Dedikodu yapıyorum :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok sinirlenince girin buraya konu açar gibi yazın da yazın bütün olanları. Yazarken öfkeniz geçer. Oldu da geçmedi mi gönderin gitsin nasılsa kimse kimseyi tanımıyor iki çekiştiririz kendinize gelirsiniz 😊

Dertlerimi içimde tutamıyorum. Bir şeylere veya bir kişiye sinirlendiğimde o kişi hakkında başkasına (sevdiğim biriyle) konuşuyorum ve çok pişman oluyorum. Sonradan kafama dank ediyor. Aramız düzeliyor ama insanların o aramızdaki duyduğu mevzu sürekli dillerde oluyor, pişirilip pişirilip önüme geliyor. Bu yaptığım bariz dedikodu, kendime engel olamıyorum sanki konuştukça rahatlıyorum sinirim gidiyor gibi. Aileme kızdıysam erkek arkadaşıma anlatıyorum, erkek arkadaşıma kızdıysam ailemden birine veya sevdiğim bir arkadaşıma. Sonra ne gerek vardı diyorum, biliyorum ki ileride laf arasında bunlar hep önüme gelecek ve canım sıkılacak. Yada erkek arkadaşım ailesiyle ilgili bir sıkıntısı anlatıyor ve anlıyorum ki kendisini saf yerine koyuyorlar, haksızlığa gelemiyorum. Ağzımdan bir sürü şey çıkıyor. Hakaret asla değil ama "ne kadar safsın, bu yaptığını ben asla yapmam, izin vermem, ablan ne kadar da düşüncesiz bir insan" gibi cümleler kuruyorum. Karşılık olarak da "hiç anlayışlı değilsin, bu yüzden sana bir şeyimi anlatmak istemiyorum" diyor. Çünkü kim ailesine laf edilsin ister ki. Kendisi aksine kimsenin arkasından kötü bir şey asla demez, hep iyi tarafından bakar, bunu bunu yaptı ama eminim ki geçerli bir sebebi vardır, eminim böyle demek istememiştir üzgündür belki gibi düşünür. Bu dedikodu huyumdan nasıl kurtulabilirim, siz herkese her şeyinizi anlatır mısınız? Birine veya bir şeye sinirlendiğinizde ne yaparsınız, içinizde tutmak daha mı iyi?
Ne kadar düşüncesız degılde keske boyle yapmasa soyle yapsaydı dıyebılırsınız.Ama o sn onu soylemek ıstemıssınız.Yapacak bişey yok canım .

Bana dedikodu değil de yorum gibi geldi daha çok. Yani bana da bazen arkadaşlarım biriyle yaşadıkları sorunu anlatınca o sorunu yaşatan kişi için böyle saydırdığım oluyor. Çünkü sevdiğim birinin beş para etmez biri tarafından üzülmesi, ezilmesi çok zoruma gidiyor. Napayım put gibi dinleyip, hiç yorum yapmiip çatliim mi, anlatmıycan o zaman kardeşim.

benım ıyı anlastıgım bır eltım var :D bız tum dedıkodularımızı bırbırımıze yapıyoruz
bırbırımızden hıc laf cıkmadı bu zamana kadar kafa yapımız da aynı :D full gıybet
yakın arkadasım yanı bır tek ona anlatırım ben, o da cok sinirliysem gazımı alır :D sakinlestırır akıllı ol bak boyle davranma haklıyken haksız duruma dusme falan der , bende onu oyle sakınlestırırım bırbırımızden ogrendıgımız destekledıgımız cok sey oldu

sız anladıgım kadarıyla bırcok kısıyle konusuyorsunuz cevrenızle yanı o cevrede dedıkoduyu sevıyor bellı kı ondan donup duruyordur laflar

bu tarz seyler ıcın ınsanın 1 dostu olmalı arkadaslıgına guvendıgınız samımıyetıne ınandıgınız 1 kısı olmalı ve bızden olgun dusundugune ınandıgımız kısı olmalı bu bana mantıklı akıl verır dıyebılecegımız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X