• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dedem vefat etti ama hiçbirşey hissetmiyorum

bir şeyler paylaşmadıysanız çok normal.. sadece kanımız, akrabamız diye arkasından çok üzülmemiz gerekmiyor ki.
Allah rahmet eylesin. herkesin hayatında illa ki ölse, normal hayata hemen devam edeceği insanlar, akrabalar vs vardır.

Anneannem ve dedemden farklı ülkelerde büyüdüm, senede 1 defa 3-4 hafta görürdüm. Ona rağmen vefat ettiklerinde bağıra bağıra ağlamıştım. Halen yoklukları üzer beni, evlerinin bahçesinde otururken camdan onların baktığı günleri düşünür hüzünlenirim. Geçende kardeşimle konuştuk keşke eskidende şuanki telefonlarımızdan olsaydı, onlarla 1000lerce fotoğrafımız olurdu, eski fotoğraflar malum.
Demem o ki paylaşımla ilgisi yok, demekki siz üzülecek kadar sevmemişsiniz dedenizi.
Olabilir. Yadırgancak birşey yok.
Yinede başınız sağolsun. Mekanı cennet olsun.

Dün ölümlü konusu olan arkadaş kimdi? Çağıralım onu senin yerine de dertlensin.

Başın sağolsun, hayatın gerçeği ölüm. Ölüme üzülmek kendine üzülmek ya da çevresine acımaktır zaten. Her zaman karalar bağlamaya gerek yok.

Valla halam 2 amcam babannem öldü hiç bişey hissetmedim, cenazelerinw de gitmedim
Bı paylasimim yok üzüntü duymuyorum
Dedemi kaybettigimde ise üzülmüştüm anılarımız vardı sevgi vardı aramızda

2 ay önce arkadaşlarla tam rakı masasına oturmuştum ki dedemin vefat haberini aldım. Severdim de kendisini. Cenazeye katılma durumum yoktu, yapabileceğim hiçbir şey yoktu bende kızlarla oturmaya devam ettim. Sadece kalkıp göbek atmadım ama rakımı içip eve döndüm.
Başınız sağolsun, bence normal yani. Genç ölüm dışında pek etkilenmiyorum

Benim dedem bugün ölse , cenazesine bile katılmam . Pandemi var derim . Bence sizinle bir alakası yok . Ne ekersen onu biçersin . Sen hayattayken bir çocuğun başını okşama , yüzünü güldürme , ayrım yap , kötü davran bak bakalım arkandan iyi şeyler söylenir mi ?
Bu konu hepimize ders olmalı . Hayattayken etrafımızda sevilen insanlar olmaya çalışalım .

benımde basıma geldı
dedem vefat ettıgınde ınanılmaz uzuldum resmen kalbımın ıcı sızladı kı hala aklıma geldıgınde uzulurum
esımın annanesı oldugunde de cok cok uzulmustum konusu acıldıgında bıle bogazım dugumlenır

ama annanem vefat ettıgınde hıc bırsey hıssetmedım cenaze evı gıbı degıldı sankı bulundugum yer normal akrabalar bır araya gelmısız gıbı hısssetmıstım ...

2018 yılında aynı şekilde dedem vefat etti annem telefonda verdi haberi gece , normal hayatıma devam ettim Allah rahmet eylesin çok çekmedi şükür dedim öyle 3-5 dk meşgul oldum konuyla cünkü gönül bağım çok yoktu 🤷🏼‍♀️

Eşimle Arkadaşımızın annesi vefat etti 2-3 gün hep ağladım ki kadını hiç tanımıyordum ama onun o anında yanındaydım ilgilendik eşimle , çok kötü olmustum

Buyrun benim. Yaşarken, başına gelen her zorlukta kardeşini yana yakılan çağıran ve kardeşi ansızın öldüğünde keyfinden bir şey eksilmeyen bir abla bozuntusu ile, buradaki ayrımcı dede olayı bir mi? İki konunun ne alakası var? Amacınız polemikse, sevgili Mune Mune yi goreve çağırıyorum. Sizin gibiler yüzünden konu acamayacak miyiz biz?

Gayet normal bir tepki.
Sevmediğiniz birine üzülmezsiniz. Akraba diye üzülmek zorunda da değilsiniz.
Sokaktaki canlılardan biri ölünce akrabadan daha çok üzülüyorum.
Bu tamamen aranızdaki bağ ile ilgili.

Merhaba bayanlar. Sorun bende mi bilmiyorum bugün dedem vefat etti ama ben nedense çok bir üzüntü yaşayamıyorum. Sanki benim kanımdan biri değilde herhangi biri vefat etmiş kadar üzüldüm işte diyeyim size anlayın. Merak ettiğim varmı böyle olan? Ben mi duygusuzum? Dedemi öyle çok görmedim gerçi gördüğüm zamanlarda ondan herhangi bi sevgi de görmedim. Küçüklükten beri resmen dayımın çocuklarıyla bizi ayırirdi (onları daha çok severdi) belki bundandir diye düşünüyorum bilmiyorum üzülmek istiyorum ama uzulemiyorum. Zaten yaşlıydı hastaydı vs diye düşünüyorum çok mu gaddarim acaba 😔
Valla ben gaddarlık olarak gormedim ohh Iyi ki ölmüş demiyorsaniz tabi
Bende dedemi hic tanimiyorum neredeyse 35 yillik ömrümde 4 5 kez gordum. belki o yuzden de bir duygu bagim yok. bugun öldü deseler allah rahmet eylesin der yoluma devam ederim.

