dede(leri)m

evet nenemle dedem koyde yasiyordular , yani gercek dedem belki koyde yasiyor olabilir eger hala hayattaysa

Bu dede anne dedemiz mi baba dedemiz mi...

Anne yazmisiniz...niye nene diyorsunuz anneanne sen ...nene baba annesine deniyor...kafam karıştı yahu

anne dedemiz

Zor iş bulunmaz. Belki dedeniz vefat etmiş bile olabilir.

evet olabilir ama insallah oyle degildir tanimak isterim

sac telide olabilir hatta su ictigin bardagan kenarindan bile dna testi yapilir , kan almak zorunda olsak dedemde merak ederdi napacaksiniz kanimi diye . annem gercek babasini bulmayi benden cok istiyor ve arastirmak istiyor . yasli basli adamin hayati zehir olmasini bende istemiyorum bu yuzden ogrenmesini istemiyorum . keske yalan olsaydi konum neyin kafasiyla sahte konu acim . annem nasil ogrendi soylemedi ben annemden ogrendim .

Bilgece .!.:
Annanne denir...anne nin annesine neyse tanimayim da ne gerek var tanımakta nerden çıktı
.
Biz ikisine de nene diyoruz. Öyle bir sey yok ki matmazel. Anneanne babaanne tercih ediyor insanlar ama eskiler her ikisine de nene der. Ki biz de nene olarak alistik, o kelimeler bana tuhaf geliyor. Kullanamiyorum[/QUOTE]

Bilgecim genelde yazdığım gibi söyleniyor... Yukarda yazdım bazı yerlerde nene deniyor olabilir...

.
Biz ikisine de nene diyoruz. Öyle bir sey yok ki matmazel. Anneanne babaanne tercih ediyor insanlar ama eskiler her ikisine de nene der. Ki biz de nene olarak alistik, o kelimeler bana tuhaf geliyor. Kullanamiyorum

Bilgecim genelde yazdığım gibi söyleniyor... Yukarda yazdım bazı yerlerde nene deniyor olabilir...[/QUOTE]
Konuyu saptırmak istemiyorum ama genelde öyle olduğuna nasıl bu kadar emin olabiliyorsun?Ben gerçekten bu ayrımı hiç duymamıştım.

oteki dedeniz ölmüste olbailir yasli insan sonuçta
hiç kurcalamyin diycem ama amca halalar kuzenler nolucak

Böyle iliskiler cok tehlikeli ya. Ya dayiniz gercek dedenizin kiziyla yani kardesiyle evlenmisse?
Tövbe Estağfurullah ya. Ah nene ah yaktin milleti resmen. Işın içinden cikamadik gitti. .

justhavefböst: 38334479 .!.:
Bilgecim genelde yazdığım gibi söyleniyor... Yukarda yazdım bazı yerlerde nene deniyor olabilir...
Konuyu saptırmak istemiyorum ama genelde öyle olduğuna nasıl bu kadar emin olabiliyorsun?Ben gerçekten bu ayrımı hiç duymamıştım.[/QUOTE]

Evet genel de boyledir...anne bin annesine ananne...babanın annesi ne babaanne veya nene denir...bir kez daha yazayım...her ikisine de nene deniyor da olabilir... Ne güzel densin ...

Bunun neresini sıkıntı ettin anlamadim...

Sen nene de ben de bildiğimi diyeyim...

Aynen konu da sapmasına...

Bence hic ogrenmeyin çünkü işin ucunda akraba çıkma ihtimali de var. Ay cok fena.

nasil yani akraba cikma ihtimali ?

oteki dedeniz ölmüste olbailir yasli insan sonuçta
hiç kurcalamyin diycem ama amca halalar kuzenler nolucak

evet olabilir ama en azindan bunu bile ogrenmek isterim dedem sonucta , dedeminde cocuklari vardir annemin kardesleri teyzelerim dayilarim kim onlardan kuzenlerim vardir cok sey takildi kafama

Böyle iliskiler cok tehlikeli ya. Ya dayiniz gercek dedenizin kiziyla yani kardesiyle evlenmisse?
Tövbe Estağfurullah ya. Ah nene ah yaktin milleti resmen. Işın içinden cikamadik gitti. .

o da olabılır, konu sahıbı eger bekarsa bilmeden dayısına da asık olabılır(dedenın sonradan oglu olduysa....)... az önceye kadar ırdelememesı gerektıgını düşünüyordum ama az once bı arkadaş bahsetmıs, bu hıc aklıma gelmemıstı.
evet coook kucuk bır ıhtımalde olsa ınsanın huzurunu kaçırır, aslında açıklamasa da bılınse ıyı olur kendı ve varsa kardeslerı ıcın.
cok uc ornek gıbı olsada, olabılmesi mümkün bır durum.

Yurt dışında evli karı kocanın annesi aynı kadın çıktı yıllar sonra.

off dusuncesi bile berbat . ama nenem biliyordur annemin gercek babasini yani o adamin cocuguna kiz veya erkek verecek degil herhalde .

Ogrenseler bir dert ogrenmeseler de bir dert cok fena bir durum.

Yurt dışında evli karı kocanın annesi aynı kadın çıktı yıllar sonra.
evet, biliyorum o olayi maalesef. Ayy Allahim korusun.

off dusuncesi bile berbat . ama nenem biliyordur annemin gercek babasini yani o adamin cocuguna kiz veya erkek verecek degil herhalde .
valla nenen cok cins biri gibi geldi. Belli de olmaz ki. Bilemedim. Nereliydi senin nenenle deden?

ay yok dayim yasinda bi adama asik olacagimi sanmiyorum , ama bazen dusunmuyor degilim yani ya bi gun asik oldugum biri tanimadigim gercek dedimin torunu olursa yani kuzenim cikarsa eger , allah korusun yaa

Ogrenseler bir dert ogrenmeseler de bir dert cok fena bir durum.

evet, biliyorum o olayi maalesef. Ayy Allahim korusun.

valla nenen cok cins biri gibi geldi. Belli de olmaz ki. Bilemedim. Nereliydi senin nenenle deden?

memleket soylemek istemiyorum , ozel kalsin izin verirsen

Tabi canim da hani bence 50 yil oncesinin nüfus kayitlarindan bulabilirsiniz. O köyün yani. Onun için söyledim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…