- 7 Temmuz 2019
- 2.577
- 4.843
- 63
- Konu Sahibi Kirlangiic_cigligii
-
boraz sukur et elin var kolun var sagligin var daha ne istet bu insan oglu borc var diye yada mali mulku yok diyr olmek istiyorum bilmem ne Allah dermansiz dert vermesin olmeyi bayilmak sanmayinDün bir konu açtım ama yanlış anlaşıldım sıkıntılarım yüzünden kendimi yanlış ifade ettim. Artık dayanamıyorum maaşın yarısını krediye veriyorum birikim yapacaktım ben çocuğumuz olduğunda 2 sene evde kalıp ona ben bakacaktım evde iken eşimin eline bakmamak için kenarda en azından 20 30 binim olsun istiyordum.
Eşime açtım konuyu arabayı satalım 15 bin daha uygun bir araba alalım diyor ama çok üzülür biliyorum arabaya alıştı seviyor yok dedim çocuğu erteleyelim.
Şu an 26 yaşındayım zaten seneye çocuk yapacaktık şimdi 2 sene sonrası oldu bu fikir de gücüme gidiyor.
Her sabahın 7 sinde kalkıp şartları zor bir kurumda çalışmaya gidiyorum birikim yapiyor muyum yok kıyafet bile alamıyorum istediğimi alamıyorum dün yarım kilo kıyma alalım dedim eşim Bi an paramız yok dedi sonra pişman oldu onun hiç kalmıyor kredisi var lira fatura Mutfak 6 bin gidiyor.
Yapamıyorum 30 yaşında anne olmak istemiyorum şimdi odama geldim ağlıyorum az önce bu fikri ben eşime sundum ama yapamıyorum küçümsemek değil sadece emeğimin karşılığı diğer kızlar evlenip aa şu zaman çocuğum olsun yoksa zor olur diye hesap yapmıyor çare işi bırakmak mı arabayı satmak mı çocuktan vazgeçmek mi yoksa hayata son vermek mi?(
Asgari ücrete çalışıyorum eşimde. Yeni düğün yaptık. 65 000 borcumuz var. Doğunun en soğuk ilinde yaşıyorum. 500 den az doğal gaz gelmiyor. Ayda kaç kez fırın çalıştırırım tost makinesi çalıştırırım hesap tutmadım. Ve 34 yaşındayım çocuk istiyorum. Ona da yeteceğime eminim. Psikolog önermeyeceğim. Arkadaşınız eşiniz dostunuz varsa dertleşin. Ve yetinmesini bilin. Mesela tatile gitmek bizi sarsacak olduğu için tur programına yazdırdık ismimizi. Uçak biletine vereceğimiz parayla çevre illeri gezeceğiz.sizin tek maaşınız bizim iki kişinin maaşı. Biraz da şükredin. Ben yemek yapmaya yorgun olsam makarna haşlasam çok şükür rabbim karnımız bugünde doydu deriz. Sürekli şükredin benceŞu an doğudayız kiralar bin liranın üstü ve aşırı soğuk olduğundan doğalgaz çok geliyor
Herkesin bindigi araba miEve giren bu kadar maaşla sıkıntı çeken ve bu sebeple intiharın eşiğine gelebilecek bir ruh durumunda olan insana çocuk tavsiyesi vermeyin bence.Evet borçlar biter ama insan önünü görmeden ve hayata bu kadar karamsar bakarken çocuk yapmak herşeyi sadece daha da zora sokar.
Konu sahibi lütfen şükür duygunuzu kaybetmeyin.Bunu kaybeden insan isterse elli bin kazansın bereketi kalmıyor parasının.Lüks yaşamıyoruz diyorsunuz ama araba belliki belinizi bükmüş.Arabayı satın kredi borçlarını kapatın.Para kalırsa biraz önünüzü görünce her orta gelirli ailenin bindiği tarzda ödeme kolaylığı olan bir araba alır çocuğu da seneye düşünürsünüz inşallah.
En en önemlisi bu ümitsizlikten çıkın.Rabbim ferahlık versin..
