- Konu Sahibi hayallerleben
-
Dile getirmeniz gerekiyor bence. Kıymet verdiği kişilere gayet de hediye çikolata göndermiş. Aranız iyiyse en azından kutlamalıydı. Özelde olmanız öğretmen oldugunuz gerçeğini değistirmiyor sonuçta. Eğer arkadas kadar yakınsanız laf arasında söyleyebilirsiniz öğretmen arkadaşlarını kutladın benim öğretmenler günümü neden kutlamadın diye. Bunlar karşıdaki insana verilen değerle ilgili. Ben de rehberimdeki arkadaşlarımdan özel günlerimi önemseyenlerinkini kutladım bazılarını da kutlamadım mesela ...Dile getirmek istemem bunu
Ya bu öğretmenler günü Türkiyede biraz fazla abartilmiyormu? Yani evet zor koşullarda çalişiyorlar fakat aynisi hemşireler, doktorlar, fabrikada araba, gida yapiminda çalişanlar içinde denilebilir.
Yani yaşadiğim yerde en fazla bir küçuk çikolata, cocuklarin çizdiği şey yada 10-15 euro ivir zivir hediyesi veriliyor. Burda kaç gün konu açildi, ne bilim ne pahali hediyeler ile.
Yani öğretmensen, öğrencilerin kutlamasi gerekmezmi? Aile, heleki görümce ne alaka?
Su yoruma da acayip katiliyorum, ogrencileriniz kutlamali boyle bi gunu, gorumce ne alakaÖğretmenler gününde öğretmenlere öğrencileri çiçek verir.
Anneler gününde annelere çocukları çiçek verir/hediye alır/ kutlar.
Babalar gününde babalara çocukları çiçek verir/hediye alır/ kutlar.
Bütün özel günlere bunu uyarlayınız. Özel günlerde başkalarına yapılmış olsa bile alakasız insanlardan beklentiniz olmasın.
Sevgililer gününde görümcenizden çiçek bekliyor musunuz?
Atanamasan da öğretmensin ve de yengesisin ayıp etmişBuda dert mi diyeceksiniz ama :) görümcemle arkadaş gibiyiz iyi anlaşırız iyidir sağolsun dün öğretmenler günümü kutlamadı çok takmam böyle şeyleri ama başka insanlara öğretmenler günü için Çiçek gönderince üzülmeden edemedim. Çiçeğinde veya çikolatasında değilim ama böyle şeylere önem veririm ve kutlansın isterim beklerim bir kutlasaydı keske kırıldım değersiz hissettim ben onun herşeyini kutlarım en ince ayrıntısına kadar düşünürüm dün beraberdik 1 saat oturduk hiç kutlamadı acaba atanamadığım için mi şuan özelde çalışıyorum sanırım tam öğretmen gözüyle bakmıyorda olabilir öyle mi acaba diye düşündüm düşündükçe dahada kırıldımnormalde hiç takmamıştım taki öğretmen arkadaslarına Çiçek gönderdiğini öğrenene kadar
Görümceden arkadaş olmaaaz. Öğretmenler günün kutlu olsun canım meslektaşım.Buda dert mi diyeceksiniz ama :) görümcemle arkadaş gibiyiz iyi anlaşırız iyidir sağolsun dün öğretmenler günümü kutlamadı çok takmam böyle şeyleri ama başka insanlara öğretmenler günü için Çiçek gönderince üzülmeden edemedim. Çiçeğinde veya çikolatasında değilim ama böyle şeylere önem veririm ve kutlansın isterim beklerim bir kutlasaydı keske kırıldım değersiz hissettim ben onun herşeyini kutlarım en ince ayrıntısına kadar düşünürüm dün beraberdik 1 saat oturduk hiç kutlamadı acaba atanamadığım için mi şuan özelde çalışıyorum sanırım tam öğretmen gözüyle bakmıyorda olabilir öyle mi acaba diye düşündüm düşündükçe dahada kırıldımnormalde hiç takmamıştım taki öğretmen arkadaslarına Çiçek gönderdiğini öğrenene kadar
