Aile çok önemli . Nişanlından ayrıldıktan sonra ailen tam anlamıyla yanında olabilseydi bunları yaşamazdın sanırım
Ama ayrıldıysanız bir sebebi vardır bir hayır vardır o işte onu düşünmeyi bırakmalısın bu zaten zamanla olur öyle pat diye olmaz
İş bulamamak sınavlarla uğraşmak başlı başına bir sıkıntı zaten
Sende biraz üst üste gelmiş hepsi.
Ailenin dediği iş olmasa bile geçici olarak seni fazla zorlamayacak bir işe girsen yada ev ortamından uzaklaşabileceğin bir aktivite bulsan kendine olmaz mı
Bir hobin vardır mesela yapmaktan hoşlandığın bir şey onu geliştirsen bir şekilde tutunmalısın hayata pes etmemelisin
yazdığım diğer şeyleride okudunuz mu..
aileniz sizi fazlalık olarak görmez görmüyordur..
artı yanlış anlamadıysam herkes açık bi sen kapalı olacaksın diye çalışmak istemiyormuşsun ne var ki bunda..
ben gayet açıcığım belediyede 3 kapalı bayanla çalıştım hepsinide çok sevdim 5 yıldır hala görüşürüz..
artı ben açığım çalıştığım yerdeki herkes açık ve iş arkadaşımdan 1 tanesi kapalı ve 1 kişi bile kötü gözle bakmadı ters birşey söylemedi kimsenin hakkıda değil zaten..
siz kendinizi kimse beni sevmiyor istemiyor diye koşullamışsın gözüne herkes kötü geliyor..
kapalı kimseyi mi kabul etmiyorlar
kapalılık açıklık durumu olmasa. yoğunluk senin için iyi olurdu en azından bir süre için. sende kendine başka bir iş bul üni mezunusun sanırım bulabilirsin rahatça.
Keşke öyle bir iş çıksa karşıma. Başvurdum birkaç yere ama... Ailemin istediği yer daha kurumsal, sanırım o yüzden bastırıyorlar. Ama mümkün değil oraya girersem ömür boyu çıkamam bir daha. Hep nefret ederek gittiğim bir işim olur üstüne...
Hayır canım öyle düşünmüyorum. Herkes açık bir ben kapalıyım durumu değil. Kapalı çalışmaya müsade edilmiyor. Özel bir bankadan bahsediyorum bu arada.
Yakın zaman önce nişanlımdan ayrıldım. Aslında ondan nefret etmem gerek ama 2 yıl önceki kadar yoğun hisler besliyorum hala. Hiç çıkmıyor aklımdan. Çok özlüyorum...
Bir yandan işsizlik sorunum var. Yıllardır uğraşmama rağmen atanamıyorum. En son girdiğim, derece yaptığım bir sınavda mülakattan sırf torpilim yok diye elendim. Ve artık ailem sanırım beni fazlalık olarak görüyor ki asla istemiyorum orada çalışmak dediğim bir yerde işe girmem için baskı yapıyorlar. Sanki ben değilim istemiyorum diyen... Görmezden geliyorlar beni.
Kimse neyin var, atlatabildin mi sıkıntılarını diye sormadığı gibi benden büyük bir özveri bekliyorlar. Her hareketim suç, ne yapsam yaranamıyorum...
Bu psikolojiyle benden 2 hafta kalmış kpssye çalışmamı ve yüksek puan almamı bekliyorlar bir de...
Bana, karakterime, inancıma, acıma, hiçbir şeyime zerre kadar saygıları yok...
Sanki tüm dünya karşımda ve ben tek başıma ayakta kalmaya çalışıyorum...
Azıcık olsun yüzümü güldüren tek şey tavşanımdı. Yatmadan evvel yatırırdım göğsüme, onunla dertleşirdim. Bir tek o benden nefret etmiyordu. Onu da aldılar az önce elimden...
Öyle görmeseler neden istemiyorum mutsuz olacağım dediğim halde baskı yapsınlar ki?
İnan hiç hiç istemiyorum.
Canim senin konularini okumuştum zor bi durum bi hayat kurcakken biselerin bitmesi ziraa bnde yasadim ama iste yapacak bise yok bnde sürekli birilerine anlatmak isterdimadini bi daha anmamam gerekirken sürekli onun yaptiklarni konuşmak isterdim ne sacmaymis oysaki BN nasil kurtuldum dua ettim arti etrafima daha iy baktim kesinlikle degmezmis .ailelerin ben zaten bu şekilde muhakkak bise yapmamiz gerektgni hssettrmeleri insani en çok yipratan sey dikkat edersen aileler daha bi telasta bizlerden niye is bulamadı çocuğum niye evlenemedi iste bizler bu yüzden bu haldeyzya .dua edersen doğruyu bulcagna inanıyorum
ee sen neden canını sıkıyorsun ki seni işe almazlarmış zaten o zaman iş konusunda sıkma bence canını
Maalesef Türkiye'de insanların 2 derdi var. birincisi evlenmek ikincisi meslek edinmek..
Kültürel bir durum yani.
Seni ayıplamıyorum, senin yerinde kim olsa aynı şeyleri hisseder.
Ancak Avrupalı en iyi okulu bitiyor, önce yapmak istediklerini yapıyor, Dünya'yı geziyor ya da okuduğu okula inat pizza dükkanı açıyor. Yani nasıl mutluysa öyle yaşıyor. biz de kültür bazlı yaşıyoruz. Sonuç onlar mutlu, biz mücadeleden pert olmuş halde..
Şu aşamda sabretmek zorundasın ama kendini de koyverme. hayatın başka renklerini keşfetmen için belki senden davet bekliyor hayat.
