benzer şeyler yaşıyoruz sayılır canım. inan yazdıklarını ağlayarak okudum.
çaresizlik ve ne yapacağını bilmemek çok zor.
buradan dayan şöyle düşün böyle düşün şunu yap bunu yap demesi kolay. kimse başına gelmeyen durumun zorluğunu bilmiyor bilemiyor.
Allah istediğini veriyor, istemediğini vermiyor. denilecek bir şey yok. sabretmek zorundayız.
ben de sabretmekten çatlıcam yakında ama sabretmeyip napıcaz? ara ara isyan edesim geliyor ama zaten isyan etmek yanlış.
resmen dibe vurmuş gibi hissediyorum kendimi. yukarı çıkmak için öylece bekliyorum.
Allah hepimizin yardımcısı olsun, gönlümüze göre versin inşallah bu zor günler de bitecek. böyle düşünüp, umut etmek zorundayız.
Fındıkcım. Seni hiç normal bir ruh hali içinde bulmadım. Bence şu an bir bunalım geçiriyorsun. Bunu atlatmanın yolu bu değil. İlk olaylar yaşanırken bile böyle değildin, o kadar güçlüydün ki. Bence kpss ve sürekli evde olma olayı seni iyice olayları düşünmeye ve kararmsarlığa itmiş. Ben de bir an önce çalışmaya başlaman gerektiğini düşünüyorum. Ailen de bu sebeple baskı yapıyor sanırım. İstemiyorsan orası olmaz başka yer olur. Ama kpss ile bir yere girmeyi gerçekten beklememelisin. Yoksa daha önemli bir şeyden ruh sağlığından olacaksın. Artık unut geride bırak. Kötü şeyler yaşadın ama allah seni daha kötüsünden kurtardı emin ol. Artık sen çabalayacaksın. Bırak artık derdini anlatıp durmayı. İnsanlarla yeniden güzel şeyler konuş paylaş. Buna ailen de dahil. Çık gez kafanı dağıt onlarla. Dert düşünmemeye çalış. Ve en önemlisi bir an önce bir işe gir çalış. Yeni bir hayatın çevren olsun. Aksi taktirde bu gidiş iyi değil. Sen güçlü dimdik bir kızsın. Lütfen canım. Kendine gel...
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Aminnn canım Allah hepimizin yardımcısı olsun, dayanma gücü versin. Gerçekten hiç bu kadar kötü hissetmemiştim ben kendimi.
Ben de öyle düşünüyorum canım. Çok ani tepkiler verirdim, kötü bir haber aldığımda ağlardım üzülürdüm ama hemen kendime gelirdim. Bu defa gelemiyorum. Bence de normal değil ölmeyi bu kadar çok ve yürekten istemek. Önceden korkardım, çok korkardım mesela. Aslında psikolojik destek almayı düşünüyorum ama ilaç falan da istemiyorum. Bir de ailem bu konuda biraz cahil. Psikolojik rahatsızlıkları şımarıklık olarak görürler. Yine destek görememek beni daha çok üzer yani.
Senin tek ihtiyacin olan kafani dagitmak, dusunmemek... Sadece bunu dene. Sadece..
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
sabahtan beri aglayarak tekrar ettigim soz. dayanamiyorum.. ustumdeki baskiya,hicbi sey yapamayisima, kimseyle bi sey paylasamayisima dayanamiyorum. kafam atti mi cikip dertlesecek bi tane bile arkadasim kalmadı.. canim yaniyo. sizi oyle iyi anlıyorum ki. su dunyaya fazlayim. su evde yukum. ben niye varım bu dunyada Allahim.. tek basima ağlamak icin mi, herkesin attigi kazigi bir bir yemek icin mi. keske yanyana olsak suan sizle. sarılıp aglayasim var.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Günlerdir, hatta haftalardır saçma sapan bir ruh hali içindeyim. Sürekli birilerini arıyorum konuşmak için ama sonra daha beter pişmanlık duyuyorum insanları da kendi derdimle bunalttığım için.
