- 20 Şubat 2007
- 7.295
- 347
- 198
- 41
Yakın zaman önce nişanlımdan ayrıldım. Aslında ondan nefret etmem gerek ama 2 yıl önceki kadar yoğun hisler besliyorum hala. Hiç çıkmıyor aklımdan. Çok özlüyorum...
Bir yandan işsizlik sorunum var. Yıllardır uğraşmama rağmen atanamıyorum. En son girdiğim, derece yaptığım bir sınavda mülakattan sırf torpilim yok diye elendim. Ve artık ailem sanırım beni fazlalık olarak görüyor ki asla istemiyorum orada çalışmak dediğim bir yerde işe girmem için baskı yapıyorlar. Sanki ben değilim istemiyorum diyen... Görmezden geliyorlar beni.
Kimse neyin var, atlatabildin mi sıkıntılarını diye sormadığı gibi benden büyük bir özveri bekliyorlar. Her hareketim suç, ne yapsam yaranamıyorum...
Bu psikolojiyle benden 2 hafta kalmış kpssye çalışmamı ve yüksek puan almamı bekliyorlar bir de...
Bana, karakterime, inancıma, acıma, hiçbir şeyime zerre kadar saygıları yok...
Sanki tüm dünya karşımda ve ben tek başıma ayakta kalmaya çalışıyorum...
Azıcık olsun yüzümü güldüren tek şey tavşanımdı. Yatmadan evvel yatırırdım göğsüme, onunla dertleşirdim. Bir tek o benden nefret etmiyordu. Onu da aldılar az önce elimden...
Günlerdir, hatta haftalardır saçma sapan bir ruh hali içindeyim. Sürekli birilerini arıyorum konuşmak için ama sonra daha beter pişmanlık duyuyorum insanları da kendi derdimle bunalttığım için.
Bir insanın hayatında olmamasını gerektiği her şey başına gelir mi?
Bu kadar mı hak ediyorum ben mutsuz olmayı?
Kahroldum ağlamaktan saçma sapan şeyler düşünmekten. İsyan etmek istemiyorum etmiyorum da.. Ama gerçekten ben dayanamıyorum ki artık. Bu yük çok fazla benim omuzlarımda. Taşıyamıyorum...
Yüzümü güldüren, beni mutlu eden her şeyi alıyorlar elimden.
Bana yazık değil mi?
ailenizin açıl diye baskı yapıyor olması üzüldüm..
bide açıl demeleri garibime gitti ne bileyim işte..
sevgili arkadasim maneviyatinin guclu oldgunu dusunuyorum ve bilmelisin ki Ya Rab kimseye tasiyamayacagi yükü vermez. Allah sabredenlerle beraberdir. Sen artik önüne bakmak zorundasin ailen emin ol senin icin endişe duyuyordur. senden ricam lütfen kendini degerli hisset. Elif safak Ask kitabini okumani tavsiye ediyorum. Senide kocaman öpüyorum :)) gülümse biraz.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Olay sende bitiyor. Her şeyin iyi olacağına yürekten inanacaksın ki olsun. Ha bazı durumlarda ne kadar istesen de ne kadar inansan da olmayabilir bu da bir gerçek. Allah inancın var değil mi? Vardır bunda da bir hayır diyebiliyorsun? İsyan etmiyorum diyorsun ama sen bildiğin isyanlardasın. Şu modundan bir kurtul. Ailenin açılman için seni zorlaması, üzerindeki psikolojik baskılar cidden çok rahatsız edici ama inancın için direnmelisin. Direnirken de isyan etmemelisin. Zor evet ama olay inan bana POZİTİF düşünmekle başlıyor. Neden ben, neden hep benim başıma geliyor diye soran kişilerin mutlu olduğunu ben hiç görmedim, sen gördün mü?
hayır canım kapalıyım ve Allah göstermesin para için açılmayı bende asla kabul etmem. ama kapalı alan yerlerde var. oralara bak sendeama mutlaka bir ayda olsa çalış bu sana çok iyi gelecek emin ol.
kuzuummmmm, hiçbirimiz neler yaşadığını neler çektiğini anlayamayız elbette. ama inançlı biri olarak bunların bir sınav olduğunu unutma ve asla umudunu kaybetme.. bir gün mutlaka hepsi geçecek..
