Death Note (Ölüm Defteri) (Anime/Manga/Film)

PurpleRain

what if i'm the bad guy?
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2008
8.190
10
156
İngiltere
en sevdiğim ve aynı zamanda da ilk izlediğim klasik anime serisi, kültler arasında. serinin 3 tane de filmi mevcut, bence hem seri hem de filmler tek kelimeyle muhteşem, başından kalkamıyorsunuz. Shinigami adlı ölüm tanrıları ayrı bir alem...10/10.

Hikayemiz, Ryuk adında bir ölüm tanrısının (Shinigami), Death Note (Ölüm Defteri)'ni dünyada kaybetmesiyle başlar.

Ölüm Defteri, bir okulun bahçesine düşer. Bu okulun öğrencilerinden Light defteri bulur, üzerinde nasıl kullanıldığı yazmaktadır. Light, buna inanmamaktadır. İlk denemesiyle birlikte bunun gerçekliğine inanmaya başlar.

Defterin kurallarına göre 5 gün boyunca kötü olduğunu düşündüğü yüzlerce kişi öldürdükten sonra, Ryuk adında bir Shinigami, Light'ın odasına girer. Onun kendisini öldüreceğini düşünen Light korkmaya başlar. Buna karşın Ryuk Light'a birşey yapmayacağını söyler, çünkü defteri eline alan kişi onun sahibi olur. Kötü yanı ise bu defteri kullanan cennet ya da cehennemden hiçbirine giremez.

Light, Ölüm defteri'ni kullanarak kendi adaletini dünya üzerinde uygularken, dünyanın en iyi dedektiflerinden 'L' onu bulmaya çalışacaktır. Herkesin Gizli Güç Kira diye tanıdığı Light, hem kimliğini gizlemeli hemde bu dedektifi öncelikle bulmalıdır. Çünkü eğer yakalanırsa idam edilecektir, Kısaca kim kimi ilk bulursa ölecek...

L ya harika bir adam ya..
izlerken onun tatlilari lopur lopur goturusune caya kahveye cok cok seker katisina ve surekli ayaklarini dizlerinden kirarark oturmasina elinin agzinda olmasina herseyine bayiliyor insan..
super bir karakter kesinlikle.

L ya harika bir adam ya..
izlerken onun tatlilari lopur lopur goturusune caya kahveye cok cok seker katisina ve surekli ayaklarini dizlerinden kirarark oturmasina elinin agzinda olmasina herseyine bayiliyor insan..
super bir karakter kesinlikle.

L muhteşem bir anime karakteri kesinlikle, ama benim burdaki favorim yine de ryuk :asigim:

o elma yemeyi sevmesi bana hep karayip korsanlarında lanetli gemideki kaptanın elma yemeyi özlemesini hatırlatıyor, o da ayrı konu bak kaydirigubbakcemile3

az önce bitirdim seriyi.

kira sucks :dilcikar: başından beri sevmedim o herifi. L'e hasta oldum. near da zaten aynı benim gibi sürekli saçıyla oynuyo hayret ettim, demekki saçıyla oynayan bu kadar insan varki bunu animeye koymuşlar. özellikle durdum izledim aynı şekilde kıvırıyoruz. hehe, kral olcak adam o kraaal.

3 tane de filmi var canım death note'un, beğendiysen bakabilirsin :kedi:

önce şu directors cut ı bulmam lazım, sonraki zamanlarda izlicem filmi :)

sen de benim gibi L ci olmussun december im :))
ben Kirayi da sevmistim ama biraz artist ve egosu cok yuksek o yuzden itici gelmisti.. ama zeka pariltisi yuksek bir heruftu o yuzden sevmistim :)
bi de kizlar dizinin ilk bolumlerinde olen bir fbi ajani vardi ya penbar.. ne kadar guzel gozleri vardi onun ya.. nisanlisi da cok guzel bi hatundu zaten.. cok begenmistim o ikiliyi ben..opuyorumnanaktan

tatlım nasıl bir hafızan var seninopuyorumnanaktan, ben bu anime seriyi 2006'da izlemiştim, hatırlayamadım o tipleri

tatlım nasıl bir hafızan var seninopuyorumnanaktan, ben bu anime seriyi 2006'da izlemiştim, hatırlayamadım o tipleri
canim ne hafizasi ben de hafiza mi kalir allaysen :))
benimki yeni basladi izlemeye ben de ona eslik ediyorum.. bu arada zaman gecince yeniden izlemek cok iyiymis haberiniz olsun.. aklinizda kalmayan bir yigin detay gozunuze carpiyor.. kaydirigubbakcemile5

kaydirigubbakcemile3

haklısın canım da bu kadar sırada bekleyen varken geriye de bakamıyor ki insan iş güç içinde :gitme:

penbar bu canim..

sevgilisii de bu hatuuun :lepi:

hatunun gözleri çok hoşmuş opuyorumnanaktan, bu japonlar da kendilerinde ne yoksa ona özeniyorlar :roflol:

adamin da gozler super aslinda da bu fotolar da cikmamis :))
evet ya hem yeniler hem eskiler.. ama bunlari izlemeye doyamiyor insan..
resmen burda gecirdigim vakitte kac bolum bleach izlerdim hesabi yapmaya basladim ya :))
saka gibi :)

adamin da gozler super aslinda da bu fotolar da cikmamis :))
evet ya hem yeniler hem eskiler.. ama bunlari izlemeye doyamiyor insan..
resmen burda gecirdigim vakitte kac bolum bleach izlerdim hesabi yapmaya basladim ya :))
saka gibi :)

aynen valla ya, o kadar çok zaman geçiyor ki nette, aslında kapatıp bir şey izlemeye koyulsak zaman tasarrufu inanılmaz olur; bleach'in 244. bölümü çıkmış en son canım, çok uzun :gitme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…