Hiç takmayın 2 yıllık mezun olup ücretli yapanlar bile kendilerini öğretmen zannederken biz zaten öğretmeniz. Ne özelde çalışmak ne de hiç çalışmamak mesleğimizi değiştirmiyor. Öğretmenler gününüz kutlu olsunBuda dert mi diyeceksiniz ama :) görümcemle arkadaş gibiyiz iyi anlaşırız iyidir sağolsun dün öğretmenler günümü kutlamadı çok takmam böyle şeyleri ama başka insanlara öğretmenler günü için Çiçek gönderince üzülmeden edemedim. Çiçeğinde veya çikolatasında değilim ama böyle şeylere önem veririm ve kutlansın isterim beklerim bir kutlasaydı keske kırıldım değersiz hissettim ben onun herşeyini kutlarım en ince ayrıntısına kadar düşünürüm dün beraberdik 1 saat oturduk hiç kutlamadı acaba atanamadığım için mi şuan özelde çalışıyorum sanırım tam öğretmen gözüyle bakmıyorda olabilir öyle mi acaba diye düşündüm düşündükçe dahada kırıldımnormalde hiç takmamıştım taki öğretmen arkadaslarına Çiçek gönderdiğini öğrenene kadar
bu çocuk gelişimi okuyanların kendini öğretmen sanması aşırı komik zaten arkalarından dalga geçiliyor haberleri olsunDemek ben gibi dusunende varmis. Belki benimde yurtdisinda yasamamla alakalidir
Linc yiyebilirim ama Türkiyedeki ögretmenlerin bazisi bu oneme asiri gereksiz anlam yukluyor. Istiyorki ailesi kolusu komsusu arkadaslari bu gununu kutlasin. Bana göre sacma bir beklenti.
Benim görumcem iki yillik cocuk gelisimi okumus kreste calismis bir iki yil. Simdi 9-10 yildir calismiyor ama kendini ogretmen olarak aniyor ve inanilmaz ama eltisi cicek gonderiyor. Tek tek kendine gelen mesajlari atmis hikayesine beya irrite oldum.
benim konuma da bu tarz bir şey yazıldı eğitim fakültesi mezunuyum ve öğretmenim ücretliler bile kendini öğretmen zannederken bize öğretmen değilsiniz anlamına gelecek şeyler demeleri komikDün pek çok yorum gördüm ama insanlarla münakaşaya girmemek adına yazmadım. Siz şu an özelde de çalışsanız, devlette de çalışsanız, hatta çalışmasanız bile “öğretmen”siniz. Alınan insanlar konu açmış, çalışmıyorsun ki ondan kutlamamıştırlar yazanlar oluyor, mesleği yapmak çok farklı vs yazanlar oldu, bence çok kırıcıydı.
Görümcenizin neden böyle bir şey yaptı bilmem ama ben de sizin yerinizde olsam alınırdım. Haa kimseye bir şey göndermese başkalarınınkini kutlamasa tarzı değil der beklentiye girmezdim.
Ve ayrıca Öğretmenler Günü’nüz kutlu olsun
Aklımdan geçenleri birebir yazmışsınız . Dünden beri sitem konuları var forumda. Benim bildiğim de öğretmenler gününü öğrenciler kutlar. Görümce neden kutlasın :)Öğretmenler gününde öğretmenlere öğrencileri çiçek verir.
Anneler gününde annelere çocukları çiçek verir/hediye alır/ kutlar.
Babalar gününde babalara çocukları çiçek verir/hediye alır/ kutlar.
Bütün özel günlere bunu uyarlayınız. Özel günlerde başkalarına yapılmış olsa bile alakasız insanlardan beklentiniz olmasın.
Sevgililer gününde görümcenizden çiçek bekliyor musunuz?
İşte kutlamadı mesele oGörümce dış kapının mandalı bence, çiçek beklemek bana fazla geliyor
Çiçek beklenecek insanlar eştir ve kardeştir. kendi kardeşiniz çiçek yoladı mı bilmiyorum ama o yollamadıysa mesela görümceden beklemek abes olmuyor mu
Bu kadarcık bir şeyle değersiz hissetmek de bana biraz garip geldi açıkçası görümce bana çiçek alsa ne almasa ne. Mesajla kutlaması yeterli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?