Tavşanı neden aldılar...canim biraz kafa dağıtmaya ihtiyacin var..belki gerçekten bir işe girerek olabilir yani kendine uygun bir iş bakabilirsin yaşadığın yer müsait. .farklı ortamlar seni daha rahatlatır gibime geliyor. .Ayrıca lütfen ailem yük gibi görüyor deme bence onlarda senin kendine bu şekilde geleceğine inanıyorlar. .Lütfen çık hava al aman şu zamanin kıymetini bil kız ben evlendim bir tane arkadaşım yok,hamileyim eşimin ailesinde kalıyoruz eğitim bitine kadar ve eşimle yapışık ikiz gibi olduk. .özeniyorum sizlere imkan var dağıt o kafanı. .
Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .
Yaşadıkların kolay şeyler değil ama hiç kimse karanlığı görmeden aydınlığın kıymetini anlayamaz. Hep böyle gitmez hayatın elbet bitecek bu günler takma diyemiyorum. Bırak üzül, çek acını üstünü örtmeye kalkarsan sonra daha fazla acı çekersin. Evet şimdi kahrolma zamanıysa kahrol ama bitecek emin ol hep böyle gitmeyecek. İnançlı birisin sen de biliyorsun ki Allah sabredenle beraber.
Merhabalar
Önceki konularını da biliyorum ve ben seni her zaman güçlü bir insan olarak tanıdım.
Yaşadıkları olumsuzlara rağmen, nişanda ayrılmayıp evlenince yıllar boyu mutsuz olan o kadar çok insan var ki.
Ama sen buna izin vermedin ve bağları kopardın.
Bu güçlü olduğuna en büyük kanıt.
Her zaman hayatımızda her şeyin üst üste geldiği kötü zamanlar, dibe vurduğumuz zamanlar olur, ama kim ömrü boyunca mutsuz olur ki. En güzel günler en karanlık günlerin ardından gelir her zaman.
İnançlı bir insansın, bunun bir imtihan olduğunun bilincindesin değil mi? Rabbinin sabreden kulları arasına mı gireceksin yoksa isyan edenlere mi? Dilerim ki sabredenlerde olursun. Bakara suresinde Rabbimiz ne buyuruyor? "Allah sabredenlerle beraberdir."
Ailenin başını aç demesine de inan çok üzüldüm. Açık olanlara kapan diye baskı yapan ailelere ne kadar kızıyorsam buna da aynı şekilde çok kızdım. Ama güzellikle konuşup dini yönlerini anlatırsan ailen seni anlayacaktır, inşallah.
Senin için dua edicem, en kısa zamanda atlatırsın inşallah
Alırlar. Bankanın müdürü akrabamız. Başını açsın diyor ama. Ailem zaten örtüme de hiç saygı göstermedi şimdiye kadar. Her mülakata girişimde babam bir bahaneyle aç başını diye zorluyor beni. Sadece başımı açıp kapalı giyinmeme de kızıyor hatta. Son mülakatımda pantolon etek aldım diye çok kızmıştı.
Aynen öyle. Ailem nasıl istediyse öyle biçimlendirmeye çalıştı hayatımı şimdiye kadar. Mezun olduğum bölümden de nefret ediyorum ben mesela. 24 yaşına geldim hala hayalim olan bölümü okumak için didiniyorum yeniden.
İsyan etmemeye gayret ediyorum ama zaten yapı itibariyle çok güçsüzümdür, çok çabuk ağlar içime kapanırım. Bu kadarı üst üste geldi ve çok ağır artık bana.
