- 3 Şubat 2018
- 6.637
- 25.386
- 548
- 28
- Konu Sahibi Bir Eylul Aksami
-
Evet en çok bu aklıma geldi aslında. Nasılsa onlar dedikodu durumlarını kabullenmişler yine samimi olurlar ve ortada dışlanan ben olurum gibime geldi.Tavrinizi gostermissiniz.bi daha yaparsa ayni sekilde konusun.gorusmeleri azaltin olabildigince.iş ortaminda yanliz kalirsiniz bunuda goze alin.
Ozguveninize ve ozsayginiza hayran kaldım.Ben şu an geçici bir işte çalışıyorum ancak daha önceki iş tecrübelerimde de çok başıma geldi bu durum. Ben yüz yüze bakıyoruz ve sürekli birbirimizi görmek zorundayız mantığıyla dedikoduyu sevmiyorum ve yapmıyorum.
Zaten aşırı samimiyete de girmiyorum kimseyle, örneğin normal sohbet ediyorum öğle aralarında veya ufak molalarda. Benim için bundan ibaretler.
Ancak ne zaman sohbet ortamı oluşsa hep o ortamda olmayan kişinin dedikodusu dönüyor. Sonra da dedikosunu yaptığı kişilerle canımlı cicimli konuşuyolar.
Dün yine böyle bir durum oldu, özellikle bir kişi daha çok yapıyor bunu. Ben de dayanamayıp yüzüne söyledim “ben senin gibi dedikodusunu yaptığım insanla sohbet etmezdim şahsen, karakterim böyle değil” dedim. O da cevap olarak “iş dünyası böyle, hem o senin arkandan birkaç kötü şey söyledi” dedi.
Hanımlar o an çok bocaladım bu lafı işitince. “Tamam neyse ne ben duymak istemiyorum” dedim ve işime döndüm.
Yani ben şimdi ne yapmalıyım? Bir taraftan diyorum boşver unut ve sohbetini daha da azalt insanlarla, bir taraftan da diyorum madem dedikodum dönmüş açık açık yüzleştireyim ikisini. Ama işte sonra haftanın 5 günü yüz yüze bakacağız ve bu işe bir süre daha devam etmek zorundayım.
Kızlar çok bunaldım bu dedikodu olaylarından artık ben ne yapmalıyım?
Sizin tavrınız gayet net ve hoş. Bunu alışkanlık haline getirmişler. O onun bu şunun şeklinde bi dedikodu döngüsü var galiba. Siz tabi ki engel olamazsiniz buna. Ama baştan uzak durup samimiyet kurmamişsiniz zaten. Bu şekilde devam etmeniz en doğrusu. Ekstra ne yaparsaniz yapın bu döngünün bitecegini sanmıyorumBen şu an geçici bir işte çalışıyorum ancak daha önceki iş tecrübelerimde de çok başıma geldi bu durum. Ben yüz yüze bakıyoruz ve sürekli birbirimizi görmek zorundayız mantığıyla dedikoduyu sevmiyorum ve yapmıyorum.
Zaten aşırı samimiyete de girmiyorum kimseyle, örneğin normal sohbet ediyorum öğle aralarında veya ufak molalarda. Benim için bundan ibaretler.
Ancak ne zaman sohbet ortamı oluşsa hep o ortamda olmayan kişinin dedikodusu dönüyor. Sonra da dedikosunu yaptığı kişilerle canımlı cicimli konuşuyolar.
Dün yine böyle bir durum oldu, özellikle bir kişi daha çok yapıyor bunu. Ben de dayanamayıp yüzüne söyledim “ben senin gibi dedikodusunu yaptığım insanla sohbet etmezdim şahsen, karakterim böyle değil” dedim. O da cevap olarak “iş dünyası böyle, hem o senin arkandan birkaç kötü şey söyledi” dedi.
Hanımlar o an çok bocaladım bu lafı işitince. “Tamam neyse ne ben duymak istemiyorum” dedim ve işime döndüm.
Yani ben şimdi ne yapmalıyım? Bir taraftan diyorum boşver unut ve sohbetini daha da azalt insanlarla, bir taraftan da diyorum madem dedikodum dönmüş açık açık yüzleştireyim ikisini. Ama işte sonra haftanın 5 günü yüz yüze bakacağız ve bu işe bir süre daha devam etmek zorundayım.
