Defalarca tup bebek denemesi olup başarısız olan kader arkadaşları bekliyorum

Cnm ankaradayiz biz ve esimin isi itibariyle istanbula gidip gelmemiz cok zor maalesef...
Tese oldu genetigine bakildi en son fish testi yaptirdik sonrasinda biraktik...kafam allak bullak...hadi diyelim esimde bulundu ya yine tutmazsa...dun negatifi aldim...bugunde saldiriyorum galiba biraz bi diyorum miyomlari aldiriyim bi diyorum esimin tedavisini deneyim bi diyorum zaman kaybetme yas gecio bi diyorum hayirlisi de otur oturdugun yerde...bunu yasamayan anlayamio..hamile gormeye bile dayanamiyorum kimsenin cocugunu kucagima alip sevemiyorum...allahim dusmanima vermesin bunu.annelik icimizde hep var ama bunu yasayamamak cok zor gelio bana...
Bence sakin olmaya calis.bende senin gibiyim olmayinca saldiriyorum ne yapsam diye.acele et ama kostyurma.tedbirli davranmaya calis.farklı dr karla görüş.başka sinin çocuğunu sevebiliyorum ben ama bu üzülmemiş engellemior.o çocuklar onların benden almadilar diye düşünüyorum.üzüntü çok değil tabi kolay değil.

6 başarısız tüpbebek tedavim var arkadaşlar.En sonuncusu 2 ay önce sonuçlandı herşey çok iyi denilmişti ancak olumsuz sonuçlandı.Yeniden merkezle görüştüm ve benden lenfosit testi,rahim içi incelenmesi ve eşimden sperm dna hasar testleri istendi ve bunların sonucunu beklemekteyiz.Aslında bunlar en başta yapılması gereken testler ancak en sonlara bırakılıyor.Bugüne kadar tam 55000 tl para harcadım ve her açıdan bittim doğrusu..

Yok maalesef bulunamadı. Tek eşimde morfoloji 1 çıktı. Onun da Tüpte fazla bir etkisi yok.onun haricinde bir neden bulunamıyor. Şimdi dondurulmuş embriyo transferim var 27 aralıkta. Bu 11.denemem olacak.
Sen düşükler e genetik yaptirdinmi
Canim seni üzmek istemiyorum asma 11 görünce gözümden yas askti.bende 5 denemedeyim . ne kadar guclusdun maşallah.allah bu azminin karsiligini verir umarim.herkesten çok hak etmissin.

6 başarısız tüpbebek tedavim var arkadaşlar.En sonuncusu 2 ay önce sonuçlandı herşey çok iyi denilmişti ancak olumsuz sonuçlandı.Yeniden merkezle görüştüm ve benden lenfosit testi,rahim içi incelenmesi ve eşimden sperm dna hasar testleri istendi ve bunların sonucunu beklemekteyiz.Aslında bunlar en başta yapılması gereken testler ancak en sonlara bırakılıyor.Bugüne kadar tam 55000 tl para harcadım ve her açıdan bittim doğrusu..
Allah sabır versin. Sizdeki sıkıntı neydi. Eşinizde mi yoksa sizde mi

Canim allah kolaylik versin her acidan.kimilerine gore sansliyiz,en azindan denecek parayi buluyoruz,kimilerine göreve sansiz....para yerine geliyuoda bu üzüntü bu caresizlik ne olur bilmiyorum...umraim test sonuçların temiz cikar

Sağol cnm gerçekten ben bile inanamıyorum. Nasıl bu kadar dayandim diye kendime şasiyorum. Ama başa gelen çekiliyor. Umut bitmiyor hiç. Seninde cokmus denemen. Allah yardımcın olsun. Ben en azından gebe kalabilme formülü nu çözdüm. Taze embriyo ile gebelik olmuyor. Dondurulmuş embriyo transferinde en azından gebelik oluyor. İnşallah birde dogurabilirsem rahatliyacagim

]6 başarısız tüpbebek tedavim var arkadaşlar.En sonuncusu 2 ay önce sonuçlandı herşey çok iyi denilmişti ancak olumsuz sonuçlandı.Yeniden merkezle görüştüm ve benden lenfosit testi,rahim içi incelenmesi ve eşimden sperm dna hasar testleri istendi ve bunların sonucunu beklemekteyiz.Aslında bunlar en başta yapılması gereken testler ancak en sonlara bırakılıyor.Bugüne kadar tam 55000 tl para harcadım ve her açıdan bittim doğrusu..[/QUOTE]
Nerde yaptirdin tüp bebekleri merak ettim

Sperm dna hasar testini niçin istiyorlar ve nasıl bakılıyor. Yardımcı olurmusunuz.

