Dayanamıyorum ve Yaşamak İstemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
boraz sukur et elin var kolun var sagligin var daha ne istet bu insan oglu borc var diye yada mali mulku yok diyr olmek istiyorum bilmem ne Allah dermansiz dert vermesin olmeyi bayilmak sanmayin

Çare saydıklarınızdan hiçbirisi değil. Gideriniz varsa geliriniz de var. Herkes çocuğunu sırça köşklerde mersedeslerde doğurmuyor. Allah herkesin rızkını verir. Buna inanın önce. Sonra da şükredin. Sürekli şikayet ederseniz şikayet edeceğiniz şeyler çoğalır. Çekim yasası diye bişey var.

Şu an doğudayız kiralar bin liranın üstü ve aşırı soğuk olduğundan doğalgaz çok geliyor
Asgari ücrete çalışıyorum eşimde. Yeni düğün yaptık. 65 000 borcumuz var. Doğunun en soğuk ilinde yaşıyorum. 500 den az doğal gaz gelmiyor. Ayda kaç kez fırın çalıştırırım tost makinesi çalıştırırım hesap tutmadım. Ve 34 yaşındayım çocuk istiyorum. Ona da yeteceğime eminim. Psikolog önermeyeceğim. Arkadaşınız eşiniz dostunuz varsa dertleşin. Ve yetinmesini bilin. Mesela tatile gitmek bizi sarsacak olduğu için tur programına yazdırdık ismimizi. Uçak biletine vereceğimiz parayla çevre illeri gezeceğiz.sizin tek maaşınız bizim iki kişinin maaşı. Biraz da şükredin. Ben yemek yapmaya yorgun olsam makarna haşlasam çok şükür rabbim karnımız bugünde doydu deriz. Sürekli şükredin bence

Herkesin bindigi araba miYapma
O boyle hayal etmemisti

7 bin borcumuz var kira fatura Mutfak hariç dolayısıyla bin liramız filan kalıyor birikim olmuyor illa masraf çıkıyor
Ayni durumdaydim bir de evladim var.Baktim olacak gibi degil sattik evi kapadik borclari.Seni cok iyi anliyorum icim daralarak yasadim uzunca birsure.Kredi ne icin cekildi?

Ben bunu deneyimledim.Neyi begenmiyorsan,sikayet ediyorsan daha kotusune dusuyorsun ve oncekini arıyorsun.Halbuki ne kadar guzelmis diye.
Umarım konu sahibi de bunu deneyimlemez..
Cunku cekim yasasi var , sikayet ettikce o soylendiginiz seyler daha cok basiniza gelir

Eger halinize ve bugunuze sukrederseniz , var olan herseyiniz icin mutlu olursaniz fazlasiyla bereket gelir size

Herkesin bindigi araba miYapma
O boyle hayal etmemisti

Valla ben buraya hayallerimi yazsam ohoo
Hepimiz isteriz dert tasa çekmeden her şeyimiz oluversin ama atadan zenginler istisna herkes bir hayat mücadelesi veriyor kaldı ki burada fikir veren çoğu arkadaş bende dahil konu sahibinden daha zor durumdayız belki,biraz hayata bakış açısı önemli..
Lüksün cefasını çekeceğime itidalli olanın sefasını sürerim şahsen

Eşime de öyle demislerdi sonra dana aldık öldü dediler geri vermiyorlar yani

Ozaman akillica davranin kari koca.
Ölmek istiyorum diyene bir tekme de atmak istemiyorum .. alinma ama nasihat olarak algila .. lüks isteklerinden vazgec.
Hepsi bana hepsi bana diyerek borca girmek sacmalik. Simdi ne oldu? Borc derdi ... bos bos.

Nereye sacma sapan harcamalar yapiyoruz diye oturun düsünün. Birsey satin alacagin vakit bu gercekten suan gerekli mi yoksa sonra alsam da olur mu diye düsünün.

Haftalik yemek programi yap kendine. Menüde ne yaziyor ne lazimsa onlari satin alin. Gereksiz ve sonradan cöpe atilacak kullanilmayacak gidalari satin almayin.

Daha birsürü örnek verebilirim ama az mantikli insan kendi de düsünebilir bunlari.
Eve 10-11 bin giriyormus yahu?
Bunu özendigin kiskandigin baska insanlar pek de güzel degerlendirmesini biliyor. Siz iki toy kalmis bebeler gibi davraniyorsunuz.. yasiniz okadar da kücük degilmis hemde.

Baskalarina bakmak yerine kendi hayatiniza bakin ve kafa calistirin ne yapabiliriz diye. Daha da borca girmeyin sakin.

Silkelenerek kendine gel yani. Evinize sükür ki okadar para giriyor..
Yeni borc yapmadikca da ödenir. Zorlaniyorsaniz baska ve uygun bir eve gecis yapin.
Istedikten sonra elinde bircok yapilacak seyler var yani..