Dinlemeyin hem oturup dinliyip hem eleştirmek nedir çok minnoşsanız dinlememeyi de bileceksiniz iş hayatı öyle her düşündüğümü yüzüne söyleyeyim tavırlarımla belli edeyimle yürümüyor maalesef her doğruyu her yerde söylemek akıllılık değildirBen şu an geçici bir işte çalışıyorum ancak daha önceki iş tecrübelerimde de çok başıma geldi bu durum. Ben yüz yüze bakıyoruz ve sürekli birbirimizi görmek zorundayız mantığıyla dedikoduyu sevmiyorum ve yapmıyorum.
Dinlemeyin hem oturup dinliyip hem eleştirmek nedir çok minnoşsanız dinlememeyi de bileceksiniz iş hayatı öyle her düşündüğümü yüzüne söyleyeyim tavırlarımla belli edeyimle yürümüyor maalesef her doğruyu her yerde söylemek akıllılık değildir
Ozguveninize ve ozsayginiza hayran kaldım.
Dedikodu yapanlar kendi eksiğini kapatmaya çalışanlardir.
Aynı yolda devam edin .
Haklısınız boşa kürek çekmemeliyim, duymazdan gelmek en iyisiSizin tavrınız gayet net ve hoş. Bunu alışkanlık haline getirmişler. O onun bu şunun şeklinde bi dedikodu döngüsü var galiba. Siz tabi ki engel olamazsiniz buna. Ama baştan uzak durup samimiyet kurmamişsiniz zaten. Bu şekilde devam etmeniz en doğrusu. Ekstra ne yaparsaniz yapın bu döngünün bitecegini sanmıyorum
Bir an önce o ortamdan kurtulmanizi umuyorumHaklısınız boşa kürek çekmemeliyim, duymazdan gelmek en iyisi
Ona rağmen ağzına laf vermemen ve tongaya dusmemen aynı çizgide olman konusunda tebrik ederim .Çok teşekkür ederim, aslında epey doldum
artık ondan bir anda ağzımdan çıkıverdi. Belki söylersem bundan sonra yapmaz diye düşündüm ama çok yanlış düşünmüşüm.
Herkesin dedikodusunun yapıldığı ortamda sizinkinin yapılmadığını düşünmek olmazdı zaten. Dedikodu yapılmaya başlandığı an ortamı terk edin
Sakın daha fazla münakaşaya girme . Soğukkanlı ol. İşine odaklan . Herkesi dinle ama kimseye sır verme. İkramdan geri durma. Herkesle iyi olmak istemesen de kimse ile kötü olmamaya bak. Kozlarını daha büyük krizlere sakla.Bir şey olmamış gibi davran ve samimiyeti azalt diyorsunuz anlıyorum. Sanırım doğrusu da bu. Yoksa dışlanan ben olacağım gibi görünüyor. Dışlamaktan kastım baya tavır almak, küsmek gibi…
Sakın daha fazla münakaşaya girme . Soğukkanlı ol. İşine odaklan . Herkesi dinle ama kimseye sır verme. İkramdan geri durma. Herkesle iyi olmak istemesen de kimse ile kötü olmamaya bak. Kozlarını daha büyük krizlere sakla.
Ben şu an geçici bir işte çalışıyorum ancak daha önceki iş tecrübelerimde de çok başıma geldi bu durum. Ben yüz yüze bakıyoruz ve sürekli birbirimizi görmek zorundayız mantığıyla dedikoduyu sevmiyorum ve yapmıyorum.
Ben de politik olamıyordum. Öğrettiler. Ezilmemek için bu kadar ofansif davranmana gerek yok. Hayır diyeceksin, arkanı döneceksin. Sinirlenmek yok, sinirlensen kafaya taksan da belli etmek yok. Bundan sonra da gayet normal davranacaksın. Hiçbir şey olmamış gibi . Çok dolmamak için tek kulağına kulaklık takıp çalışabilirsin, gereksiz muhabbet ile kafan şişmez böylece. Ama bir yandan da arada bak onlara. Fısır fısır konuma geçerlerse, heyecanlanırlarsa kulaklığı kapat, dinle.Katip sen bu işi çok iyi biliyorsun. Bende politik olma huyu yok bunu geliştirmeliyim. Fazla düz davranıyorum. İnsanlarla kötü olmayıp milletin suyuna gidersem asıl düşüncemi söylemezsem eğer o zaman herkes beni saf, uysal bulurlar diye düşünüyorum aslında. Ezilmemek için net duruyorum ama yanlış mı yapıyorum ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?