Başınız sağolsun.
Bence normal bana bir al geliyor.
Bende babaannem ve dedem öldüğünde hiç uzulmedim.
Ağlamadım ne bileyim içimde duygu yoktu hâlâ yok.
Sizinde içinizde desenize karşı duugunuz olmayabilir.paylasiminiz olmayabilir.
Ama Allah korusun çok sevdiğiniz yada küçücük paylaşımınız olan birisi vefat edince o üzüntü içten geliyor.siz üzülmek istemeseniz bile yaş tutabiliyorsunuz.

Merhaba bayanlar. Sorun bende mi bilmiyorum bugün dedem vefat etti ama ben nedense çok bir üzüntü yaşayamıyorum. Sanki benim kanımdan biri değilde herhangi biri vefat etmiş kadar üzüldüm işte diyeyim size anlayın. Merak ettiğim varmı böyle olan? Ben mi duygusuzum? Dedemi öyle çok görmedim gerçi gördüğüm zamanlarda ondan herhangi bi sevgi de görmedim. Küçüklükten beri resmen dayımın çocuklarıyla bizi ayırirdi (onları daha çok severdi) belki bundandir diye düşünüyorum bilmiyorum üzülmek istiyorum ama uzulemiyorum. Zaten yaşlıydı hastaydı vs diye düşünüyorum çok mu gaddarim acaba 😔
Benim dedem öldü ancak ağlamadım bu üzülmediğim anlamına gelmiyor. Benim de dedemle çok sıkı bir iletişimim yoktu. Gayet normal bu durumunuz. Bence Türkiye'de bu hüngür hüngür ağlama olayı çok abartılıyor.

bende kızıma dedesinin kanser oldugunu söyledim ki doğdugundan beri görür , hee sevgi yi hissediyormu bilmiyorum ,

teşhis kondugu akşam ben ağladım bana senın baban değil ki niye ağlıyorsun sana dedi , (yaş 14 )

niye sen üzülmüyormusun dedim , yoookkk hiç birşey hissetimyorum dedi ,

ben dogurdum ama şaşırdım da ,

Başınız sağolsun bende babaannem öldüğünde sizin gibi hissettim, çok üzülmedim hastaydı ve halamlar ona hiç iyi bakmiyordu , öyle görünce daha çok üzülüyordum kurtuldu diye düşünüyorum, sadece bazen aklıma geliyor buruklasiyorum bana, bakıp hanım kızım benim derdi öyle severdi beni.

Ya ben de öyle oldum, ki dedemle de bizim vardı paylaşımımız. Sadece son birkaç ayında bize cok soguk davranıyordu annemle bana, teyzem biraz dedemi doldurmuştu bıze karsı o yuzden ben de dedem bıze ötle davranınca ben de uzaklaşmıştım. Bilmiyorum ya kucukken severdim ama büyüdükçe nedense uzaklaşmıştım, bir de anneme ananeme diğer teyzeme falan biraz çektirdi yani. Bizi severdi yalan yok ama bilmiyorum. Ben de cok bir sey hissedemedim, ama yoğun bakımda gördüğümde cok kötu olmustum. Allah kimseyı O duruma düşürmesin ama hayat işte :(

Ben akrabalarımdan en cok babaannemin kardesı vefat ettiğinde uzulmustum. İçim cok parçalanmıştı cok ağlamıştım. Keske ölmeseydi. Onunla daha içten bir bağımız vardı sanki. O zaman gerçekten yzulmustum ama dedemde pek uzulmedim Allah biliyor. Bilmiyorjm neden

Birsey hissetmek zorunda kalmayın. Duygular doğal olarak gelir ve gider. İsteseniz de istemeseniz de. Bu sizi kötü bir insan yapmaz.

Pek paylaşımın olmadığı içindir belkide yine de insan üzülür bence.
Benim dedem ölünce dünyam yıkılmıştı ağlamaktan helak oldum bir ay sonra kendime geldim desem yeridir babam gibiydi hala hatırladıkça yüreğim de bir sızı ama beni ilk göz ağrım diye severdi resmimi cüzdanımda taşırmis küçükken ah şuan bile gözlerim doldu ağlıyorum bir dede nasıl en çok seviliyorsa onu öyle seviyorum canım dedem mekanın cennet olsun ruhuna fatiha
Basın sağolsun canm. Aslında babannemlede öyle çok paylaşımım olmadı ama ona çok ağlamıştım mesela. Çok bir araya gelmesekte geldiğimiz zamanlarda da hissettirdi sevgisini babannem bilmiyorum belki bu yüzden ona ağladım. Ama dedem Rahmetli öyle değildi hiç sevdiğini bile hissetmedim hatta ben küçükken anneme niye kuyruk gibi durmadan bunu yanında getiriyosun dediğini bile duydum yani
Benim anneannem çok hasta vefat etse sadece annemi çok perişan göreceğim için üzülür ve ağlarım ama annemin o haline ağlarım anneanneme değil 😏
Bende sanırım annemin üzüldüğünü bildiğim için üzülüyorum vede tabiki normal komşu ölse bile üzülürüm o derecede üzüntüm sadece
Üzülmek; ne kadar paylasiminiz olduguyla, ne kadar sevdiginiz ve sevildiginizle, anılarınızla bağlantılı. Dedem öldüğünde cok üzülmüştüm. Babaannem öldüğünde mutlu bile oldum. Hissettiginiz hicbir duygudan kendinizi suçlamayin. Ne yasadiginizi siz bilirsiniz.
Haklısınız teşekkürler kendimi gaddar gibi hissettim bı an
Duygusal bir bağınız yoksa çok üzülmemeniz vs normal. Hele ki bu birey hastaysa ve ölümü bekleniyorsa daha da normal.
Evet hastaydı zaten yaklaşık 5 aydır falan

Back
X