Ayni durumdaydim bir de evladim var.Baktim olacak gibi degil sattik evi kapadik borclari.Seni cok iyi anliyorum icim daralarak yasadim uzunca birsure.Kredi ne icin cekildi?7 bin borcumuz var kira fatura Mutfak hariç dolayısıyla bin liramız filan kalıyor birikim olmuyor illa masraf çıkıyor
Cunku cekim yasasi var , sikayet ettikce o soylendiginiz seyler daha cok basiniza gelirBen bunu deneyimledim.Neyi begenmiyorsan,sikayet ediyorsan daha kotusune dusuyorsun ve oncekini arıyorsun.Halbuki ne kadar guzelmis diye.
Umarım konu sahibi de bunu deneyimlemez..
Herkesin bindigi araba miYapma
O boyle hayal etmemisti
Eşime de öyle demislerdi sonra dana aldık öldü dediler geri vermiyorlar yani
Ayrıntılı yazayım
2 bin düğünden kalan kredi
2 bin araba için kredi
Kasko sigorta ve eşimin kredi kartı düğün için harcamalardan kalan 1
Kira 1
Doğalgaz elektrik İnternet su aidat 1
Mutfak,
Ameliyat taksidim 2 bin (ameliyat olmam gerekmişti ve nasılsa çalışıyorum diye özelde olmuştum önemli ameliyatı)
Arabanın bir kısmı ve eşya içinAyni durumdaydim bir de evladim var.Baktim olacak gibi degil sattik evi kapadik borclari.Seni cok iyi anliyorum icim daralarak yasadim uzunca birsure.Kredi ne icin cekildi?
Naptınız Lila adlı kullanıcıya size seri diss atmış :) Tebrik ederim Nur topu gibi saykonuz olmuşbir de şu var 20-30 bin kenara atınca büyük birikim yaptım sanıcak ama değil.20 -30 bin dediğin para püf diye uçabilecek bi para.
Gerçekten anlatamıyorum kendime bir şey almadım sadece ameliyat oldum devlette olmak istemedim lüksüm bu. Kiralar burada binden aşağı değil doğalgaz 600 700 geliyor herkese çorba pilav yediğimiz buOzaman akillica davranin kari koca.
Ölmek istiyorum diyene bir tekme de atmak istemiyorum .. alinma ama nasihat olarak algila .. lüks isteklerinden vazgec.
Hepsi bana hepsi bana diyerek borca girmek sacmalik. Simdi ne oldu? Borc derdi ... bos bos.
Nereye sacma sapan harcamalar yapiyoruz diye oturun düsünün. Birsey satin alacagin vakit bu gercekten suan gerekli mi yoksa sonra alsam da olur mu diye düsünün.
Haftalik yemek programi yap kendine. Menüde ne yaziyor ne lazimsa onlari satin alin. Gereksiz ve sonradan cöpe atilacak kullanilmayacak gidalari satin almayin.
Daha birsürü örnek verebilirim ama az mantikli insan kendi de düsünebilir bunlari.
Eve 10-11 bin giriyormus yahu?
Bunu özendigin kiskandigin baska insanlar pek de güzel degerlendirmesini biliyor. Siz iki toy kalmis bebeler gibi davraniyorsunuz.. yasiniz okadar da kücük degilmis hemde.
Baskalarina bakmak yerine kendi hayatiniza bakin ve kafa calistirin ne yapabiliriz diye. Daha da borca girmeyin sakin.
Silkelenerek kendine gel yani. Evinize sükür ki okadar para giriyor..
Yeni borc yapmadikca da ödenir. Zorlaniyorsaniz baska ve uygun bir eve gecis yapin.
Istedikten sonra elinde bircok yapilacak seyler var yani..
Anne olmak istiyorsan mantikli kararlar vermelisin öncelikle.
Kiramız var Malesef yok paramızı saymadım servise 500 lira veriyoruz aylık işe giderkenHer.ay 7 bin ödüyorsunuz.