Aynen öyle. Ben ayrıldım, bir göbek atmadıkları kaldı. Sanki beyaz atlı prensim kapıda bekliyormuş gibi gelecekteki nişanımı nerede yapacaklarını falan planlıyorlar. Halbuki babam önceki nişanımı mahvetmişti, kayınpederimi evden kovmuştu ve yine ağlamaktan helak olmuştum. Ben mecbur değilim ki onların istediği gibi olmaya, onların hayalindeki damadı onlara getirmeye...
Yüzümü güldürecek tek bir sebep yok. Allah hiçbirinize böyle şeyler yaşatmasın, beni umarım hiçbiriniz tam olarak anlayamazsınız...
İnançlıyım. Aksi halde tek bir dakika yaşamazdım. Ki bu lafı edenlere çok kızarım ben normalde. Ama düşünüyorum çıkış yolu arıyorum bulamıyorum başka...
Göğsümde iyi huylu kistler var ve şu sıralar çok acıyor mesela. İnsan buna sevinir mi? Bir umut diyorum, belki benim bir cahillik yapmama gerek kalmaz da birden kavuşuveririm en sevgiliye...
Şu an içimden çıplak ayakla sokakta gezmek, yorulana kadar yürümek geçiyor mesela...
Hersey bazen boyle ust uste geliyo oste.nisanlindan ayrilmisin,her serde bir hayir vardir diye bir laf var.demekki senin nasibinde o kisi yokmus,ilerdr karsina cikacaktir seni mutlu edebilecek birisi insallah.bu zaten cok uzucu bi furum ki insan bu zor gunlerinde en fazla destegi ailesinden alir,aile yonundende anlattigina gore bi cok uzucu olay olmus.bu nisan atilma meselesinde daha zor bence,nisan atilmis olmus bitmis,ama bu aile insanin bir omur hayatinin icinde olacak kisiler.onlarlada sorun yasayinca iyice kotu olmusun.. bunlari bi sinav olarak dusun bence.derdi veren allah dermanida verir diyolar ya,inan buna.dua et bol bol.allah yardimcin olsun arkadasim ne deyim baska.
Allah kolaylık versin. kolay bir durum değil ama Değerlerinizden fedakarlıkta bulunmayın. Dünyada herşey iş değil ki, sabredin sabredenlere 2 cennet vardır hem burda hem ötede. Zaman herşeyin ilacı. İnanıyorum ki şu an olmadı diye üzüldüklerinizden daha iyisine sahip olacaksınız.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Ailen ne yaptigini bilmiyor bence
Annene baksana abinle olan konusmalarina filan
Bi oyle diyor bi boyle
Senide karmasaya surukluyorlar
Kpss calis atan da kurtul o evden
İnançlıyım diyorsun bak. Senin bu söz ile daha iyi hissetmen gerek.
Benim istediğimi Allah istemiyorsa konu kapanmıştır.
Sana isteyip de sahip olamadıklarımı yazmaya kalksam, bir sayfanın tamamı benim yorumum olur.
Üzülmen normal, ben de çok üzüldüm, hala üzülüyorum bazı şeylere.
Sonra diyorum vardır benim bilmediğim bir hayır.
Mesela bak ben de kpss ile atanamadım hemen, bir arkadaşım vardı hani gönlünden ne geçse kolaylıkla
olur bazı insanların. Ne ballı yahu deriz..
İşte aynen öyle ballı biriydi, çok kısmetliydi her anlamda.
Pek çalışmamasına rağmen atandı hemen Van'a gitti.
Orada çok zorluklar yaşadı. Aldığı maaş ayrı kurduğu eve, eşyaya gitti. Sevdiklerinden uzakta..
Üstüne bir de deprem oldu 5 saniye evvel çıktığı bakkal yıkılmış, psikolojisi çok kötü etilendi..