Anne olmak istiyorsan mantikli kararlar vermelisin öncelikle.

Çok enteresan bir şekilde daha düğün borcunuz bitmeden araba borcuna girmişsiniz, araba borcu da varken ameliyatı özelde olup bir borca daha girmişsiniz. Hadi ameliyat sağlık diyelim, araba kaçıyor muydu? Hadi aldınız en azından ödemelerini sizi yakmayacak seviyeye düşürebilirdiniz.

Her.ay 7 bin ödüyorsunuz.
4 bin kalıyor.. Sanırım 4 bin elinizde kalan para .. Bu 4 bin ile nasıl gaçinemiyorsunuz ki anlamadım.. Ben 2 ünii mezunuyum kpss atanamadım evlendim eşim 3 bin alıyor mecbur onun maaşyla geçiniyoruz.. Ama her ay 200 tl de olsa mutlaka arttırıyoruz. 6 aylık birikimimizle altın alıp.kenara koyduk.. sizden tek farkımız kira ödemiyoruz ve borcumus yok çünkü eşim borç sevmiyor krediye birşey.çekse bile maaşını alır almaz o borcu kapatıyor.. Araba alırken lükse kaçmadık "az yakan çok kaçan" dedik aldık.. Herr ay mutfağa nerereyse 600 tl gidiyor oda ek alınanlar dışnda.. Her ay 350den fazla elektrik ödüyoruz ve diğer faturalar ekstra.. İhtiyacımız olduğunda üstümüze kıyafet de alıyoruz.. Bütün bunlara rağmen sizin elinizde bizim evimize girenden fazla para kalıyor nasıl geçinemiyorsunuz.. Çünkü lükse kaçarak yaşıyorsunuz.. Harcamanızı bilmiyorsunuz.. Arabanızın modelini düşürün giderlerini azaltın.. para kenara koymak isterseniz ordan kalan parayı kenara koyun.. Dün dediniz ya ev hanımları asgari ücretliler lüks yaşıyor falan fişman diye saçma şeyler.. Biz alıyoruz ama yarınımızı düşünerek alıyoruz.. Herşeyimiz olsun ama 2000 tllik olacağına 1000 tllik olsun diyoruz.. Ne bilim hesabını bildikten sonra çok iyi geçinirsiniz..

Off boyle konular gordukce cocuklarim icin korkuyorum.
Ekonomi becerim cok iyidir,cekip cevirme ve planlama konusunda gayet iyiyim fakat ne kadarini ogretebiliyorum acaba?
Daha gecen hafta cocuklarimla orneklerle konustum,(bu konu da ek veiyi bir ornek olacak)
10bin alsaniz da yonetemezseniz ayin 10unda parasiz kalirsiniz diyordum.
Bunun da okullari olsun,bu dersleri veremeyen evlenmesin,benim ergenleri hemen kayit ettirecegim

Gerçekten anlatamıyorum kendime bir şey almadım sadece ameliyat oldum devlette olmak istemedim lüksüm bu. Kiralar burada binden aşağı değil doğalgaz 600 700 geliyor herkese çorba pilav yediğimiz bu

Kiramız var Malesef yok paramızı saymadım servise 500 lira veriyoruz aylık işe giderken

Ya gerçekten inanamıyorum. Ben şükürsüzlüğe kızan bir insan değilim, hiçbir yaşantıyı da kendimle kıyaslamayı sevmem ama gerçekten inanılır gibi değilsiniz.
Hanımefendi insanların hayatında başına neler neler geliyor. Çocuğum için birikim yapamıyorum diyorsunuz ya benim burada içim acıyor. Ben evliliğimin 3.ayında hamile kaldım, eşim de ben de çalışıyorduk ne borcumuz ne harcımız vardı, gayet birikim yapabilir seviyedeydik.

Ama başımıza öyle şeyler geldi ki - isterseniz size özelden anlatırım, ben çocuğuma bez alacak parayı bulamadım çoğu zaman. Eşim işsiz kaldı, hamallık yaptı eve ekmek alabilmek için. Bunlar sadece ufak detaylar.

Herkes ister çocuğuna refah dolu bir gelecek sunmayı ama sizin derdiniz kesinlikle bu değil. 26 yaşındasınız, 30 yaşında anne olmak istemiyorum diyorsunuz. 200.000 lira miydi aldığınız araba? 4 sene 7.000 lira ne taksidi ödeyeceksiniz?

Oof neyse neyse..

Anlatmanızı isterim

Gerçekten anlatamıyorum kendime bir şey almadım sadece ameliyat oldum devlette olmak istemedim lüksüm bu. Kiralar burada binden aşağı değil doğalgaz 600 700 geliyor herkese çorba pilav yediğimiz bu

Dalga geciyorsunuz herhalde.
Oturun hesap kitap yapin. Gelir giderlerinizi takip edin. Basibos yasamayin. Nerde hataniz var anlarsiniz ozaman.

Ev kredısı ı oduyosunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…