Bir insanın hayatında olmamasını gerektiği her şey başına gelir mi?
Bu kadar mı hak ediyorum ben mutsuz olmayı?
Kahroldum ağlamaktan saçma sapan şeyler düşünmekten. İsyan etmek istemiyorum etmiyorum da.. Ama gerçekten ben dayanamıyorum ki artık. Bu yük çok fazla benim omuzlarımda. Taşıyamıyorum...
Yüzümü güldüren, beni mutlu eden her şeyi alıyorlar elimden.
Bana yazık değil mi?
Cnm bende gel gitli aynı ruh halini yaşıyorum nikahıma 3 gün kala ayrıldım çok zor günler geçirdim ve hala geçiriyorum ilk günlerdeki gibi diil ama yinede atlatamadım daha çevrem ailem arkadaşlar nedense hemen toparlamamı istiyo ama bu öyle bir süreç değil zaman gerek ve sadece Allah a sığın başkalarını ne kadar çok önemser dikkat edersen daha çok göze batar ilgisizlikleri bizim ilacımız yine bizim içimizde yoksa sihirli bi değnek yok imtihan oluyoruz zorlanıyoruz ama inan beterin beteri var Allah beterinden korusun bırakma sakın kendini.
30:30
canım inanki hep ama hep aklımdasın. kimse düşünmüyor değil seni. ama işte sana özelden vs. sorupta rahatsız ederim belki diye düşündüğüm için yazmadım. belki dedim ayrılığa alışma sürecinde sorup durmak nasılsın diye kötü hissettirir. keşke öyle düşünmeyip yazsaymışım. çok kızdım kendime üzüldüm.
Haftasonu internet olmayan biryerdeydim. konunu bugün görebildim. lütfen üzülmemeye çalış. bunlar bir sınav. Allaha eminim çok dua ediyorsundur anne baban için en azından sana başını açmanı gerektiren işlere başvurman içi baskı yapmasınlar diye. dua etmekten başka hiç birşey yok malesef. Baban ve annen oturup konuşunca anlıyamıyorlar seni. Allah inş. dualarını kabul eder feraha çıkarsın. Lütfen kendini üzmemeye çalış. biz seni dinlemekten hiç sıkılmadık yorulmadık bunalınca yaz bize özel veya buraya. üzülme ne olurherşey üst üste gelmiş ne diyeceğimi bilemedim. Allah yardımcın olsun.
Hiç mi aramadı nişanlın veya bir geri adım atmadı son olaydan sonra. Ailen öyle yaptıkça keşke bana bunları yaşatmasaydı beraber mutlu olsaydık diye daha çok ona öfkelenmen çok normal. Seni çok iyi anlıyorum. İnş. abin geçici olarak sana iş ayarlayabilir. Abin aracı olunca ailende karşı çıkmaz belki. Değişiklik sana iyi gelecektir.
İlaçlarla duruyorum cnm zaman geçtikçe öfke soğuyor özlem başlıyor boşluk başlıyor karman çorman gelgitli ruh halleri :/ Allah yardımcımız olsunKıyamam ya hepimiz aynı durumdayız işte.Senin ilk günler kötüymüş atlatmaya başlamışsın, benim tam tersi oldu. Burada konu açtım dertleştik herkesle, olaylar yeni olurken ben böyle değildim. Zaman ilerledikçe kötüye gitmeye başladım. Var sanırım bir anormallik bende. Allah hepimizin yardımcısı olsun dua edelim birbirimize.
Ahh canım çok teşekkür ederim. Kimseye bir şey demeye de hakkım yok kendi ailemle bile daha aynı dilden konuşmuyorum ki.
Aynen öyle her şey üst üste geldi. Teselli edecek, acımı hafifletecek bir şey olmadı hiç. Şu sıralar en çok kafayı taktığım şey iş meselesi işte. O dediğin malesef oldu bile. Babam bugün o akrabamızla konuşmuş bankada işe girebilmem için. O da cv istemiş ve o benim de kızım sayılır elimden geleni yapacağım demiş. Bu normalde iyi ama benim durumum için kötü bir haber. O adam muhakkak sözünde durur çünkü. Bir yandan dua ediyorum inşallah önemsemez yada açık pozisyon yoktur alamaz beni diye.
