Aa ne kadar çok ortak noktamız varTekirdagdan sen ?
Çerkezköy benimde tekirdağa iki pozitif haber insallahAa ne kadar çok ortak noktamız varbende tekirdağ canım. Çorludan senin hangi ilçe
Yaa inşallah canım. Yakınmışız bende ocak ayında taşındım Çerkezköyden 5 yıl orda yaşadım hatta aşılamalarımı falan hep ordaki özel hastanelerde yaptırdımÇerkezköy benimde tekirdağa iki pozitif haber insallah
Bende burda 3 yıldır ikametgah ediyorum. Femara tedavilerimi falan optimed nida hanıma gittim biliyorsundur belkiYaa inşallah canım. Yakınmışız bende ocak ayında taşındım Çerkezköyden 5 yıl orda yaşadım hatta aşılamalarımı falan hep ordaki özel hastanelerde yaptırdım
Evet canım biliyorum gittim onada daha önce bende ilk aşılamamı Seda hanımda yaptırdım işte o kadar yüksek doz kullandıran da o bana ohss oldum o ayBende burda 3 yıldır ikametgah ediyorum. Femara tedavilerimi falan optimed nida hanıma gittim biliyorsundur belki
Canım bi şey aklıma takıldı da senin zaten dondurulmuş embriyoların varmış ya neden tekrardan femera ile yumurta geliştirmeye çalıştılar ki direk transfer yapmadılarBende burda 3 yıldır ikametgah ediyorum. Femara tedavilerimi falan optimed nida hanıma gittim biliyorsundur belki
İlk transferim ilacliydi tutmadı. Bu ikinci tranfer olacagi icin ozkan bey protokolü değiştirdi. dogal yolla kendi hormonlarinla ilerleyelim dedi. Transfer icin 1 yumurta gerekiyor en az yumurta. Yumurta olusmasi gerekiyorki rahim kalinlassin ve kendini gebelige hazırlasın. buyumezse rahim kalinlasmaz ve lh hormonuda yukselmiyor yani vücut gebeliğe hazırlamiyor. Transfer icin rahim kalinligi en az 7mm olmali. Benim 5.8 mm di. Bununda belli bir suresi var o süreyi aşmamak gerekiyor. Dogal ilerlemenin bu dezavantajı var. Yapay siklusta yumurta gelisimi beklenmiyor hormonlarla rahim kalinlastiriliyor. Fitil igne ilac içiyorsunuz bu şekilde ilerliyor.Canım bi şey aklıma takıldı da senin zaten dondurulmuş embriyoların varmış ya neden tekrardan femera ile yumurta geliştirmeye çalıştılar ki direk transfer yapmadılar
Şimdi daha iyi anladım canım yani dondurulmuş yumurtan da olsa sonuçta rahimin gebeliğe hazırlanması için yine de o ay gelişme olması gerekiyor rahim duvarı kalınlaşması için senin kalınlaşma olmadığı için transfer iptal edildi o zaman. Peki yapay siklusta da ilk başta yumurtaları geliştirip toplamıyorlar mı yani yumurta toplama işlemi için de yumurtanın gelişmesi gerekmiyor muİlk transferim ilacliydi tutmadı. Bu ikinci tranfer olacagi icin ozkan bey protokolü değiştirdi. dogal yolla kendi hormonlarinla ilerleyelim dedi. Transfer icin 1 yumurta gerekiyor en az yumurta. Yumurta olusmasi gerekiyorki rahim kalinlassin ve kendini gebelige hazırlasın. buyumezse rahim kalinlasmaz ve lh hormonuda yukselmiyor yani vücut gebeliğe hazırlamiyor. Transfer icin rahim kalinligi en az 7mm olmali. Benim 5.8 mm di. Bununda belli bir suresi var o süreyi aşmamak gerekiyor. Dogal ilerlemenin bu dezavantajı var. Yapay siklusta yumurta gelisimi beklenmiyor hormonlarla rahim kalinlastiriliyor. Fitil igne ilac içiyorsunuz bu şekilde ilerliyor.