Bak yaz geldi, her şey uyanışta. Sen de kendine bir şeyler edin. Bir spor olabilir.
Düşünsene bu yaza hayatında sevdiğin birini kaybederek girdiğini...Ne kadar acı olurdu.
Ölümden başka her şeye çare var şu hayatta.
Canim senin konularini okumuştum zor bi durum bi hayat kurcakken biselerin bitmesi ziraa bnde yasadim ama iste yapacak bise yok bnde sürekli birilerine anlatmak isterdimadini bi daha anmamam gerekirken sürekli onun yaptiklarni konuşmak isterdim ne sacmaymis oysaki BN nasil kurtuldum dua ettim arti etrafima daha iy baktim kesinlikle degmezmis .ailelerin ben zaten bu şekilde muhakkak bise yapmamiz gerektgni hssettrmeleri insani en çok yipratan sey dikkat edersen aileler daha bi telasta bizlerden niye is bulamadı çocuğum niye evlenemedi iste bizler bu yüzden bu haldeyzya .dua edersen doğruyu bulcagna inanıyorum
Alırlar. Bankanın müdürü akrabamız. Başını açsın diyor ama. Ailem zaten örtüme de hiç saygı göstermedi şimdiye kadar. Her mülakata girişimde babam bir bahaneyle aç başını diye zorluyor beni. Sadece başımı açıp kapalı giyinmeme de kızıyor hatta. Son mülakatımda pantolon etek aldım diye çok kızmıştı.
Aynen öyle. Ailem nasıl istediyse öyle biçimlendirmeye çalıştı hayatımı şimdiye kadar. Mezun olduğum bölümden de nefret ediyorum ben mesela. 24 yaşına geldim hala hayalim olan bölümü okumak için didiniyorum yeniden.
İsyan etmemeye gayret ediyorum ama zaten yapı itibariyle çok güçsüzümdür, çok çabuk ağlar içime kapanırım. Bu kadarı üst üste geldi ve çok ağır artık bana.
Aynen öyle. Ben ayrıldım, bir göbek atmadıkları kaldı. Sanki beyaz atlı prensim kapıda bekliyormuş gibi gelecekteki nişanımı nerede yapacaklarını falan planlıyorlar. Halbuki babam önceki nişanımı mahvetmişti, kayınpederimi evden kovmuştu ve yine ağlamaktan helak olmuştum. Ben mecbur değilim ki onların istediği gibi olmaya, onların hayalindeki damadı onlara getirmeye...
Çünkü hassasiyetleriniz aynı değil.
Seni anlayamıyorlar.
Hepimiz zaman zaman ters düşeriz ailemizle, kendimizi anlatamayız birtürlü, kültür çatışması yaşarız.
Sizinki inanç çatışması olmuş.
Onlar durduk yere fırsat tepiyorsun diye düşünüyorlar, çalışıp kendini daha iyi hissetmeni, hem kafa dağıtmanı hem kendini geliştirmeni istiyorlar, senin için istiyorlar.
Sen taviz vermemek istiyorsun.
Başka bir iş düşünmez misin?
Tabiki insani rahatlatan da bu zaten hayirlisi diyoruz bazen tasma noktasına geliyorum bende hytta yadadiklarim konusunda konu sahibi gibi diyorumki yokmu bi cikis acaba ama diyorum snra demek var bi hayir yasadiklarimda hytta hcbse sebepsiz deilHayat zıtlıklardan ibaret değil mi?
Mutsuz da olacaksın ki mutluluk nasıl bir şey bilesin.
Bir tek mutluluk olsaydı o zaman tadını bilmezdik, adı bile olmazdı.
Bunların hepsinde bir hayır vardır kesinlikle.
Öyle bakmak lazım olaya.
hımm çok garipmiş..
üzme kendini hakkında hayırlısı neyse o olur inşallah üzüldüm..
Teşekkür ederim. Amin inşallah.
Ne ki garip olan bu arada?
Alırlar. Bankanın müdürü akrabamız. Başını açsın diyor ama. Ailem zaten örtüme de hiç saygı göstermedi şimdiye kadar. Her mülakata girişimde babam bir bahaneyle aç başını diye zorluyor beni. Sadece başımı açıp kapalı giyinmeme de kızıyor hatta. Son mülakatımda pantolon etek aldım diye çok kızmıştı.
Aynen öyle. Ailem nasıl istediyse öyle biçimlendirmeye çalıştı hayatımı şimdiye kadar. Mezun olduğum bölümden de nefret ediyorum ben mesela. 24 yaşına geldim hala hayalim olan bölümü okumak için didiniyorum yeniden.
İsyan etmemeye gayret ediyorum ama zaten yapı itibariyle çok güçsüzümdür, çok çabuk ağlar içime kapanırım. Bu kadarı üst üste geldi ve çok ağır artık bana.
Aynen öyle. Ben ayrıldım, bir göbek atmadıkları kaldı. Sanki beyaz atlı prensim kapıda bekliyormuş gibi gelecekteki nişanımı nerede yapacaklarını falan planlıyorlar. Halbuki babam önceki nişanımı mahvetmişti, kayınpederimi evden kovmuştu ve yine ağlamaktan helak olmuştum. Ben mecbur değilim ki onların istediği gibi olmaya, onların hayalindeki damadı onlara getirmeye...
Evet ben de öyle düşünüyorum aslında. Ama ailem istiyor diye açılmak bana ölüm geliyor şu an inanır mısın... Eğer açıksan ailenin seni baskıyla kapatmaya çalıştığını düşün canım, belki anlarsın o zaman ne demek istediğimi. Böyle bir şey yapacaksam kendim istediğim, kendim inandığım için yapmak isterim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?