Dedikodu zincirini nasıl engellerim

Kimin konusu açılsa deli gibi öveceksiniz. Kimden bahsedilse ağzınızdan bal damlasın. Hevesleri kursaklarında kalıyor, dedikodu anlatmaz oluyorlar.

Tecrübelerine güveniyorum ve pazartesiden itibaren metanetimi koruma yollarına girişiyorum. Kaç ayda kaç yılda ben de tam öğrenirim bilmiyorum ama bir gün olursa yazıcam vallahi bu konuya.

En iyisi benim için artık umursamayıp durumu kabullenmek ve sakin kalmak. Başka türlü zaten çıldıriciğim

Kesin fitne için söyledi amacı beni de dedikoduya çekmek. İyi ki merak edip sormamışım bir anlık sinirle… Teşekkür ederim keşke insanlar da güzel bir huy olarak algılasalar ama tam aksine dışlanma sebebiyiz biz

İnsanın olduğu yerde dedikodu olmamasını beklemek bana biraz hayal geliyor. İnsanlar bu tepkilerinizi şahsi olarak alabilir ve bir süre sonra ilişkileriniz de boş yere bozulabilir. Bence en mantıklısı dinleyip asla yorum yapmamak, ben öyle tiplerden korkarım hep.

Siz zaten tam olarak yapmaniz gerekeni yapiyorsunuz. Aynen devam.

Allah senden razı olduktan sonra insanların razi olmalarınin ne önemi var? Cennetleri mi var sizi icine koyacaklari? Ya da cehennemleri mi var sizi yakacakları? Sizden Allah razı olsun yeter ki Allah sevdigi insani, sevdigi insanlara sevdirirmis. InsAllah coook guzel bir cevreniz olur. Ama yalnızlık da bir imtihan bunu unutmayın. Sirf sosyal cevre icin ebedi hayatiniza ve o sahane karakterinize kiymayn. Haa kimseyle kapişmayin. Dedikodudan hoslanmadiginizi nazik bir dille soyleyebilirsiniz. Ya da hal dili ile anlatarak yani iste anlatilan kisinin olumlu taraflarini anlatip sanki karsidaki duvara anlatiyormus hissi verebilirsiniz. Ammmaan överken abartmayin bu sefer size sinir olurlar mesela eltim kv mi anlatırken ama o da sana bu iyilikleri yaptı vs deyip yuregini yumusatiyordum gibi gibi. Amma ben oyle kiviramam diyorsaniz en temizi dinleyip konusmamak. Cunku bazen karsidakini susturmak zor oluyor. Zaten siz tepki vermeyince size anlatmaz olurlar.

Resmen sizi dedikodunun içine çekmeye çalışmış senin hakkında da kötü şeyler dedi birileri diye.
Sormamanız yerinde olmuş.
İşe gidip geliyorsunuz çoğunda da çalışıyorsunuzdur ne ara kötü şey bulup diyecekler.
Kendilerince muhabbet uydurmaya çalışan insanlar işte.
Boş verin gitsin.
Çoğu yer böyledir büyük ihtimalle ama olmayan yer de çoktur yine umarım öyle yere düşersiniz ilerde.
Olmazsa da işinizi yapıp gelirsiniz. Yüzeysel konular konuşursunuz zaten iş yerinde dostluk çok zor yakalanan bir şey ne yazık ki.
Sizle de pek ilgisi yok.

Bu nasıl bir is ortamiki garip. Iş arkadasi ile bir resmiyeti olur insanın. Çalisan yok orda herhalde o ladar laklak varsa

Tekrar ediyorum akıllı insan her doğruyu her yerde söyleyen değildir az politik olun

Biri ile takılmak zorunda değilsiniz ben de dedikodu sevmem bu yüzden yalnız takılırım iş yerinde.. Kitap, Internet boşluklarım bunlarla doluyor..

Her yerde mi olur bu tipler..Tüm ortamlar leş gibi oldu.Samimiyetsiz,seviyesiz,basit …..Ne o ergen gibi hemen arada bak o da senin hakkında bunu dedi ne demek..Eğer fevri davranıp olayın üzerine gitseydiniz tam onun aradığı malzeme çıkacakmış ama kursağında bırakmışsınız tühhhhBu tipler baya bu işi meslek gibi yapıp insanlar hakkında argüman yapıyorlar.Ya arkadaş bunlara maaş bağlansa deli para kırarlar ..Boş vasıfsız ezik insanlar bence..Oturun da iki adım akıllı şeyden bahsedin biz de öğrenip faydalanalım ama yooookkkk

Hiçbir dedikoduya katılmamaya çalışan iki iş arkadaşım var.Gözlemim ikisi de karşısındaki kişiyi iyi tanıyana kadar iş ortamındaki insanlarla olan sorunu asla konuşmuyor. İşin teknik problemlerini konuşuyor ama insan faktörü ile ilgili olan boyutunu konuşmuyor.Dedikodu yapanı dinlemiyor bile ya da "bilmiyorum fikrim yok" diyor.Başbaşa dedikodu yapanla yalnızken ara ara oturup kalkarak (çöpe birşey atma ,dolabına birşeyler koyarak) aslında anlatımın kesilmesini sağlıyor.(bana öyle yapmıştı)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…