- 26 Ağustos 2010
- 1.950
- 989
- 373
- 34
teşekkürler "aviator" cum, boşuna dememişler dilim seni dilim dilim dileyim, başıma geleni senden bileyim diye.. Ama dediğin gibi insan değişiyr, gelişiyor, nefsini terbiye etmeyi öğreniyor. İnşallah bundan sonra pişman olacağın şeyler söylemezsin, en azından yüzlerine söylemişsinMedet, bunları paylaşmakla inan çok sevaba giriyosun.Büyük bir ibretle seyrettim. Konumuz ana hatlarıyla gıybetti, gıybet etmek kul hakkı yemektir ve Allahımız bana kul hakkıyla gelmeyin buyurmuştur. Hele hele, yaptıkları dedikodular çok büyük sonuçlar doğuran haset insanlar..Onların halini hiç düşünemiyorum bile..
Arkadaşlar, dedikodunun yanı sıra ben sizlere bişey daha danışmak istiyorum..Son zamanlarda kendimi bayaa törpüledim ama önceden çok acı bir dilim vardı.Arkasından konuşsam daha iyiyidi belki, o kadar yani. Canımı yakanların canını çok feci şekilde yakmaya çalışırdım sözlerimle. Örneğin onun hakkında bildiğim açıklarını, çok kötü bir dille yüzüne vurmak gibi..Şimdi o kadar pişmanım ki anlatamam...Artık susuyorum, daha sakin dile getiriyorum ve ya Allaha havale ediyorum.Çok şükür ki geçen yıllar bana hep güzel huylar getiriyor, kendimi terbiye ediyorum..Ama geçmişte yaptığım 1-2 kavga ve açtığım dil yaraları hala acıtıyor sol yanımı, evet sonuna kadar haketmişlerdi.Onlar politik ve arkadan beni yaralamışlardı keşke öyle yapmayıp sadece Allaha havale etseydim. Acı ders aldım ama artık geçti..Bundan sonrası çok daha iyi olacak..
konuyu açan arkadaşım ve bilgilerini bizimle paylaşan medetcim ve diğer arkadaşlar rabbim hepinizden razı olsun böyle bir konuyu açtığınız ve paylaştığınız için rabbim hepimizi dil belası gıybet vb şeylerden her daim korusun... ve şimdiye kadar yaptığımız tüm hepsi için bize mağfiret etsin, bizi affetsin....
konuyu açan arkadaşım ve bilgilerini bizimle paylaşan medetcim ve diğer arkadaşlar rabbim hepinizden razı olsun böyle bir konuyu açtığınız ve paylaştığınız için rabbim hepimizi dil belası gıybet vb şeylerden her daim korusun... ve şimdiye kadar yaptığımız tüm hepsi için bize mağfiret etsin, bizi affetsin....
Arkadaşlar,
İmam Gazali'den Dil Belası adlı eseri internetten dinlemekteyim, iş yaparken bir taraftan da dinlerseniz bir taşla iki kuş vurmuş olursunuz. Linkini veriyorum:
İmam Gazali - Dil Belası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?