Ben bir yıl sonra atandım ama ailemin yanına, düzenimi bozmadan, harika bir yere..
Ne ballı ya her istediği engelsiz oluyor bazılarının, benim her işim engellerle oluyor bıktım derken..
Aylar sonra bir olayla dank ediyor kafama. Keşkelerim iyi ki oluyor..
Senin de olacak. Sabırlı olmalısın sadece..
Bu küçük bir örnekti..
Sağlığını bu kadar gözden çıkarma ayrıca, elden gittiğinde eski dertlerini ararsın Allah korusun.
Sağlık olsun.. Boş bir laf değil emin ol..
Canım çok erken başlamışsın, kpss stresi ile bu güzel yaşlarını heba ettin ve hala ediyorsun.
Bu kadar karamsar olma. Ben de senin yaşındayken atanmaya çalışıyordum mesela.
Ama inan bana o yıl olmasaydı ( çok çalışmıştım çünkü)
Kendime söz verdim hayatımı bu sınava bağlayıp ertelemeyecektim.
Özelde arayışa başlayacaktım. Bazen senin mutluluk orada sandığın yerde değildir mutluluk.
Takıntı yapmak yerine, tamam sınava hazırlan ama bir yandan başka bir işe başla deneyim edin.
Sınav olmadığında ellerin bomboş olmamış olur, çok yıkılmazsın.
Ben üniv mezunuyken bakıcılık yaptım mesela. Atanamadım diye kpss deyip eve kapamadım kendimi.
Bakıcılık yaptım annelik pratiğim oldu :) Sonra Etüt merkezinde çalıştım, inanılmaz yoruldum..
Bir yandan sınava çalıştım. Son iki ay işten çıkıp kpssye yoğunlaştım..
Depresyonsuz hazırlık yapmış oldum. Sınav olmasaydı da ellerim bomboş değildi..
Ben sana hayallerinden vazgeç demiyorum.
Tek uğraşın şu illet sınav olmasın. Onsuz da mutluluk mümkün.
Acilen çalışmanı öneriyorum. Aileni de az görmeye ihtiyacın var senin.
Ve zihnin meşgul olmalı... Şu dönemi evde atlatman zor..
Yakın zaman önce nişanlımdan ayrıldım. Aslında ondan nefret etmem gerek ama 2 yıl önceki kadar yoğun hisler besliyorum hala. Hiç çıkmıyor aklımdan. Çok özlüyorum...
Bir yandan işsizlik sorunum var. Yıllardır uğraşmama rağmen atanamıyorum. En son girdiğim, derece yaptığım bir sınavda mülakattan sırf torpilim yok diye elendim. Ve artık ailem sanırım beni fazlalık olarak görüyor ki asla istemiyorum orada çalışmak dediğim bir yerde işe girmem için baskı yapıyorlar. Sanki ben değilim istemiyorum diyen... Görmezden geliyorlar beni.
Kimse neyin var, atlatabildin mi sıkıntılarını diye sormadığı gibi benden büyük bir özveri bekliyorlar. Her hareketim suç, ne yapsam yaranamıyorum...
Bu psikolojiyle benden 2 hafta kalmış kpssye çalışmamı ve yüksek puan almamı bekliyorlar bir de...
Azıcık olsun yüzümü güldüren tek şey tavşanımdı. Yatmadan evvel yatırırdım göğsüme, onunla dertleşirdim. Bir tek o benden nefret etmiyordu. Onu da aldılar az önce elimden...
Ailenin soylediklerine cok kulak asiyorsunAmin canım çok teşekkür ederim. Aynen doğru söylüyorsun. Nişanlımla beraberken ailem bir dengesizlik ettiğinde ona koşardım. O da teselli ederdi evlenince kurtulacaksın diye. (Bu konuda da ne yalan söyleyeyim hiç ailem hakkında terbiyesini bozmadı, sinirli anımdan yararlanıp saçma eleştiriler yapmadı. ) İşte o yüzden ona daha çok kızıyorum. Ahh diyorum ne vardı her şeyi mahvetmeseydi de yine onda huzur bulsaydım, o olsaydı huzur kaynağım.
