- 22 Mayıs 2022
- 491
- 1.175
- 33
- Konu Sahibi Bir Eylul Aksami
-
Kimin konusu açılsa deli gibi öveceksiniz. Kimden bahsedilse ağzınızdan bal damlasın. Hevesleri kursaklarında kalıyor, dedikodu anlatmaz oluyorlar.Ben şu an geçici bir işte çalışıyorum ancak daha önceki iş tecrübelerimde de çok başıma geldi bu durum. Ben yüz yüze bakıyoruz ve sürekli birbirimizi görmek zorundayız mantığıyla dedikoduyu sevmiyorum ve yapmıyorum.
Zaten aşırı samimiyete de girmiyorum kimseyle, örneğin normal sohbet ediyorum öğle aralarında veya ufak molalarda. Benim için bundan ibaretler.
Ancak ne zaman sohbet ortamı oluşsa hep o ortamda olmayan kişinin dedikodusu dönüyor. Sonra da dedikosunu yaptığı kişilerle canımlı cicimli konuşuyolar.
Dün yine böyle bir durum oldu, özellikle bir kişi daha çok yapıyor bunu. Ben de dayanamayıp yüzüne söyledim “ben senin gibi dedikodusunu yaptığım insanla sohbet etmezdim şahsen, karakterim böyle değil” dedim. O da cevap olarak “iş dünyası böyle, hem o senin arkandan birkaç kötü şey söyledi” dedi.
Hanımlar o an çok bocaladım bu lafı işitince. “Tamam neyse ne ben duymak istemiyorum” dedim ve işime döndüm.
Yani ben şimdi ne yapmalıyım? Bir taraftan diyorum boşver unut ve sohbetini daha da azalt insanlarla, bir taraftan da diyorum madem dedikodum dönmüş açık açık yüzleştireyim ikisini. Ama işte sonra haftanın 5 günü yüz yüze bakacağız ve bu işe bir süre daha devam etmek zorundayım.
Kızlar çok bunaldım bu dedikodu olaylarından artık ben ne yapmalıyım?
Benim taktikKimin konusu açılsa deli gibi öveceksiniz. Kimden bahsedilse ağzınızdan bal damlasın. Hevesleri kursaklarında kalıyor, dedikodu anlatmaz oluyorlar.
Faydası saymakla bitmez, yazmaya üşendim amaBenim taktikhep anlatılan kişinin iyi taraflarini goz önüne getiriyorum ama cok da uzatmıyorum.
Aynen en güzel sıyrılma yöntemi buFaydası saymakla bitmez, yazmaya üşendim ama
Kimin konusu açılsa deli gibi öveceksiniz. Kimden bahsedilse ağzınızdan bal damlasın. Hevesleri kursaklarında kalıyor, dedikodu anlatmaz oluyorlar.
Ben de politik olamıyordum. Öğrettiler. Ezilmemek için bu kadar ofansif davranmana gerek yok. Hayır diyeceksin, arkanı döneceksin. Sinirlenmek yok, sinirlensen kafaya taksan da belli etmek yok. Bundan sonra da gayet normal davranacaksın. Hiçbir şey olmamış gibi . Çok dolmamak için tek kulağına kulaklık takıp çalışabilirsin, gereksiz muhabbet ile kafan şişmez böylece. Ama bir yandan da arada bak onlara. Fısır fısır konuma geçerlerse, heyecanlanırlarsa kulaklığı kapat, dinle.
