Dayanamıyorum...

Keşke öyle bir iş çıksa karşıma. Başvurdum birkaç yere ama... Ailemin istediği yer daha kurumsal, sanırım o yüzden bastırıyorlar. Ama mümkün değil oraya girersem ömür boyu çıkamam bir daha. Hep nefret ederek gittiğim bir işim olur üstüne...

Hayır canım öyle düşünmüyorum. Herkes açık bir ben kapalıyım durumu değil. Kapalı çalışmaya müsade edilmiyor. Özel bir bankadan bahsediyorum bu arada.

kapalılık açıklık durumu olmasa. yoğunluk senin için iyi olurdu en azından bir süre için. sende kendine başka bir iş bul üni mezunusun sanırım bulabilirsin rahatça.

Evet ben de öyle düşünüyorum aslında. Ama ailem istiyor diye açılmak bana ölüm geliyor şu an inanır mısın... Eğer açıksan ailenin seni baskıyla kapatmaya çalıştığını düşün canım, belki anlarsın o zaman ne demek istediğimi. Böyle bir şey yapacaksam kendim istediğim, kendim inandığım için yapmak isterim.

ee sen neden canını sıkıyorsun ki seni işe almazlarmış zaten o zaman iş konusunda sıkma bence canını

Maalesef Türkiye'de insanların 2 derdi var. birincisi evlenmek ikincisi meslek edinmek..
Kültürel bir durum yani.
Seni ayıplamıyorum, senin yerinde kim olsa aynı şeyleri hisseder.
Ancak Avrupalı en iyi okulu bitiyor, önce yapmak istediklerini yapıyor, Dünya'yı geziyor ya da okuduğu okula inat pizza dükkanı açıyor. Yani nasıl mutluysa öyle yaşıyor. biz de kültür bazlı yaşıyoruz. Sonuç onlar mutlu, biz mücadeleden pert olmuş halde..
Şu aşamda sabretmek zorundasın ama kendini de koyverme. hayatın başka renklerini keşfetmen için belki senden davet bekliyor hayat.
Bak yaz geldi, her şey uyanışta. Sen de kendine bir şeyler edin. Bir spor olabilir.
Düşünsene bu yaza hayatında sevdiğin birini kaybederek girdiğini...Ne kadar acı olurdu.
Ölümden başka her şeye çare var şu hayatta.

Canim senin konularini okumuştum zor bi durum bi hayat kurcakken biselerin bitmesi ziraa bnde yasadim ama iste yapacak bise yok bnde sürekli birilerine anlatmak isterdimadini bi daha anmamam gerekirken sürekli onun yaptiklarni konuşmak isterdim ne sacmaymis oysaki BN nasil kurtuldum dua ettim arti etrafima daha iy baktim kesinlikle degmezmis .ailelerin ben zaten bu şekilde muhakkak bise yapmamiz gerektgni hssettrmeleri insani en çok yipratan sey dikkat edersen aileler daha bi telasta bizlerden niye is bulamadı çocuğum niye evlenemedi iste bizler bu yüzden bu haldeyzya .dua edersen doğruyu bulcagna inanıyorum

Öyle görmeseler neden istemiyorum mutsuz olacağım dediğim halde baskı yapsınlar ki?
İnan hiç hiç istemiyorum.

Çünkü hassasiyetleriniz aynı değil.
Seni anlayamıyorlar.
Hepimiz zaman zaman ters düşeriz ailemizle, kendimizi anlatamayız birtürlü, kültür çatışması yaşarız.
Sizinki inanç çatışması olmuş.
Onlar durduk yere fırsat tepiyorsun diye düşünüyorlar, çalışıp kendini daha iyi hissetmeni, hem kafa dağıtmanı hem kendini geliştirmeni istiyorlar, senin için istiyorlar.
Sen taviz vermemek istiyorsun.

Başka bir iş düşünmez misin?

Hayat zıtlıklardan ibaret değil mi?
Mutsuz da olacaksın ki mutluluk nasıl bir şey bilesin.
Bir tek mutluluk olsaydı o zaman tadını bilmezdik, adı bile olmazdı.
Bunların hepsinde bir hayır vardır kesinlikle.
Öyle bakmak lazım olaya.

ee sen neden canını sıkıyorsun ki seni işe almazlarmış zaten o zaman iş konusunda sıkma bence canını

Alırlar. Bankanın müdürü akrabamız. Başını açsın diyor ama. Ailem zaten örtüme de hiç saygı göstermedi şimdiye kadar. Her mülakata girişimde babam bir bahaneyle aç başını diye zorluyor beni. Sadece başımı açıp kapalı giyinmeme de kızıyor hatta. Son mülakatımda pantolon etek aldım diye çok kızmıştı.

Aynen öyle. Ailem nasıl istediyse öyle biçimlendirmeye çalıştı hayatımı şimdiye kadar. Mezun olduğum bölümden de nefret ediyorum ben mesela. 24 yaşına geldim hala hayalim olan bölümü okumak için didiniyorum yeniden.