Amin arkadaşım... Ben iş konusuna eskisi kadar üzülmeyeli çok oldu zaten. Daha doğrusu kendim için üzülmeyeli. Fark ettim ki hep ailem istemediğim yerde çalışmaya zorlayacak, aileme destek olamayacağım, kursa gidiyorum masraf oluyor falan diye yeyip bitiriyorum kendimi. Yani aslında rahat bırakılsam hiç umursamayacağım ama olmuyor ki.
İnşallah fedakarlıkta bulunma boşluğu vermez Allah hiçbir zaman bana. En çok da ondan korkuyorum. Direnemeyip istediklerini yaparım diye aklım çıkıyor.
Söz konusu ailem de olsa tarafsız yaklaşıyorum ve evet bence birçok şeyde onların payı var. Belki kötü niyetli değiller, iyiliğimizi istiyorlar ama hoşlanmadığım birçok nokta var. Mesela yuva kurma konusunda da işe girme konusunda da bence temiz kalpli düşünmedikleri için Allah başımıza bunları veriyor olabilir. Hep bir kıyaslama içerisinde çünkü, özellikle annem. Birinin bir yere atandığını duyunca falan bana kötü davranıyor, açıyor çözülmemiş test kitaplarımı yüzüme vuruyor. Gerekçeleri de hep aynı: onlar evde bunaldığım için iş hayatına atılmamı bu kadar çok istiyorlar.
Kpss geldi çattı. Bu yıl hep kurumların sınavları ve mülakatlarıyla geçti, hepsine umut bağladım. Ayrıca psikolojim hiç yerinde değildi ve eski nişanlım hep teselli etti evlenince ben seni çalıştırırım kazanırsın istediğin yerleri diye. Ben de zaten ders çalışmaktan adeta tiksinmiş vaziyetteydim bahane aradım. Sonuç olarak hazırlanmadım. Son günlerde çalıştıklarımla sınavda iyi bir puan gelirse mucizelerin sıradan insanlar için de olacağına inanmaya başlarım artık.
İşte senin mesela 1 yıl gecikmeli olmuş ama olmuş. Ben 3.5 yıldır uğraşıyorum ve yaşım 24. Daha lisans eğitimim bitmeden ikinci üniversiteden önlisans okumak falan derken başladım kpss telaşına. Hem okuyup hem çalışacaktım güya. Okul bitti, yeniden ünv okuyorum ama hala ortalarda iş namına bir şey yok. Evet vardır bir vakti ama bazen diyorum Allah hiç mi nasip etmeyecek acaba... Bu başvurduklarım neyse de, benim hayalimde hakime olmak var, hukuk bitirmek var... Onlara da hiçbir zaman ulaşamamaktan çok korkuyorum..
Canım çok erken başlamışsın, kpss stresi ile bu güzel yaşlarını heba ettin ve hala ediyorsun.
Bu kadar karamsar olma. Ben de senin yaşındayken atanmaya çalışıyordum mesela.
Ama inan bana o yıl olmasaydı ( çok çalışmıştım çünkü)
Kendime söz verdim hayatımı bu sınava bağlayıp ertelemeyecektim.
Özelde arayışa başlayacaktım. Bazen senin mutluluk orada sandığın yerde değildir mutluluk.
Takıntı yapmak yerine, tamam sınava hazırlan ama bir yandan başka bir işe başla deneyim edin.
Sınav olmadığında ellerin bomboş olmamış olur, çok yıkılmazsın.
Ben üniv mezunuyken bakıcılık yaptım mesela. Atanamadım diye kpss deyip eve kapamadım kendimi.
Bakıcılık yaptım annelik pratiğim oldu :) Sonra Etüt merkezinde çalıştım, inanılmaz yoruldum..