Bu anlattıklarım opudan sonraki islem. Transfer sureci ayrı yumurta toplama embriyo oluşturulması ayrı. Yumurta toplayıp embriyo oluşturuyorlar tabiki ama bunu rahime koymanin farkli protokolleri var doğal yapay diye. O ayrı bir süreçŞimdi daha iyi anladım canım yani dondurulmuş yumurtan da olsa sonuçta rahimin gebeliğe hazırlanması için yine de o ay gelişme olması gerekiyor rahim duvarı kalınlaşması için senin kalınlaşma olmadığı için transfer iptal edildi o zaman. Peki yapay siklusta da ilk başta yumurtaları geliştirip toplamıyorlar mı yani yumurta toplama işlemi için de yumurtanın gelişmesi gerekmiyor mu
Onu hiç duymadım canım ya doktorda bahsetmedi doğal yapay falan diye. Banada direk rahim dinlendirme yöntemiyle ilerliycez dedi çünkü dondurulmuş transfer olucak dedi o kadarBu anlattıklarım opudan sonraki islem. Transfer sureci ayrı yumurta toplama embriyo oluşturulması ayrı. Yumurta toplayıp embriyo oluşturuyorlar tabiki ama bunu rahime koymanin farkli protokolleri var doğal yapay diye. O ayrı bir süreç
Banada bahsetmedi ilk başta hatta direkt ilaçlı ilerledik biz. İlk transferde başarısız olunca tedaviyi değiştiriyor sanırım. Birazda kişiye bağlı bende bilmiyordum yumurta olması gerektigini dogal olanda. sonradan yumurta gelisimi olmamış falan dediklerinde hatta benim ymurtam zaten toplandı sadece transfer olucam dedim başka doktor bakti hatta ozaman. O da dogal olduğu icin yumurta olması gerek dedi bana. 400 kusur bir kutu femaraya verdim 23.200 bahceciye verdim. 1800 de ganolf a verdim 300 dozluk gidip gelmemde cabası transfer iptal dediler ben şokOnu hiç duymadım canım ya doktorda bahsetmedi doğal yapay falan diye. Banada direk rahim dinlendirme yöntemiyle ilerliycez dedi çünkü dondurulmuş transfer olucak dedi o kadar
Aaa ben de onu da soracaktım sana iki tane koydurma şansımız yok mu diye neden koymuyorlar ki çoğu yerde duydum ben de iki tane koyuyorlar biri düşse de biri tutunuyor en azından. Yani sen iki tane koymasını istediğin halde koymadılar mıBanada bahsetmedi ilk başta hatta direkt ilaçlı ilerledik biz. İlk transferde başarısız olunca tedaviyi değiştiriyor sanırım. Birazda kişiye bağlı bende bilmiyordum yumurta olması gerektigini dogal olanda. sonradan yumurta gelisimi olmamış falan dediklerinde hatta benim ymurtam zaten toplandı sadece transfer olucam dedim başka doktor bakti hatta ozaman. O da dogal olduğu icin yumurta olması gerek dedi bana. 400 kusur bir kutu femaraya verdim 23.200 bahceciye verdim. 1800 de ganolf a verdim 300 dozluk gidip gelmemde cabası transfer iptal dediler ben şokama bu yöntem denenmesi bu sefer neden denenmiyor belki olucak derdim kızardım. Tekrar ilacliya cevirme karari aldık iste bakalım bu sefer nasıl olacak 2 embriyo koysalar yine iyidi ama koymuyor. Bu seferde 1 embriyo koyacaklar bazı merkezler burda okudum 2 embriyo koyuyor yas 35 i geçmeden ve daha ilk transferinde bazıları. Bunuda anlamadim yasal olarak izniniz yok dediler bahcecide yapanda görmedim ama bazı merkezler 2 koyuyor
Instagram’da bir tane fenomen var Özkan Hoca’ya gitmiş görmüşsündür belki burcu göçmen mi neydi ismi onun ikizi olmuş mesela bebekleri ben iki tane koymuşlardır diye düşündüm yaşı da 35’in üstünde değil benceBanada bahsetmedi ilk başta hatta direkt ilaçlı ilerledik biz. İlk transferde başarısız olunca tedaviyi değiştiriyor sanırım. Birazda kişiye bağlı bende bilmiyordum yumurta olması gerektigini dogal olanda. sonradan yumurta gelisimi olmamış falan dediklerinde hatta benim ymurtam zaten toplandı sadece transfer olucam dedim başka doktor bakti hatta ozaman. O da dogal olduğu icin yumurta olması gerek dedi bana. 400 kusur bir kutu femaraya verdim 23.200 bahceciye verdim. 1800 de ganolf a verdim 300 dozluk gidip gelmemde cabası transfer iptal dediler ben şokama bu yöntem denenmesi bu sefer neden denenmiyor belki olucak derdim kızardım. Tekrar ilacliya cevirme karari aldık iste bakalım bu sefer nasıl olacak 2 embriyo koysalar yine iyidi ama koymuyor. Bu seferde 1 embriyo koyacaklar bazı merkezler burda okudum 2 embriyo koyuyor yas 35 i geçmeden ve daha ilk transferinde bazıları. Bunuda anlamadim yasal olarak izniniz yok dediler bahcecide yapanda görmedim ama bazı merkezler 2 koyuyor
