- 19 Ocak 2017
- 7.315
- 21.450
- 348
- 38
- Konu Sahibi ucanhayaller
-
İmza atttıktan sonra geneli değişiyor
Bunda her şey güllük gülistanlık oluyor. Sonra imza atılıp kaynana yakana bir altın takınca başlayabiliyor mutsuzluklar. Aileler hiç olmasa, bu kadar iç içelik olmasa herkes daha huzurlu olacak.
Bir de kaynanayla ters düşünce eşini karşına alıyorsun. Annesini destekleyen biriyse de vay halineAynı evde yaşamadan bilemezsiniz.ben eş konusun da değil de kv konusunda yanıldım. Dünyanın en meikemmel kaynanası bende derdim. Kadına sürekli biat edecen işlerini yapacan ağzının içine bakacan ki iyi olayım. Bir kez yapmayınca ters düştük
Sonra aklına uymadı boşanmasıda bir sürü zımbırtıİşte imza olmadan tüm ailelerin içinde olduğu bir düzen olabilse belkiGizli saklı aynı evi paylaşmakla olacak iş değil.
O imza erkek ırkına göre tamam artık gidemez ben istediğim gibi davranırım oluyor. Çocuksa noter onayıSonrası malum
+1Bence bu yanlış bir bakış açısı.
Mesele tam olarak iki farklı bireyin birlikte yaşamayı öğrenmesi. Evlenmeden önce eşlerin birbirlerini tam olarak tanımasının mümkün olmadığını düşünüyorum, bu durum kadın için de geçerli erkek için de. Hepimiz hiç durmadan gelişiyoruz, büyüyoruz ve değişiyoruz. Doğal olarak birlikte yaşamaya başlayınca bir alışma evresi geçiriyoruz. Erkek daha çabuk alışıyor o yüzden afallamıyor fazla ama kadınlar her şeyi çok ince düşündüğü için zorlanıyor.
Tabi evlenmeden önce kendini tamamen gizleyen erkekler de kadınlar da var ama herkesin kendini gizlediğini düşünüp evlenmekten kaçmak mantıksız bence.
Bende siz gibi düşünüyordum ama burada evlenenler eşinin evlenmeden önceki halinden de ve evlendikten sonraki değişiminden örnekler verince çok düşündürücü geliyor artık
Etrafımda hangi evli kadınla konuşsam evlilik yapmaya değmez bu erkekler diyır
Net, ne istediğini bilerek yola çıkmak önemli o zamanBunlar diğerlerine oranla daha küçük grup bence.
Genelde belli ediyorlar anlamak isteyene.
Bir de ister istemez insan değişir, kadinlar da değişir.
Zamanla yapmam dediklerini yapar hale getirebilir hayat. Evlilik yaşadıkça öğreniliyor.
Başına neler geleceğini kestirip önden planlayamiyorsun ki.. yaşayarak tecrübe ediliyor.
Belli başlı kuralları hayat görüşü olmalı insanın, onlara uyum sağlayabilen insanla yola çıkmalı, yoldaki küçük problemler de göz ardı edilmeli..
Geçim tek taraflı değil
Kadınların hiç mi suçu yok ? Biraz gerçekçi olalım.Etrafımda hangi evli kadınla konuşsam evlilik yapmaya değmez bu erkekler diyır
Var, ne kadınlar görüyorum kendini salmış dedikodu ile gününü geçirip akşam eve gelen adama saldıranKadınların hiç mi suçu yok ? Biraz gerçekçi olalım.
Sevgi yoğunluğuyla aslında çizgimizi aşan konulara tölerans gösterebiliyoruzErkekler çok düz mantık varlıklardır. Kendilerini pek gizleyebildiklerini düşünmüyorum ama siz sevgi yoğunluğundan göremezsiniz o ayrı ki her kadın bunu yaşar.Birde biz kadınlar olarak erkekler üzerinde yaptırım uygulama kararı alıyoruz yani onları düzelteceğimize inanıyoruz bu çok boş bir haraket. Herkes olduğu gibi kalmalı ve herkes birbirini olduğu gibi sevmeli. Dengini bulursan evlilik güzel bir kurum.