Sperm dna hasar testini niçin istiyorlar ve nasıl bakılıyor. Yardımcı olurmusunuz.
Cnm bu test spermin dna yapısı ile ilgili
Eger normal değerin ustundeyse embriyolar sağlıksız oluyor.tutunmayi engeliyor yada düşük olma olasılığı artıyor.
Genellikle sperm normal deger in altında yada morfolojisi bozuk spermlerde yapılıyor. Birde tutunma olmadiginda araştırmak amaçlı yapiliyor

Cnm bu test spermin dna yapısı ile ilgili
Eger normal değerin ustundeyse embriyolar sağlıksız oluyor.tutunmayi engeliyor yada düşük olma olasılığı artıyor.
Genellikle sperm normal deger in altında yada morfolojisi bozuk spermlerde yapılıyor. Birde tutunma olmadiginda araştırmak amaçlı yapiliyor
Teşekkür ederim. Benim eşim azosperm tese yoluyla sperm elde ettik. Galiba numune vermek gerekiyor öyle bakılıyor.

Teşekkür ederim. Benim eşim azosperm tese yoluyla sperm elde ettik. Galiba numune vermek gerekiyor öyle bakılıyor.[/QUOTE]
Azosperm olunca gerek görmeleri zaten.tese ile sperm buldukları için.
Ama ümitsiz olma.bir kuz vardı umut tüp bebek topiginde. Eşinden tese ile 10 adet sperm buldular.kizdanda 10 adet yumurta toplandı. 3 tanesi dollenmis ti.cok üzüldü
Sonra bu embriyo lari dondurdular.bir sonraki ay transfer edildi.kuz suan 6 aylık olmuştur heralde.yani olmax diye bişey yok

.Aslında bunlar en başta yapılması gereken testler ancak en sonlara bırakılıyor.Bugüne kadar tam 55000 tl para harcadım ve her açıdan bittim doğrusu.

Gerçekten cok gec istemisler sizden.benim ilk negatif ten sonra dna testi istediler.benim 100 bini bulmuştur heralde hesaplamiyorum artık sende hesaplama bence daha çok üzülüyor insan.nerde yaptirdin tedavileri .

Sorun eşimin sperm sayı ve kalitelerinin bozuk olmasıydı arkadaşlar.Merkezimiz şimdi belirtmiş olduğumuz araştırmaları yapıyor.Eşimin sperm dna analiz sonucu çıktı ancak ne anlama geliyor bilmediğimden sizinle paylaşmak istedim.

Sperm DNA Hasar Analiz sonucum

Yöntem : Florasan ve Mikroskopi Pozitif Bulgu Elde Edilen - Toplamda Değerlendirilen Hücre Sayısı : 108/305
Kullanılan Kit : In Situ Cell Detection Kit,TUNEL Technology

Sonuç ve Açıklama :

Yapılan analizler sonucunda DAPI incelemesinde morfolojik olarak normal ve anormal görünümlü hücrelerin yaklaşık %35,4'ünde diffüz ve kuvvetli

apopitotik boyama paterni ile karekterize sperm DNA hasarı gözlenmiştir.
Literatür verileri ve laboratuvarımız cut off deerlerine göre "Artmış Sperm DNA Hasarı" olarak saptanan ve bu oranın klinik veriler eşliğinde

değerlendirilmesi önemlidir.
Genetik danışma verilmelidir.

kızlar selam
bizdeki sorun azospermia idi 15 adet spermle 3 deneme yapıldı
dondurulmus sperm ıle dollendırılen yumurta ıle gebe kaldım oglum 5 yasında sımdı
yazdıklarınızı okudum bıraz cok uzuldum sızın adınıza
en azından bundan sonra ınsalalh emeklerınızın karsılıgını almayı nasıp eder yuce allah

Allah bagislasin evladinizi bizede nasip eder insallah...sizde sorun neydi mikro tesede mi bulundu sperm bi de doktorunuz kimdi