Allah yardımcın olsun. O adamla konuşsan ailenin baskısını vs. anlatsan acaba sana yardımcı olur mu? babana iş yok uygun değil benim üstüm istemedi vs. der mi yoksa o da baban gibi düşünen biri mi? Ne yaptın gönderdin mi cv ni
Konunu okudum çok üzüldüm öyle güzel yazmışsın ki hislerini hissettim diyeyim kısaca..
Keşke senin için elimden bir şey gelse şimdilik tek diyebileceğim özel mesaj kutusu var ne zaman canın sıkılırsa moralin bozulursa yaz lütfen
inan kimsenin derdiyle sıkılıp bunalmadım bunalmam da Allah ın izniyle
insanız hepimiz her gün laylaylom mutlu olamıyoruz maalesef sakın benim başıma hiç iyi bir şey gelmeyecek mi diye üzülüp üzülüp dertlenme belki hepsinde öyle hayırlar gizlidir ki aklın hayalin durur..Sen her defasında sabret,Anka kuşu gibi yeniden dirilmeyi başar gerisi gelir inşallah..
Dediğim gibi bana her zaman yazabilirsin konuşuruz dertleşiriz.Benim de sıkıntılı zamanlarım oldu oluyor da ara ara hala konuşuruz istersen tabi
Findik az daha sabretmelisin konularini biliyorum uzulmeye degmez
Başım kapalı diyorsun,inançlıyım diyorsun.O zaman herşeyin de Allah tan geldiğine inanman gerekiyor.Hayır ve şerrin Allah'tan olduğuna inanman gerekiyor.
Nedir seni hayattan koparan şey.Nişanlından ayrılmak mı? Bugün ağladığına yarın sevinirsin.Kısmet değilmiş olmamış.Hayırlı olsa olurdu.Tamam üzülürsün ama karalar bağlanmaz.İnsanlar çoluk çocuklarıyla kocalarından ayrılıyor yuvaları dağılıyor.Veya eşlerini kaybediyorlar.
Ailem beni düşünmüyor diyorsun.Hoşgörülü olmayabilirler.Senin baktığın pencereden bakmayabilirler.Sana nasıl yaklaşmaları gerektiğini bilmeyebilirler.Kendi doğruları doğrultusunda hareket edebilirler.Ama anne baba nihayetinde.Tavşanına üzülüyorsundur ama gerekçeleri de mantıksız değil.Telefon kablosundan tut halıya kadar herşeyi kemiriyorlar.Ne anne babalar var.Ayyaş gelen döven söven okutmayan çalıştırmayan,eve hapseden.
Başörtüsü artık sorun değil.Özel sektörlerde yavaş yavaş kaldırıyor.Eğer çalışmayı istediğin yer başörtüsü istemiyorsa,başka bir yer bakarsın.Annenla babanın bulduğu yere neden ön yargılı davranıyorsun.Deenemekle ne kaybedersin.
Bence bu melankolik durumundan sıyrılıp deli gibi ders çalış derim.İyi bir puan tutttur.Ve gerisini Allah'a bırak.Bu hayat senin.Önce kendi hayatını inşa et.Hayatta herşey sevgili de değil.Zaten kendi ayakların üzerinde durmadan evliliğe adım atman,daha başka dertler getirir.
İnan bana hayatta kaldırması zor ne acılar ne zorluklar ne dertler var.Bu kadar isyankar ve şikayetçi olma.Silkelen.Gençsin.Sürekli dertli modunda,sürekli duygusal,sürekli melankolik olursan arkadaşta edineemzsin.Olanı da kaybedersin.Çünkü bu ruh halini kimse kaldırmaz.