Ben de ayni yapıdayım. Size söyleyim en fazla sizinle muhabbeti azaltırlar. Birbirlerinin arkasından konuşup muhabbet de ederler. Size bilerek fit sokmuş aklınız karışsın şeytana uyup siz de o kişi hakkında konuşun, o kişi de sizin hakkınizda konuşsun. Lafi götürüp getiren melek kılığına girip "ayy canım inan soylenecek sey degil ama bunu söyledi" desin insanları kavga ettirsin. Sonra kendi "seni seviyorum canımsın üzül diye söylemedim takilma bosver" desin.en sevmediğim insan tipi. Bu konuda cok doluyum. Nefret ediyorum gıybet etmeyi karakter haline getirenlerden. Haaa cok darlanmışsındir biri canını sıkmıştır veya bir meselenin çözümü icin anlatmak gerekir anlarım. Ama bütün gün kendisiyle hiç alakasi olmayan insanlar ve konular hakkinda ahkam kesenlerin kafa yapıları bozuk bence.
Hem gıybet 7 büyük günahtan biridir zaten. Uzak durmakla en iyisini yapıyorsunuz. Boşverin uymayin onlara. Nadide kişiliğinizi bozmayin. Mesafeyi koruyun. Sizi kışkırtmasına izin vermeyin.
Ben şu an geçici bir işte çalışıyorum ancak daha önceki iş tecrübelerimde de çok başıma geldi bu durum. Ben yüz yüze bakıyoruz ve sürekli birbirimizi görmek zorundayız mantığıyla dedikoduyu sevmiyorum ve yapmıyorum.
Zaten aşırı samimiyete de girmiyorum kimseyle, örneğin normal sohbet ediyorum öğle aralarında veya ufak molalarda. Benim için bundan ibaretler.
Ancak ne zaman sohbet ortamı oluşsa hep o ortamda olmayan kişinin dedikodusu dönüyor. Sonra da dedikosunu yaptığı kişilerle canımlı cicimli konuşuyolar.
Dün yine böyle bir durum oldu, özellikle bir kişi daha çok yapıyor bunu. Ben de dayanamayıp yüzüne söyledim “ben senin gibi dedikodusunu yaptığım insanla sohbet etmezdim şahsen, karakterim böyle değil” dedim. O da cevap olarak “iş dünyası böyle, hem o senin arkandan birkaç kötü şey söyledi” dedi.
Hanımlar o an çok bocaladım bu lafı işitince. “Tamam neyse ne ben duymak istemiyorum” dedim ve işime döndüm.
Yani ben şimdi ne yapmalıyım? Bir taraftan diyorum boşver unut ve sohbetini daha da azalt insanlarla, bir taraftan da diyorum madem dedikodum dönmüş açık açık yüzleştireyim ikisini. Ama işte sonra haftanın 5 günü yüz yüze bakacağız ve bu işe bir süre daha devam etmek zorundayım.
Allah senden razı olduktan sonra insanların razi olmalarınin ne önemi var? Cennetleri mi var sizi icine koyacaklari? Ya da cehennemleri mi var sizi yakacakları? Sizden Allah razı olsun yeter kiKesin fitne için söyledi amacı beni de dedikoduya çekmek. İyi ki merak edip sormamışım bir anlık sinirle… Teşekkür ederim keşke insanlar da güzel bir huy olarak algılasalar ama tam aksine dışlanma sebebiyiz biz
Bu nasıl bir is ortamiki garip. Iş arkadasi ile bir resmiyeti olur insanın. Çalisan yok orda herhalde o ladar laklak varsaBen şu an geçici bir işte çalışıyorum ancak daha önceki iş tecrübelerimde de çok başıma geldi bu durum. Ben yüz yüze bakıyoruz ve sürekli birbirimizi görmek zorundayız mantığıyla dedikoduyu sevmiyorum ve yapmıyorum.
Tekrar ediyorum akıllı insan her doğruyu her yerde söyleyen değildir az politik olunİnanın gayet normal bir sohbet dönüyordu. Bir anda laf bambaşka yerlere geldi. Bu hep yapılıyor. Öğle yemeklerini o an ofiste kimler varsa onlarla yiyoruz mutfakta, dışarıda olanlar sonra yiyor, yani tutup yemeğimi ayırıp odaya çekilsem bu sefer de tepki çekeceğim muhtemelen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?