Bir yandan sınava çalıştım. Son iki ay işten çıkıp kpssye yoğunlaştım..
Depresyonsuz hazırlık yapmış oldum. Sınav olmasaydı da ellerim bomboş değildi..
Ben sana hayallerinden vazgeç demiyorum.
Tek uğraşın şu illet sınav olmasın. Onsuz da mutluluk mümkün.
Acilen çalışmanı öneriyorum. Aileni de az görmeye ihtiyacın var senin.
Ve zihnin meşgul olmalı... Şu dönemi evde atlatman zor..
Bence böyle olması iyi olmuş. Eğer evlenince olmuş olsaydı çok daha kötü olurdu.. Üzülmeyin demiyorum ama zaman herşeyin ilacıdır.bir süre sonra belkide iyiki ayrılmışım diye düşünürsünüz.Her son yeni bir başlangıçtır.. Bunu tecrübelerime dayanarak söylüyorum
Yazdıklarım şuan bulunduğun psikolojide sana çok iyi gelmeyecek belki ama,
faat a katılıyorum.
Hayat ne bir nişanlı üstüne, ne de bir sınav üstüne kurulu değil.
Nişanlından ayrılmışsın, iş konusunda aksilikler yaşamışsın ve üstüne aileden de
destek yerine köstek görünce, halini tahmin edebiliyorum.
Ben mezun olduktan 4 ay sonra işe başladım, o 4 ay da bile annem bayağı konuşmuştu,
hatta ben sana bakmak zorunda değilim, boşuna mı okudun, durumuna bile gelmişti,
düşün yani bunu hangi anne söyler.
Yani genelde yaşanan şeyler yaşadıkların.
Bu kadar olayı ev de tek başına kaldırman zor, biran önce bir işe gir bence,
hem kafan dağılır, sosyalleşirsin, yeni arkadaşlar edinirsin, ailenin tavrıda değişir sana karşı,
diğer hayallerinden de vazgeçme, çalışırken sınavına hazırlan aynı zamanda.
Aslında hayatta bir çok şey de bizim elimizde gerçekten, sen hayata tutun, uğraş,
bak sana neler getirecek.
Gönlüne göre olsun herşey inş.
Ailenin soylediklerine cok kulak asiyorsun
Kocaman kizsin
Kendi kararlarini dusunceler8ni olustur
Onlar ne derse desin
Sen ne istiyorsun ina bak senin bu hayat
Annen eminim ki bu karsilastirma isini sadece atanma konsuunda yapmiyodur evlilik konusunda da yapiyodur ama olmaz
Ne dusunursen onu yasarsin
Sen bosver tum olumsuzluklari
Biliyorum zor ama
Kendine yeni bir sayfa ac
Eski nisanlini da dusunme
Ex den next olmaz
Kismetinde varsa emin ol gelecektir hersey
Ama en cok annene kızıyorum
Hadi baban dedigi dedik bi adam onu anladik
Belkide mesleginin verdigi bi tavir bu stresli sonucta
Ama annen....
En azindan o seni anlamaliydi ya..
Yaninda olmaliydi senin..
Gerekirse babana dur tavsani kalsin diyebilmeliydi bence..
Neyse Allah tan abin varda o biraz anliyo seni sanki
Allah sabır versin ikimize de ne diyeyim ki...
Ailem... Bakamazmışız, büyüdükçe etrafı kemirmeye başlarmış, tüylerini yutarmışım da hastalanırmışım... Bir parka götürdüler. Dolaşacakmış orada özgürce. Ben zaten kafese falan hapsetmemiştim istediği gibi dolaşıyordu evde.
Eyvahlar olsun findikcim dogada tek basina yasayamaz ki o eve alismis bir hayvan ?
Onca yorumların için de ben niye alkolsüz ıslak mendile takıldım yaf :44:
Tavşanların bilmediğim hassas bir durumlarımı var?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?