- 24 Temmuz 2008
- 25.483
- 44.480
- 1.123
- Konu Sahibi Kirlangiic_cigligii
-
Neyin hesabını yapalım ki diyorum ya mutfağa almıyoruz üstümüze almıyoruz direkt gitmek zorunda olan paralar bunlar
önünüzü görmeden mi kredi çektiniz? bugün bi ütü almaya kalksak önümüzdeki ay bunun taksidine maaşım yeter mi, ekstra bi durum çıkarsa maaşımdan para ona da yeter mi diye hesap yapıyoruz.geliriniz belli , o kredinin altına girecek araba şart mıydı şu an için?ki araba dediğin şeye bazen 1 maaş bağlıyosun.satın ille araba lazımsa daha uygun bişey alın, ulaşım varsa onu kullanın.aradaki farkla kredinizi kapatırsınız.Neyin hesabını yapalım ki diyorum ya mutfağa almıyoruz üstümüze almıyoruz direkt gitmek zorunda olan paralar bunlar
Hayata niye son veriyorsunuz anlamıyorum mal mülk ne ki çocuk yapın Allah onun rıskini öyle bir veriyor ki deneyin Allah korusun belki olmasa bir sorununuz varsa bu sefer de çocuk yapmak için parayı nasıl bulacaksınız araba aile kurmaya yetmiyor canım öncelik aile olmak sonrası geliyor zaten hem gençsiniz taşın suyunu bile cikarirsinizDün bir konu açtım ama yanlış anlaşıldım sıkıntılarım yüzünden kendimi yanlış ifade ettim. Artık dayanamıyorum maaşın yarısını krediye veriyorum birikim yapacaktım ben çocuğumuz olduğunda 2 sene evde kalıp ona ben bakacaktım evde iken eşimin eline bakmamak için kenarda en azından 20 30 binim olsun istiyordum.
Eşime açtım konuyu arabayı satalım 15 bin daha uygun bir araba alalım diyor ama çok üzülür biliyorum arabaya alıştı seviyor yok dedim çocuğu erteleyelim.
Şu an 26 yaşındayım zaten seneye çocuk yapacaktık şimdi 2 sene sonrası oldu bu fikir de gücüme gidiyor.
Her sabahın 7 sinde kalkıp şartları zor bir kurumda çalışmaya gidiyorum birikim yapiyor muyum yok kıyafet bile alamıyorum istediğimi alamıyorum dün yarım kilo kıyma alalım dedim eşim Bi an paramız yok dedi sonra pişman oldu onun hiç kalmıyor kredisi var lira fatura Mutfak 6 bin gidiyor.
Yapamıyorum 30 yaşında anne olmak istemiyorum şimdi odama geldim ağlıyorum az önce bu fikri ben eşime sundum ama yapamıyorum küçümsemek değil sadece emeğimin karşılığı diğer kızlar evlenip aa şu zaman çocuğum olsun yoksa zor olur diye hesap yapmıyor çare işi bırakmak mı arabayı satmak mı çocuktan vazgeçmek mi yoksa hayata son vermek mi?(
Once bir kendine gel,dur"ben yardimci olayimAyrıntılı yazayım
2 bin düğünden kalan kredi
2 bin araba için kredi
Kasko sigorta ve eşimin kredi kartı düğün için harcamalardan kalan 1
Kira 1
Doğalgaz elektrik İnternet su aidat 1
Mutfak,
Ameliyat taksidim 2 bin (ameliyat olmam gerekmişti ve nasılsa çalışıyorum diye özelde olmuştum önemli ameliyatı)
Hiç bir acı kalıcı değildir.. İnsanlar neler yaşıyor. Rabbim her birimizi imtihandan geçiyor, farklı farklı. Çünkü sevdiği kulunun dua edişini sevdiğinden onu bir imtihanla sınarmış. Çocuk yapabilirsin. Rızkı ile gelir her bebek. Erteleme. Belki bundan 2 yıl sonra öyle güzel bir konumda olacaksın ki, sen yardım edeceksin birilerine.. Hiç kimse kendisi için gizlenen müjdeli şeyleri bilemez. Allaha sığınırım ben hep. Acıyı da o veriyor, sevincinde.. Rabbim yüreğine inşirah üflesin inşAllah. Dertlerinden kurtulursun..Dün bir konu açtım ama yanlış anlaşıldım sıkıntılarım yüzünden kendimi yanlış ifade ettim. Artık dayanamıyorum maaşın yarısını krediye veriyorum birikim yapacaktım ben çocuğumuz olduğunda 2 sene evde kalıp ona ben bakacaktım evde iken eşimin eline bakmamak için kenarda en azından 20 30 binim olsun istiyordum.