merhaba herkese ... bu topik ilk açıldığında sene başında bende tüp bebek yolculuğuma yeni başlamıştım. koskoca bir sene bitmiş neredeyse hep koşuşturmalı geçti. 1 yıla 3 tüp bebek denemesi sığmış temmuzdan beri yeni üyemizi bekliyoruz. tabi bu denemelerden önce aşılamam ve 3kezde klomen ve çatlatma iğnesi ile denemelerimiz oldu daha uzun bir yoldu onun öncesinde testler filimler vs.vs. şimdi bakıyorumda nasıl sabrettim nasıl hastane kapılarında bekledim. 3 hastane değiştirdim çünkü.hedefi olunca insanın yaşadıklarını görmüyo. bende yumurta rezervi azdı ve kan pıhtılaşması sorunum vardı eşimde sayı ve hareketlilik azdı. hele o kan sulandırıcı iğneler yokmu herşeye katlanıyodum ya o bi yana. sonu güzel oldu. herkese umut olsun diye yazdım. insanın emeğinin fedakarlıklarının bedelini alınca hiçbirşey gözüne gözükmüyormuş. maddi manevi yıparanıyor insan. umarım bu yolda çaba gösteren arkadaşlarım sizlerde buradan güzel haberlerinizi paylaşabilirsiniz..

merhaba herkese ... bu topik ilk açıldığında sene başında bende tüp bebek yolculuğuma yeni başlamıştım. koskoca bir sene bitmiş neredeyse hep koşuşturmalı geçti. 1 yıla 3 tüp bebek denemesi sığmış temmuzdan beri yeni üyemizi bekliyoruz. tabi bu denemelerden önce aşılamam ve 3kezde klomen ve çatlatma iğnesi ile denemelerimiz oldu daha uzun bir yoldu onun öncesinde testler filimler vs.vs. şimdi bakıyorumda nasıl sabrettim nasıl hastane kapılarında bekledim. 3 hastane değiştirdim çünkü.hedefi olunca insanın yaşadıklarını görmüyo. bende yumurta rezervi azdı ve kan pıhtılaşması sorunum vardı eşimde sayı ve hareketlilik azdı. hele o kan sulandırıcı iğneler yokmu herşeye katlanıyodum ya o bi yana. sonu güzel oldu. herkese umut olsun diye yazdım. insanın emeğinin fedakarlıklarının bedelini alınca hiçbirşey gözüne gözükmüyormuş. maddi manevi yıparanıyor insan. umarım bu yolda çaba gösteren arkadaşlarım sizlerde buradan güzel haberlerinizi paylaşabilirsiniz..
Allah hayirlisiyla kucagina almayi nasip etsin...insallah bizlerde bu aci bekleyisi umutla mutlulukla sonlandirabiliriz...

Allah hayirlisiyla kucagina almayi nasip etsin...insallah bizlerde bu aci bekleyisi umutla mutlulukla sonlandirabiliriz...
inşallah... herkesin güzel haberlerini alırım umarım.. benim geçtiğim yollardan geçen her arkadaşın güzel haberini aldığımda kendim gibi seviniyorum. çünkü o pskolojiyi stres ilaçlar negatif sonuçlar ağlama krizleri... zor zamanlardı allah isteyen herkesin kollarını boş bırakmasın inş.

Merhaba arkadaşlar birşey sormak istiyorum. Transfer sırasında bir kağıt veriyorlar ya orda spermin nerden elde edildiği ve hareketliliği yazıyor. Bizimkinde +2 yazıyordu. Tese sonucu sperm elde edildi.
+2 yerinde hareket demekmiş. Birde +4 var. Oda ileri hareket demekmiş. Acaba bizim hep yerinde harekette sperm mi vardı yada doktorlar çok uğraşmadımı daha iyisini bulmak için. 2 negatifim var. Bu yüzden mi başarısız oldu acaba. Varmı benim gibi böyle ince ayrıntı herşeye takılmış arkadaş:confused::confused::confused:

Merhaba arkadaşlar birşey sormak istiyorum. Transfer sırasında bir kağıt veriyorlar ya orda spermin nerden elde edildiği ve hareketliliği yazıyor. Bizimkinde +2 yazıyordu. Tese sonucu sperm elde edildi.
+2 yerinde hareket demekmiş. Birde +4 var. Oda ileri hareket demekmiş. Acaba bizim hep yerinde harekette sperm mi vardı yada doktorlar çok uğraşmadımı daha iyisini bulmak için. 2 negatifim var. Bu yüzden mi başarısız oldu acaba. Varmı benim gibi böyle ince ayrıntı herşeye takılmış arkadaş:confused::confused::confused:
herhalde genetik kaynaklı azosperm sizinki,elbette yerinde hareketliden daha başarılıdır ileri hareketli olanlar ama yerinde hareketliyle oluşan embriyo tutunamaz diye bişey yokmuş onunda şansı var yani.hareket için proxeed Plus kullanmanızı öneririm hıza çok iyi geliyormuş.benim eşimdede aynı sorun vardı prengly kullanarak ileri hareketli çıkışı devam etti.

Back
X