Yani en başında net olmakta fayda var.Çok da korkmayın önünüze gelen iyi insanları göremezsiniz.Dediğiniz gibi çizgilerinizi çizin. İlk zamanlar zor geçiyor ben evleneli bir sene dolacak gerçekten ilk aylar zordu. Ama karşılıklı töleransla birbirimizi tanımaya çalışarak atlattık çok şükür şimdi bir düzen var o doğrultuda ilerliyoruz.Sevgi yoğunluğuyla aslında çizgimizi aşan konulara tölerans gösterebiliyoruz
Sonra aklına uymadı boşanmasıda bir sürü zımbırtı
Allah mutlu, huzurlu zamanlarınızı daim etsinYani en başında net olmakta fayda var.Çok da korkmayın önünüze gelen iyi insanları göremezsiniz.Dediğiniz gibi çizgilerinizi çizin. İlk zamanlar zor geçiyor ben evleneli bir sene dolacak gerçekten ilk aylar zordu. Ama karşılıklı töleransla birbirimizi tanımaya çalışarak atlattık çok şükür şimdi bir düzen var o doğrultuda ilerliyoruz.
O zaman boşanmalarını söyleyin onlara :)Etrafımda hangi evli kadınla konuşsam evlilik yapmaya değmez bu erkekler diyır
Birlikte yaşamak bile yetmiyor aslında, benim okulda ve staj döneminde toplam 4 til aynı evde yaşayan sınıf arkadaşlarım vardı, sonra oğlan askere gitti. Nisan düğün oldu , düğünden tam 1yil ve 1 hafta sonra bosandilar. Ben arkadaşıma sordum 4 yılda göremediğin ne gördün diye. Bana gezip tozarken , okurken , hayaller kurarken iyiydi, ama ne zaman aileler işin içine girdi, işler ciddileşti, aynı evin içinde evli olmak hapis gibi gelmeye başladı demişti.Uzun süre flört etmiş olanlar da aslında tanıyamamışım diyor ya, hanzo çıkıyor evlenince adamdan
Evlilik adı altında aynı çatı altında bulunca işler çok değişiyor.Birlikte yaşamak bile yetmiyor aslında, benim okulda ve staj döneminde toplam 4 til aynı evde yaşayan sınıf arkadaşlarım vardı, sonra oğlan askere gitti. Nisan düğün oldu , düğünden tam 1yil ve 1 hafta sonra bosandilar. Ben arkadaşıma sordum 4 yılda göremediğin ne gördün diye. Bana gezip tozarken , okurken , hayaller kurarken iyiydi, ama ne zaman aileler işin içine girdi, işler ciddileşti, aynı evin içinde evli olmak hapis gibi gelmeye başladı demişti.
Ve birbirlerine çok aşık, çok seven insanlardı, bir ara kavga edip ayrılmışlardi, erkek beni arayıp ben onu çok seviyorum , onunla konuş benimle barışsın demişti.
Herkesin kocası böyle ha deyince boşanılmaz çocuk, düzen var diyorlarO zaman boşanmalarını söyleyin onlara :)
Kendim de dahil olmak üzere burada konu açanlar aslında görüyor ama anlamıyor.Burayı düzenli olarak takip ediyorum. Çoğunluk kayınvalidesinin evliliğine müdehalesinden yada eşinin ilgisizliğinden, evlendikten sonraki değişiminden bahsediyor hep. Evlenmeden 4, 5 yıl flört edenler bile evlendikten sonra o kibar nazik adamın gittiğini kalas bir adamın kaldığını söylüyor. Yani bazı erkekler evlilik öncesi o hanzo halini göstermiyor anladığım kadarıyla. Burayı okudukça evlenmemek çok daha doğru geliyor. Erkeğin iç yüzünü evlenmeden önce görmenin formülü yok mu ? Şu davranış ele verir dediğiniz örnekler var mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?