Gönderdim canım malesef. İlk başta özensizce yazdım, bitirdiğim ikinci üniversiteyi falan yazmadım ama hemen geri dönüş yaptı bu ne biçim cv diye. Almamam için mi uğraşıyor falan demiş.Babamdan korkuma düzgün cv gönderdim bu defa sesi çıkmadı. Adamla da yüzyüze görüşme fırsatım yok, sadece telefonda görüşebilirim ama anlayacağına ihtimal vermiyorum. İnanç konusunda hiç anlayışlı değil. İnanmıyor hatta. Şimdi ben başörtümü açmak istemiyorum amca desem güler, muhtemelen aşağılar ve babama da hemen söyler.
Canım çok teşekkür ederim iyi geldi bana mesajın. Alıntı yapmadığın için şimdi tesadüfen gördüm ben yazılanları. Ağrıtırım o zaman ara sıra başını, çok ihtiyaç duyuyorum çünkü dertleşmeye.
Teşekkür ederim dualarınızı beklerim. :)
Öyle tabi. Çok şükür isyan etmemeye çalışıyorum ama geçen sene bu zamandan beri üst üste çok kötü şeyler yaşadım. Toparlanamadan yenileri eklendi üstüne. Hep tutuyorum kendimi ama artık psikolojimin sağlam olmadığını düşünüyorum. Haklısınız söylediklerinizde. Evlensem daha kötü olurdu belki ama bir yandan da diyorum o olsaydı birlikte bir çözüm arardık tüm sıkıntılara. İş konusunda rahat edecektim mesela onunla evlenseydim. O çok saygı duyardı bu konuda seçimlerime. İstediğim, severek çalıştığım bir iş olması için, hayallerim için çok çaba sarf etti destek oldu. Ne bileyim arkadaşımdı işte o benim, kimseye anlatamadıklarımı ona anlatırdım. Boşluğu inanın hiçbir şekilde dolmuyor.
Ailemin söylediği yer de kesinlikle başörtüye müsade etmeyen bir yer. Özel banka. Kaldı ki kamuda serbest olduğu halde atanırsan açarsın başını, amirin falan hoşlanmayabilir diyecek kadar hoşgörüsüz bir babam var. Bunu anlatmak çok zor. Şöyle söyleyeyim, eğer tesettürlü değilseniz birinin size ısrarla giymek istemediğiniz kıyafetleri giydirmeye zorladığını düşünün. Belki nasıl bir ruh hali içinde olduğumu anlarsınız. Bir de ben başıma kötü şeyler geldikçe duaya ve ibadetlere sığınıyorum. Kendime çeki düzen vermeye çalışıyorum. Gerçekten Allah rızası için örtündüm, şimdi sırf babam istiyor diye açılırsam sanki çok kötü bir şey yapmışım hissinden kurtulamam. Ki o bile bana eski nişanlımı hatırlatır. Örtünme kararı aldığımda da babam köstek olmuştu, kıyafetim bile yoktu doğru düzgün. Ama nişanlım hep yanımdaydı.
Ders çalışma konusunda ben de bir dönem çok hırslandım ama zaten sınava çok kısa süre kalmıştı biz ayrıldığımızda. Geçen haftaya kadar hala programlı bir biçimde çalışıyordum, ne kurtarsam kardır diyordum ama olmadık şeyler geldi başımıza. Cenazemiz oldu çalışmalarım aksadı, sonra ramazan girdi falan. Öncesinde de 2012 puanımla atanmaya çalışıyordum, mülakat aşamasından elendim birkaç kez bu yıl. Sonra nişanım, ve nişanımda babamın çıkardığı rezalet falan. Kısacası psikolojimi düzeltip, kafamı toplayıp adam akıllı hiç ders çalışamadım ve bugün sınavım berbat geçti. Şimdi başvuru yaptığım bir kurumdan haber bekliyorum. Önceki yılki puanımla sınav listesine girebilirsem çok mutlu olacağım. Ama o da olmazsa bir b planım yok. Ne yaparım gerçekten bilmiyorum.
Ben de senin sınavını merak ediyordum canım ya kötü geçmesine üzüldüm. Allah'tan ümit kesilmez inşallah her şey gönlünce olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?