4 bin kalıyor.. Sanırım 4 bin elinizde kalan para .. Bu 4 bin ile nasıl gaçinemiyorsunuz ki anlamadım..Ben 2 ünii mezunuyum kpss atanamadım evlendim eşim 3 bin alıyor mecbur onun maaşyla geçiniyoruz.. Ama her ay 200 tl de olsa mutlaka arttırıyoruz. 6 aylık birikimimizle altın alıp.kenara koyduk.. sizden tek farkımız kira ödemiyoruz ve borcumus yok çünkü eşim borç sevmiyor krediye birşey.çekse bile maaşını alır almaz o borcu kapatıyor.. Araba alırken lükse kaçmadık "az yakan çok kaçan" dedik aldık.. Herr ay mutfağa nerereyse 600 tl gidiyor oda ek alınanlar dışnda.. Her ay 350den fazla elektrik ödüyoruz ve diğer faturalar ekstra.. İhtiyacımız olduğunda üstümüze kıyafet de alıyoruz.. Bütün bunlara rağmen sizin elinizde bizim evimize girenden fazla para kalıyor nasıl geçinemiyorsunuz.. Çünkü lükse kaçarak yaşıyorsunuz.. Harcamanızı bilmiyorsunuz.. Arabanızın modelini düşürün giderlerini azaltın.. para kenara koymak isterseniz ordan kalan parayı kenara koyun.. Dün dediniz ya ev hanımları asgari ücretliler lüks yaşıyor falan fişman diye saçma şeyler.. Biz alıyoruz ama yarınımızı düşünerek alıyoruz.. Herşeyimiz olsun ama 2000 tllik olacağına 1000 tllik olsun diyoruz.. Ne bilim hesabını bildikten sonra çok iyi geçinirsiniz..
Anlatmanızı isterimYa gerçekten inanamıyorum. Ben şükürsüzlüğe kızan bir insan değilim, hiçbir yaşantıyı da kendimle kıyaslamayı sevmem ama gerçekten inanılır gibi değilsiniz.
Hanımefendi insanların hayatında başına neler neler geliyor. Çocuğum için birikim yapamıyorum diyorsunuz ya benim burada içim acıyor. Ben evliliğimin 3.ayında hamile kaldım, eşim de ben de çalışıyorduk ne borcumuz ne harcımız vardı, gayet birikim yapabilir seviyedeydik.
Ama başımıza öyle şeyler geldi ki - isterseniz size özelden anlatırım, ben çocuğuma bez alacak parayı bulamadım çoğu zaman. Eşim işsiz kaldı, hamallık yaptı eve ekmek alabilmek için. Bunlar sadece ufak detaylar.
Herkes ister çocuğuna refah dolu bir gelecek sunmayı ama sizin derdiniz kesinlikle bu değil. 26 yaşındasınız, 30 yaşında anne olmak istemiyorum diyorsunuz. 200.000 lira miydi aldığınız araba? 4 sene 7.000 lira ne taksidi ödeyeceksiniz?
Oof neyse neyse..
Gerçekten anlatamıyorum kendime bir şey almadım sadece ameliyat oldum devlette olmak istemedim lüksüm bu. Kiralar burada binden aşağı değil doğalgaz 600 700 geliyor herkese çorba pilav yediğimiz bu
Ev kredısı ı oduyosunuz?Dün bir konu açtım ama yanlış anlaşıldım sıkıntılarım yüzünden kendimi yanlış ifade ettim. Artık dayanamıyorum maaşın yarısını krediye veriyorum birikim yapacaktım ben çocuğumuz olduğunda 2 sene evde kalıp ona ben bakacaktım evde iken eşimin eline bakmamak için kenarda en azından 20 30 binim olsun istiyordum.
Eşime açtım konuyu arabayı satalım 15 bin daha uygun bir araba alalım diyor ama çok üzülür biliyorum arabaya alıştı seviyor yok dedim çocuğu erteleyelim.
Şu an 26 yaşındayım zaten seneye çocuk yapacaktık şimdi 2 sene sonrası oldu bu fikir de gücüme gidiyor.
Her sabahın 7 sinde kalkıp şartları zor bir kurumda çalışmaya gidiyorum birikim yapiyor muyum yok kıyafet bile alamıyorum istediğimi alamıyorum dün yarım kilo kıyma alalım dedim eşim Bi an paramız yok dedi sonra pişman oldu onun hiç kalmıyor kredisi var lira fatura Mutfak 6 bin gidiyor.
Yapamıyorum 30 yaşında anne olmak istemiyorum şimdi odama geldim ağlıyorum az önce bu fikri ben eşime sundum ama yapamıyorum küçümsemek değil sadece emeğimin karşılığı diğer kızlar evlenip aa şu zaman çocuğum olsun yoksa zor olur diye hesap yapmıyor çare işi bırakmak mı arabayı satmak mı çocuktan vazgeçmek mi yoksa hayata son vermek mi?(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?