Birgün büyük bir alimin yanına çok dedi kodu yapıp herdafasın da da pişman olan bir adam gelir ve:hocam size sorum var yardım edin nolur kurtarın beni der.hoca:sorar.kişi başlar anlatmaya...dedikodu dan nasıl kurtulurum der.hoca:şimdi köyüne git oradan bir tavuk kesip getir der.adam gider kesilmiş tavuğu alır gelir.hoca:şimdi bu tavuğu al ve tüylerini yolarak köyüne git ve yolmaya devam ederek geri gel der... Adam onu da yapar çünkü; artık dedikodu günahın dan kurtulmuş olacak...gelir hocanın yanına.hoca:şimdi o attığın tüyleri eksiksiz topla geri getir der. Adam gider fakat hepsini toplayamaz tekrar gelir hocam bi kısmı rüzgarla uçup gitmiş hepsini toplayamadım der...hoca:işte dedikodu böyledir bir kere ağzın dan çıktımı telafisi artık imkansız dır,dedikodusu nu yaptığın kişi ya ölmüştür helal eşe mezsin ya başka biyere taşınmıştır helalleşemezsin,yada başkasına söylemiştir o kişiyi bulamazsın telafisi yoktur helalleşemedik çe................der
alintidir........!!!!!!!!!!!
Arkadaşlar,
Bugün kendi adıma karar aldım.Kesinlikle bundan sonra en ufak dedikodu yapmayacağım. Gerçi ben çok yapan biri değilim hatta bu konularda ketum olduğumu söyleyenler bile var ama bazen karşımdaki kişinin gazına gelip de bazı negatif duygularımı saklayamadığım oluyor ama inanın sonradan çok pişman oluyorum.Hatta şunu da yapacağım, karşımdaki kişi dedikodu yapmaya başladığı an lafı değiştirmeye , o kişiyi de bozmadan gıybetten uzaklaşmaya çalışacağım ama baktım ısrarla devam ediyor; o zaman ya lütfen boşver bunları konuşmayalım ben artık tövbe ettim diyeceğim. Bununla ilgili benim bi akraba var, dedikodularından uzak kalmak istiyorum. O kişi benim hakkımda konuşanları da bana çıtlatıyo ama söylemese daha iyi. Hem sinirleniyorum hem de ben de başlıyorum dökülmeye. Buna son vereceğim, güzel yardımlarınız telkinlerinizi ve deneyimlerinizi paylaşır mısınız benimle lütfen..
Evet canım ya, bu konu benim de hep kafamdadır. Bir kitap okumuştum okumayana tavsiye ederim "Gıybeti Bıraktıran Kitap" dı ismi. Bunu okuyunca kafama dank etmişti herşey. birinin hakkında konuşurken hep dikkat etmeye özen gösteriyorum. Çünkü ahiret zamanı o an tam bir film perdesinde gösterilecek o kişiye biliyorum ve bana hakkını helal etmeyebilecek. Ben de hep bunu düşünüp asla incitebilecek laf ve şikayetlerden kaçınmaya çalışırm hep. Kamuya şikayetin bile bir adabı varmış.
Bunu bilmiyordumBen de çok meyilliyim dedikoduya ve bu huyumdan çok rahatsızım. Artık daha çok dikkat edeceğim. Allah affetsin inşallah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?