Eşime açtım konuyu arabayı satalım 15 bin daha uygun bir araba alalım diyor ama çok üzülür biliyorum arabaya alıştı seviyor yok dedim çocuğu erteleyelim.
Şu an 26 yaşındayım zaten seneye çocuk yapacaktık şimdi 2 sene sonrası oldu bu fikir de gücüme gidiyor.
Her sabahın 7 sinde kalkıp şartları zor bir kurumda çalışmaya gidiyorum birikim yapiyor muyum yok kıyafet bile alamıyorum istediğimi alamıyorum dün yarım kilo kıyma alalım dedim eşim Bi an paramız yok dedi sonra pişman oldu onun hiç kalmıyor kredisi var lira fatura Mutfak 6 bin gidiyor.
Yapamıyorum 30 yaşında anne olmak istemiyorum şimdi odama geldim ağlıyorum az önce bu fikri ben eşime sundum ama yapamıyorum küçümsemek değil sadece emeğimin karşılığı diğer kızlar evlenip aa şu zaman çocuğum olsun yoksa zor olur diye hesap yapmıyor çare işi bırakmak mı arabayı satmak mı çocuktan vazgeçmek mi yoksa hayata son vermek mi?(
Bakın sizin parayı yönetmekle ilgili sorunlarınız var yoksa maaşınızla gayet güzel geçinirdiniz çocukta yapardınız.Ayrıntılı yazayım
2 bin araba için kredi
Kira 1
Mutfak,
Ameliyat taksidim 2 bin (ameliyat olmam gerekmişti ve nasılsa çalışıyorum diye özelde olmuştum önemli ameliyatı)
evet bana da çok geldi biz 4 kişi +1 kedi bu kadar yapmıyoruz.
[/QUOT
Yazmış ama bin lira yine çok ya kıyma da alamıyorlar. Bir arkadaş demiş ya, bence para tutmayı bilmiolar
Yazmış şimdi gördümKalem kalem yazsana
Kira
Kredi
Aidat
Şu
Elektrik
Internet
Yol
Benzin
Mutfak masrafı
Pazar parası
sadece hastane için yazmışsınız ama bence şu cümle sizin sorunun temelinde var "amaan nasılsa çalışıyorum" .tamam çalışıyosun ama maaşın sonsuz değil, hepimiz çalışıyoruz ama amann nasılsa çalışıyorum deyip onun da lüksü olsun ay bunu bunu da hemen almalıyım demiyoruz.yarın çalışıyor olacağının garantisi var mı?insanın başına her şey gelebilir. önünü gör öyle hareket et, böyle garip bi benzetme olacak ama kıtlıktan çıkmış çocuk gibi onu da bunu da şunu da dersen bi yerden patlar böyle.Eşim arabaya alıştı demişsin de ee hayat bu inişler de var çıkışlar da.Oyuncak arabası alınmış çocuk gibi davranmayacak koca adam.Ayrıntılı yazayım
2 bin araba için kredi
Kira 1
Mutfak,
insan büyük duruyo diye evlendirilir mi ya kendinizi bu zihniyetle mi kıyaslıyosunuz cidden? 22-23 yaşında ben daha üniversite okuyodum en büyük derdim finallerim ve not ortalamamdı evlenip çocuk yapmak değil.Eşimin ailesi kız kardesleri büyük duruyor diye erkenden evlendirmisler ve 22 23 yaşlarında 2 şer çocukları var bana da yaşın geç dedikleri için zoruma gidiyor
Kendi ailesinden de bir ev ve bir dukkan kalmis.sadece hastane için yazmışsınız ama bence şu cümle sizin sorunun temelinde var "amaan nasılsa çalışıyorum" .tamam çalışıyosun ama maaşın sonsuz değil, hepimiz çalışıyoruz ama amann nasılsa çalışıyorum deyip onun da lüksü olsun ay bunu bunu da hemen almalıyım demiyoruz.yarın çalışıyor olacağının garantisi var mı?insanın başına her şey gelebilir. önünü gör öyle hareket et, böyle garip bi benzetme olacak ama kıtlıktan çıkmış çocuk gibi onu da bunu da şunu da dersen bi yerden patlar böyle.Eşim arabaya alıştı demişsin de ee hayat bu inişler de var çıkışlar da.Oyuncak arabası alınmış çocuk gibi davranmayacak koca adam.
Önce şu algını değiştir. Çocuğunuz olursa bu durum kocanın eline bakmak değil karı koca iş birliği yapmaktır. Sen evde evladınıza sevgi güven verirken, kocan da rızkınızı kazanacak. Bu kadarçocuğumuz olduğunda 2 sene evde kalıp ona ben bakacaktım evde iken eşimin eline bakmamak için kenarda en azından 20 30 binim olsun istiyordum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?