu çift sizin yaşadıklarınıza benzer şeyler yaşıyor aslında. Ama bana bir borç bitmeden ikinci krediyi çekmek mantıksız geliyor.
23 yaşında evlendim 27 yaşında anne oldum, sebebide maddi meseleler ve kafamın bazı konularda rahat olmasıydi, gerekseydi 30"a kadar beklerdim.
Şöyle istiyordum böyle istiyordum demeyi bırakın, şuan ki şartlarınız bu ve buna göre hareket etmek zorundasınız. Yaşınız 26 henüz anne olmak icin geç kalmış değilsiniz. Borçlarınız hafiflesin ilk önce.
Para yönetimi içinde arkadaşlara katılıyorum. Kalem kalem yazıp harcamalarınıza bakin, borçlar haricî.

Kendinde misin?
Cidden boyle sacmaliklar icin mi olmek istiyorsun?
Araba satip cocuk yapmak?
Araba icin cocuk ertelemek?
Elinde yarin cocuk olacak garantisi mi var ki?
Onca para ile gecinemiyorsaniz cokca borcla dugun yapmissinizdir heralde.
Dediginiz parayla ben 2 cocugu ozel okula gonderip evi ceviriyorum kenara da para kaliyor

sadece hastane için yazmışsınız ama bence şu cümle sizin sorunun temelinde var "amaan nasılsa çalışıyorum" .tamam çalışıyosun ama maaşın sonsuz değil, hepimiz çalışıyoruz ama amann nasılsa çalışıyorum deyip onun da lüksü olsun ay bunu bunu da hemen almalıyım demiyoruz.yarın çalışıyor olacağının garantisi var mı?insanın başına her şey gelebilir. önünü gör öyle hareket et, böyle garip bi benzetme olacak ama kıtlıktan çıkmış çocuk gibi onu da bunu da şunu da dersen bi yerden patlar böyle.Eşim arabaya alıştı demişsin de ee hayat bu inişler de var çıkışlar da.Oyuncak arabası alınmış çocuk gibi davranmayacak koca adam.

Eşimin ailesi kız kardesleri büyük duruyor diye erkenden evlendirmisler ve 22 23 yaşlarında 2 şer çocukları var bana da yaşın geç dedikleri için zoruma gidiyor
insan büyük duruyo diye evlendirilir mi ya kendinizi bu zihniyetle mi kıyaslıyosunuz cidden? 22-23 yaşında ben daha üniversite okuyodum en büyük derdim finallerim ve not ortalamamdı evlenip çocuk yapmak değil.

ben arabayi satip o parayı kullandim ücretsiz izinde. sonra o para bitti eksiye düştük. ise döneli üç ay kadar oldu. geçen ay arabamizi aldık. borçları toparladik. hala çok yüklü ödememiz var.

bu tercih meselesi. ben arabaya acimam satarim şahsen ücretsiz izin kullanabilmek için. her tercihin bedeli var. hem karnim doysun hem pastam dursun duye bişey yok. herkes biseyler feda ediyo secim yaparken. intihar edecek ne var bunda

Kendi ailesinden de bir ev ve bir dukkan kalmis.
Saka gibi konu.
Gercekse de gercekten uzuldum konu sahibine.
Demekki insanda sukur yoksa nehirde susuz kaldigini sanabiliyor.
Ben sunu bilir sunu soylerim,yok denilen yok olur,dilerim bu gunlerini mumla aramazsin konu sahibi,he bir de mendil yetmez sana havlu kullan,bambu olan daha iyi gozyasi ceker aklinda olsun...

Birde kafanızda ben çalışmıyorum ama hala niye maddi sıkıntı çekiyorum gibi bir düşünce var. Tek siz çalışmıyorsunuz ve maddi sıkıntı çeken tek kadında siz değilsiniz. Ve tabi sabah 7'de kalkanda.

Bunlar çok olağan şeyler, diğer konuda başkalarını örnek veriyordunuz şimdi de görümcelerinizi veriyorsunuz. İnsanlardan ve onların hayatlarından bu kadar etkilendiğiniz sürece mutsuz olursunuz.
Çocuk istiyorsunuz hemen olmayabilir, olur başka sıkıntı yaşarsınız, kendinize odaklanın, boşverin kim hangi yaşta evlenmiş, doğurmuş.

çocuğumuz olduğunda 2 sene evde kalıp ona ben bakacaktım evde iken eşimin eline bakmamak için kenarda en azından 20 30 binim olsun istiyordum
Önce şu algını değiştir. Çocuğunuz olursa bu durum kocanın eline bakmak değil karı koca iş birliği yapmaktır. Sen evde evladınıza sevgi güven verirken, kocan da rızkınızı kazanacak. Bu kadar

Peki iki ayrı neyin kredisini ödüyorsunuz ben onu anlamadım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…