İsyan etmemeye gayret ediyorum ama zaten yapı itibariyle çok güçsüzümdür, çok çabuk ağlar içime kapanırım. Bu kadarı üst üste geldi ve çok ağır artık bana.

Aynen öyle. Ben ayrıldım, bir göbek atmadıkları kaldı. Sanki beyaz atlı prensim kapıda bekliyormuş gibi gelecekteki nişanımı nerede yapacaklarını falan planlıyorlar. Halbuki babam önceki nişanımı mahvetmişti, kayınpederimi evden kovmuştu ve yine ağlamaktan helak olmuştum. Ben mecbur değilim ki onların istediği gibi olmaya, onların hayalindeki damadı onlara getirmeye...

Fndkfndk kapalısın sanırım.
Ben kapalı değilim ama ruhumu çok güzel terbiye etmeye çalışıyorum.
Sen inancını simgeliyorsun ve bundan taviz vermiyorsun bu da çok güzel bir şey ancak sen Allah’a güveniyorsan ve inanıyorsan bunun da bir çeşit imtihan olduğunu bilmelisin canım.
Her zorlukla gelen bir kolaylık vardır unutma.

hımm çok garipmiş..
üzme kendini hakkında hayırlısı neyse o olur inşallah üzüldüm..

Başımı açmamak kaydıyla üniversite diplomamla markette kasiyerlik yapmaktan gocunmam. Öyle diyeyim sana. Ama onlar kabul etmiyor ki başka işleri. Bir yakınımız inşaat şirketinde çalışıyordu mühendis olarak. Sırf beni yanına almak için patronuna ihtiyaç var gibi gösterip kadro açtırdı. Hem de baya iyi şartlarda çalışacaktım. Babam ona izin vermedi. Diyorum ya canım, illa onların istediği olacak. Benim fikrimin bir önemi yok ki...

Tabiki insani rahatlatan da bu zaten hayirlisi diyoruz bazen tasma noktasına geliyorum bende hytta yadadiklarim konusunda konu sahibi gibi diyorumki yokmu bi cikis acaba ama diyorum snra demek var bi hayir yasadiklarimda hytta hcbse sebepsiz deil

sevgili arkadasim maneviyatinin guclu oldgunu dusunuyorum ve bilmelisin ki Ya Rab kimseye tasiyamayacagi yükü vermez. Allah sabredenlerle beraberdir. Sen artik önüne bakmak zorundasin ailen emin ol senin icin endişe duyuyordur. senden ricam lütfen kendini degerli hisset. Elif safak Ask kitabini okumani tavsiye ediyorum. Senide kocaman öpüyorum :)) gülümse biraz.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canim senin yasadigin bazi şeylerde kendimi gordum bak gogsumde kist var demissin bndede var ama yanlis konusmussun sağlık ne kadar önemli sen nasil allahtan hastalık beklersin bnmde yasadigim zor şeyler hala devam ediyor ama bi hastalık beklemiyorum .bankacilik demissin. Bankaciyim ve bi yil oldu sevmiyorum hatta nefret ediyorum ama ailem istyo mecburum bnde kapaliyim ama allahtan BN kapali calisiyorum.sakin istemediğini yola cikma bnm gibi donemzsin

Olay sende bitiyor. Her şeyin iyi olacağına yürekten inanacaksın ki olsun. Ha bazı durumlarda ne kadar istesen de ne kadar inansan da olmayabilir bu da bir gerçek. Allah inancın var değil mi? Vardır bunda da bir hayır diyebiliyorsun? İsyan etmiyorum diyorsun ama sen bildiğin isyanlardasın. Şu modundan bir kurtul. Ailenin açılman için seni zorlaması, üzerindeki psikolojik baskılar cidden çok rahatsız edici ama inancın için direnmelisin. Direnirken de isyan etmemelisin. Zor evet ama olay inan bana POZİTİF düşünmekle başlıyor. Neden ben, neden hep benim başıma geliyor diye soran kişilerin mutlu olduğunu ben hiç görmedim, sen gördün mü?

hayır canım kapalıyım ve Allah göstermesin para için açılmayı bende asla kabul etmem. ama kapalı alan yerlerde var. oralara bak sendeama mutlaka bir ayda olsa çalış bu sana çok iyi gelecek emin ol.

Ve lütfen "ne çok acı var".. yazısını değiştir. Kimseyi arayıp kendi acımla rahatsız etmek istemiyorum diyorsun ama hem kendi kendini daha çok bu karanlığa itiyorsun hem de insanları kötü yönde etkilemeye devam ediyorsun. Yapma.

kuzuummmmm, hiçbirimiz neler yaşadığını neler çektiğini anlayamayız elbette. ama inançlı biri olarak bunların bir sınav olduğunu unutma ve asla umudunu kaybetme.. bir gün mutlaka hepsi geçecek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…