Ben onu gördüm 3. Denemesinde 2 tane koymuşlar o tutmuş. Ben istedim en baştada soyledim ama yasal olarak koyamayiz dediler. Bu seferde deneyip negatif alırsam eğer 3. Denememde 2 tane koyabilirlermis anca.Instagram’da bir tane fenomen var Özkan Hoca’ya gitmiş görmüşsündür belki burcu göçmen mi neydi ismi onun ikizi olmuş mesela bebekleri ben iki tane koymuşlardır diye düşündüm yaşı da 35’in üstünde değil bence
Ben de sen öyle deyince orada görüştüğümüz tüp bebek koordinatörüna yazdım o da aynı şeyi söyledi 35 yaş üstünde veya iki tane başarısız denemesi olanlara iki tane koyabiliyorlarmış sağlık bakanlığı falan diyor ne alaka ya çok saçma değil mi SGK’yla falan hiçbir bağlantıları yok tamamen özel başka yerlere mi baksam diye düşündüm bu şartlar olmadan iki tane koyan var mı acabaBen onu gördüm 3. Denemesinde 2 tane koymuşlar o tutmuş. Ben istedim en baştada soyledim ama yasal olarak koyamayiz dediler. Bu seferde deneyip negatif alırsam eğer 3. Denememde 2 tane koyabilirlermis anca.
İkiz olmasını da çok istiyordum ben ya da biri olmazsa biri tutar diyordum hep öyle düşünmüştüm şimdiye kadarBen onu gördüm 3. Denemesinde 2 tane koymuşlar o tutmuş. Ben istedim en baştada soyledim ama yasal olarak koyamayiz dediler. Bu seferde deneyip negatif alırsam eğer 3. Denememde 2 tane koyabilirlermis anca.
Bilemiyorum yani tabi başka yerde yaptırmak tercih meselesi. bahceciyi laboratuvar iyi denildiği icin tercih ettim. Ben 1 tane olsun zaten bir daha çocuk dusunurmuyum onu bile bilmiyorum. Biz bu son gidisimizde bile yine istedik yok olmaz dediler. Hayat zor şartlar zor.İkiz cok zor açıkçası ben tutma ihtimali daha yüksek olur diye istemistim. Bu transferimde negatif olursa çift embriyoyuda denicem bu yıl icinde.İkiz olmasını da çok istiyordum ben ya da biri olmazsa biri tutar diyordum hep öyle düşünmüştüm şimdiye kadar
Dediğin gibi canım yani iki tane koysalar tutma ihtimali de daha yüksek olur yani biri düşse biri kalır bende hep öyle düşünmüştüm keşke bende gittiğimde doktorla konuşsaymışım bunu hiç haberim yoktu böyle bi şeyden baya yıkıldım. Doktordan falan memnun kaldım bende değiştirmekte istemem ama yapan yer var mı merak ettimBilemiyorum yani tabi başka yerde yaptırmak tercih meselesi. bahceciyi laboratuvar iyi denildiği icin tercih ettim. Ben 1 tane olsun zaten bir daha çocuk dusunurmuyum onu bile bilmiyorum. Biz bu son gidisimizde bile yine istedik yok olmaz dediler. Hayat zor şartlar zor.İkiz cok zor açıkçası ben tutma ihtimali daha yüksek olur diye istemistim. Bu transferimde negatif olursa çift embriyoyuda denicem bu yıl icinde.
Yapan yer var suan hangi merkez hatırlamıyorum ama konularda denk gelirsem sana da atarımDediğin gibi canım yani iki tane koysalar tutma ihtimali de daha yüksek olur yani biri düşse biri kalır bende hep öyle düşünmüştüm keşke bende gittiğimde doktorla konuşsaymışım bunu hiç haberim yoktu böyle bi şeyden baya yıkıldım. Doktordan falan memnun kaldım bende değiştirmekte istemem ama yapan yer var mı merak ettim
Atsana canım ya ben konu da açtım ama yazan olmadı bununla ilgili eğer varsa belki oraylada görüşürümYapan yer var suan hangi merkez hatırlamıyorum ama konularda denk gelirsem sana da atarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?